[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 541
113
Dunantul. Megyeszekhely. Ukrajnai kislany (felolem lehet orosz is, tudhatom en?) odajott hozzank mikor a 2 bevasarlo kocsibol a csomagtartoba pakoltunk es elfogodottan, kezet tordelve de illedelmesen oroszul (vagy ukranul, sose tudnam megkulonboztetni) elkerte a kocsikat a szazasokkal, hogy hadd vigye vissza. Ugy meglepodtem hogy 12 ev orosz tanulas utan annyit tudtam mondani hogy 'of course honey' es mar vitte is oket. (Nem tudok az asszonnyal vasarolni, folyton szuttyog es piszmog, ezert kell 2 kocsi) Aztan mar kifele hajtva kezdtem osszeszedni fejben hogy mit is mondhattam volna a gyevuskanak. ☺
Hm, gyerekekel koldultatnak?
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: paul64 and sixtus
W

Wilson

Guest
Az orosz megszálló erőkkel vívott összecsapás során az Ukrán Fegyveres Erők 128. Önálló hegyi roham Kárpátaljai dandár megtámadta és felszámolt a Rosgárda megfigyelőállomását.

Foto-2-4.jpg
Megsemmisült orosz erők Ural teherautója. 2022. március

A több percig tartó összecsapás következtében megsemmisült egy páncélozott kabinos Ural katonai teherautó és elesett két Rosguard katona. A teherautó leégett.

A hírek szerint a gárdisták többi tagja elmenekült az ukrán védők sikeres akciója után.

Foto-4-5.jpg
Foto-3-5.jpg
Az elesett orosz katona iratai. 2022. március

A megfigyelőállomáson a Rosguard egyik katonájának iratait találták meg : katonai jegyet, fegyvertároló kártyát, Rosguard személyi jelvényt, radioaktív dózis-nyilvántartó kártyát, különféle katonaemlékeket, Sberbank hitelkártyákat stb.

Madanov Vladik Inyazudinovich, született 1995. június 2-án.
A katonai igazolványt a Dagesztáni Köztársaság Derbent Dagestan városának katonai nyilvántartási és besorozási irodája állította ki.

Foto-3-5.jpg
Az elesett orosz katona iratai. 2022. március


Miért nem jelenik meg egy kép se amit beillesztettél?


Foto-2-4-768x1024.jpg

Foto-4-5-768x594.jpg

Foto-3-5-768x601.jpg
 

studiocs

Active Member
2022. március 1.
34
150
33
Nem tudom kiírta azt a cikket, de nem a valóságot írta, az orosz atomfegyverzetet semmilyen megelőző csapással nem lehet teljes mértékben kiiktatni, ezt még az amerikai vezérkar is elismeri,2022-t írunk, az orosz atomfegyverek modernizálása majdnem befejeződött, aminek eredményeként jelenleg az orosz atomfegyverzet a legmodernebb a világon.....És gőzerővel fejlesztik a hiperszonikus fegyvereiket is....
Az a cikk a 2012-2013-as álapotokról szólt, és logikusnak tűnik, hogy az oroszok utána rákapcsoltak a rakétafejlesztésre, mégpedig a fenti okokból!

De mondok egy rosszabat: a korrupt US goverment, aki még a 9-11-et is megcsinálta a balhé kedvéért.
Valószínűleg a stratégiaváltást nem racionális alapon, hanem "korrupciós alapon" hozta ki.

Az igazság az, hogy nekem a COVID az US pénzügyi összeomlás, a háború egy egységgé ált össze a fejembe. Ez a Bush-Biden-Clinton-kitudjamég brigád valószínűleg tényleg egy sátánista birgád.
14 éve tanulmányozom ezt a témát.
Amit ők csinálnak az nem racionális. Vagy inkább az, csak nem számunkra, az más logika.

Ez messzire vezet, de ez a konflikt egy lépés egy háborúban.
Valójában már rég egy világháború zajlik, csak nem a hagyományos módon.
És mi fogunk ráfaragni.

