[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

Kopi2000

Guest
Ez alapján a honvédő hoholok nem egyszerűen csak bekattantak :(
Nem tudom, mire gondolsz... Ha én akkor tehettem volna, simán agyolőttem volna egy fegyertelen, bár kegyetlen embert. Mikor ide belépek, akár olvasni is, és azt látom ki szerint hány kilométer a napi előre haladás, és az a sok halott elenyésző, hidd el az eszembe jut, mikor a hóban feküdtem, kibizosított, csőre töltött AMD-vel, csak a célra várva. Ez azért egy életre beleég az emberbe, és ezért nem véletlen szerintem, hogy az itt jelen lévő volt vagy aktív katonák nem nyilatkoznak meg egy ilyen tabu témáról. Pedig ez a háború igazi arca. Amiért a civil életben hosszú börtön jár, addig ugyanazért a háborúban kitüntetés...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 767
48 082
113
Nem tudom, mire gondolsz... Ha én akkor tehettem volna, simán agyolőttem volna egy fegyertelen, bár kegyetlen embert. Mikor ide belépek, akár olvasni is, és azt látom ki szerint hány kilométer a napi előre haladás, és az a sok halott elenyésző, hidd el az eszembe jut, mikor a hóban feküdtem, kibizosított, csőre töltött AMD-vel, csak a célra várva. Ez azért egy életre beleég az emberbe, és ezért nem véletlen szerintem, hogy az itt jelen lévő volt vagy aktív katonák nem nyilatkoznak meg egy ilyen tabu témáról. Pedig ez a háború igazi arca. Amiért a civil életben hosszú börtön jár, addig ugyanazért a háborúban kitüntetés...
Arra gondolok, hogy nem szúrnám többször nyakon a megkötözött kezű (vélt) elllenségemet, majd utána nem nyomnám a szemébe a kést, miközben hallom ahogy üvölt.
Csak mert a videón ez van.
 
K

Kopi2000

Guest
De miért gondolnálak gyávának? Vagy miért gondolnám, hogy ez így vagy úgy kevés lenne bárki?
Én is elkezdtem nézegetni az Irány a sereget meg az ilyesmiket, mert nem érzem azt, hogy poén lenne a háború a szomszédban, és tartozom magamnak, és a családomnak annyival, hogy ha komolyodna a helyzet, akkor ne csak a szám legyen nagy.

De itt nem erről van szó. Azzal sem értek egyet innen a fűtött szobából, hogy szlava ukraináztatták a foglyokat, meg szava russiázták. De azt el tudom fogadni. Az emberek hidegvérű legyilkolását viszont nem. És ha ezen bedurvulnak az oroszok, akkor nem mutogatni, hogy de ennek semmi oka. Mert a háborúnak se az volt az oka, hogy Putyin bal lábbal kelt fel. De még ha ez lett volna is, az LNR DNR és orosz reguláris erők nem Putyin két szép szeméért kűzdenek oroszlánként, hanem mert ők nem felejtették el Odesszát.
Mondtam, írtam, nálunk volt a seregben "szoboravatás". Amikor az öregek beállítottak egy kompozíciót egy asztalon, amit tartani kellett a "kiválasztottaknak" addig, amíg elvárták tőlük, persze a verés terhe mellett.... Ettől simán be lehet kattanni, szerintem minden seregben, pedig még rád sem lőttek.... A barátom is úgy törték össze a rohadékok, a tisztek egyetértése mellett, hogy egy 3. emeleti ablakban kellett a párkányon állva vigyázzba állnia, míg a kínzói váltották egymást. Szemüveges volt, így basztatható. Egészen addig csinálták, amíg kényszerzubbonyban vitte el tőlünk a katonai mentő. Soha nem hallottam utána felőle...

Nem akarlak meggyőzni az igazamról, sem téged, sem mást. Csak (igaz) történeteket mesélek, amiket évekkel ezelőttről talán ezek a lapok is őriznek. Csak annyit szeretnék, ha az emberek egyéni sorsain is elgondolkodnátok. Szeretném, ha ki lennétek billentve a komfort zónáitokból. Mert élni jó, halni tragédia.... .
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Nem akarom szétoffolni a topikot, ugyh röviden csak annyi h szerintem nem lennének fékek egyensúlyok többpólus esetén, hanem amit írtam egymás legyűrésére törekednének a felek. Az oroszok gyakorlatilag nem is lesznek tényezők, szerintem kb. Kína és USA vezetésével kétpólusú világ lesz.

Az oroszok egyetlen érdeme a konzervatívizmusuk. Kb. a világ benzinkutasa cím boldog tulajdonosai, a nyersanyagjaik eladásán kívül annál többre nem képes a rendszerük, még egy normális autót se tudnak maguktól összerakni minimálus innováció van náluk anélkül meg nem fognak előrébb jutni.

