[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 908
13 805
113

A Putyin-kabát 1,5 millió rubelért,a gyártója leállította az Oroszországba irányuló szállítást​

2022. MÁRCIUS 20., VASÁRNAP 18:12



KREML SAJTÓIRODA ANADOLU ÜGYNÖKSÉG A GETTY IMAGES SEGÍTSÉGÉVEL...

A Loro Piana márkát birtokló LVMH cégcsoport (Louis Vuitton Moet Hennessy) leállította Oroszországba irányuló termékellátását.

Erről a Sky.it számolt be.

"Március 18-án [Vlagyimir] Putyin orosz elnök színpadra lépett egy moszkvai stadionban, hogy korábbi kollekciónkból származó kabátban forduljon a nemzethez. Leállítottuk az Oroszországba irányuló szállítást, és segítjük az ukrán népet" - közölte a cég közleményében. nyilatkozat.

A cég megerősítette, hogy a kabát körülbelül 12 ezer euróba vagy körülbelül 1,5 millió rubelbe kerül.

a mi vezetőink is Vuttyonba vannak soxor :D Ha most én veszek a kínain Putyin leszek? :D Ha Levisben, vagy Trapper farmerba :D lett volna az lenne a baj... Ha 5ft-os alsógatyában akkor meg a parizeres Jakab Petitől tanulta volna...mindegy mit csinál, ezért pont le is xarom az ilyen véleményeket :D
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Csak vmi amerikai idióta tweetje volt, eleve több száz csecsen hullát ír, akiket a helyi húskombinátnál temetnek el disznóbőrbe varrva...
Utána még el is kellett magyaráznia a kövezőinek ez miért menő dolog.
Szokásos "szakértő" aki hivatalos ukrán forrásként próbálja eladni magát.
Nem amerikai. Odesszai "influenszer". LEgalábbis múltkor még Odesszában volt, azóta lehet, hogy megpattant már.
face'-n meg lehet találni: Sergey Bratchuk.
https://www.facebook.com/sergey.bratchuk
 
W

Wilson

Guest
Ukrajnában megölték Andrej Palij első rangú kapitányt, a Fekete-tengeri Flotta parancsnokhelyettesét....

a421734-0000000.jpg

Andrij Paliy
Andrij Paliy

A hírt Mihail Razvozzhajev szevasztopoli polgármester és Jekatyerina Altabajeva szevasztopoli szenátor jelentette. Elmondásuk szerint Andrej Palij a Mariupol melletti harcokban esett el.Valószínűleg március 19-én ölték meg.

 

Firga bácsi

Well-Known Member
2019. december 8.
499
767
93
1, ha ez igaz akkor az SBU most végezte ki azokat az embereket akik így vagy úgy el akarták távolítani Putyint,
2, majd pont az ukránok orrára kötnék a tervüket,
3, valószínűleg csak az SBU állmaiban létezik az egész
4. Az üldözési mániás autoriter vezető saját maga ritkítja meg az orosz katonai elitet.
Az mindig jó, ráadásul akár elő is segítheti a vezér buktatását.
A történelem ismétli önmagát.
o_O
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Nagyon úgy néz ki hogy a meglévő erőkkel nem fogja tudni Putyin lezárni ezt a konfliktust.
Neked vannak hiteles információid a meglévő erők nagyságáról?

Én annyit látok, hogy az ukrán erők nagyjából ott vannak, ahol lenniük kell a megfogalmazott hadműveleti célok eléréséhez. A mobilitásuk jelentősen lecsökkent, innentől csak idő kérdése, hogy az orosz sereg felőrölje őket. Hamarosan be lesz kerítve az összes város, az összes hadosztály.
 
W

Wilson

Guest
a mi vezetőink is Vuttyonba vannak soxor :D Ha most én veszek a kínain Putyin leszek? :D Ha Levisben, vagy Trapper farmerba :D lett volna az lenne a baj... Ha 5ft-os alsógatyában akkor meg a parizeres Jakab Petitől tanulta volna...mindegy mit csinál, ezért pont le is xarom az ilyen véleményeket :D
Ennyi hülyét ! Tényleg pusztuljanak ! LOL
Akkor ezt is megbeszéltük....:):)

Ennek örömére fel is bontok egy kiváló Debrői Hárslevelűt, és iszok egyet a ti és a többi "forumlakó" egészségére....:)
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Bratchuk facebook oldaláról:

Ilyen az ukrán kultúra: "Mihail Lisenko, Dnipro alpolgármester elmondta, hogy disznóbőrbe temetik a régióban leölendő kadirovcívet.*"

*csecsen katonákat.