Én alapvetően a gyors orosz győzelmet szeretném. Békét szeretnék. De nem biztos, hogy lesz.
Az USA így vagy úgy eszkalálni akarja szerintem.

Mondok még egy durvát: Mikhail Mikushin - 2020 óta a PM. Ki ő?
Egy orosz forrásom szerint: bár orosz földön született, se nem orosz, és nem is az oroszoknak dolgozik.

Nem tudom leellenőrizni, csak a tetteiből fogom látni, valóban a CIA embere-e.
De ha ez igaz, ugyan mit számít kinek van jobb fegyvere.
Mint a mostani orosz logisztika: lehetnek bénák, de lehet szabotázs is. Nem tudom!
És nem vitára bocsájtom, mert magam is csak próbálom a puzzle-t kirakni.

A szándékot a háborúra viszont 10 éve tudom. És itt van sajnos.
 
W

Wilson

Guest
Az oroszok nagy félelme pedig mindig is az volt, hogy egy lefejező csapással végeznek velük, tisztában vannak azzal, hogy folyamatos technikai hátrányban vannak, hogy milyen előnyt biztosított az ellenfélnek a pontosabb célzás, jobb felderítés vagy egy ideje a stealth, vagy lassan már a drónok is. A hidegháború elvesztésében is nagy szerepe volt a csillagháborús terveknek, amik kérdés, mennyire voltak dezinfo, de komolyan vették a veszélyt (ami valószínűleg sosem volt komoly, de voltak meredek amcsi tervek nukleáris robbanással "pumpált" lézerek és egyéb futurisztikus rakétaelhárító eszközök ezreinek pályára állítására stb.), hogy az ellenfél hamarosan ki tud védeni egy tömeges rakétacsapást is.
Az hogy mitől félnek, vagy mit próbálnak így beállítani a politikai céljainak/érdekeinek megfelelően az egy dolog a realitás az egy másik, nincs olyan jelen pillanatban, hogy az amerikaiak 100%-ban kiütik az orosz atomfegyverzetet mielőtt azt bevetnék.Mondom az orosz haderő atomfegyverzete jelenleg a legmodernebb a világon, nem lehet jelenleg 100%-ban kiütni....és ha pár modern orosz atomrakéta.felrobban az USA felett viszlát amerikai álom....
 
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem and kriss02
W

Wilson

Guest
Már látom. Tegnap is volt pár általad linkelt kép ami jelent meg, lehet ugyanerről az oldalról lett linkelve ahonnan ez a mostani.
Van amikor az oldalról átmasolt képek nem látszanak mindenkinek akkor le kell őket menteni az oldalról feltölteni egy képmegosztó oldalra majd az ott kapott direkt linket beilleszteni a hozzászólásba...
 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
807
2 353
93
Reddit-en csinált valaki egy angol fordítást a hallotak alapján.

