[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 529
113
Az oroszok áttörték Izyum déli részének a védelmi vonalait(ez még délelőtti kép) az állások felszámolása zajlik, amint kitörnek délre az egész keleti ukrán front veszélyben van.


FNQEsI5WYAMqLLf

FNQEpejXIAARqUC
Jo lesz ha osszekapjak magukat, meg egy hetig tokolnek es 10000 dollar lesz a gaz.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 707
8 792
113
Hogy mennyire hiteles a liveumap.
Ma volt fent egy videó, hogy orosz katonák egy udvart ellenőriznek a Vozneszenszki rajon egyik falujában, Bulgarszkiban. Na most igaz, hogy a falut nem találtam, de egy ugyan ilyen nevű vasúti hidat robbantottak fel pár napja az ukránok Vonzneszenknél. De minden valószínűség szerint, ha igaz volt a videó leírása, akkor nagyjából 10 km-re vannak/voltak az oroszok Vozneszenszktől. Még a liveumap kb. 60 km-re mutatja az oroszokat az említett várostól. (És nem harc volt, csak udvar átvizsgálása.)
A legtöbb helyen nincsenek frontvonalak. Sok helyen az oroszok előre mentek és kikerülték a nagyobb ukrán ellenállásokat, de ezt térképen ábrázolni nem a legjobb.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and omae

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Orosz térkép

A különleges katonai művelet helyzetének térképe Ukrajna területén 2022. március 7-én 20:00 órakor..

A térkép nagyítható....




Colonelcassad
Ugy látom Luganszk 90 százaléka a szakik ellenörzése alatt áll.A szakik miatt hozták létre ezt a topicot,és a szakikról nem beszél senki.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
537
2 498
93
Ukrajna már 20 000 MANPADS-t és ATGM-et kapott szövetségeseitől

március 7 Javellin szállítása Ukrajnába

Ukrajna már 20 000 MANPADS-t és ATGM-et kapott szövetségeseitől...​

Az ukrán hadsereg már csaknem 20 ezer páncéltörő és légvédelmi rakétafegyvert kapott nyugati szövetségeseitől.

A katonaság a CNN -re hivatkozva számol be .
17 000 páncéltörő fegyverről és 2 000 rakétáról beszélünk a Stinger hordozható légvédelmi rakétarendszerekhez.

Az Egyesült Államoknak sikerült leszállítania szinte az összes Ukrajna számára vásárolt fegyvert egy további, 350 millió dollár értékű katonai segélycsomag részeként.

A Kijevről szóló sajtóvisszhang mellett a rakományt C-17-es repülőgépek szállították a keleti NATO-országokba, majd onnan Ukrajnába.

Így az ukrán hadsereg páncéltörő fegyverekkel való telítettsége lehetővé teszi az oroszok összes páncélozott járművének és más járművének megsemmisítését, amelyet már hoztak, vagy csak terveznek behozni Ukrajnába.

A Javelin és NLAW páncéltörő egységek, az M141 és a Panzerfaust gránátvetők, valamint más nyugati modellek már szolgálatban állnak az Ukrán Fegyveres Erők páncéltörő egységeivel.

Jó kis hadizsákmány lesz ezekből, ahogy eddig láttuk! :D
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 856
5 094
113
Viccet félretéve,inkább legyen ruszki hadizsákmány, mint Eu ban a keszkeabajgatóknál kössenkek ki, bár szerintem késő.
Brutalis mennyiségű fegyver kerülhetett ki a feketepiacra.
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
 

Attti

Active Member
2019. július 1.
40
222
33
.
.
Mondjuk ez is gyanús hir, de tegyük fel, Macron ennyire hülye/óvatos volt. Ha "megszerzik a DNS-ét", akkor mi lesz? Klónozzák?? :) Születik egy Macron genetikájú csecsemő 9 hónap múlva? Na és? Csak hasonlat, de a klónozás és a DNS kb annyi, mint van egy ugyanolyan hardware-ű számitógéped, mint a haverodnak, de mégsem egyforma a két gép, mert időközben teljesen eltérő software-ek lettek rájuk telepitve nálad is, meg nála is.
Azért egy DNS a 3 betűs szolgálatoknak aranyat ér, sok infó van benne. Előző , jelenlévő betegségek, jövőben melyekre van magas kockázat stb. Számtalan genetikával igazolható betegség, hajlam van ami egy politikusnak erősen kompromitáló lehet. És egy ilyen ifo sokat érhet.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 560
6 778
113
Viccet félretéve,inkább legyen ruszki hadizsákmány, mint Eu ban a keszkeabajgatóknál kössenkek ki, bár szerintem késő.
Brutalis mennyiségű fegyver kerülhetett ki a feketepiacra.
Hány méterig mennek fel?
Utasszállító magasság veszélyben?
Bár, ha nem, akkor is repterek környékén veszélyeskek.
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana
W

Wilson

Guest

Az összes elfogott betolakodót egy helyen tartják - Monastyrsky​

2022. MÁRCIUS 7., HÉTFŐ, 21:53

04121c8-poloneni.jpg

OROSZ KATONAI FOGLYOK. FOTÓ A 200RF.COM-RÓL

Az összes fogságban lévő orosz megszállót elviszik és egy helyen tartják fogva.

Forrás: Denisz Monasztirszkij belügyminiszter az ukrán tévécsatornákon

p "Most az a kérdés, hogy hol helyezzük el a foglyokat. Ezt a kérdést az Igazságügyi Minisztériumon keresztül oldjuk meg. Minden foglyot egy helyre visznek.

Részletek: Monasztirszkij megjegyezte, hogy az ukrán hadsereg "nagyon sok" foglyot tart fogva.

"Sok rab azért kerül ukrán fogságba,mert ők maguk hagyják el a felszerelést. Megadják magukat a területi védelmi erőinknek, a fegyveres erőinknek, csak a faluban élő emberek, akik arról tájékoztatnak minket, hogy az orosz felszerelés üzemeltetői elhagyják a falut, és azt mondják, hogy el akarnak menni. Sok foglyot a Nemzeti Gárda, a Nemzeti Rendőrség ejtett foglyul" - mondta a miniszter.

Elmondta, hogy a Nemzeti Gárda egyik sorkatonája vasárnap lelőtt egy Szu vadászrepülőgépet, míg a KORD szakemberei két tankot találtak el gránátvetőkkel.

"Látjuk az ellenség szemében a kétségbeesést, a vágyat, hogy elhagyják a felszerelésüket és elmeneküljenek" - mondta Monasztirszkij, miközben megjegyezte, hogy hiba lenne alábecsülni az ellenséget.

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
A legtöbb helyen nincsenek frontvonalak. Sok helyen az oroszok előre mentek és kikerülték a nagyobb ukrán ellenállásokat, de ezt térképen ábrázolni nem a legjobb.
Általában nincsenek -bár van, ahol meg igen. Ha van róla anyag, akkor be lehet azonosítani a helyet. És azért nem mindegy, hogy egy településtől mondjuk 10, vagy 60 km a távolság. Az azért nagyjából egy fél magyarországi megye különbség. És a videón látszódott, hogy nem harcérintkezés volt, nem gyors előre törés, hanem nyugodt ellenőrzés.