[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
FO8xQPyWYAQwZTP
 
  • Tetszik
Reactions: kriss02

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Az LNG szállítás biztonsági kockázataival foglalkozik egyáltalán valaki? Méretezve vannak ezek a hajók terrorcselekményekre? Át tudja ütni egy rpg komulatív sugara ezeket a tárolókat?

Ilyen brutális energiasűrűség mellett elég nagy a biztonsági kockázat szerintem.
Mivel az érdekszféra (főképpen USA) erről nem igazán szeretne nyilatkozni, sem a lakosság elé tárni ezen információkat, több kevesebb tanulmány / felvetés készült a tematikában, gondosan elsüllyesztve. Én már régóta nyomoztam e kérdéskörben a felelhető anyagok után, amit találtam már érvénytelen linkek. De az Interneten még van pár anyag amin el lehet indulni.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
A csecsen különleges erők egységei továbbra is az NWO övezetében dolgoznak.

Ismail Aguev a harcosokkal együtt sikeresen megtisztítja az ukrajnai Luhanszk régióban található Rubizsne városát a bűnözőktől. Nemrég a srácok elkaptak egy másik nácit, aki civilnek álcázva próbált kijutni a városból.

A szerencsétlen harcosok hátizsákjában APU-foltokat és egyéb bizonyítékokat találtak, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy nem az ő javára. Most a Bandera szökevénynek teljes segítséget kell nyújtania harcosainknak, átfogó tájékoztatást nyújtva számukra kollégái bevetéséről.

Szintén a lakossági szektor takarítása során megtalálták az Ukrán Fegyveres Erők ezredesének egyenruháját és működő laptopját. A laptopról származó értékes információk nagyban megkönnyítik a harcosok feladatát az ellenség megtalálásában és megsemmisítésében.

https://t.me/opersvodki/2456
 
K

Kopi2000

Guest
Arra gondolok, hogy nem szúrnám többször nyakon a megkötözött kezű (vélt) elllenségemet, majd utána nem nyomnám a szemébe a kést, miközben hallom ahogy üvölt.
Csak mert a videón ez van.
Szerintem az élet és a halál között nagyobb a szakadék, szinte minősíthetetlenül, mint a halál és a minősített halál között... (büntetőjogilag értelmezve a különbséget). Nem mentegetni akarok senkit, de ma már leírtam, hogy a magát megadó fél, legyen ukrán, orosz, magyar, stb.. ki van szolgáltatva az éppen győztesek pillanatnyi kényének. A videón látott kegyetlenkedések nyilván borzalmasak, de ilyen ez a popszakma. Az a naív, aki elhiszi, ez csak egyszer és most történik meg, csak az egyik oldalról. Sajnos máshogy látom az emberi természetet, mert bár sorosként, de volt többször fegyvver a kezünkben, amivel félelmet lehetett kelteni... Az a naív, aki elhiszi, ami benyalhatatlan, hogy van humánus háború. Hát ilyen nincs, a háború mindig a másik ember megöléséről szól.... Érezted már dögkúton a rothadó hús bűzét?
 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
807
2 353
93
A háttér van kitakarva hogy ne tudják azonosítani a helyszint.
De...Tisztáznák néhány dolgot, nem Téged támadva Robur.
Ezek a gépek is leszereltek!
Tanuljuk már meg az elhagyott, és a leszerelet gép közötti különbséget végre.
Rengeteg a dezinfo, elfogadom, de ez egy HT fórum. Ne szopjunk már be minden civilnek szánt takarmányt!
Harcban megszerzett gép:
- Személyzet cók-mókja, rendszerint a torony mögött.
-Antenna.
-Torony GPU.
-A tornyon rögzítve a GPU rakaszai.
-A vízi átkeléshez a " Snorkel".
-Stb....

Leszerelt gép....
-A fent említettek közül egy sem található fel a fotón.

