[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Megalakult a Nemzetközi Orosz Oligarcha Munkacsoport aminek a feladata orosz oligarchák vagyonának felkutatása és lefoglalása.
FN-ojCZX0Ao9pKc
Ez egy elég komoly üzenet mindenkinek, aki komoly vagyont halmozott fel.
Most épp azok az oroszok lettek kipécézve, akik "segítették Putyin ukrán invázióját".
Holnap meg majd jön a következő kör. Ez így félelmetesen ötletszerű :(
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Figyelem, olvasom és hallgatom a szakértők hadát, elemzések tucatjait és próbálom kiválogatni a hasznos infókat a milliónyi hírből és propagandából, de egy lépést sem jutok előbbre.

Van-e itt a fórumon bárki, aki képes és mer egy körülbelüli véleményt mondani arról, hogy is áll ez az egész orosz-ukrán háború, mekkora erőket vetett be Oroszország, harcászati-hadműveleti szempontból normálisnak tekinthető-e a harcok állása, avagy teljes a kudarc, valóban leszerepelt az orosz haderő vagy ez csak nyugati propaganda, satöbbi.

Amit képes voltam eddig kihámozni ebből az információs tornádóból az annyi, hogy jelen idő szerint az orosz szárazföldi haderő kb. egy ötöde ment be Ukrajnába, a légierő és a haditengerészet esetében ez még annyi sem volt, ebben is minimális mennyiségű élvonalbeli technikát felhasználva. Mivel az élvonalbeli technikájuk százalékosan az egész haderőre vetítve eleve nem sok, így ez nem meglepő, a maradék, nagy tömegben rendelkezésre álló haditechnika inkább csak felújított vagy valamilyen szinten korszerűsített eszközparkból áll.

Ha ez így igaz, akkor az azt jelenti, hogy az ukrán haderő a bevonult orosz haderővel nagyságrendileg pariban van, minőségben az orosz haderő fejlettebb, de ezt valamilyen szinten kompenzálja a kapott nyugati fegyverzet és a valószínűsíthető amerikai támogatás (információ, műholdas felderítés, stb).

Tovább gondolva az egészet, ha a fentiek igazak, akkor ebben az esetben az orosz haderő nem teljesített rosszul 21 nap alatt, ugyanakkor a bevetett erők nagysága eleve cáfolja a nyugati média és hírszerző ügynökségek által előre ígért 4 napos villámháborús tervet, sőt, felveti annak a lehetőségét, hogy szándékosan ilyen, szinte hihetetlen adatokat adtak meg manipulációs céllal.

A magam részéről azt gondolom, hogy egy 2-4 napos Ukrajna elleni villámháborút csak úgy lehetett volna végrehajtani, hogy a teljes benyomuló erő eleve csak Kijev ellen indul, miközben Kijevre fullos szőnyegbombázást zúdítanak több tucat vákuumbombával megspékelve, avagy túllépve minden határt neutroncsapást mérnek nyitó lépésként. Azaz a földig rombolják az ukrán fővárost és megölnek akár egy millió embert. Nyilván ez egy eszemenet és vállalhatatlan lépés lett volna, de máshogy elképzelni sem tudom, hogyan lehet 2-4 nap alatt elfoglalni egy közel 3 milliós nagyvárost.

Ezt a gondolatmenetet tovább fűzve, mivel nem a fenti villámháborús csapással nyitottak, illetve a benyomuló inváziós erő eleve nem nagyobb, mint az ukrán hadsereg, akkor mi lehetett vagy lehet az orosz stratégia, pláne úgy, hogy a haderő négyötöde még várakozik valahol?

Vagy teljesen fals a kérdésem és az orosz haderő színe-java már épp Ukrajna területén szenvedi el a mindennapos vereségeit?

Ha viszont Ukrajna győzelemre áll, akkor minek a további nyugati pénzügyi, fegyverzeti és emberanyag támogatás, illetve minek Oroszország további szankciózgatása, hiszen egy atomnagyhatalmat és az uralkodó kormányzatot az összeomlás szélére sodorni finoman szólva nem kicsit tűnik kamikaze akciónak, nem?

