[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
Kíváncsi lennék, hogy ha esetleg harcra kerülne a sor a nyugat és kelet között, ki menne el katonának oroszokat és kínaiakat ölni az amerikaiak kedvéért. Én biztosan nem. Én nem tekintem egyik népet sem ellenségemnek. Amúgy sem tartanám jó ötletnek, hogy a nyugat nihilista mocskának terjesztéséhez segédkezet nyújtsak.
Dehogynem mennél, csak rögtön átállnál a muszkákhoz. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Senkit nem érdekel, amíg Oroszország és köztünk az azovosok meg ajdarosok vannak. Egyelőre jobban örülnék egy közös magyar-orosz határnak, aztán ha a nácitlanítás sikerült pár évtized alatt, akkor támogathatunk valamiféle galíciai autonómiát ütközőállamnak, de a civilizált oroszok egyelőre jobb szomszédság lenne, mint ezek az ukránok saját erőből.
Ne csináld már hogy te az ukránoktól jobban félsz mint az oroszoktól. A ruszkik lefojtják az összes államot ami a befolyási körzetükben van. Nézd csak meg a beloruszokat vagy az ukránokat a majdan előtt. Egy végtelenül cinikus és korrupt politikai mentalitásuk van nekem ugyan nem kellenek szomszédnak. Főleg hogy atom fegyvereik vannak. Mi lenne ha nem lennénk Nato tagok és kitalálják hogy minket fel kell szabadítani? Ki segítene nekünk?
Nem, jó az a Nato, inkább az eu mint a medve fojtó ölelése.
 
  • Vicces
Reactions: OhioNurse

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Hagyjuk már ezt az orosz kudarcot a picsába, attól hogy nem raknak ki a netre minden halott ukrán katonát, tankot nagyon helyesen, nem úgy mint ezek a féreg ukránok, még mindig a ruszkik vannak nyeregbe, én teljesen semleges vagyok, de ne legyünk már elélvezve 2 roncs helikopter, tankon és így tovább, legyünk észnél a vége így is úgyis orosz győzelem lesz teljesen mindegy mit reklámoznak az ukránok.
Főleg, ha legalább a feléről kiderül, hogy kamu, nem igaz stb.
Fogalmam sincs de viccesnek találom, mivel 2022-ben számomra, teljesen anakronisztikusnak hat....
Attól még hasznos dolog egy hadseregnek, aki a vasúti logisztikára is épít.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Ukrajna már 20 000 MANPADS-t és ATGM-et kapott szövetségeseitől

március 7 Javellin szállítása Ukrajnába

Ukrajna már 20 000 MANPADS-t és ATGM-et kapott szövetségeseitől...​

Az ukrán hadsereg már csaknem 20 ezer páncéltörő és légvédelmi rakétafegyvert kapott nyugati szövetségeseitől.

A katonaság a CNN -re hivatkozva számol be .
17 000 páncéltörő fegyverről és 2 000 rakétáról beszélünk a Stinger hordozható légvédelmi rakétarendszerekhez.

Az Egyesült Államoknak sikerült leszállítania szinte az összes Ukrajna számára vásárolt fegyvert egy további, 350 millió dollár értékű katonai segélycsomag részeként.

A Kijevről szóló sajtóvisszhang mellett a rakományt C-17-es repülőgépek szállították a keleti NATO-országokba, majd onnan Ukrajnába.

Így az ukrán hadsereg páncéltörő fegyverekkel való telítettsége lehetővé teszi az oroszok összes páncélozott járművének és más járművének megsemmisítését, amelyet már hoztak, vagy csak terveznek behozni Ukrajnába.

A Javelin és NLAW páncéltörő egységek, az M141 és a Panzerfaust gránátvetők, valamint más nyugati modellek már szolgálatban állnak az Ukrán Fegyveres Erők páncéltörő egységeivel.

Ezt amúgy miért hagyták az Oroszok? Nem lehetett volna azt mondani, hogy humanitárius szállítmány csakis egy irányból érkezhet Ukrajnába és orosz tisztek is ellenőriznék határátlépés előtt? Minden mást pedig azonnal megemmisíteni ami átlépi az Ukrán határt.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Ez milyen "elegáns" már!! :)


Európa tart Oroszország megtorló szankcióitól - az Ukrajnán keresztül történő gáztranzit leállításától -, de nem tudja, hogy Kijev maga is megtenné ezt. Ennek katasztrofális következményei lennének az EU számára.

Olekszij Honcsarenko, a Rada parlamenti képviselője úgy véli, hogy a gázárak emelkedése szuperprofitot biztosít Oroszországnak az Európába történő gázeladásból. Ezért amíg az európaiak nem segítenek Ukrajnának megállítani az orosz "agressziót", addig le kell állítani a gázszállítást az ukrán GTS-en keresztül.

