[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Brüsszelben már készül az ötödik szankciós csomag. Részletek még nincsenek, de olyan néven emlegetik a csomagot, hogy "Sanctions from Hell" :eek:

Ez lesz az ami végleg kifekteti az európai ipart és usa felvevőpiacává és csicskává zülleszti az EU-t? Az tényleg hell lesz. :(

Ez esetben nomen est omen elég beszédes lenne az EU -ból foganasítani kívánt szankciócsomag neve - a "Sanctions from Hell" ... :)

két hete arról tárgyalnak és lassan ebből putyin-zeli csúcs is lesz, hogy krím-lnr-dnr-nek mi lesz a státusza
ez azért elég távol áll a marad pár megye fogalmától
a háború elején még lehetett azon gondolkodni hogy mi is lesz a határ, a dnyeper vonala, más, vagy egész ukrajna megy a lecsóba
de most krím-lnr-dnr már tárgyalások témája, és orosz oldalról nem merült fel további területi igény

Érdemes értelmezni az eddigi vagy akár csak a legutolsó tárgyalásokat követő nyilatkozatokat. Persze itt-ott diplomáciai nyelven:

  • álláspontok nem közeledtek egy fikarcnyit sem,
  • mindenki ragaszkodik a sarokpontjaihoz,
  • azaz az előző kettő pont alapján a megállapodás még nem körvonalazódik,
  • Putyin-Zelenszkij tárgyalás csak akkor lesz, ha olyan stádiumban lesznek amikor kvázi már lesz is mit aláírni (azaz ez sem most lesz még).

Meg persze a többi bullshit, hogy "nem zárkózunk el a további tárgyalásoktól" (ez persze fontos) - na ezt persze sok sajtó úgy dekódolta, hogy Putyin gyors békét akar, sőt egyesek meg azt, hogy kifejezetten megalázó feltételek mellett akar hazakotródni ...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 679
55 438
113
Megértem, ha nem kedveled az oroszokat, Putyin hadműveletével én zsigerileg nem tudok azonosulni pedig Putyint nagy politikusnak tartottam, de orosz (vagy akármilyen) kisnyugdíjasok rémületén élcelődni nagyon gáz.
Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy Nyugatabbra meg nem a cukrot kapkodják vis maior esetén, hanem a lapostévéket..., az menőbb?
Kapkodják nyugaton is a cukrot, lisztet, wc-papirt, konzerveket is.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Az OTP Csoport minden lehetséges eszközzel támogatja Ukrajna működését.


Azon dolgozunk, hogy az ország pénzügyi infrastruktúrája, így a gazdaság egésze működőképes maradjon a háborús körülmények között is. Ukrajnai leánybankunk tevékenységének fenntartása mellett több millió eurós támogatással, tárgyi adományokkal, munkatársaink és ügyfeleink körében indított több százezer euró értékű humanitárius adománygyűjtéssel, és 160 menekült elszállásolásával, ellátásával járulunk hozzá a válsághelyzet kezeléséhez.

Oroszországi leánybankunk működését teljes mértékben alárendeljük a nemzetközi szankciós előírásoknak. Fokozatosan leépítjük a vállalati hitelportfóliónkat, nem fektetünk orosz állampapírokba, illetve ezek forgalmazását a teljes nemzetközi OTP Csoportban felfüggesztettük. Az OTP Bank Nyrt. nem nyújt finanszírozást oroszországi leánybankja számára.

Folyamatosan mérlegeljük, hogy szükség van-e további változtatásokra az OTP Csoport oroszországi jelenlétével kapcsolatban. Minden lehetséges döntést számba veszünk, ezek között elemezzük az orosz piac esetleges elhagyásának feltételeit és következményeit is.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 219
67 136
113
Bonyolult pszichológiai katyvaszból főtt össze ez a téves helyzetértékelés. A háború előtt itt is népszerű volt az a narratíva, hogy fél Ukrajna Oroszországhoz akar tartozni, csak a felszabadítókat várják, hogy átadhassák nekik a virágokat. De emögött többféle hozzáállás keveredett.

Volt a naiv, aki tényleg hitt ebben, ezt a propagandát valóságnak képzelte. Volt a wishful thinker, aki hinni akart benne, tudta hogy ez narratíva, de optimistán állt hozzá, miért ne lehetne akár valóság is. Volt a propagandista, aki a narratívát eszköznek gondolta a tudat módosítására, önbeteljesítő jóslatnak szánta, azért ismételgette, hogy valósággá váljon. És ezek nem elszigetelt aspektusok különböző fejekben, hanem egyszerre keveredtek egyesek fejében.

A katasztrófa abból következett, hogy ez a pszichológiai katyvasz túllépett az ártalmatlan trollok szintjén és megszállta Vlagyimir Putyin fejét is.

Putyin mentális hanyatlása a covid alatti szigorú izolációban súlyosbodhatott, ahol fizikailag és szellemileg is elszigetelődött, ez a klasszikus bunker-szindróma. Erre rátett még, hogy nem használ internetet és okostelefont sem, kapcsolata a külvilággal néhány személyre szűkült. Az FSZB-sek akiknek feladata volt a pszichológiai művelet a saját érdekükben állították, hogy nem elpazarolták a milliárdokat, hanem sikeresek voltak. Az öreg Putyint az idő is szorította, hogy ne régóta lezáratlan háborúkat hagyjon örökségül, hanem valami nagyszerűt.