Nagyon sok kérdésem lenne még, de most többet fel sem tennék, már így is óriási ellentmondásokat látok napi szinten.
Szóval van valaki, aki felvállalja azt, hogy megpróbál egy reális képet adni arról, hanyadika is van?
Természetesen én biztosan nem fogom számon kérni később, ha téved, de a felesleges propagandát és az egyéb emocionális tölteteket mellőzve egy objektív vélemény érdekelne, nyilván csak annyira objektív, amennyire ez jelen körülmények között lehet.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Alapvetően igen, de gondolj bele itthon mekkora parasztlázadás lenne ezek nélkül. A Colaról például nem tudok lrmondani. :D

Mekkora pánik van, ha fél órára nincs facebook. A nagyobb probléma a bezárt orosz gyárak és a kivonuló nyugati cégek és a megnőtt munkanélküliség lesz. Ez még akkor is súlyos a feszültséget okoz, ha Kína hajlandó lenne pár céget szép sápért tovább üzemeltetni, finanszírozni.
Ha hosszú távú lesz akkor az egész világ leszopja magát de az Oroszokat fogja legkevésbé érinteni , mert önellátók minden fontos téren ! Ők elvannak Volkswagen meg BMW nélkül de az Orosz nyersanyag és energia nélkül a nyugati főleg Német ipar meddig lesz el ? Az egyik jelentős elektro acél gyár már bezárt ! Az autó gyárak leállnak az ő munkásaikkal mi lesz ? Nem lesz műtrágya és nem lesz gabona Európában ! Mit fogunk enni és mennyiért ? Ha megroppan Európa meddig lesz értéke az Eurónak ?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Franciaország kivételével szinte minden EU-tagország már az Egyesült Államok hatalma alá került - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az RBC-nek adott interjújában.

„Valójában csak Emmanuel Macron van, aki továbbra is az Európai Unió stratégiai autonómiájának szükségességére emlékeztet. Senki nem engedi ezt megtenni, és az Európai Unió összes többi tagja már „lefeküdt” az amerikaiaknak, ahogy mondani szokták” – számol be a RIA Novosztyi Lavrov szavairól.