Tegyünk már különbséget a dolgok között....
Egy olyan telephelynek tűnik ahova gyűjtik ezeket a szerzett járműveket, és itt javítgatják egyiket a másikból.
A leszerelés, helyzet és idő függvénye, ha sietni kell akkor lehet nincs idő a leszerelésre, gránátot dobni bele nem tudom megengedett-e.

pl : van egy elhagyott hk. amit leszereltek az oroszok mielőtt otthagyták,
a másik fél nem tudja használni, csak fotózkodni jó a Twitterre,
de ha sikerül kilőni egy hasonló szériát a közelben úgy, hogy nem megy kukára, akkor abból a leszereltet már elvileg feltudják javítani, de addig is a leszerelteket egy helyre vontatják.

Mondjuk az érdekes, hogy az ilyen hátrahagyott leszerelt járműveket az oroszok nem használják fel "csapdának" vagy legalábbis még nem láttunk róla bejegyzést, hogy valamilyen módon megfigyelnék, pl drón az elhagyott járművet és amikor megjelenik a begyűjtő team, akkor megszórnák őket.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Bellingcat és WSJ: Roman Abramovics az orosz-ukrán tárgyalások megmérgezett résztvevői között volt....​


A Bellingcat nyomozati projekt Twitteren azt írta, hogy megerősíti azokat a híreket, amelyek szerint az Oroszország és Ukrajna közötti március 3-i megbeszélések több résztvevője a vegyi fegyverek használatából eredő mérgezési tünetekhez hasonló tüneteket produkált.

A Bellingcat szerint összesen három résztvevőnél jelentkeztek ilyen tünetek március 4-én este, köztük Roman Abramovics üzletembernél.

A tárgyaló felek bőr- és szemnyálkahártya-gyulladásra, valamint éles szemfájdalomra panaszkodtak, amely több órán keresztül sem múlt el.

A Bellingcat azt írja, hogy a tárgyalások ukrán területen zajlottak, a részleteket nem részletezték.


A Wall Street Journal pedig arról számol be , hogy Abramovics és két másik tárgyalófél, köztük Rusztem Umerov rosszul érezte magát a kijevi tárgyalások után.

A WSJ szerint Abramovics Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is, akinél nem jelentkeztek mérgezési tünetek.

Az ukrán fél képviselői – írja a WSJ – a mérgezést azzal hozták összefüggésbe, hogy a Kreml egyes erői megpróbálták megzavarni a béketárgyalásokat. Egy Abramovicshoz közel álló forrás azt mondta a kiadványnak, hogy nem tudja, ki áll a mérgezési kísérlet hátterében.

Február végén - március elején nem hivatalos források arról számoltak be, hogy Roman Abramovics részt vett az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalásokon. Abramovics ukrajnai látogatása és a kijevi tárgyalások korábban nem voltak ismertek. A hivatalos adatok szerint Oroszország és Ukrajna több fordulós négyszemközti megbeszélést folytatott Fehéroroszország területén, majd a delegációk videokapcsolaton keresztül folytatták a kommunikációt. A tárgyalások új fordulójára Isztambulban kell sor kerülni.

Korábban, március 28-án az Ügynökség arról írt, hogy az Oroszországgal folytatott tárgyaláson részt vevő ukrán delegáció egyik tagját, Rusztem Umerov Verhovna Rada-helyettest márciusban megmérgezték, és átmenetileg kikerült a tárgyalófelek közül. Az Ügynökség egyik forrása szerint nem Umerov volt az egyetlen áldozat, de részleteket nem árult el.

