[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
KÁRPÁTALJAI KORMÁNYZÓ: FEJEZZÉK BE MAGYARORSZÁG LEJÁRATÁSÁT


Szerencsénk van a sráccal, nagyon fontosakat mond.

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal vezetője március 2-án tartott sajtótájékoztatót – tudatta a TV21 Ungvár.


Viktor Mikita reagált a közösségi hálókon terjedő, Magyarországot lejárató nyilatkozatokra.

Nincs jelentősége és nincs ráhatással a Közép-Ukrajnai csapatok felszerelésének biztosítására az a tény, hogy engedélyezi-e Magyarország területén a fegyverszállítást vagy sem. Megvannak a kidolgozott útvonalak, és ez nem hat ki ezekre a folyamatokra. Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít az országba, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig. Nagyon kérem a lakosságot, ne avatkozzanak bele az ukrán külügyminisztérium, a hadsereg munkájába. Semmi hatással nincs rá, valakik viszont mégis Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatokat tesznek közzé. Azokhoz az állampolgárokhoz szólok, akik interneten nyilatkozatokat hoznak nyilvánosságra, ismerem őket. Inkább jöjjenek, iratkozzanak be a területvédelmi alakulatokba. Adunk fegyvert és védjék meg az országot, azonban ne értékeljék a független szakértőket, az országunk külpolitikáját, mert nem illetékesek és nem értenek hozzá – jelentette ki a megyei hivatal vezetője.
Na itt kezdődik a jó illetve normális politikus. Végre egy értelmes ukrán ember! Le a kalappal előtte!
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 214
113
Én meg azt olvastam, hogy az ukránok vetették be a 123. brigádot és verték ki az oroszokat. :)
Így szól a jelentés, én is azt írtam hogy az ukránok vetették be őket és nem azt mondja hogy kiverték őket hanem harcban állnak.

Глава Николаевской администрации сообщил о передвижениях российских подразделений со стороны села Галяциново и квартала Балабановка на юге города.

По его словам, в бой вступили расположенные там отряды 123-й бригады территориальной обороны ВСУ.
#Николаев #Россия #Украина
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Nincs rajta nevetnivaló, ez a háború, de szerintem ez nem mind orosz volt.
Láttam ott fehér és sárga szalagokat is.
A fehér, az nem a csecsen karszalag?
Fehér karszalag az oroszokat jelenti, a csecsenek is oroszok alá tartoznak. A VDV-sek között nincsenek csecsenek.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Ezt a szívességet az ukránok nem teszik meg Putyinnak, hogy gyors győzelmet arasson.

Az ukránok nem fogják megadni magukat, 1 céljuk lehet, kivéreztetni anyagilag Oroszországot, az orosz közvéleményt a háború ellen fordítani, Putyin hatalmát gyengíteni. Sztem még a morál jo, szívesen felveszik a harcot, akár a civilek is. Forditva nem tudom.

Az hogy ez félig öngyilkos akció egyelőre nem zavarja őket. Nagyibb most az oroszgyűlölet, mint az orosz tankoktól való félelem.

Minden újabb héttel, nehezebb gazdasági helyzetbe kerül Oroszorszag, drága ez a háború. Az orosz lakosság is egyre jobban érzi majd a szanciókat, egyre több anya várja haza a gyerekét. Hamarosan Putyint fogja sürgetni az idő.
Az USA harcol az utolsó ukrán szélsőséges vagy agymosott haláláig! Közben meg újabb 20 éven át olvashatjuk a 444-en és az indexen, hogy mikor csődöl be az orosz gazdaság. Tudom minimum évente 2-szer.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 283
2 453
113
Nincs rajta nevetnivaló, ez a háború, de szerintem ez nem mind orosz volt.
Láttam ott fehér és sárga szalagokat is.
A fehér, az nem a csecsen karszalag?
Kedves Fórumtárs!
A HALOTT-on van a hangsúly.
Háború van, azt követjük, valóban.
De Mi nem háborúzunk. Kényelmesen “fotelből” nézhetjük.
Ezért talán meg őrizhetnénk nemi tiszteletet azok iránt, akik ezt nem tehetik,s életüket vesztik.
Nem érzem extra dolognak. Bár lehet az.