Lavrov az Egyesült Államok "piszkos nyomásáról" beszélt az Oroszországot támogató országokra.
Szembe is fog kerülni majd a Gall Kakas a Jenkivel. Erről többször írtam már amikor a geopolitikai átrendeződés lehetséges forgatókönyveit fejtegettem!
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Van-e itt a fórumon bárki, aki képes és mer egy körülbelüli véleményt mondani arról, hogy is áll ez az egész orosz-ukrán háború, mekkora erőket vetett be Oroszország, harcászati-hadműveleti szempontból normálisnak tekinthető-e a harcok állása, avagy teljes a kudarc, valóban leszerepelt az orosz haderő vagy ez csak nyugati propaganda, satöbbi.
Kedves Montezuma, miután még az előző válaszodra se reagáltam időhiány miatt, így csak egy nagyon gyors leirat arról, hogy én mit gondolok a dologról. Semmi sem biztos, de szerintem ez egyértelmű. Nincs elég információ.
Amit képes voltam eddig kihámozni ebből az információs tornádóból az annyi, hogy jelen idő szerint az orosz szárazföldi haderő kb. egy ötöde ment be Ukrajnába, a légierő és a haditengerészet esetében ez még annyi sem volt, ebben is minimális mennyiségű élvonalbeli technikát felhasználva.
Igen, nagyjából erről van szó, ha figyelted pont ezen ment az elején a beszélgetés, az oroszok gyakorlatilag nemhogy nem 3:1-ben támadtak, hanem ők voltak 2, 2,5:1 létszámhátrányban. De még a legoptimistább elemzés szerint is 1:1-ben. Ami az egészben a nagyon ilyesztő, hogy ennek ellenére is úgy téptek át az ukrán vonalakon, mint kés a vajon. Persze lehet magunkat nyugtatni, hogy ez volt az ukrán stratégia, meg a városokra hagyadkozva védekeznek, meg ilyenek, csak ez hülyeség. A nyakig nyugati fegyverekkel felszerelt ukrán seregnek meg kellett volna állítani az orosz támadókat. A végeredmény viszont az, hogy a fél világ röhögcsélt az elhagyott orosz technikán (aminek a nagyobb részéről lemaradt az ukrán katona, szóval feltehetőleg be lett gyűjtve később az oroszok által) de ez az orosz doktrina része. Előrenyomuláskor nem szarakodunk a lerobbant technika mentésével, mert az lelassítja az éket. Megjegyzem ebben sincs semmi új, a kontinentális hatalmak hadművészetének része, hogy a technika pótolható, az idő nem.
Ha ez így igaz, akkor az azt jelenti, hogy az ukrán haderő a bevonult orosz haderővel nagyságrendileg pariban van, minőségben az orosz haderő fejlettebb, de ezt valamilyen szinten kompenzálja a kapott nyugati fegyverzet és a valószínűsíthető amerikai támogatás (információ, műholdas felderítés, stb).
Lásd fentebb, két egyenrangú sereg állt szemben egymással. Nyílván ha leszámolod azt, hogy az oroszok beza egy szuperhatalom, ami egy kategória váltás. Gyakorlatilag ugye szét tudnak szedni bármit ukrajnában. És az a baj, hogy annak ellenére is nyomultak előre, hogy gyakorlatilag a mai napig félig összekötött kézzel nyomják az ipart. Mert ne legyenek illúzióid, az orosz sereg ha akarná, már városi pusztulatot tudott volna csinálni Kijevből, és Harkovból.
Tovább gondolva az egészet, ha a fentiek igazak, akkor ebben az esetben az orosz haderő nem teljesített rosszul 21 nap alatt, ugyanakkor a bevetett erők nagysága eleve cáfolja a nyugati média és hírszerző ügynökségek által előre ígért 4 napos villámháborús tervet, sőt, felveti annak a lehetőségét, hogy szándékosan ilyen, szinte hihetetlen adatokat adtak meg manipulációs céllal.
Aki egy picit is figyeli a hadműveletek reális sebességeit az tudja, hogy ez kb elképzelhetetlen dolog, hogy ezzel számoltak. Legfeljebb a legjobb forgatókönyvként írhattak le ilyet. Szóval igen, ez egy manipuláció. De ha odafigyelsz, a minuszos hírek között ott vannak a Pentagonhoz tartozó csendes elemzések, amik mind azt hozzák ki, hogy az orosz invázió jól halad. Nyílván az összképhez szükség lenne a veszteség adatokra is, de ebből csak az ukrán propaganda van meg, így meg nehéz bármit is mondani. Mert az olyan elszállt számokkal dolgozik, hogy még az se működik, hogy leosztod 3-al.
Ezt a gondolatmenetet tovább fűzve, mivel nem a fenti villámháborús csapással nyitottak, illetve a benyomuló inváziós erő eleve nem nagyobb, mint az ukrán hadsereg, akkor mi lehetett vagy lehet az orosz stratégia, pláne úgy, hogy a haderő négyötöde még várakozik valahol?
Ez most nagyon elvont lesz, és találgatás, de a stratégiát valószínűleg csak az orosz hadvezetés tudja. Amit én látok, az alapján visszatértünk a 19. századba. Avagy még az USA-nak is a fél natot kell összerántania csak egy olyan offenzívához, amit Isonzónál péntek délelőtti tüntetésként indított az OMM. A hadseregméretek lecsökkentek, és emiatt kvázi önálló "hadtestek" működnek. A támadás így erősen kaotikusnak tűnik, de mert az ellen hadserege is összement, az összképet kell nézni, avagy ki merre manőverezik. Bocsánat, hogy megint 48-49-el jövök, de egyszerűen nagyon sok tekintetben hasonló. Ott is több seregtest tört be, különböző irányokból, különböző területeken, és a legrosszabb ami történhetett egyes csapatokkal, hogy megállították. Amíg a többi ment tovább ez nem okozott gondot, hiszen előbb utóbb elvágva az utánpótlástól az ellenség elveszti a harcértékét. Na ott ebbe rondított bele Görgey, aki ugye eltűnt a bányavárosokban. Szokás mondani, hogy nem érthető, hogy miért állt le a támadással WG, de egyértelmű. A háta mögött volt egy fullos magyar hadtest, aki bármikor rátenyerelhetett az ellátási vonalaira, így elsőre őt kellett semlegesíteni. Amikor visszavonták a Tisza mögé, akkor WG is rögtön támadott tovább. Itt is így nézve a dolgokat, a fehérorosz területről érkező csapás lényege, hogy lekösse az ukrán erőket Kijevnél, a DNR kapta a frontból lekötni az ukrán főerőket hálátlan feladatát, az LNR a mozgó erő, aki kerüli az ellent, míg a Krím felől támadó erők a főcsapás, ami szép csendben elzárja az utánpótlási vonalakat, és vagy nyugat fele megy tovább, vagy felfele Kijev felé.
Amúgy emiatt az a híres 64 km-es konvoj is egy érdekes dolog. Feltehetőleg ott volt valami kavics a cipőben, vagy homokszem a gépezetben, ami miatt azt egyben tartották. Ha tippelnem kéne a kérdés az volt, az ukrán főerőket visszavonják-e Kijev védelmére, és akkor bevethető lett volna ellenük, de ez is csak tipp.