Forrás


Chrushev

Translation.
Most of the video the cameram is trying to figure out how they are injured. One guy is asked if his leg is broken, he says yes.
One guy in the background is heard yelling "You are an officer, why the fuck are you shelling Kharkiv? Killing civilians?" (so it seems like this is an artillery group.)
Then another guy is yelling "Are there officers?" "Are there officers?"
Then they shoot the officers (presumably) in the legs. Presumably as revenge for giving orders for those under their commands to shell civilians.
Second guy he talks to he asks him his nationality, he says he is Azerbajani and says that he has documents. He asks him why the fuck he came there, he says, it was an order.
EDIT: Since this is a pretty important video from crimes perspective. Ill translate word for word... in a sec in this post below here.
  • <bunch of inaudible talking as he approaches a soldier>
  • Cameraman: Where are (he says "Razvidosi bitch", I am not sure what this means, could be Razvedka, which would be recon unit, that wasnt with these guys when they got captured. He is asking about their location)
  • POW: On the left side
  • Cameraman: Where?
  • POW: As you enter the village on the left side
  • <he takes off the bag>
  • Cameraman: Left, side. Where exactly? <he lets him down> Speak up! Bitch Speak up.
  • <man in the background is asking "Who has relatives in Ukraine?">
  • Cameraman: Where are you from? Tell me.
  • <POW is unresponsive>
  • Cameraman: He lost consciousness.
  • <People in the background are heard asking others their full name, place of birth, address, talking about having so many POWs they have nowhere to keep them, and involving prosecution in starting cases against these guys>
  • Cameraman: Turn him over. <they turn him over>.
  • Cameraman: Legs are shot huh? <someone else replies "yeah">
  • Cameraman: I think he is fucked.
  • <Someone in the background is heard yelling "Because you were fucking up Kharkiv, you are used condoms (Gondon)"
  • <Man in background continues "You are a fucking officer, (implying that he knows whats right and whats wrong) and you were fucking up Kharkiv"
  • <Cameraman approaches another hooded POW and takes off bag>
  • Cameraman: Fucking bitch. Whats your nationality?
  • POW: Azerbaijani. I have documents.
  • Cameraman: Why the fuck did you come here?
  • POW : Those were the orders
  • Cameraman: Fucking orders huh?
  • <Someone in the background is heard saying "You were shooting back">
  • Cameraman: You had a recon regiment here, how many people?
  • POW: On 6th of March when we entered we had 50 people.
  • <men in the background saying something is shot up, I cant make out what they are talking about>
  • <Cameraman walks back and shows his leg and asks "Broken leg? yea?", someone else replies "Broken leg">
  • <Man in background says "Are there officers?" (someone else was talking to an officer earlier, so this must be someone that just entered, maybe a higher ranking officer asking for an update). He continues "Are there officers?">
  • <Someone in the background says "Come here". Then "Stop">
  • <Camera pans to a dude with black shirt and dark pans (this is so that you know at which part in the video we are)>
  • <Someone in the background asks again "Are there officers?"
  • <Soldier walks up to him and says "Hello" and shoots him in the leg>
  • <They proceed to shoot 2 more guys, looks like 3rd guy knew it was coming and kneeled>
  • Voice asks again "Who are officers?"
  • <video ends>
On personal note, them mentioning starting criminal cases against these POWs, yelling at them that they are officers and should know better, plus the absolute hate towards them to the point of shooting them. It seems like these Russians did some heinous shit. No, it doesnt justify shooting them. But UA soldiers here are pissed.
EDIT: Thank you all for all the upvotes and rewards. Following are some more throughs from me regarding the last few seconds of the video.
Since this video has been posted on a ton of subs and even reposted here like 100 times today it made me think a little deeper, as someone who understands Russian culture/language, I think that perhaps when he is asking "Who is an officer?" He is not actually asking for officers. But he is asking a rhetorical question. Sort of "who is a man among you dogs that shot at civilians". In Russian culture a soldier is someone who gave an oath to serve and protect, to follow laws and rules of war etc, someone who has honor above all. So asking "who is an officer" is sort of like saying, who of you are actually a soldier and not a war criminal. This would also explain the man in the background saying "You are an officer, how could you shell Kharkiv?". As in, its a war crime, you know its a war crime, how as a person who gave an oath and as a person who knows the rules of war could you do this?
Just some thoughts that came to mind.
A témára itt egy Twitteres boncolgatás is, de kiváncsi leszek a Bellingcat mire jut majd
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Az a cikk a 2012-2013-as álapotokról szólt, és logikusnak tűnik, hogy az oroszok utána rákapcsoltak a rakétafejlesztésre, mégpedig a fenti okokból!

De mondok egy rosszabat: a korrupt US goverment, aki még a 9-11-et is megcsinálta a balhé kedvéért.
Valószínűleg a stratégiaváltást nem racionális alapon, hanem "korrupciós alapon" hozta ki.

