Ugye-ugye! Szíriai tapasztalat. Dzsihád mobil!A beborult ukrán tochkát ássák ki.
Kijev környéki helyzet:
![]()
"UAZ Patriot with ATGM "Kornet" next to the destroyed Ukrainian BTR-4."
![]()

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugye-ugye! Szíriai tapasztalat. Dzsihád mobil!A beborult ukrán tochkát ássák ki.
Kijev környéki helyzet:
![]()
![]()
Alapvetően a lengyel határra gondoltam. 500km-er hosszan bármit átvisznek. Nincs annyi orosz katona, hogy felügyelhesse a fegyverek beáramlását. De nincsenek illúzióim! Én Orbán helyében “fű alatt” simán átengedném félhivatalosan a fegyvereket. A háttéralkuk így működnek. És ezeket kell jól játszani.Ilyet akkor írj, ha kézzelfogható bizonyítékaid is vannak. Magyarországról hogy vihetnek katonai fegyvert ?
Kitiltották az orosz kutyákat Ukrajna miatt
a macskák után már nem is meglepő![]()
Russian dogs banned over Ukraine
The world’s top dog show, Crufts, has banned Russian owners and their pets from competing, following the country’s offensive in Ukrainewww.rt.com
És majd eljutunk a dzsihád mobilok korába......A beborult ukrán tochkát ássák ki.
Kijev környéki helyzet:
![]()
![]()
Szöveg értés!Attól félnek az oligarchák, hogy akkor a külföldön lévő villáikat, kastélyaikat és egyéb vagyunokat a nyugatiak is elkobozzák. Ez itt a probléma.![]()
Mert nem így van.Ez itt nem hitkérdés részemről, továbbra is ezt pont rajtad érzem...
"Az orosznak két-harom nap alatt még kellett volna buktatnia Zelenszkijt. Nem sikerült."
Lehet, de ezt a 2-3 napot megint te mondod, vagy te hittél ebben.
Nem sikerült.. eddig nem, ok ez igaz, na és? Ha nem sikerült a te 2-3 napos prekoncepciód szerint, akkor vége mindennek? Haza mennek szerinted?
Ami nem hajlik, az idővel törik.... és az sokkal fájdalmasabb lesz az ukiknak... és nem a felbujtóinak.
És ha nem lettek volna 2014 óta felbujtóik, akkor nem lett volna ez a háború sem, és nem kerülnénk közvetlen szomszédságba az orosszal...
Ezt meg én nem értem, hogy miért nem érted....
Hogy a globális projekt megfelelően halad-e?El nem tudom képzelni, miről beszélnek, mert az álláspontok messze vannak egymástól.
Jó, és megérkezik az orosz a városhoz, lekapcs villany, víz, gáz, étel, utánpótlás, telefon, internet, és jön a bombázás + tüzérség, utána a tisztogatás.. szerinted ez meddig tartható? Két-három ilyen bukó város után mennyinek lesz majd kedve hamuvá válni?Mert nem így van.
A katonai műveletek tervezése, irányítása egy szakma.
Tudom, hogy sokan gyűlölik az ukránokat itt, én S szeretem őket a kárpátaljai viselkedésük miatt.
De katonai szpontból az orosz helyzete egyre rosszabb.
Ne felejtsd el, ő a támadó. Az ukrán védekezik, százezres, milliós városokban.
Sokan katlant látnak a térképen, de elfelejtik, hogy nincsenek ukrán páncélos hadosztályok, amiket be lehetne keríteni.
Nincsenek frontok, így hiába szugeráltok vörös térképeket, nem lehet a mezőn legyőzni őket.
Be kellene menni a városokba.
De ezzel az orosz erővel ez nem fog menni.
Ezért patt helyzet. Ez pedig a védőnek kedvez.
Ez harcászat. Szakma.
Este leírom, hogy miért.
Végig nézted? Nézd végig hanggal!Ez nekem valami tömegoszlató villanógránátnak tűnik. Nemhogy halomra sem lőttek senkit, de még egy lövést sem hallottam.
Erdogánnal össze akarják ugrasztaniAz ukrán külügyminisztérium szombaton közölte, hogy bombatalált ért egy mariupoli mecsetet, amelyben 80 civil húzta meg magát, köztük török állampolgárok. A mecsethez kapcsolódó egyesület szintén török vezetője viszont azt nyilatkozta, az oroszok valóban támadják a környéket, és a mecsettől 700 méterre becsapódott egy bomba, de az épület sértetlen maradt.
Elmondása szerint 86 török civil tartózkodik Mariupolban, közülük 30-an vannak a mecsetben, gyerekek is. Többször próbálták kimenekíteni őket, de az oroszok nem biztosítottak szabad folyosót a konvojnak. Hamarosan tesznek egy ötödik kísérletet is. Így fűszerezik az ukrán propagandát ismételten.
(Le Monde nyomán)
Azt mondjuk nem értem minek kell egy tengerparti városban folyosózni, miért nem hajóval viszik el őket?!Az ukrán külügyminisztérium szombaton közölte, hogy bombatalált ért egy mariupoli mecsetet, amelyben 80 civil húzta meg magát, köztük török állampolgárok. A mecsethez kapcsolódó egyesület szintén török vezetője viszont azt nyilatkozta, az oroszok valóban támadják a környéket, és a mecsettől 700 méterre becsapódott egy bomba, de az épület sértetlen maradt.
Elmondása szerint 86 török civil tartózkodik Mariupolban, közülük 30-an vannak a mecsetben, gyerekek is. Többször próbálták kimenekíteni őket, de az oroszok nem biztosítottak szabad folyosót a konvojnak. Hamarosan tesznek egy ötödik kísérletet is. Így fűszerezik az ukrán propagandát ismételten.
(Le Monde nyomán)
Ha ezt komolyan gondolják az oroszok, akkor nem lesz egy hamar megállapodás.szakítanák el Ukrajnától az elfoglalt területeket az oroszok
A Herszonban állomásozó orosz erők azt tervezik, hogy népszavazást tartanak annak érdekében, hogy a megszállt területeket elszakítsák Ukrajnától- írja a Guardian.
A herszoni helyi tanács helyettes vezetője a Reutersnek azt mondta, hogy donyeci és luasznki mintára újabb szakadár köztársaság létrehozását tervezik az oroszok.
Na ez erdekes lesz. Ki melyik orszagra tippel? Remelem a bulgarok lesznek azok, Magyaroszagnak es Szlovakianak nagyon nem orulnek...
RUSSIA IS WORKING TO DETERMINE THE SUPPLIER OF IGLA MANPADS CAPTURED FROM UKRAINIAN FORCES
Inspection of the serial numbers of the portable surface-to-air missile systems has now been organized to determine the country that supplied these weapons from Eastern Europe,” the spokesman said.
The system is still in service with a number of Eastern European states which are now members of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), including Bulgaria, Hungary, Slovenia and Slovakia. None of these states have publicly acknowledged sending MANPADs of this type to Ukrainian forces.
https://southfront.org/russia-is-wo...manpads-captured-from-ukrainian-forces-video/
![]()
Éppen azért jobb a helyzete, mert ő a támadó!De katonai szpontból az orosz helyzete egyre rosszabb.
Ne felejtsd el, ő a támadó. Az ukrán védekezik, százezres, milliós városokban.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..