Ha viszont Ukrajna győzelemre áll, akkor minek a további nyugati pénzügyi, fegyverzeti és emberanyag támogatás, illetve minek Oroszország további szankciózgatása, hiszen egy atomnagyhatalmat és az uralkodó kormányzatot az összeomlás szélére sodorni finoman szólva nem kicsit tűnik kamikaze akciónak, nem?
Ukrajna nem áll győzelemre, ez azért a térképeken egyértelműen látszik. Csak mint írtam, orosz híreink nincsenek.

Most így gyorsan ezt tudom neked írni. A tévedés jogát fenntartva.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Kedves Montezuma, miután még az előző válaszodra se reagáltam időhiány miatt, így csak egy nagyon gyors leirat arról, hogy én mit gondolok a dologról. Semmi sem biztos, de szerintem ez egyértelmű. Nincs elég információ.

Igen, nagyjából erről van szó, ha figyelted pont ezen ment az elején a beszélgetés, az oroszok gyakorlatilag nemhogy nem 3:1-ben támadtak, hanem ők voltak 2, 2,5:1 létszámhátrányban. De még a legoptimistább elemzés szerint is 1:1-ben. Ami az egészben a nagyon ilyesztő, hogy ennek ellenére is úgy téptek át az ukrán vonalakon, mint kés a vajon. Persze lehet magunkat nyugtatni, hogy ez volt az ukrán stratégia, meg a városokra hagyadkozva védekeznek, meg ilyenek, csak ez hülyeség. A nyakig nyugati fegyverekkel felszerelt ukrán seregnek meg kellett volna állítani az orosz támadókat. A végeredmény viszont az, hogy a fél világ röhögcsélt az elhagyott orosz technikán (aminek a nagyobb részéről lemaradt az ukrán katona, szóval feltehetőleg be lett gyűjtve később az oroszok által) de ez az orosz doktrina része. Előrenyomuláskor nem szarakodunk a lerobbant technika mentésével, mert az lelassítja az éket. Megjegyzem ebben sincs semmi új, a kontinentális hatalmak hadművészetének része, hogy a technika pótolható, az idő nem.

Lásd fentebb, két egyenrangú sereg állt szemben egymással. Nyílván ha leszámolod azt, hogy az oroszok beza egy szuperhatalom, ami egy kategória váltás. Gyakorlatilag ugye szét tudnak szedni bármit ukrajnában. És az a baj, hogy annak ellenére is nyomultak előre, hogy gyakorlatilag a mai napig félig összekötött kézzel nyomják az ipart. Mert ne legyenek illúzióid, az orosz sereg ha akarná, már városi pusztulatot tudott volna csinálni Kijevből, és Harkovból.

Aki egy picit is figyeli a hadműveletek reális sebességeit az tudja, hogy ez kb elképzelhetetlen dolog, hogy ezzel számoltak. Legfeljebb a legjobb forgatókönyvként írhattak le ilyet. Szóval igen, ez egy manipuláció. De ha odafigyelsz, a minuszos hírek között ott vannak a Pentagonhoz tartozó csendes elemzések, amik mind azt hozzák ki, hogy az orosz invázió jól halad. Nyílván az összképhez szükség lenne a veszteség adatokra is, de ebből csak az ukrán propaganda van meg, így meg nehéz bármit is mondani. Mert az olyan elszállt számokkal dolgozik, hogy még az se működik, hogy leosztod 3-al.