"Készek vagyunk tranzitot szállítani Európának, ha Európa segít nekünk a GTS biztosításában, ad nekünk repülőgépeket, légvédelmet, vagy vissza kell utasítanunk őket (az európaiakat) a tranzitban" - mondta a képviselő egy videóbeszédben. Goncsarenko azt javasolja, hogy a "még mindig áramló" gázt pumpálják a tárolóiba, "és - üdv Oroszországnak és mindenkinek".

A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában ugyanezt mondta Jurij Vitrenko, a Naftogaz ukrán energetikai vállalat vezetője, aki embargót akar bevezetni az európaiaknál.

"Támogatjuk az orosz olaj és gáz teljes embargóját" - mondta, és az Északi Áramlat 1 leállítását követelte.

Ne becsülje alá Zelenszkij alkalmasságát.

A The Resident nevű Telegram-csatorna az elnöki hivatal egyik forrására hivatkozva azt írja, hogy ott az Európába irányuló orosz gáztranzit leállításáról tárgyalnak. A cél az, hogy a Nyugatot Ukrajna támogatására kényszerítsék,- számolt be a pravda
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Akkor menjenek tovább. A Nyugat vs Kelet háborút vívják meg ott, akikkel nyűgjük van, ne ezt az országot lőjék szét.
Mondom hogy naiv vagy, ez nem arról szól hogy ezek nem kedvelik egymást, ezeknek érdekük hogy fölöttünk viaskodjanak. Mi nem csak részesei vagyunk ennek de az is amiért küzdenek.
 
  • Tetszik
Reactions: tomcat1

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ne csináld már hogy te az ukránoktól jobban félsz mint az oroszoktól. A ruszkik lefojtják az összes államot ami a befolyási körzetükben van. Nézd csak meg a beloruszokat vagy az ukránokat a majdan előtt.
Hát, emlékeim szerint a majdan után tiltották be a magyar nyelvet. És emlékeim szerint nyugattól nem segítséget, hanem majdnem hogy szankciókat kaptunk cserébe, hogy ez ellen tiltakoztunk.
 
W

Wilson

Guest
Ne csináld már hogy te az ukránoktól jobban félsz mint az oroszoktól. A ruszkik lefojtják az összes államot ami a befolyási körzetükben van. Nézd csak meg a beloruszokat vagy az ukránokat a majdan előtt. Egy végtelenül cinikus és korrupt politikai mentalitásuk van nekem ugyan nem kellenek szomszédnak. Főleg hogy atom fegyvereik vannak. Mi lenne ha nem lennénk Nato tagok és kitalálják hogy minket fel kell szabadítani? Ki segítene nekünk?
Nem, jó az a Nato, inkább az eu mint a medve fojtó ölelése.
Sajnos ez nem kívánságműsor, de kétlem, hogy meg akarnák szállni Ukrajna teljes területét....
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 349
13 933
113
Ezt amúgy miért hagyták az Oroszok? Nem lehetett volna azt mondani, hogy humanitárius szállítmány csakis egy irányból érkezhet Ukrajnába és orosz tisztek is ellenőriznék határátlépés előtt? Minden mást pedig azonnal megemmisíteni ami átlépi az Ukrán határt.
Dehogynem, csak ehhez előbb el kellett volna foglalniuk a nyugati határátkelőket
:)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 801
113
Ezt amúgy miért hagyták az Oroszok? Nem lehetett volna azt mondani, hogy humanitárius szállítmány csakis egy irányból érkezhet Ukrajnába és orosz tisztek is ellenőriznék határátlépés előtt? Minden mást pedig azonnal megemmisíteni ami átlépi az Ukrán határt.
Valószínűleg nincs eszközük hogy megakadályozzák.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 917
113
Ukrajna már 20 000 MANPADS-t és ATGM-et kapott szövetségeseitől

március 7 Javellin szállítása Ukrajnába

Ukrajna már 20 000 MANPADS-t és ATGM-et kapott szövetségeseitől...​

Az ukrán hadsereg már csaknem 20 ezer páncéltörő és légvédelmi rakétafegyvert kapott nyugati szövetségeseitől.

A katonaság a CNN -re hivatkozva számol be .
17 000 páncéltörő fegyverről és 2 000 rakétáról beszélünk a Stinger hordozható légvédelmi rakétarendszerekhez.

Az Egyesült Államoknak sikerült leszállítania szinte az összes Ukrajna számára vásárolt fegyvert egy további, 350 millió dollár értékű katonai segélycsomag részeként.