Az igazság az, hogy nekem a COVID az US pénzügyi összeomlás, a háború egy egységgé ált össze a fejembe. Ez a Bush-Biden-Clinton-kitudjamég brigád valószínűleg tényleg egy sátánista birgád.
14 éve tanulmányozom ezt a témát.
Amit ők csinálnak az nem racionális. Vagy inkább az, csak nem számunkra, az más logika.

Ez messzire vezet, de ez a konflikt egy lépés egy háborúban.
Valójában már rég egy világháború zajlik, csak nem a hagyományos módon.
És mi fogunk ráfaragni.

Én alapvetően a gyors orosz győzelmet szeretném. Békét szeretnék. De nem biztos, hogy lesz.
Az USA így vagy úgy eszkalálni akarja szerintem.

Mondok még egy durvát: Mikhail Mikushin - 2020 óta a PM. Ki ő?
Egy orosz forrásom szerint: bár orosz földön született, se nem orosz, és nem is az oroszoknak dolgozik.

Nem tudom leellenőrizni, csak a tetteiből fogom látni, valóban a CIA embere-e.
De ha ez igaz, ugyan mit számít kinek van jobb fegyvere.
Mint a mostani orosz logisztika: lehetnek bénák, de lehet szabotázs is. Nem tudom!
És nem vitára bocsájtom, mert magam is csak próbálom a puzzle-t kirakni.

A szándékot a háborúra viszont 10 éve tudom. És itt van sajnos.
Egy atomháborúnak nem lesznek győztesei, egy közvetlen összecsapás Oroszország és az USA vezette erők között az emberi civilizáció végét jelentené....
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 025
14 114
113

Több száz Starlink műholdas internetállomást adtak át az ukrán kórházaknak...​


2022. MÁRCIUS 28., HÉTFŐ, 08:27


590 Starlink műholdas internetállomást helyeztek át a SpaceX egészségügyi és egészségügyi intézményeibe.
Ezt az ukrán egészségügyi minisztérium közölte .
Megjegyzendő, hogy a Starlink termináloknak köszönhetően a kórházak zavartalanul hozzáférhetnek a műholdas internethez.

"Ez lehetővé teszi a kórházak számára, hogy még azokon a területeken is hozzáférjenek a műholdas internethez, ahol az aktív hadműveletek miatt átmenetileg hiányzik a kommunikáció" - közölte a minisztérium.



Természetesen csakis kórházaknak!!! ...mert azoknak nagyon kell a műholdas internet! Meg gondolom az óvodák és iskolák is kapnak majd! Én az AZOV-s oktatási és betegápolási intézmények elsőségére tippelek!!! ...éljen a "demokratikus segítség" :hadonaszos: !

Korábban fél-egy éve jeleztem, hogy szerintem a Starlink gyakorlatilag a civil pénzből kiépített katonai elsőbbségű kommunikációs hálózat lesz, amivel az USA az egész világra kiterjedő adattovábbítási fölényt akar kiépíteni.

Próbálkozás egy újabb területen az amerikai fölény megteremtésére.
Ezt nem szokták kihasználni! Soha! Sehol! Ja: DE!!!

Ha ezt az oroszok nem fogják blokkolni, újabb 1-200 tankjukba kerül!
+ a "maradék"!

.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 106
32 693
113
Az hogy mitől félnek, vagy mit próbálnak így beállítani a politikai céljainak/érdekeinek megfelelően az egy dolog a realitás az egy másik, nincs olyan jelen pillanatban, hogy az amerikaiak 100%-ban kiütik az orosz atomfegyverzetet mielőtt azt bevetnék.Mondom az orosz haderő atomfegyverzete jelenleg a legmodernebb a világon, nem lehet jelenleg 100%-ban kiütni....és ha pár modern orosz atomrakéta.felrobban az USA felett viszlát amerikai álom....