Ez most nagyon elvont lesz, és találgatás, de a stratégiát valószínűleg csak az orosz hadvezetés tudja. Amit én látok, az alapján visszatértünk a 19. századba. Avagy még az USA-nak is a fél natot kell összerántania csak egy olyan offenzívához, amit Isonzónál péntek délelőtti tüntetésként indított az OMM. A hadseregméretek lecsökkentek, és emiatt kvázi önálló "hadtestek" működnek. A támadás így erősen kaotikusnak tűnik, de mert az ellen hadserege is összement, az összképet kell nézni, avagy ki merre manőverezik. Bocsánat, hogy megint 48-49-el jövök, de egyszerűen nagyon sok tekintetben hasonló. Ott is több seregtest tört be, különböző irányokból, különböző területeken, és a legrosszabb ami történhetett egyes csapatokkal, hogy megállították. Amíg a többi ment tovább ez nem okozott gondot, hiszen előbb utóbb elvágva az utánpótlástól az ellenség elveszti a harcértékét. Na ott ebbe rondított bele Görgey, aki ugye eltűnt a bányavárosokban. Szokás mondani, hogy nem érthető, hogy miért állt le a támadással WG, de egyértelmű. A háta mögött volt egy fullos magyar hadtest, aki bármikor rátenyerelhetett az ellátási vonalaira, így elsőre őt kellett semlegesíteni. Amikor visszavonták a Tisza mögé, akkor WG is rögtön támadott tovább. Itt is így nézve a dolgokat, a fehérorosz területről érkező csapás lényege, hogy lekösse az ukrán erőket Kijevnél, a DNR kapta a frontból lekötni az ukrán főerőket hálátlan feladatát, az LNR a mozgó erő, aki kerüli az ellent, míg a Krím felől támadó erők a főcsapás, ami szép csendben elzárja az utánpótlási vonalakat, és vagy nyugat fele megy tovább, vagy felfele Kijev felé.
Amúgy emiatt az a híres 64 km-es konvoj is egy érdekes dolog. Feltehetőleg ott volt valami kavics a cipőben, vagy homokszem a gépezetben, ami miatt azt egyben tartották. Ha tippelnem kéne a kérdés az volt, az ukrán főerőket visszavonják-e Kijev védelmére, és akkor bevethető lett volna ellenük, de ez is csak tipp.


Ukrajna nem áll győzelemre, ez azért a térképeken egyértelműen látszik. Csak mint írtam, orosz híreink nincsenek.

Most így gyorsan ezt tudom neked írni. A tévedés jogát fenntartva.
Miért ne lennének orosz hírek? Csak ma vagy huszat tettem be. Az "Orosz Hírek" oldalon minden ide vágó hír elolvasható magyarul, a Redditen meg minden RT videó megnézhető. na lépek, mert még 15 RT hírt el kell olvasnom.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Miért ne lennének orosz hírek? Csak ma vagy huszat tettem be. Az "Orosz Hírek" oldalon minden ide vágó hír elolvasható magyarul, a Redditen meg minden RT videó megnézhető. na lépek, mert még 15 RT hírt el kell olvasnom.
Ez esetben kérlek homályosíts fel, mik az orosz jelentések szerint az orosz veszteségek. Nagyjából erről minimálisan találok adatot. Ami forrás elérhető számomra, az alapján minden a legnagyobb rendben. De azért ezt se fogadom el csont nélkül.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ez esetben kérlek homályosíts fel, mik az orosz jelentések szerint az orosz veszteségek. Nagyjából erről minimálisan találok adatot. Ami forrás elérhető számomra, az alapján minden a legnagyobb rendben. De azért ezt se fogadom el csont nélkül.
Az ukrán veszteségekről is csak orosz adatok vannak. az oroszról meg ukránok. Az orosz bejelentéseket hárommal kell osztani, az ukrikat öttel. Valós veszteség adatok húsz éven belül nem várhatók.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113




16 Mar, 2022 13:20
HomeBusiness News

Russia makes bond payment, now ‘the ball is in US’ court’ – finance minister​

Siluanov says the country has all the funds necessary to pay off foreign debt
Russia makes bond payment, now ‘the ball is in US’ court’ – finance minister