Az h Kína a tehetséges emberei révén, egyéni teljesítmény alapján jutott oda ahova hát ez azért nagyon nem így van. Náluk van szerintem kb legkevésbé jelen az üzleti etika. Gyakorlatilag összelopkodták a világ szabadalmait és lemásoltak mindent aztán max csiszoltak rajta. Pl. náluk rendszerszinten az a bevett gyakorlat h úgy tudsz céget csinálni külföldiként h fele részben egy kínai partnert be kell venned. Beindítjátok a céget aztán ha beindul a már megy a szekér egy idő után kihajít a kínai aztán csinálja az üzletet maga tovább. A GDP növekedésük jelentős része egy ingatlanpiaci lufi amivel most küzdenek h ne durranjon ki. Ezzel együtt eszméletlen nagyot fejlődtek ez tény, de nekem nem szimpatikus ahogy eljutottak oda. Jártam náluk néhányszor de egy okádék ország szerintem hiába hipermodernek a városaik.

Ha megnézed az innováció java azért az agyonköpködött Nyugaton születik es ez nem véletlen. Itt vannak meg ehhez rendszerszinten a legjobb feltételek. Van itt mostanában egy szerintem is túltolt liberalizmus, ez miatt van szerintem ezen a fórumon is sok Nyugatból kiábrándult ember, de ha túlliberalizálásból visszavennének akkor azért ez a rendszer nagyvonalakban jó lenne (messze nem hibátlan olyan sztem soha nem lesz).
"A GDP növekedésük jelentős része egy ingatlanpiaci lufi amivel most küzdenek h ne durranjon ki."
Ez nem csak rájuk jellemző.
Usa 2007-2008-hoz mi vezetett?
Magyarország elmúlt 10 éves gazdaság politikája?
Detto ugyanez. /ha egy új társasházi lakás volt korábban 10 m ft és kapott rá egy kezdő család 10 m ft támogatást akkor a ezt követő új lakást már 20 m ft ért adták. piaci értéke persze továbbra is 10 m ft volt a 10 m ft különbözet közpénz ami a építőipari nagyok magánzsebeibe vándorolt. ma már nem úgy lopnak itt se hogy kiveszi a főnö a cég kasszájából a pénzt és nejlon szatyorban haza viszi.../
"az innováció java azért az agyonköpködött Nyugaton születik es ez nem véletlen. Itt vannak meg ehhez rendszerszinten a legjobb feltételek."
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 505
19 915
113
Nem tudom, mire gondolsz... Ha én akkor tehettem volna, simán agyolőttem volna egy fegyertelen, bár kegyetlen embert. Mikor ide belépek, akár olvasni is, és azt látom ki szerint hány kilométer a napi előre haladás, és az a sok halott elenyésző, hidd el az eszembe jut, mikor a hóban feküdtem, kibizosított, csőre töltött AMD-vel, csak a célra várva. Ez azért egy életre beleég az emberbe, és ezért nem véletlen szerintem, hogy az itt jelen lévő volt vagy aktív katonák nem nyilatkoznak meg egy ilyen tabu témáról. Pedig ez a háború igazi arca. Amiért a civil életben hosszú börtön jár, addig ugyanazért a háborúban kitüntetés...
Hol és mikor feküdtél te a "hóban kibiztosított AMD-vel a célra várva"? Érdekelne, mert nem emlékszem, hogy a magyar fegyveres erők éles harcérintkezésben lettek volna az elmúlt 35 évben. (Ebben biztos vagyok, ebből 33 évet én is végigszolgáltam) Szóval érdekelne ennek a pontosítása...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Nem akarom szétoffolni a topikot, ugyh röviden csak annyi h szerintem nem lennének fékek egyensúlyok többpólus esetén, hanem amit írtam egymás legyűrésére törekednének a felek. Az oroszok gyakorlatilag nem is lesznek tényezők, szerintem kb. Kína és USA vezetésével kétpólusú világ lesz.

Az oroszok egyetlen érdeme a konzervatívizmusuk. Kb. a világ benzinkutasa cím boldog tulajdonosai, a nyersanyagjaik eladásán kívül annál többre nem képes a rendszerük, még egy normális autót se tudnak maguktól összerakni minimálus innováció van náluk anélkül meg nem fognak előrébb jutni.

Az h Kína a tehetséges emberei révén, egyéni teljesítmény alapján jutott oda ahova hát ez azért nagyon nem így van. Náluk van szerintem kb legkevésbé jelen az üzleti etika. Gyakorlatilag összelopkodták a világ szabadalmait és lemásoltak mindent aztán max csiszoltak rajta. Pl. náluk rendszerszinten az a bevett gyakorlat h úgy tudsz céget csinálni külföldiként h fele részben egy kínai partnert be kell venned. Beindítjátok a céget aztán ha beindul a már megy a szekér egy idő után kihajít a kínai aztán csinálja az üzletet maga tovább. A GDP növekedésük jelentős része egy ingatlanpiaci lufi amivel most küzdenek h ne durranjon ki. Ezzel együtt eszméletlen nagyot fejlődtek ez tény, de nekem nem szimpatikus ahogy eljutottak oda. Jártam náluk néhányszor de egy okádék ország szerintem hiába hipermodernek a városaik.