Az attól függ, hogy a vezetés bevállalja-e hogy mondjuk a rakéták pár %-a átjut, és egy-két nagyváros, pár millió halott lesz a győzelem ára. Cserébe az ellenfél teljes megsemmisítéséért. Orosz gondolkodásmód szerint ilyen árat be lehet vállalni ezért, nem értik, miért ne vállalnák az amcsik.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 408
113
Nem szűkíteném ezt le személyre... több pólust tudok elképzelni akik tiszteletben tartják egymás érdekeit.

(Persze, ha a jelenlegi helyzetet vesszük alapul, a saját lábában botladozó, aluszékony, demens, félkegyelmű Bidennél mérföldekkel jobb Putyin.)

Mi történne ha a két faszi helyet cserélne?

:D
...
Akkor kivel van a gond? A szenilis Bidennel?

Naugye.
Jobb ha az erős USA-ban van Biden és a gyengülő oroszoknál Putyin.
Fordítva már nem léteznénk.

Csak valakinek közölni kellene Putyinnal, hogy:
"Steiner.....
Steiner..., Steiner nem tudott elég embert toborozni."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 541
113

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Hosszú interjút készített Kijevben az Economist az ukrán köztársasági elnökkel, Volodimir Zelenszkijjel, amelynek fő témája – nem meglepő módon – a háború volt. A politikus kijelentette, biztos, hogy meg fogják nyerni a háborút és hozzátette, hogy nem tartja magát hősnek.

Zelenszkij kijelentette: mindenről hajlandó tárgyalni az orosz elnökkel, de ez nem jelenti azt, hogy mindenben hajlandó lenne a kompromisszumra.

Mindenkit megmenteni, minden érdeket és az embereket megvédeni, és közben nem feladni egyetlen területet sem, valószínűleg lehetetlen feladat. (…) A fontos az, hogy ezeket a döntéseket az emberekkel közösen hozzuk meg. Csak nézzék meg a herszoni embereket, akik az utca közepén integettek a kezükkel, hogy megállítsák az orosz tankokat. Ők döntöttek úgy, hogy szembeszállnak velük. Nem tudtam volna megparancsolni nekik, hogy ne tegyék, vagy hogy vessék magukat a tankok alá. Ezekkel az emberekkel maradok a végsőkig.

 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 025
14 114
113
Inkább élek a NATO-ban, EU-ban, mint valamilyen orosz ernyő alatt.
Te?
:D


Én meg egy Svéd, finn svájci osztrák semlegességet választanék!

Elég jól elvannak a NATO nélkül. Szerintem még a svédek finnek is --természetesen történelmi véletlen folytán :oops: ,de-- ki fogják húzni az amcsi bukásig a NATO nélkül!


.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Dunantul. Megyeszekhely. Ukrajnai kislany (felolem lehet orosz is, tudhatom en?) odajott hozzank mikor a 2 bevasarlo kocsibol a csomagtartoba pakoltunk es elfogodottan, kezet tordelve de illedelmesen oroszul (vagy ukranul, sose tudnam megkulonboztetni) elkerte a kocsikat a szazasokkal, hogy hadd vigye vissza. Ugy meglepodtem hogy 12 ev orosz tanulas utan annyit tudtam mondani hogy 'of course honey' es mar vitte is oket. (Nem tudok az asszonnyal vasarolni, folyton szuttyog es piszmog, ezert kell 2 kocsi) Aztan mar kifele hajtva kezdtem osszeszedni fejben hogy mit is mondhattam volna a gyevuskanak. ☺

Én 3 napja megyek bevásárolni, nézem Subaru WRX, 2 literes turbós verzió hátsó szárny nélkül (Európába be se hozták, bal kormányos csak USA-ban kapható), még sose láttam Komáromban...
Jahh, ukrán rendszám, biztos egyike annak a 100 menekültnek akiknek ingyen odaadták az önkormányati lakásokat amikre a magyar családok évek óta hiába pályáznak...


AZOG konyec (mióta elterjedt, hogy rengeteg közöttük a homoszexuális azóta ez lett a nevük):



Slusszpoén:

Ukraine claims Ghost of Kiev was a Russian fake