© Getty Images / Savushkin
Russia has ordered payment on two US dollar bond coupons due on Wednesday, but it is up to Western states, mainly the US, to withdraw the funds from the country's frozen foreign currency accounts and pay bondholders, Russian Finance Minister Anton Siluanov says.
The possibility or impossibility of fulfilling our obligations in foreign currency does not depend on us, we have the money, we made the payment, now the ball is in America’s court,” the official stated in an interview with RT Arabic. He added that Washington should clarify whether it is possible to make the payments from Russia’s foreign currency accounts.
Russia has to pay $117.2 million on two issues of its sovereign Eurobonds on March 16. The Finance Ministry announced on Monday that it had sent an order to transfer the payment to the international depository and clearing system Euroclear. The depository will then transfer the money to bondholders. The payment order is given in US dollars, but for bondholders to receive the money, it must be withdrawn from frozen Russian foreign currency accounts. But this could be tricky.
Nearly half of Russia’s reserves (around $300 billion) and foreign currency accounts of the Russian Central Bank (Bank of Russia) are frozen amid sanctions that followed the launch of Russia’s military operation in Ukraine last month.
Fitch comments on conditions of Russian default READ MORE: Fitch comments on conditions of Russian default
The restrictions have not included formal bans on operations to service Russia’s external debt, but foreign banks may refuse to make payments on them fearing retaliatory US sanctions. Still, according to analysts, if the order in foreign currency is not executed, the sum due will be transferred to bondholders’ accounts in rubles at the exchange rate of the Russian Central Bank on the day of payment.
Despite sanctions making it difficult for Russia to fulfill its obligations, the country intends to do so, according to Siluanov, who insists Russia has all the necessary funds. As the official mentioned earlier, there are no real economic grounds for Russia to default on its debt.
Experts also say that given Russia’s ratio of GDP ($1.65 trillion) to external debt ($478.2 billion), which does not exceed 25%, the country is financially stable, which supports Siluanov’s earlier statement that the West is trying to drag Russia into an “artificial default.
READ MORE: West accused of engineering ‘artificial default’ in Russia
Russia also has special drawing rights (SDRs) in the International Monetary Fund, which are not subject to sanctions, and analysts say these could also be used to pay its national debt if other measures fail.
For more stories on economy & finance visit RT's business section
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113




15 Mar, 2022 21:15
HomeRussia & FSU

TV editor who staged an on-air protest fined $293​

The woman’s actions could also reportedly become the subject of a criminal investigation
TV editor who staged an on-air protest fined $293

© Social Media
A Moscow court fined the Channel One editor Marina Ovsyannikova 30,000 rubles (about $293) on Tuesday after she broke into the news studio during an evening news show the day before. She also published a pre-recorded message on social media, in which she called to stage anti-war protests.
On Monday, Ovsyannikova ran behind the news anchor holding a poster with anti-war slogans and calls not to trust “propaganda.”
Ovsyannikova was found guilty of committing an administrative offense under Part 2 of Article 20.2 of the Code of Administrative Offenses of the Russian Federation (organizing or holding a public event without filing a notice of a public event in the appropriate way),” said Kristina Yavkina, Ostankino court’s spokeswoman, as quoted by the Russian media.
It was not immediately clear whether the sentence concerned her video message or her unexpected TV appearance.
Editor investigated over on-air anti-war protest – media READ MORE: Editor investigated over on-air anti-war protest – media
Earlier on Tuesday the Russian media, referring to law enforcement sources, claimed that a criminal pre-investigation has been launched to establish if Ovsyannikova’s actions constitute “public dissemination of deliberately false information about the Russian armed forces.
The new law, recently adopted in Russia, made the deliberate spread of “false information” about the Russian military punishable by up to 15 years in jail and a heavy fine.
Prior to her unexpected appearance on-air, Ovsyannikova, who was born in Ukraine, recorded a video message in which she confessed to being “very ashamed” of having worked at the state-owned channel. “What is happening in Ukraine is a crime, and Russia is the aggressor,” she said, calling on Moscow to “immediately stop the fratricidal war.” The slogans on her poster were in English and Russian.
Ovsyannikova’s employer, Channel One, announced on Monday evening that an internal investigation had been launched.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

2022. március 16., 09:54
HomeRussia & FSU
A német energiaóriás elmagyarázza az orosz szankciók hatását

Kompresszorállomás Csehországban, amely összeköti az orosz gázt szállító cseh Gazela vezetéket a német OPAL vezetékkel. © Szputnyik / Alekszej Vitvitszkij
Németországban és az EU-ban nagy a függőség az orosz gáz-, olaj- és szénellátástól, így ezekről való lemondás „súlyos következményekkel jár” – figyelmeztetett Markus Krebber, az RWE német multinacionális energiavállalat vezérigazgatója.

