1. Milyen fegyver az?
2. Nem nagyon látni mi történt. Viszont a legvégén hallani egy nagyobb zajt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ukrán ATGM Skif/Stugna (Szkíta)...1. Milyen fegyver az?
2. Nem nagyon látni mi történt. Viszont a legvégén hallani egy nagyobb zajt.
Lebukott az orosz INFOOPS kirendeltség?Kirill Fedorov
Hazaárulással vádolnák meg az oroszbarát lett YouTubert - Liner.hu
Rigában letartóztatták az egyik orosz nyelvű, katonai témájú YouTube-csatorna tulajdonosát, akit hazaárulással akarnak megvádolni a videóinak oroszbarát irányultsága miatt.liner.hu
A háború előtti utolsó percekben született kommentek rávilágítanak mennyire nem tudunk semmit a szándékokról és mennyire csak találgatunk.Vagy nem. Mindenki erre számított, hogy egy Lengyelország lerohanása jellegű filmet fogunk nézni, villámháborúval, pergős győzelmekkel, gyors területszerzéssel. Mára ez megdőlt. Szinte állóháború lett. Érdemben akkor fog az ukrán front összeomlani, amikor Oroszország érdemben mozgósít - tekintettel arra is, hogy az ukránok is teljesen mobilizáltak. Most már egy hónapja megy a buli, de az oroszok nem mozgósítottak érdemben több csapatot a feladatra, muszáj lesz, ha belátható időn belül akarnak végezni... persze a donbaszban is képesek voltak évekig elszüttyögni, lehet nem sietnek. Az erőfölény egyértelmű, csak az idő a szankciókkal nem telik kellemesen...
Kijött az újabb NOTAM.
Az Oroszok zárják a légteret.
Erre volt valakitől kontra(szétfolyt a fórum, nem találom), hogy:És mindezt tegnaptól, illetve most már tegnapelőttől május 18 éjfélig.
Hang alapján szerintem valami jet hajtású cucc lehet, de majd a többiek megmondják.Russian cruise missile hitting speeds across the sky at dusk tonight in Ukraine
Milyen rakéta lehetett? Kalibr?
azért ha az elfoglalt területeket ráteszed a lengyel térképre bőven,meg van az a lengyel lerohanás, a különbség annyiban más,hogy itt nem a lakosság elpusztítása a cél minden áron. (szerintem)Vagy nem. Mindenki erre számított, hogy egy Lengyelország lerohanása jellegű filmet fogunk nézni, villámháborúval, pergős győzelmekkel, gyors területszerzéssel. Mára ez megdőlt. Szinte állóháború lett. Érdemben akkor fog az ukrán front összeomlani, amikor Oroszország érdemben mozgósít - tekintettel arra is, hogy az ukránok is teljesen mobilizáltak. Most már egy hónapja megy a buli, de az oroszok nem mozgósítottak érdemben több csapatot a feladatra, muszáj lesz, ha belátható időn belül akarnak végezni... persze a donbaszban is képesek voltak évekig elszüttyögni, lehet nem sietnek. Az erőfölény egyértelmű, csak az idő a szankciókkal nem telik kellemesen...
Tudja valaki hogy mi a helyzet a többi kisebbséggel (lengyel,román)?Az oroszok destabilizálni akarták Kárpátalját, állítja a helyi katonai közigazgatás vezetője
Eddig is volt példa arra, hogy a kreml-höz köthető emberek hajtottak végre provokációt a kárpátaljai magyarok ellen. Orosz részről logikus hogy etnikai feszültséget akarnak a nyugat ukrajnai nato tagországok kisebbségeivel.
Fagottra "AT4" tippelnék inkább.Ukrán ATGM Skif/Stugna (Szkíta)...
Stugna-P
Tényleg nem nagyon látszik, hogy mi történt, de szerintem eltalálta , ma az oroszok is megerősítették, hogy találat érte és be kell vontatni egy Azovi tengeri orosz kikötőben.
Konkurs, nem?Ukrán ATGM Skif/Stugna (Szkíta)...
Stugna-P
Tényleg nem nagyon látszik, hogy mi történt, de szerintem eltalálta , ma az oroszok is megerősítették, hogy találat érte és be kell vontatni egy Azovi tengeri orosz kikötőben.
Ukránok tényleg érdekesek filmet forgatnak arról, hogy a katonák itt pihenik ki magukat amit egy francia lap is leközöl, aztán meg jön a raksiA tegnapi pláza jobban kibontva:
Rakétabázis volt a kijevi bevásárlóközpont, videón, ahogy porig rombolják
A felvételen az látszik, hogy az ukránok ott töltötték újra rakétával a saját járműveiket.index-hu.cdn.ampproject.org
Ha megnézed a felvétel legalábbis én úgy látom, hogy a kezelő nem az ATGM-l párhuzamosan fekszik hanem majdnem merőlegesen az indító szerkezetre, és én úgy tudom, hogy a Fagottnak félaktív vezetékes irányítása van, szerintem ez Skif/Stugna-P...Fagottra "AT4" tippelnék inkább.
És még a 36 nap se volt meg, amibe két nagyon nagy országnak tellett Lengyelország elfoglalása.azért ha az elfoglalt területeket ráteszed a lengyel térképre bőven,meg van az a lengyel lerohanás, a különbség annyiban más,hogy itt nem a lakosság elpusztítása a cél minden áron. (szerintem)
Most látom mávotmá, bocsi.Iszkander állítólag ilyet is tud "Mutatom a FCK-ot"
Nincs veszve minden, a kommentszekcióban mindenki visítva röhög, még az ukránpártiak is.Ha valaki kételkedne:
Majd ránézek, h mi az egyszeri kommentelő véleménye, kíváncsi vagyok,megeszik-e.
felszabadult
Nocsak nocsak! ....Alakul alakul ez:
Joe Biden: Putyin fontolgatja a kémiai és biológiai fegyverek bevetését
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index keddi hírösszefoglalójaindex.hu
Vagy megszoknak, vagy megszöknek.És mit kezdenek 20M az oroszokkal végletekig ellenséges ukránnal? Pénzzel meg lehetne szelidíteni őket, de az meg nincs. az orosz vidéki életszinvonal még egy ukránnak se csábító.