Ha megnézed az innováció java azért az agyonköpködött Nyugaton születik es ez nem véletlen. Itt vannak meg ehhez rendszerszinten a legjobb feltételek. Van itt mostanában egy szerintem is túltolt liberalizmus, ez miatt van szerintem ezen a fórumon is sok Nyugatból kiábrándult ember, de ha túlliberalizálásból visszavennének akkor azért ez a rendszer nagyvonalakban jó lenne (messze nem hibátlan olyan sztem soha nem lesz).
"az innováció java azért az agyonköpködött Nyugaton születik es ez nem véletlen. Itt vannak meg ehhez rendszerszinten a legjobb feltételek."
innovációra a válasz lemaradt.
röviden így van amit ír.
ugye egy sógor kóma jóbarát k európai országban ha annyi a innovációd hogy te vagy valami ismerősöd ismer valakit...
márpedig ma on ennyi is elég kb. a elmúlt legalább 100 évben ez volt van, a eredmény ismert
 
W

Wilson

Guest

Bellingcat és WSJ: Roman Abramovics az orosz-ukrán tárgyalások megmérgezett résztvevői között volt....​


A Bellingcat nyomozati projekt Twitteren azt írta, hogy megerősíti azokat a híreket, amelyek szerint az Oroszország és Ukrajna közötti március 3-i megbeszélések több résztvevője a vegyi fegyverek használatából eredő mérgezési tünetekhez hasonló tüneteket produkált.

A Bellingcat szerint összesen három résztvevőnél jelentkeztek ilyen tünetek március 4-én este, köztük Roman Abramovics üzletembernél.

A tárgyaló felek bőr- és szemnyálkahártya-gyulladásra, valamint éles szemfájdalomra panaszkodtak, amely több órán keresztül sem múlt el.

A Bellingcat azt írja, hogy a tárgyalások ukrán területen zajlottak, a részleteket nem részletezték.


A Wall Street Journal pedig arról számol be , hogy Abramovics és két másik tárgyalófél, köztük Rusztem Umerov rosszul érezte magát a kijevi tárgyalások után.

A WSJ szerint Abramovics Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is, akinél nem jelentkeztek mérgezési tünetek.

Az ukrán fél képviselői – írja a WSJ – a mérgezést azzal hozták összefüggésbe, hogy a Kreml egyes erői megpróbálták megzavarni a béketárgyalásokat. Egy Abramovicshoz közel álló forrás azt mondta a kiadványnak, hogy nem tudja, ki áll a mérgezési kísérlet hátterében.

Február végén - március elején nem hivatalos források arról számoltak be, hogy Roman Abramovics részt vett az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalásokon. Abramovics ukrajnai látogatása és a kijevi tárgyalások korábban nem voltak ismertek. A hivatalos adatok szerint Oroszország és Ukrajna több fordulós négyszemközti megbeszélést folytatott Fehéroroszország területén, majd a delegációk videokapcsolaton keresztül folytatták a kommunikációt. A tárgyalások új fordulójára Isztambulban kell sor kerülni.

Korábban, március 28-án az Ügynökség arról írt, hogy az Oroszországgal folytatott tárgyaláson részt vevő ukrán delegáció egyik tagját, Rusztem Umerov Verhovna Rada-helyettest márciusban megmérgezték, és átmenetileg kikerült a tárgyalófelek közül. Az Ügynökség egyik forrása szerint nem Umerov volt az egyetlen áldozat, de részleteket nem árult el.

 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
537
2 498
93
tilitoliznak az oroszok, ahol az ukrik visszanyomták őket, máshol ők próbálják visszanyomni őket, keresik a gyenge pontokat, ahogy az ukránok is.

vagy az ukránok szépen kiszivárogtatják a donyeci csapataikat, miközben az oroszok figyelmét elvonják a tilitolizással. én legalábbis a helyükben ezt csinálnám.
Azonnal felderítenék a kiszökni kívánó csapatokat és kapnák a légicsapást. Az orosz UAV-k jól dolgoznak.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
Az a szopás, ha zsarol. Ha több hülyétől függünk, akkor van esély pótolni az egyik hülyesége miatt kieső cuccot.
Ez a különbség!
:)
Mindig is több "hülyétől" vettük, pl. az orosz olaj kb. 65%-át fedi le az importnak. (Gáz a szlovákoknak 100%)
LNG-t már Trump ránk erőltette egy szép összegért (4x-es ár)
Plusz Koper felől is jön csővezetéken valamelyik arab országtól.
Plusz némi hazai termelés.