[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
Az ukrán katonák a hazai "Stugna-P" páncéltörő komplexum segítségével megsemmisítettek egy orosz harckocsit....

Erről a katonaság tájékoztatott

Látványos videókat tettek közzé a közösségi oldalakon az orosz megszálló erők tankjának semlegesítéséről. A videókat különböző szögekből ukrán drónok forgatták.

A harckocsit egy ukrán gyártmányú Stugna-P páncéltörő irányított rakéta találta el.


A videón látható, ahogy a lőszer azonnal felrobban a páncéltörő rakéta találata után, a harckocsi egyszerűen darabokra szakad.

Mindezt egy erős robbanás és e tűz és fehér füst kíséri.


A harckocsi maradványai több tíz métert repülnek körbe.


A fotón az is látható, mi maradt meg az ellenség harcjárművéből az ukrán páncéltörő egységgel való találkozás után:

Foto-10-1.jpg
Egy megsemmisült orosz tank maradványai. 2022. március Fotó: Roman Donik

A "Stugna-P" páncéltörő rakétarendszert tankok és más páncélozott célpontok megsemmisítésére tervezték, beleértve a modern dinamikus védelemmel felszerelteket is.
A Stugna-P felvétele a verseny alatt.  Fotó: ArmyInform
A "Stugna-P" Fotó: ArmyInform

Ez igazi felvétel lehet?
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 781
40 047
113
Az Azov szerint igen,amúgy az amit írtál, nem zárja ki, hogy az illető egy elfogott csecsen,nem hiszem hogy van választása az Azov fogságában , hogy mit vesz fel, és láttam már nem egy gondosan ápolt arcszőrzettel rendelkező csecsen katonáról felvételt az ukrán invázióban, és az sem derült ki eddig, hogy a felvétel mikor készült pontosan....
Propaganda videónak silányan elmegy, egyre lejjebb adják a színvonalat.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Nemértem az USA-t...volt a média fejmosás agymosás zöldek és népbutítás program európával szemben.
Végigment az energiaválság program.
Kiléptették maguk mellé (angolszász szövetség) a Briteket az Eu-ból.
Lefutott a "project arab tavasz" európa ellen az usa által lehallgatott megfigyelt Merkel segitségével.
Most meg minden követ megmozgat (!) hogy az általuk felhúzott oroszokkal legyalultassa európát.

Most akkor Kína az igazi ellenfele vagy mi???
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
És egy izraeli forrásra hivatkozó bonusz hír - Sojgu állitolag kémgyanuba keveredet:

A lányáról lehetett hallani hogy ellenzi nagyon a háborút. Illetve berkatak több oldalra egy videót, hogy ukrán színekben van a nő. Hát szerintem csak egy átlag mintás ruha volt, aminek valami sárgás volt a színe, semmi több. Mondjuk most mindenbe, mindent belelátnak, mindenütt.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
Kb Ezt az ukránok maguktól nem tudták volna összehozni. Érdekes háborúi lesznek a jövőben az USAnak ...
Vagy "szabottázsVagy marha nagy szerencséjük volt hogy a tocska így betalált(kb 100)méteres körön belül csapódik be!Esetleg van még üzemképes Su 24-esük és valami csoda folytán nem lőtték le!Vagy esetleg kaptak komolyabb támogatást az Ukránok mint a javelin,stinger!
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
Nem tudom hová kellene tennem, de szerintem ebbe a topicba a legrelevánsabb.

Mariupol 2014. május 9. A teljes igazság!​

1,5 órás videó az utcáról. Aki akkor nem foglalkozott a kérdéssel, annak erősen ajánlott.
7éves videó feltöltés!!!

Az Odessai mészárlásról is szeretnénk egy ilyen nyersanyag filmet!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 781
40 047
113
Vagy "szabottázsVagy marha nagy szerencséjük volt hogy a tocska így betalált(kb 100)méteres körön belül csapódik be!Esetleg van még üzemképes Su 24-esük és valami csoda folytán nem lőtték le!Vagy esetleg kaptak komolyabb támogatást az Ukránok mint a javelin,stinger!
Most a csipogón az MLRS verzió fut. De lehet búvár kund volt.:confused:
 
W

Wilson

Guest
De hogy nem páncéltörőtől az biztos, esetleg a hasa alá pakolt robbanóanyagtól. Ha kinagyítod a videót és a lejátszást le lassítod érdekes efektek vannak.
Ne tévesszen meg a dronfelvétel jól láthatóan nem egy Bayraktarról vették fel.Valamilyen sokkal kisebb nem stabilizált optikával rendelkező drónról,ha pedig az ATGM egyből berobbantotta a harckocsiba bemálházott lőszereket,pláne ha fullra megvolt pakolva akkor szerintem simán lehet ilyen "tűzijáték"....