Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
kicsit eltértünk a témától...Mindenesetre nekem az ukránok ellenállását látva még az előzetesen oroszbarátnak elkönyvelt területeken is,nem úgy tűnik, hogy nagyon szeretnék azt az orosz életszínvonalat.
Amúgy sem értem ennek a támadásnak az értelmét, mivel Oroszország nem tudná megszállni még Ukrajnának a felét sem, de látva a lakosság ellenállását, még annyit sem.
Tegyük fel megnyeri ezt a hadműveletet, aztán mi lesz, lesz a szomszédjában egy végtelenül (az oroszokkal szemben) nacionalista állam amely a Nyugat egységes támogatását élvezi, és amelyet az orosz invázió miatt az eddigi mértékkel is jobban felfog használni az USA és a Nyugat az oroszokkal szembeni pufferzónának...
Békeidőben is futkosó jár az elhagyott fegyverét.Van benne valami... Egy olyan csomag pont olyasmi, amit vagy magukkal visznek, vagy az első arra járó magáévá teszi egy háborús helyzetben. Szerintem legalábbis a háborúban a fegyveredre , kajádra biztosan odafigyelsz.
Miért értelmetlen? Ott már nincs mit felderíteni. Állandóan közöznek ellenséges gépek a fejed felett. Adott a szitu: ha kimászol a bokorból rádrepülnek.Minek? Drága, és ugyanúgy értelmetlen a nato felderítés támogatása okán, ahogy az ukri előrenyomulasok Donbasszban a ruszki hátországgal a háttérben.
Tele vannak olyan infókkal az ukrik, ami nem kútfőből jött. Hullanak a tábornokok, parancsnokok. Ukrán önerőből? Ugyan már!
Nem fogják fel. A németek mar igen, nem a kormány miatt, de rájöttek, hogy lenyelik, marad az orosz vonal, de azért megint Orbán gondolkodott előre ...Ezt kellene végre mindenki felfogja. A jövö tèli fâzâs mâr elöre látható.
Nem biztos, hogy képes rá, a szíriai hadműveletek látványos orosz bombázásairól szóló videók ne tévesszenek meg, ez nagyon más kávéház, és az orosz légierő köszönő viszonyban sincs semmilyen tekintetben az USA légierejével összehasonlítva, egy 600.000 km2 nagyságú ország felett kellene totális legidominanciát kivivnia a meglévő eszközeivel...Az orosz légierő jelenleg az kéne csinálja, mint, amit a szövetséges a normandiai partraszállás alkalmával. Totális légi dominancia!
Nem látom.
Így van.Fejlett haderők (US és Kína) konkrétan a GPS nélküli háborúra edzenek évek óta (értsd legyalúlt űrre...)
2014 után az ukránok erős "orosztalanításba" kezdtek, minden téren. Kiépült egy vér nackós állomány, vagy inkább keret és egyre inkább teret nyert ez a szemlélet. Mx Z-nek (ha egyáltalán akarta), nem igen volt más lehetősége, mint sodródni. Ha oroszbarát vagy, akkor sem pattogsz, amikor bármikor eltüntethetnek.Valamit nagyon el---tak.
Az is igaz, hogy a katonai képességeik messze kisebbek, mint a presztízsük.
Oroszoknál "népszokás", hogy teljesen dilettánsan kezdik a háborúikat és közben válnak profivá.
Azt se tudom megérteni, hogy ha békés megszállást terveztek, akkor miért nem vették meg előre a fontosabb, orosz határ menti polgármestereket, oroszérzelmű katonai vezetőket.
Ha meg nem vették meg, akkor hogy szeretnének 190k katonával megszállni egy kb. 1600km*800km-es országot...
Lehet, hogy ők tudnak valamit amit mi nem.
Szu-34-esek Garmin gps-ekkel tolják. Hol van a GLONASS????
Russia’s Su-34 fly in Syria using American GPS
Russia’s Su-34 Fighter-bomber Fly-in Syria Using American GPS
The crews of the Su-34 fighter-bombers of the Russian Aerospace Forces (VKS) fly in Syria and carry out combat missions using the American GPS navigation system, additionally installed in the cockp…www.globaldefensecorp.com
Nem a múlt hétvégén álttak neki.Most én vagyok alul informált vagy valamit nagyon benéztem, de tudtommal Csernobil jelenleg az oroszok kezében van nem?!
Lehetséges, hogy az, csak éppen a nagyhatalmi politika leszarja a moralitást. Neki az a lényeg, hogy mi a jó önmagának, ennek következtében meg önző és szarházi. De éppen ezért a szarházi viselkedése miatt "sikeres".az utolsó mondat a legfőbb önigazoló frázis
úúú ez egy roppant összetett téma, ha lenne hozzá tehetségem, könyvet írnék
ez már csak az eredménye annka, hogy miként lehetett ezt a két népséget összeugrasztani, azután, hogy kínkeservesen összeraktak egy modern, a többség száméára elfogadható életkörülményeket biztosító SZU-t, el tudod képzelni milyen életszínvonal volt a komcsik előtt azon a vidéken, amiben a lakosság 99 százaléka éldegélt
Azért ez a cikk....Putyin már elvesztette a háborút, csak senki nem meri megmondani neki egy kiszivárgott orosz jelentés szerint | szmo.hu
Az állítólag hiteles jelentés szerint ott tart Oroszország nem egészen két héttel a háború kezdete után, mint a náci Németország az összeomlása előtti időszakban.www.szeretlekmagyarorszag.hu
Szerintem is ez orosz vereség. Ezt a háborút csak egyféle képpen nyerhette volna meg Putyin, mégpedig úgy, hogy el sem indítja. Valójában már az is tök mindegy, hogy az orosz hadsereg végül szétveri-e az ukrán haderőt vagy sem, a lényeg, hogy egy ilyen katonai győzelem is stratégiai vereség Oroszország számára.
Nem hittem volna, hogy Putyin segíti győzelmre az amerikai neokon stratégiát.
Azok légbőlkapottak...Jó jó de még mindig várjuk a Sz-35 roncsokat
A szakadárok mögött ruszki hátország volt. Gond esetén oda vonultak volna vissza. Emiatt minden egyszerűbb volt. Ha a dk ukri erőket bekerítik, ki kell mászni a kiépített fedezékből, mert utána vagy alapból megsemmisülnek, vagy ha kitörnek, ugyanúgy elkapják őket, mint 14-15ben. Tehát mindenképpen végük, csak erről nem beszélnek ...Miért értelmetlen? Ott már nincs mit felderíteni. Állandóan közöznek ellenséges gépek a fejed felett. Adott a szitu: ha kimászol a bokorból rádrepülnek.
Ja! Tényleg drága.
Az, hogy mi és hogy hullik az ukránok szerint, majd a végén kiderül.
Az önerő meg kb a fordított szitu, mint ami 2014-ben volt. A szakadárok "önerőből" harcoltak, max pár orosz katona épp ott "vakációzott". Most meg pár lánglelkű volt NATO veterán gondollja úgy, hogy elutazik Ukrajnába...
Akkor van gáz amikor a pilóta azt hallja "újratervezés","újratervezés"....."A következő elágazásnál forduljon jobbra és megérkezett az ulticéljához" ...
Én ezt megértem, de momentán az a helyzet, hogy ezekről a laborokról maga az USA ukrajnai követségének honlapján is volt info, persze azóta leszedték...Ezt a filmet a biolaborokkal már láttam Irak kapcsán...