Nem lesz itt semmiféle Ukrajna számára is korrekt megállapodás.
Várható következményekről a sakktáblán írtam nem ismétlem.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Szerintem az élet és a halál között nagyobb a szakadék, szinte minősíthetetlenül, mint a halál és a minősített halál között... (büntetőjogilag értelmezve a különbséget). Nem mentegetni akarok senkit, de ma már leírtam, hogy a magát megadó fél, legyen ukrán, orosz, magyar, stb.. ki van szolgáltatva az éppen győztesek pillanatnyi kényének. A videón látott kegyetlenkedések nyilván borzalmasak, de ilyen ez a popszakma. Az a naív, aki elhiszi, ez csak egyszer és most történik meg, csak az egyik oldalról. Sajnos máshogy látom az emberi természetet, mert bár sorosként, de volt többször fegyvver a kezünkben, amivel félelmet lehetett kelteni... Az a naív, aki elhiszi, ami benyalhatatlan, hogy van humánus háború. Hát ilyen nincs, a háború mindig a másik ember megöléséről szól.... Érezted már dögkúton a rothadó hús bűzét?
Köszönöm hogy helyre tette itt néhányak romantikus álmodozásait.
Már abba elég lenne belegondolni hogy valaki úgy megy ki frontvonalban őrségbe hogy lehet hogy ez a utolsó cselekedete...
Mindezt napi szinten.
Persze lehet hozzá lehet szokni de akkor is...
Mert ahogyan korábban írtam ez nem pc vagy videójáték ahol a ember újra kezdi...
Ezért is írtam hogy a Ukrán hadsereg 8 éve háborús állapotban van saját frontvonallal.
Ott aki szolgált olyan tapasztalatokat szerzett amik több mint amit egy gyakorlaton fel lehet szedni /még ha főként mesterlövészek, meg aknavetőzések tevékenykedtek is, de ez is tapasztalat ilyen körülmények közt szolgálni!
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Mondtam, írtam, nálunk volt a seregben "szoboravatás". Amikor az öregek beállítottak egy kompozíciót egy asztalon, amit tartani kellett a "kiválasztottaknak" addig, amíg elvárták tőlük, persze a verés terhe mellett.... Ettől simán be lehet kattanni, szerintem minden seregben, pedig még rád sem lőttek.... A barátom is úgy törték össze a rohadékok, a tisztek egyetértése mellett, hogy egy 3. emeleti ablakban kellett a párkányon állva vigyázzba állnia, míg a kínzói váltották egymást. Szemüveges volt, így basztatható. Egészen addig csinálták, amíg kényszerzubbonyban vitte el tőlünk a katonai mentő. Soha nem hallottam utána felőle...

