[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 340
13 905
113
Azt árulják már el nekem a "jósok", hogy milyen létjogosultsága van a könnyű lövész koncepciónak amikor, a páncélozott erők is veszteséget szenvednek? Amit látunk az az, hogy milyen hatékony tud lenni a modern pancélelhárítás a pimpelt 30-40 éves harckocsik és papír páncélzatú löveszpancélosokkal és PSZH-kkal szemben. De erre nem az a megoldás, hogy vegyük el még azt a páncélvédelmet is a löveszektől ami van nekik, mert senki nem fogja megtenni azt a szívességet, hogy csökkenti tűzerejét csak azért, mert az ellenségnek nincs "páncélozott" gyalogsága.
Viszont azt sem tudod megcsinálni, hogy Namer-be "öltözteted" a teljes gyalogságot. Gondolom az aktív védelmi rendszerek felé kezd majd ellendűlni az inga.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
686
2 716
93

Szerintem is ez orosz vereség. Ezt a háborút csak egyféle képpen nyerhette volna meg Putyin, mégpedig úgy, hogy el sem indítja. Valójában már az is tök mindegy, hogy az orosz hadsereg végül szétveri-e az ukrán haderőt vagy sem, a lényeg, hogy egy ilyen katonai győzelem is stratégiai vereség Oroszország számára.
Nem hittem volna, hogy Putyin segíti győzelmre az amerikai neokon stratégiát.

Amit Putyin 22 év alatt elért és felépített, azt most egyetlen lépéssel nemhogy lenullázta, hanem negatívba tolta.
Nincs is háború.
Mx Z megkérdezte Putykót, hogy háborut akar-e. (Ha háború lenne minek kérdezgetne ilyeneket?!)
Putyin különleges katonai műveletről beszél.
Ha háború lenne, akkor tuti nem ömlene a gáz és olaj a hadviselő felek között, ezt gondolom minden logikusan gondolkodó lény belátja!
Ha háború lenne, akkor nem kímélné a támadó fél a lakosságot meg az infrastruktúrát.
Van hadüzenet? Na, ugye!

Ja, és olvassátok már el a topik címét! "fegyveres konfliktus"
Ennyike!
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
A tárolókat nyáron töltik. Most akkor is csökken a készlet, ha jön a gáz. Az egy puffer.
Szóval ősszel, télen lesz probléma a fűtés szempontjából.

Csakhogy most jelenleg a tározók kapacitása a 2/3 -a sincs az ilyenkor megszokott/elvárttól. Azaz elméletileg korábban kellene elkezdeni a töltést ... Másfelől normál menetrend szerint is egy hónap múlva már kezdeni kellene. És igen, nyáron gázzal csak az ipar meg a főzöcskélés megy, de télen jöhet a zimankó meg az irgalmatlan energiaárak ...
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 014
7 219
113
Ukrajna felosztását még 2008-ban jósolták a lengyel tévében. Íme, ami már valóra vált:

2014 – a Krím elvesztése
2015 – a Donbász elvesztése
A következő a sorban 2022 – Harkov, Odessza és a déli országok távozása.

Még mindig hiszel a háború körüli hírverésben, amikor végeredménye régóta ismert?

A Channel Informant mindent megtesz annak érdekében, hogy Ön ne maradjon hidegben. Ők írtak elsőként a csapatok ukrajnai bevetéséről, a kazahsztáni zavargásokról és az országban QR-kódos szemétről.

bárcsak megvalósulna.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 220
113
Mariupol

Oroszok utolsó felszólításos cédulát dobálnak

FNUbq5eXoAMJXXb
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
300 Dollárért vehetjük a gázt, Putyin szerint.
Na ez az... hogy megint megy a kurva nagy átbaszása a hülye európainak... Valakik szépen leszerződtek a ruszkikkal, aztán megkentek pár embert az EU-ban hogy ugyan legyen már piaci alapú a kereskedelem, ott a gáztőzsdén felverik az árat lassan a 10x-ére, A csóri fogyasztó fizet mint a katonatiszt, ezek meg röhögnek a markukba mert jobban keresnek a szaros gázon mint egy kolumbiai drogbáró az anyagon...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
BIDEN 1997-BEN MÁR AZ OROSZOK ELLENI PROVOKÁCIÓRÓL BESZÉLT


