[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

alajos

New Member
2022. március 10.
2
10
3
Tudja valaki hogy mi a helyzet a többi kisebbséggel (lengyel,román)?
*én csak lelkes olvasó vagyok, nem is akartam beleszólni, de a románt véletlenül tudom

A román közvélemény érdekes módon nagyjából lesz*rja az ukrajnai "nemzettestvéreit", sőt olyat is olvastam már román újság kommentszekiójában, hogy az ott Ukrajna, tanuljon meg a hülye románja ukránul, a f**z kivan az összes kissebséggel, itt is mennyi bajuk van a rohadt magyarokkal. Mindezt egy ordas nacionalista, AUR szavazó román "szájából".
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nem tom igaz-e, de mindenesetre érdekes:


Today, the Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine Zaluzhny held something like a conference call with the remnants of the commanders. Discussed the data received from the GUR.

So, according to these data, by the end of next month, Poland will send its troops to 4 western regions of Ukraine. First, the Poles will make a number of high-profile statements that Russia plans to attack Poland. Then, allegedly working in advance to stop the enemy on foreign soil, and at the same time under the pretext of helping the brotherly Ukrainian people, so that the Ukrainians do not immediately begin to resist, the Polish army will try to take control of the Volyn, Lvov, Rivne and Ternopil regions.

Now it is clear why some Ukrainian officers have already fled to Poland.

Zaluzhny and other Ukrainian commanders understand this problem and that Poland will not come to fight the Russians, but to regain their historical lands. So they think what to do with it. But have not figured it out yet. At the meeting, one of the proposals was even voiced to make peace with Russia, if only to prevent the final destruction of Ukraine. Of course, no one seriously considered this proposal, but it was deeply embedded in the generals' heads. And perhaps Zaluzhny will have to take this step.

P.s. As you probably guessed, no one asks Zelensky the clown about anything and no one reports anything to him. Everyone understands that he is an ordinary humorous blogger
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Vagy nem. Mindenki erre számított, hogy egy Lengyelország lerohanása jellegű filmet fogunk nézni, villámháborúval, pergős győzelmekkel, gyors területszerzéssel. Mára ez megdőlt. Szinte állóháború lett. Érdemben akkor fog az ukrán front összeomlani, amikor Oroszország érdemben mozgósít - tekintettel arra is, hogy az ukránok is teljesen mobilizáltak. Most már egy hónapja megy a buli, de az oroszok nem mozgósítottak érdemben több csapatot a feladatra, muszáj lesz, ha belátható időn belül akarnak végezni... persze a donbaszban is képesek voltak évekig elszüttyögni, lehet nem sietnek. Az erőfölény egyértelmű, csak az idő a szankciókkal nem telik kellemesen...
Azok a szankciók nekünk is nagyon fognak fájni (és még Putykó nem is indította be a sajátjait, most csak azokat nyögjük amiket mi szabtunk ki magunkra is).
Egyébként a szankciók, így is úgy is maradni fognak. Bár mit is lép/tesz Putyin. Amíg nyugat bírja, fenntartja.
Ha most azonnal abba hagyja a műveleteket, akkor azért, mert nem vonul ki Ukrajnából, ha kivonul, akkor mert nem engedi el a Szakikat, ha elengedi, akkor azért maradna a szankció, hogy még nem vonult ki Krímből, ha kivonulna, akkor csak, mert...

Szóval a szankciós politika már nem rettenti el az oroszt.
Persze, ha a nyugat írásban adná, hogy ha Oo. abbahagyja a háborút, akkor minden szankció törölve, akkor lehet, hogy elgondolkodnának Putyinék az ajánlaton (vagy nem), de így minek? Nagyon nagy arcvesztés lenne belőle és a nyugat csak úgy rikoltozná, hogy megverték az ukrik a nagy medvét. Ez nem hiányzik az orosznak, főleg, ha még szankciók is vannak. A két rosszból elég az egyik, így nem marad más hátra, kicsavarja az ukrik nyakát.
Na meg nem mellékesen, ha az EU akarná is ezt a békét, mármint szankciók törlésért cserébe az orosz a háborúnak vessen véget, az USA ebbe nem fog belemenni. Neki a remélt célja, hogy a medve minél jobban meggyengüljön és egy nyugatbarát vezetőség kerüljön az élére, hogy Kínát be tudja keríteni. Ezen dolgozik, lassan 20 éve.
Szóval, szerintem nem lesz megállás Oroszország részéről!
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
537
2 498
93
Kirill Fedorov
A legfelháborítóbb ebben az (ha igaz), hogy Lettország nem áll hadban Oroszországgal. Legalábbis elméletben! Szóval mire föl az árulás? o_O
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113