Nem akarlak meggyőzni az igazamról, sem téged, sem mást. Csak (igaz) történeteket mesélek, amiket évekkel ezelőttről talán ezek a lapok is őriznek. Csak annyit szeretnék, ha az emberek egyéni sorsain is elgondolkodnátok. Szeretném, ha ki lennétek billentve a komfort zónáitokból. Mert élni jó, halni tragédia.... .
Figyelj, itt nem erröl van szó, nem arról van szó, hogy az adrenalinban fetrengve mi az amite azt mondom nem elfogadható, de jogos.
Arról van szó, hogy itt foglyokat ölnek meg. Tudod nem a pont elfogottakat, nem a frontról épp kihozottakat, hanem olyanokat, akik már a fogolytáborba érkeznek. Itt meg már tök mindegy, hogy ki és kit bántott. A fogolytábor őrzésére nem raksz szadistát. Vagy ha odarakod, akkor ne csodálkozz, ha Szergej se sokat gondolkodik.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Szerintem az élet és a halál között nagyobb a szakadék, szinte minősíthetetlenül, mint a halál és a minősített halál között... (büntetőjogilag értelmezve a különbséget). Nem mentegetni akarok senkit, de ma már leírtam, hogy a magát megadó fél, legyen ukrán, orosz, magyar, stb.. ki van szolgáltatva az éppen győztesek pillanatnyi kényének. A videón látott kegyetlenkedések nyilván borzalmasak, de ilyen ez a popszakma. Az a naív, aki elhiszi, ez csak egyszer és most történik meg, csak az egyik oldalról. Sajnos máshogy látom az emberi természetet, mert bár sorosként, de volt többször fegyvver a kezünkben, amivel félelmet lehetett kelteni... Az a naív, aki elhiszi, ami benyalhatatlan, hogy van humánus háború. Hát ilyen nincs, a háború mindig a másik ember megöléséről szól.... Érezted már dögkúton a rothadó hús bűzét?
Nagy különbség van egy kimerült/bekattant katona által a harctéren "hirtelen felindulásból" elkövetett kegyetlenkedés és egy ilyen, láthatóan jó előre beállított jelenet leforgatása között.
Ezt az embert megkötözték. Az elkövető társa az egészet videózta. A megkötözött az elején még könyörög is (amíg tud beszélni), hogy "ezt nem kéne".
Az elkövető dolgavégeztével beugatja, hogy "dicsőség ukrajnának" - egyáltalán nem a megerőszakolt/megölt családtagjait tűnik megbosszulni ez a hohol. Ez kb ISIS lefejezős szint.
Erre nincs mentség. Ez nem "popszakma".
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 489
19 506
113
Szerintem az élet és a halál között nagyobb a szakadék, szinte minősíthetetlenül, mint a halál és a minősített halál között... (büntetőjogilag értelmezve a különbséget). Nem mentegetni akarok senkit, de ma már leírtam, hogy a magát megadó fél, legyen ukrán, orosz, magyar, stb.. ki van szolgáltatva az éppen győztesek pillanatnyi kényének. A videón látott kegyetlenkedések nyilván borzalmasak, de ilyen ez a popszakma. Az a naív, aki elhiszi, ez csak egyszer és most történik meg, csak az egyik oldalról. Sajnos máshogy látom az emberi természetet, mert bár sorosként, de volt többször fegyvver a kezünkben, amivel félelmet lehetett kelteni... Az a naív, aki elhiszi, ami benyalhatatlan, hogy van humánus háború. Hát ilyen nincs, a háború mindig a másik ember megöléséről szól.... Érezted már dögkúton a rothadó hús bűzét?
Ismét csak megkérdezném, hogy hol és mikor éltél te át "éles harcérintkezést" és a dögkúton kívül hol érezted a "rothadó hús bűzét"? Tényleg érdekelne, mert AMD-t kimondottan a magyar honvédség használt, (esetleg a szerb-horvát háborúban a horvátok), de hogy abban az időben amikor a román határőrök tapogatták a kedvesedet nem nagyon volt máshol AMD, mint nálunk, az biztos. A harctéri érzelmek irodalmi leírása elég meggyőző részedről, de nehezen hiszem, hogy saját tapasztalatból íródott. Ha mégis (és esaetleg a horvát oldalon harcoltál) akkor lehettünk közel is egymáshoz, bár mi csak rejtőztünk míg a túloldalon a rambók hepajkodtak... :D
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
"AZOV" BÁZIS URZUF-BAN. 1. RÉSZ

Egy másik jelentős esemény - eljutottam a már egykori Azov bázisra Urzufba. Utoljára 2014 augusztusában voltam ott, amikor a nemzeti zászlóalj elfoglalta Janukovics feleségének dácsáját az Azovi-tenger partján, amiről én is beszéltem megjegyzéseimben.

Végigsétáltam az adminisztratív és lakónegyedeken, ahol szó szerint egészen a közelmúltig ennek az egységnek a fegyveresei tartózkodtak. Úgy tűnik, nagyon gyorsan futnak...

Ebben a videóban:
- Fegyverhegyek maradtak
- Elhagyott szervizdokumentáció (erről külön mesélek)
- Náci szimbólumokkal ellátott matricák és foltok
- "Elárult minket" felirat és horogkereszt a fegyverdobozon

És még sok más.

https://t.me/boris_rozhin/37285
 

skf

Well-Known Member
2019. április 25.
121
814
93
Nem kukacoskodás okán, de a robbanófejeinek száma annyi kb., nem az ICBM-eké.
Érdekes okfejtés. Ha csak a saját területén robbanak fel (vagy robbantják fel mondjuk dacból, ugye mert nincs annyi ICBM), akkor se jó a világnak... Gyerekkorom óta néhány ezret robbantottak fel mind a ketten (hárman, négyen…stb?), csak úgy kísérletképpen. Mondjuk nem világítok este de biztos vagyok benne, hogy egynéhány izotóp beépült a csontjaimba. Stroncium 90, na jó az felez 28.8 év alatt de voltak ott tartósabbak is.
 