Az amerikaiak mostani elnöke 1997-ben szenátorként már erről beszélt:

"Az egyetlen dolog, ami Oroszországot ellenséges és erőteljes válaszreakcióra késztetheti, az a NATO kiterjesztése a balti államokra".
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 227
4 584
113
Egyoldalú! Nem a maci akarta Ukrajnát felvenni a NATO-ba. Ugye abban a málnásban, mármint a NATO-málnásban is van "maci".
Igen, de a maci szomszédjának a szomszédja a NATO-macit szeretné beengedni a málnásába, mert akkor ő is bemehet a nyugati pagonyban lévő málnásba legalább kóstolni...
 

brezso

Active Member
2022. február 27.
43
246
33
Én nem látom ilyen tragikusan a helyzetet annyiszor írták már le a nyugati világot, de még mindig sokkal jobb az EU-ban az életszínvonal mint az Uralban....

ez igaz, nehéz látni pontosan hogy mikorra örlődik fel a szajré amit évszázadokig lapátoltak be a kontinense a világ minden pontjáról. De egyszer elfogy, az világosan látszik hogy az egyetlen esély k+f, technológia lett volna, de a kicsit szorgosabb keleti népek abban is jók, megkockáztatom hogy jobbak,
természetei kincsek nuku, energiaellátás a napból szélből, nem fogja megoldani a gondokat 10-20 éves távlatban

cserébe van egy mondvacsinált hülyeség amivel foglalkoznak, az nem reálpolitika hogy nem veszik figyelembe azon valós körülményeket amik meghatározzák az eu jövőjét

viszont vannak pozitív jelek is, angol tea, belga csoki meg a holland kakaó, na meg az hogy ugyanaz az értékű fizetőeszköz van hamburgban, meg dél-olaszországban
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 488
18 002
113
Nincs is háború.
Mx Z megkérdezte Putykót, hogy háborut akar-e. (Ha háború lenne minek kérdezgetne ilyeneket?!)
Putyin különleges katonai műveletről beszél.
Ha háború lenne, akkor tuti nem ömlene a gáz és olaj a hadviselő felek között, ezt gondolom minden logikusan gondolkodó lény belátja!
Ha háború lenne, akkor nem kímélné a támadó fél a lakosságot meg az infrastruktúrát.
Van hadüzenet? Na, ugye!

Ja, és olvassátok már el a topik címét! "fegyveres konfliktus"
Ennyike!
Ez komoly? :D Most kb azt írtad le, hogy a szar az valójában nem is az csak kaki és így sokkal szalonképesebb:D

Leírom neked ide a háború jogi fogalmát:

Két vagy több szervezett emberi közösség (nem mindig állam)
• nagyobb területre kiterjedő,
• hosszabb ideig tartó,
• súlyos emberi és anyagi veszteséggel járó,
• fegyveres konfliktusa.