„Az azonnali leállítás előre nem látható következményekkel járna a háztartások hőellátására nézve” – mondta Krebber az RWE esseni központjában tartott keddi sajtótájékoztatón.

Az oroszországi energiaellátás hosszabb szünete a termelő létesítményekben és az ipar kis- és középvállalkozásaiban is maradandó károkat okozhat - tette hozzá.

Emiatt Krebber azt mondta, jól megérti, hogy a német kormány nem hajlandó belefoglalni az orosz gáz- és olajszállítások visszafogását a Moszkvával szembeni bénító szankciókba az ukrajnai hadművelet miatt. „A szankciókat úgy kell megválasztani, hogy mi magunk is elviseljük” – mutatott rá.

OLVASSA TOVÁBB: Németország nyilvánosságra hozta az orosz energia embargó költségeit
Az ukrán konfliktus alapvetően megváltoztatja az energiapiacot – magyarázta a vezérigazgató. Az Oroszországtól való energiafüggetlenség keresése „helyes” – tette hozzá, de ezen az úton haladni „strukturálisan magasabb energiaárakat jelent mindaddig, amíg nem sikerül áttérnünk a fosszilis tüzelőanyagokról a megújuló energiaforrásokra”.

Az RWE leállította az orosz cégekkel folytatott tevékenységét, de a meglévő ügyleteket nem szüntetik meg Krebber szerint.

OLVASSA TOVÁBB Oroszországnak erősebbek az idegei, mint az EU-nak az energetikai patthelyzet miatt – Moszkva
Moszkva a múlt héten azt mondta, hogy készen áll egy erőteljes patthelyzetre az energiaszektorban, ha az EU folytatja az orosz energia elhagyására vonatkozó terveit. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint ez 2027-re megtörténhet.

A blokk „biztosan nem profitál” egy ilyen konfrontációból, mert „nekünk [Oroszországnak] nagyobb a biztonsága és erősebbek az idegeink” – figyelmeztetett Nikolaj Kobrinec, az orosz külügyminisztérium európai együttműködési osztályának vezetője.

Az EU-nak, amely jelenleg a gáz 45, az olaj 25 százalékát és a szén 45 százalékát Oroszországból szerzi be, meg kell értenie „sebezhetőségét” – mutatott rá Kobrinets.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 113
31 076
113
Lásd fentebb, két egyenrangú sereg állt szemben egymással.
48as párhuzam jó,de ez a rész nagyon nem igaz.Az oroszok keményen minőségi fölényben vannak.Ukránok alaphk-ja a T64,oroszok T72B/T80/T90 tipusokkal szemben.Az orosz tüzérség fölénye meg kizár mindenfajta ukrán hagyományos manőverező hadviselést.
Oroszok magukhoz képest bizony rosszulul teljesitenek.Grúziában pusztán a támadás lendületével meg tudták akadályozni,hogy a grúzok összeszedjék magukat.Ha az ukránok hagyományos módon kiálltak volna a sztyeppre,ugyanúgy jártak volna (mint 2015ben,mikor a reguláris orosz zl/század hcsop-ok massziv tüzérségi támadással hülyére verték őket-tanultak is belőle)
Ez a telenyomva nyugati fegyverrel meg egy marhaság.Orosz támadás elött Javalinen kivűl lényegében semmit nem kaptak.NLAW is a támadás után jött nagy számban,meg a Stinger is.Manőverező gépesitett harcra alkalmas eszközöket semmit nem kaptak.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
A Nyugat megpróbálja meggyengíteni Oroszországot, és ebben "nemzetárulók" segítik, akik "mentálisan" az országukon kívül vannak, az oroszok azonban meg tudják különböztetni a hazafiakat az árulóktól, és a nép "megtisztulása" tőlük segít az állam megerősödésében - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai gazdasági videókonferencián.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241085/