A többi már történelem.
Nem tudom feltűnt-e álmodozásaid közben, hogy fél Ukrajna ezt tette? :rolleyes:
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Megértem, ha nem kedveled az oroszokat, Putyin hadműveletével én zsigerileg nem tudok azonosulni pedig Putyint nagy politikusnak tartottam, de orosz (vagy akármilyen) kisnyugdíjasok rémületén élcelődni nagyon gáz.
Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy Nyugatabbra meg nem a cukrot kapkodják vis maior esetén, hanem a lapostévéket..., az menőbb?
neked is írom: nemigen érdekel, mit kapkodnak a nyugaton. teljesen hidegen hagy. ez az orosz cukorkapkodást is csak azért emeltem ki, mert egyébként láttam a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján hasonló képsorokat a rendes tv-híradóban, hogy mennyire szegények már szegény szovjetek, nincs semmi a boltokban.

a történelem ismétli önmagát ott.

hogy máshol fogja? persze, de attól még én ezt emeltem ki. leginkább mert ez tartozik a mostani konfliktushoz, hadviselő fél hátországának folyamatai nagyon is hatnak a frontra.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 219
67 136
113
Inkább te szoktasd magad a gondolathoz, hogy a putyinistáknak többé nem osztanak lapot Európában. Kihátrált mögüle Zeman, Salvini, Orbán is, magasabb körökben senkije sem maradt. Kocsmaszinten mehet még a putyinizmus de ez a maximum.

Ukrajna pedig szabad lesz és úgy dédelgeti majd Európa mint egy bántalmazott gyermeket.
Egy félreértést kell itt azthiszem eloszlatnom, még mielőtt tévesen értékelnéd a dolgokat. Nem Putyint imádjuk, hanem tőletek undorodunk.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 027
54 063
113
két hete arról tárgyalnak és lassan ebből putyin-zeli csúcs is lesz, hogy krím-lnr-dnr-nek mi lesz a státusza
ez azért elég távol áll a marad pár megye fogalmától
a háború elején még lehetett azon gondolkodni hogy mi is lesz a határ, a dnyeper vonala, más, vagy egész ukrajna megy a lecsóba
de most krím-lnr-dnr már tárgyalások témája, és orosz oldalról nem merült fel további területi igény



Putyin nem fog egy asztalhoz ulni Zelenszkijjel.
Kis szerencsével találnak valakit körülotte, aki agyon lövi Zelenszkijt mielott további ezrek halnak meg, és vége lesz ennek a rémálomnak.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Herszonban nemsokára népszavazás. Ha saját népköztársaságuk lesz akkor bővül a lista.
Nem véletlenül mondta Putyin, hogy ha sokáig húzza Zelenszki a tárgyalást akkor Ukrajna államisága veszélybe kerül.
Herszonban a megszállás ellen tüntető tömeggel közlik majd, hogy a 99%-uk a megszállásra szavazott?
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Épp sok helyen mennyiségi korlátozás van étolajból bezzegnyugaton, és mintha nem éltél volna 2 éve, amikor wc papírért meg élesztőért verekedtek az emberek. Tessék, bezzegnémetország:
275493502_2891618954461644_1911538143743843424_n.jpg
El is mentettem.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
Herszonban nemsokára népszavazás. Ha saját népköztársaságuk lesz akkor bővül a lista.
Nem véletlenül mondta Putyin, hogy ha sokáig húzza Zelenszki a tárgyalást akkor Ukrajna államisága veszélybe kerül.
herszon jó kérdés
a krím biztonságos vízellátásához meg kellene tartani
de ha holnap kiírják azt a népszavazást nem tűnik biztosnak hogy kiválnának ukrajnából, ahhoz először több hónapi meggyőző munka látszik szükségesnek, érzékeljék a konstrukció előnyét a jómunkásemberek a parasztok a csinovnyikok a helyi megmondóemberek, és ne érezze senki fenyegetve magát egy esetleg visszajövő ukrán betöréstől
viszont nem látszik hogy lenne erre ennyi idő, most folynak a tárgyalások, és azokon az lnr/dnr/krím a vita tárgya
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Azt mond meg, hogy mi a rekes szájú, szőrös talpú marsi pillangó miatt kellene annak örülni, hogy egy deklaráltan magyarok kiírtására esküdött nép európa dédelgetett gyermeke?
Magyarként érdekes a propagandát olvasni, főleg a nyugatit. Ilyen a határok, kultúra és történelem nélküli jövő. Ha a gazdi azt mondja, az ukrán jó, az orosz rossz akkor az úgy is van, még ha momentán határon túli hazánkfiait évek óta szopatták az ukrán demokrácia jeles képviselői.
A legszebb, hogy az index vagy 444 már az azov bandát mosdatja nyilván a gazdi utasítására, hogy hát ők jobbboldaliak, de nem annyira. Idehaza meg egy magyar gárda miatt vért hányt az összes libsi. Hányingerem van az ilyen emberektől.