Melyik meghatározás is hiányzik a fentebbi felsorolásból? Amúgy meg csak szólok, hogy a fegyveres konfliktus mint fogalom is a háború jogi kategóriájába tartozik.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 435
7 098
113
Másfelől normál menetrend szerint is egy hónap múlva már kezdeni kellene
ezzel az a baj hogy a politikusállatnak amikor áprilisban döntést kell hoznia arról hogy rendel-e gázt a gonoszruszkitól annak a jövő heti népszerűségi index jár az eszében
és nem rendel
és májusban se meg augusztusban se
és jól alakulnak az indexei
aztán ha szeptemberben már nagyon keresi mindenki a töltöttséget majd széttárja a kezeit hogy a gonoszruszki nem küldött, ő meg mondta előre hogy máshonnan kellene vásárolni
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 252
84 243
113
Na ez az... hogy megint megy a kurva nagy átbaszása a hülye európainak... Valakik szépen leszerződtek a ruszkikkal, aztán megkentek pár embert az EU-ban hogy ugyan legyen már piaci alapú a kereskedelem, ott a gáztőzsdén felverik az árat lassan a 10x-ére, A csóri fogyasztó fizet mint a katonatiszt, ezek meg röhögnek a markukba mert jobban keresnek a szaros gázon mint egy kolumbiai drogbáró az anyagon...
Biztpol Magyarország topik!
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
Ez, amit leírtál, nem statisztika, hanem személyes tapasztalat, ami, bizony, lehet rossz is. Az egyes helyek betöltéséhez, legalábbis az állami szférában előírt végzettség kell, tehát a szakértelmet miért vonod kétségbe. Én úgy tudom, hogy Bakondi jogász végzettségű, és az meg részemről egyedi tapasztalat, hogy a rendőrök kötelékében a vezetők többnyire jogászok, vagy ha nem, utólag elvégzik. Abban osztom a véleményed, hogy "túlfejlett" az államigazgatás, biztos van egy réteg, aki csak az íróasztalát fogja. Én dolgoztam önkormányzatnál, a többségnek sok munkája volt, de volt úgy. kb. 10%, aki csak a létszámot növelte. Az is kérdéses, mit nevezünk eredményes munkának. Mondjuk egy pénzügyes főnök nem görnyed napi nyolc órában az íróasztala fölé, de fontosabb, nagyobb hasznot hozó munkát végez, mint aki körmöl egész nap. De nem akarok itt ilyen off témákról hosszasan írni, nem idevaló.
Normális esetben lehetne hasonlóképpen, de az ilyen-olyan múzeumok és alapítványokba tömött emberek... háát .. hidd el, hogy nem azért vannak ott, mert ők csinálják a döntő részeket. Bakondi lehet, hogy jogász .. a Határőrségből mentették át.. látszott is a műve, ezek kitartott és végrehajtó emberek aki soha sem lehet igazi szakember. De ezt majd máshol megvitathatjuk. Részben ide tartozhatna, ha közeledne a konfliktus.



Van valaki a határon? Nem tudjátok a fosztogató gibbonokkal kezdtek-e már valamit? Mert nekem bökte a szemem, hogy az elején már ők jöttek át "magyarba" , persze az egész család , onnan is ahol nem igazán volt veszély, de mindenből markoltak.. és vagy maradtak a szálláson vagy pedig teliszatyrokkal mentek vissza.. szerintem ez k* gáz.


Egyébként brutális, hogy mennyire 2 oldalú a magyar média.. no persze a széleken, nem pedig a reális középvonal mentén (1-2 kivételtől eltekintve).
 
W

Wilson

Guest
Ben Wallace brit védelmi miniszter kijelentette, hogy Nagy-Britannia támogatni fogja Lengyelországot, ha úgy dönt, hogy Ukrajnát harci repülőgépekkel látja el, de figyelmeztetett, hogy ennek közvetlen következményei lehetnek Lengyelországra nézve.

Erről, számol be a Reuters.

"Támogatnám a lengyeleket és bármilyen döntésüket" - mondta Wallace, hozzátéve, hogy az Egyesült Királyság nem tud olyan repülőgépeket kínálni, amelyeket az ukránok használhatnának.

"Megvédjük Lengyelországot, segítünk nekik mindenben, amire szükségük van. Lengyelország megérti, hogy az általuk hozott döntés nemcsak Ukrajnát segíti, ami jó, hanem közvetlen tűzvonalba is vezetheti őket olyan országokból, mint Oroszország vagy Fehéroroszország" , mondta a miniszter.

Az Egyesült Királyság védelmi fegyverekkel, valamint egyéb katonai és humanitárius segélyekkel látta el Ukrajnát.

Wallace azt mondta, hogy szerdán nyilatkozatot tesz a parlamentben, amelyben ismerteti, milyen további halálos és nem halálos segítséget nyújt Nagy-Britannia, valamint milyen lépésekre buzdít a brit kormány más országokat.

Korábban a lengyel kormány hivatalos képviselője, Piotr Muller azt mondta, hogy még nem születtek döntések a harci repülőgépek Ukrajnának történő átadásáról.

 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: Kim Philby and theo