'Dehát értsük meg, mindenki ezt tenné az ukránok helyében, ez egy teljesen normális reakció ... '

Napi ukrán jelentés:

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoksága:
2022.03.20 12.00-tól operatív tájékoztató az orosz invázióval kapcsolatban
Folyik az ukrán nép hősies szembenállásának huszonötödik korszaka az orosz katonai invázióhoz.
Az elmúlt nap jelentős változásaival járó védelmi erők állapota, álláspontja és jelleme nem szenvedte meg. Ukrajna védelmezői biztonságosan tartják a forgalmas kerületeket és határokat.
A hősies nemzeti ellenállásnak köszönhetően Oroszország nem érte el gharbnic ʹkih céljait Ukrajnában.
Ugyanakkor nagy hatótávolságú fegyverrel, különösen a "Kinzhal" hiperhangú rakétakomplexummal való bevetésének fenyegetése.
Újabb jelentős veszteséget igazoltak a felső vezetés és a zsrf szakszervezeti és katonai egységei között. A harcok során a 346. különálló célú brigád parancsnoka a Cool-tól, a parancsnokok által elpusztított: a 331. ejtőernyős- ejtőernyős Kostromsky csapásezred; a „Kuzniviv” - 247. ejtőernyős gyakorlati kaukázusi beszéd g ezred Stavr Opolyából; a 6. őrző tank vörös zászlós ezred Chebarkulból.
A Fehérorosz Köztársaság fegyveres erőinek Ukrajna területének közvetlen inváziójára való felkészülésének jelei. Államunk védelmi erői készen állnak a távozásra. Alexander Lukasenko végzetes hibájává válik a fehérorosz csapatok közvetlen bevonása az Ukrajna elleni orosz fegyveres agresszióba, a hadsereg akaratával és a fehérorosz nép túlnyomó többségével szemben.
Lengyel irányban az ellenség szigorítani próbál a megszállt határokon, a tartalékosok érkezése miatti csoportosulás erősítésére számít, Ukrajna fővárosának - Kijev városának megtámadására készül.
A tankok megújították a légi hírszerzést és az ukrajnai fegyveres erők pozícióinak lövöldözését katonai repülés és tüzérség alkalmazásával.
Siversky irányában nem történt aktív támadó akció. Az ellenség továbbra is átcsoportosítja és összpontosítja az erőket és eszközöket a támadó akciók helyreállítására. A megszállók álláspontja szerint védenceink tüzes benyomást keltettek. Számos vereséget szenvedve az ellenfél védekezésre kényszerül, sikerül bányásznia a területet.
A slobozhanskomu irányban az aktív támadó akciók megszállói nem zajlottak. A belgorodi régió területén, az ukrán államhatár közelében nagyhatalmú tüzérségi állásokat fedeztek fel. Az ellenség nem hagyja el Izum városa felett irányítás kialakításának szándékát, de egységeinek páncélját elvesztette, és meg fogják állítani.
Donyecki irányban az ellenség legfőbb törekvése a Rubizhne, Szeverodoneck, Popasna települések megrohamozására koncentrál. Verhn ʹotorec ʹke település területén próbált áttörni csapataink védelmén, veszteségeket szenvedett, nem járt sikerrel.
Folytatódik a hős Mariupol városának lezárása és bombázása.
Az aktív támadó akciók déli autóbusz irányában nem járt siker, bizonyos irányokban az ellenség védekezésbe vonult.
Folytassuk a szériát! Együtt győzni fogunk!
Dicsőség Ukrajnának!
Mint ha a Nagy Honvédő Háború alatt írták volna.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

tanitvany13

Well-Known Member
2022. március 5.
63
280
53

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 118
32 711
113

Varga Zoltán: A komolyabb tudású orosz harckocsik 2-3 hét múlva jelenhetnek meg a háborúban​



Rákeresve nem ez az első médiaszereplése:


Lehet, hogy kézifegyver-szakértő, aztán azt hitték akkor biztos minden fegyverhez ért.
 

Firga bácsi

Well-Known Member
2019. december 8.
499
767
93
Nagyon úgy néz ki hogy a meglévő erőkkel nem fogja tudni Putyin lezárni ezt a konfliktust. Ukrajna nagyon nem úgy sült el eddig, mint Grúzia.

Két opció van:
1. Vagy belemegy Putyin egy az ukránoknak is elfogadható rendezésbe.

2. Vagy pedig emeli a tétet és még nagyobb erőket próbál mozgósítani, de az még több áldozatot is fog jelenteni és a lakosság még többet fog érezni a "különleges hadműveletből". Ha ezzel győzne, akkor nyerne egy hatalmas romhalmazt egy csomó olyan emberrel akik utálják őt.

FOPejl5XoAEvT_j


Szerintem most inkább erőt gyűjtenek. Feltöltik készleteiket, átcsoportosítanak, pótolják a veszteségeket.
Talán egy-két nap és élénkül a front.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 908
13 805
113

Ki hitte volna?:rolleyes:
Most sem értem...ha ezek igazak...már pedig a fele tuti, ugyanis nem zörög a haraszt... de miért???? Hát ők hívták őket....