Témát lezártam.
Szép napot!
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Kedves Fórumtárs!
A HALOTT-on van a hangsúly.
Háború van, azt követjük, valóban.
De Mi nem háborúzunk. Kényelmesen “fotelből” nézhetjük.
Ezért talán meg őrizhetnénk nemi tiszteletet azok iránt, akik ezt nem tehetik,s életüket vesztik.
Nem érzem extra dolognak. Bár lehet az.

Témát lezártam.
Szép napot!
Ezt most miért nekem?
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 214
113

Nem olyan vicces ez....​

Nagy robbanást észleltek a zaporizzsjai atomerőmű környékén​

Erőteljes robbanás történt Enerhodarban – számolt be a város Telegram-csatornáján. Ezen a településen működik Európa legnagyobb és legrosszabb állapotban lévő atomerőműve, amelyet a hírek szerint ma reggel foglaltak el az orosz csapatok.
A zaporizzsjai atomerőműben a hajnali órákban tűz ütött ki az orosz katonai támadás után, aztán később sikerült megfékezni a lángokat.
Nemrég jelent meg a Telegramon az a bejegyzés, amelyben azt írták:

A részletek tisztázása még folyamatban van, továbbiakat egyelőre nem közöltek.
Két APC/IFV harcolt egymással meg az adminisztrációs épület lángolt.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 794
113
Szerinted hányan fognak meghalni ebben a háborúban? Szerintem simán meg lehet a tízezres nagyságrend. Az orosz politika csak azt eredményezte, hogy még többen haltak meg. Az orosz bombák se válogatnak, abba ugyanúgy belehalnak az orosz civilek is.

Tényleg szomorú az odesszai eset, de csúsztatsz, ha ezt akarod általánosnak beállítani. Ez egy rövid időszakban volt amikor instabilitás volt egész Ukrajnában, azóta a helyzet konszolidálódott.

Én tényleg attól félek amúgy hogy Putyin is úgy gondolkodik mint ti. Legalábbis a retorikája ugyanez, csak remélem mögötte a gondolatok nem, mert akkor még sokkal több ember fog meghalni. Az ukrán nép nem akar "felszabadulni" és olyan helyzetbe kerülni mint a belaruszo

Jézus Krisztus zeal maradj az egészségügynél értelmes hozzászólást másban még nem sikerült oda böfögnöd.
Az egy dolog hogy annyit sem tudsz hogy melyik ország támadta meg melyik országot, de hogy olyan hülyeségeket fantáziálsz hogy Ukrajna megtámadja a NATO tag Magyarország őt az már bagolyi színvonal. Maradj a mosolygós fejeknél légyszi, odáig terjednek a képességeid.

Ilyenek Magyarországon is vannak, nyilván ettől még Magyarország nem lesz náci állam. Az usá-ban van náci párt is, de mégse gondolja senki nácinak Amerikát. Azt is mondhatnánk Breivikre hivatkozva, hogy Norvégiában irtják a balosokat.

Mindig ki lehet ragadni a valóságnak azt az apró szeletét ami téged igazol. Viszont ettől az egész valóság még nem fog téged igazolni és kaphatsz jelentős nem várt pofonokat, mint ahogy ez most az oroszokkal is történik.
Ebben igazad van, mindenre és az ellenkezőjére is lehet példát találni. Itt azért van egy baj: mi "az egész valóság". Na, ezt nem tudjuk jelenleg. Az utolsó megállapításod pedig megalapozatlan. Jelenleg az egész világ találgatja, mi Putyin célja. Mit szeretne elérni. Mire számított? Mit kapott vagy fog kapni? Megelőzni a pofonokat még kicsit korai. Az "egész valóság"-hoz viszonyítva az "apró szeletek" is valóság. Ajánlom neked az ide feltett videót Demkó Attilával és Stier Gáborral. Tanulságos az oroszok tekintetében.
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
444.hu keményen tolja a propagandát!

"Legalább 16 órája lövik az oroszok a tengerparti ukrán várost. A védők szerint teljesen el akarják törölni a föld színéről félmillió ember eddigi otthonát."

Mariopolról van szó egyébként.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Ezt írtad: "az oroszok az ukrán helyfenntartó szerint 123. brigádot küldték ellenük" Ennek meg szerintem egyértelműen az az értelmezése, hogy az oroszok küldték az ukránok ellen a 123.-at.
De mindegy.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 1711

Guest
Donbasss

Elfogott azovos:

Az biztos, hogy valahol valahová mennek:

Úgy látom itt is előkerültek a tavalyi propaganda fotózás képei:
F2KjGuT.jpg