[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
908
10 304
93

moreau

Member
2019. március 21.
27
42
13
Jelenleg IS Janukovics az elnök. Meg lett választva, megpuccsolták, sose mondott le, ráadásul EGÉSZ UKRAJNA megválasztotta. Ha visszatér, és teszem azt a nagy Z meghalt v. elmenekült, simán visszarakják. A civilek meg el fogják ismerni, főleg ha békét hoz.

Mindegy mit fognak az egyéb nácik dumálni, jogos elnöke lesz Ukrajnának, fogást is csak a Majdan utolsó 3 napja miatt, de abból meg ki fogják szedni.
Ez nem igy mukodik... az ukran parlament felmentette, tovabba elitelt bunozo, az ukran legfelsobb birosag nem reg hagyta jova - Janukovicsek fellebezeset kovetoen - az iteletet (asszem 13 evet kapott). Az ukran alkotmany szerint elitelt bunozo nem lehet elnok, vagyis ha Janukovicsot be akarjak nyomni, akkor alkotmanyt kell modositani, amihez kell egy elnok, aki kezdemenyezi ezt - jelenleg az elnok - aki kezdemenyezheti - Zelenszkij. Vagyis ha mindenkepp Janukovicsot akarjak, akkor kell egy valasztas, ahol nyer egy oroszbab elnok, aki kezdemenyezi, h koztorvenyes bunozo is lehessen ukran elnok... legalabbis en igy tudom.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 715
93
Ezek a járműelhagyások totál érthetetlenek.

Vagy tényleg simán dezertáltak, vagy nem nézik a nézik hogy állnak üzemanyaggal.

Azt sem értem miért nem tudnak némi gyalogsági biztosítást adni részükre, hogy ilyen helyzetben is kitartsanak.
Ez az "kifigyott az üzemanyag" egy hülye mítosz szerintem. Ezek nem járnak egyedül! Átfejtenék egy másik járműből, ha egyáltalán előfordulna ilyen. Tuti, hogy műszaki hibásak! Jönnek itt sokan, hogy beindították, meg látszólag nincs semmi bajuk. Pl. az erőátviteli rendszerben valami megreccsen és vége a dalnak, annak ellenére, hogy beindul, röcögteted, mint egy telepi hülyegyerek!
Másrészt minek őrizgetnék? Mennek a kezelők a többiekkel, majd összeszedik később, vagy nem... de ki nem szarja le?! Életed csak egy van!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 879
27 476
113
Oroszország a jelen helyzetben még jobban rá van szorulva arra, hogy el tudja adni Európának a gázt. Másrészt az oroszoknak se olyan egyszerű máshol eladni a gázt. Nem csak az Európa szorul rá az oroszokra, ez fordítva is igaz.

A Krím elcsatolása utáni szankcióknak is az lett a vége, hogy az orosz gazdaság recesszióba került, míg Európa növekedett tovább, mintha semmi se történt volna. Nem lett elzárva a gáz sem.
A Krím miatti szankciók vége az lett, h Oroszország gabonaimportőrből exportőrré vált.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 005
83 034
113
Azovosokon minimum van egy ukrán címer a valahol tetoválva, de akit mutogattak elfogottat annak a hátán is volt vmi náci jelszó.



Máshun is megoszlanak a vélemények, de afelé hajlanak, hogy feltupírozott ARMA III, túl sok a furcsaság a videóban.
Felvétel minősége, színek, kontrasztok, miért nem az indítótól mutatják ahogy kilövik stb.
Miért ott a kamera? Egyáltalán mire van rárakva? Nem ARMA,az bizti.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 386
45 854
113
Az ukrán nagykövet újabb megszólalása:
Szerinte vannak bűnök, amiket nem lehet válasz nélkül hagyni
Példaként felhozza Ljubov Nepop, hogy Müncheni Filharmonikusok éléről menesztették Valerij Gergijev karmestert, Anna Netrebko világhírű operaénekesnő pedig kénytelen volt felfüggeszteni fellépéseit, majd kijelenti, hogy a Fradi focicsapata számára becsületbeli ügy kell legyen, hogy ugyanígy tegyen orosz edzőjével. Európai üzletek és vásárlóik lemondanak az orosz árukról. ”Hálás vagyok azért, hogy Árukereső.hu portál, a Nanushka divatcég és az Átrium Bisztró példát mutatnak ebben, és erre szólítom fel a magyar bolthálózatokat is. Ne hívjanak meg orosz művészeket,

ne nézzenek orosz filmeket!
Semmilyen Nemzetközi Beruházási Bank, semmilyen Paks 2, gázügy, rezsicsökkentés vagy orosz vakcina nem igazolhatja ártatlan gyermekek szégyenletes halálát. Vannak bűnök, amiket nem lehet válasz nélkül hagyni. Ha szemet hunyunk az embertelenség és a barbárság felett, bele tudunk-e nézni saját gyermekeink szemébe, s örülni az alacsony gáztarifáknak?” – fogalmaz a nagykövet.

Nem túl éles kés a fiókban ez a nagykövet.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 398
113
Te vagy Nostradamus? Hagyjuk már ezeket a javasasszonyi jóslásokat, koncentráljunk a tényekre. Azt is kevesen tudják, mi van, hát még azt, mi lesz.
Ez egy folyamat.
Putyin 10 nap alatt semmilyen célját nem érte el.
Zelenszkij él, kormánya hatalmon.
Kijev, Harkov, Mariopol, Odessza ukrán.

Veszteségei hatalmasak.
Szankciók visszavetik az életszínvonalat.

Ezért ideges, pánikol, atommal fenyegetőzik. Fasisztázik, hazudozik.

Mert bajban van. Ebből tekintélyvesztés nélkül nem tud kitáncolni.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Levegőben lelőtték mint a terroristák csinálták Szíriában.
Bombázott terroristák ölik a terrorbombázókat.
Szomorú hogy ez történik, de 10-ből 9 ember nem fogná vissza magát, ha 1-2 percel előtte a nyakába dobják a szeretetcsomagot odaföntről. Vagy az lovagiasabb?
Üdv a háborúban!
 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
807
2 353
93
BTR-4-ből eddig többet láttam kilőve mint nem, rács ide vagy oda, ha gyújt az RPG a rácson, a sugár akkor is átüti azt a kazánlemezt. Úgy néz ki tényleg itt a BTR platform vége.
Szegény BTR a legjobb róka, mert itt egy újabb bőr, amit lehuztak róla.


A képzettségükről és az őket övező közhiedelmekről lehullott a lepel az biztos. Aki erre foteltábornokozik, annak ajánlom a különbségeket összevetni a tegnap Gostomelben felbukkant, BMD-4-esekkel felszerelt alegységgel. Az is VDV volt, úgy néz ki köztük is megvan az első- és másodvonalas felosztás.
Hát ezek a BMD - k a jelenkor UAZ-ai kb, annyit is érnek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 386
45 854
113
Ez egy folyamat.
Putyin 10 nap alatt semmilyen célját nem érte el.
Zelenszkij él, kormánya hatalmon.
Kijev, Harkov, Mariopol, Odessza ukrán.

Veszteségei hatalmasak.
Szankciók visszavetik az életszínvonalat.

Ezért ideges, pánikol, atommal fenyegetőzik. Fasisztázik, hazudozik.

Mert bajban van. Ebből tekintélyvesztés nélkül nem tud kitáncolni.
Oszd már meg velünk, mi Putyin célja. Te bizonyára ott voltál a tervezésnél. Annyiszor leírtad már ezeket, hogy kontraproduktív lesz minden hozzászólásod.