A Kijevről szóló sajtóvisszhang mellett a rakományt C-17-es repülőgépek szállították a keleti NATO-országokba, majd onnan Ukrajnába.

Így az ukrán hadsereg páncéltörő fegyverekkel való telítettsége lehetővé teszi az oroszok összes páncélozott járművének és más járművének megsemmisítését, amelyet már hoztak, vagy csak terveznek behozni Ukrajnába.

A Javelin és NLAW páncéltörő egységek, az M141 és a Panzerfaust gránátvetők, valamint más nyugati modellek már szolgálatban állnak az Ukrán Fegyveres Erők páncéltörő egységeivel.


Hülye oroszok meg hagyták hogy kiszórják a csapatokhoz ezeket, a határon átlépve le kellett volna bombázni
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 759
17 780
113
Ukrajna már 20 000 MANPADS-t és ATGM-et kapott szövetségeseitől

március 7 Javellin szállítása Ukrajnába

Ukrajna már 20 000 MANPADS-t és ATGM-et kapott szövetségeseitől...​

Az ukrán hadsereg már csaknem 20 ezer páncéltörő és légvédelmi rakétafegyvert kapott nyugati szövetségeseitől.

A katonaság a CNN -re hivatkozva számol be .
17 000 páncéltörő fegyverről és 2 000 rakétáról beszélünk a Stinger hordozható légvédelmi rakétarendszerekhez.

Az Egyesült Államoknak sikerült leszállítania szinte az összes Ukrajna számára vásárolt fegyvert egy további, 350 millió dollár értékű katonai segélycsomag részeként.

A Kijevről szóló sajtóvisszhang mellett a rakományt C-17-es repülőgépek szállították a keleti NATO-országokba, majd onnan Ukrajnába.

Így az ukrán hadsereg páncéltörő fegyverekkel való telítettsége lehetővé teszi az oroszok összes páncélozott járművének és más járművének megsemmisítését, amelyet már hoztak, vagy csak terveznek behozni Ukrajnába.

A Javelin és NLAW páncéltörő egységek, az M141 és a Panzerfaust gránátvetők, valamint más nyugati modellek már szolgálatban állnak az Ukrán Fegyveres Erők páncéltörő egységeivel.

ezek után nem lepődnék meg, ha változna az "elgondolás" . Ha ez eljut a csapatokhoz, akkor ott nem "csak" a légvédelemmel és a morállal van gond...

Amúgy ebből majd mennyi kerül ki a feketepiacra?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 400
27 586
113
Ez milyen "elegáns" már!! :)


Európa tart Oroszország megtorló szankcióitól - az Ukrajnán keresztül történő gáztranzit leállításától -, de nem tudja, hogy Kijev maga is megtenné ezt. Ennek katasztrofális következményei lennének az EU számára.

Olekszij Honcsarenko, a Rada parlamenti képviselője úgy véli, hogy a gázárak emelkedése szuperprofitot biztosít Oroszországnak az Európába történő gázeladásból. Ezért amíg az európaiak nem segítenek Ukrajnának megállítani az orosz "agressziót", addig le kell állítani a gázszállítást az ukrán GTS-en keresztül.

"Készek vagyunk tranzitot szállítani Európának, ha Európa segít nekünk a GTS biztosításában, ad nekünk repülőgépeket, légvédelmet, vagy vissza kell utasítanunk őket (az európaiakat) a tranzitban" - mondta a képviselő egy videóbeszédben. Goncsarenko azt javasolja, hogy a "még mindig áramló" gázt pumpálják a tárolóiba, "és - üdv Oroszországnak és mindenkinek".

A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában ugyanezt mondta Jurij Vitrenko, a Naftogaz ukrán energetikai vállalat vezetője, aki embargót akar bevezetni az európaiaknál.

"Támogatjuk az orosz olaj és gáz teljes embargóját" - mondta, és az Északi Áramlat 1 leállítását követelte.

Ne becsülje alá Zelenszkij alkalmasságát.

A The Resident nevű Telegram-csatorna az elnöki hivatal egyik forrására hivatkozva azt írja, hogy ott az Európába irányuló orosz gáztranzit leállításáról tárgyalnak. A cél az, hogy a Nyugatot Ukrajna támogatására kényszerítsék,- számolt be a pravda
Elég ha valamelyik most felfegyverzett ukrán önkéntes egység úgy dönt, hogy személyesen szankcionálja az oroszokat, majd elfoglal egy nyomásfokozó telepet és felrobbantja azt. Kijev (vagy ami még maradt belőle) majd úgyis az oroszokra keni.