K

Kopi2000

Guest
Hol és mikor feküdtél te a "hóban kibiztosított AMD-vel a célra várva"? Érdekelne, mert nem emlékszem, hogy a magyar fegyveres erők éles harcérintkezésben lettek volna az elmúlt 35 évben. (Ebben biztos vagyok, ebből 33 évet én is végigszolgáltam) Szóval érdekelne ennek a pontosítása...
Legyen a kívánságod szerint. 85-86 telén, Nagyatádon, a lövészezred felállított őreként...az MZ telephelyen, a város felé... 3 óra őrségben, 3 x 30 db lőszerrel. Milyen érzés, amikor szembe jön a valóság???? Bakker nálunk a fegyerhasználat nem volt ritka. Hol szolgáltál, talán a HM-ben voltál irodista. Kettőnk között az volt a különbség, hogy engem (előfelvételisként) vittek, te meg magadtól mentél, ezek szerint... Mellettünk volt a "futi", ott éjszakánként mindenre lőttek. Volt, amikor az ÜTI ellenőrzést tartott az őrségnek nálunk és éppen akkor pattant meg egy őr. Megfektette, pisztollyal (PA-63) utánalőtt.... Nálunk bakker 1 év alatt a körletemből két soros lett halott... XY honvéd, zászlóalj közvetlen páncéltörő üteg, Fagot irányzó, parancsára jelentkezem... Ránk is kitárazott egy részeg kolléga. Gondolom, legalább sejted, mit jelent ez, a leszerelés előtt kb. két héttel.... De, ha van még kérdésed, bármire válaszolok, nem hagylak kétségek között, hogy nem linkelek... (Nekem, mint pct. rakéta irányzónak is rendszeresített fegyverem volt a PA-63 pisztoly, amit a "páncélos mikádóm" belső zsebében kellett volna hordanom harchelyzetben, az AMD-65 gépkarabély mellett........ Ennyi elég, vagy folytassam....
 
W

Wilson

Guest
A cinizmust úgy látom az oroszok is kimaxolták, ők sem jobbak mint az USA vagy bármelyik másik nagyhatalom.....

Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tanács titkára kijelentette , hogy Oroszország nem bombáz városokat Ukrajnában, ahogy az Egyesült Államok tette más országokban.

Íme az idézete:

"Nem bombázunk városokat és polgári objektumokat, ahogyan az USA és a NATO tette Jugoszláviában, Irakban vagy Afganisztánban, kíméletlenül rombolva a lakónegyedeket több ezer emberrel."

Ugyanezen a napon a Szövetségi Tanács elnöke, Valentina Matvijenko kijelentette , hogy Oroszország arra törekszik, hogy megakadályozza a polgári áldozatokat:

"A művelet a tervek szerint halad. Ha lenne cél Ukrajna elfoglalása, hidd el, néhány nap elég lenne minderre. De milyen áron? Oroszország legfelsőbb főparancsnoka egyértelmű utasítást adott, hogy minimalizálják, ne engedjék meg a polgári lakosság veszteségét."

Íme néhány kép Harkovból, Mariupolból, Kijevből és Volnovakhából, amelyek bemutatják, hogyan hajt végre Oroszország „különleges műveletet” Ukrajnában:

4n-VCfnsp-Unq1-J6r-Pbp-G3-A.webp

Harkov, 2022. március 17

GXPKZz-NP0gb-Nr-YCFYi-Uf-SA.webp

Harkov, 2022. március 24
Felipe Dana / AP / Scanpix / LETA

0-Rjg8yl2-YHZr0-DL1e-Z7-J7w.webp

Mariupol, 2022. március 10
Evgeniy Maloletka / AP / Scanpix / LETA

Gr7-q-RWoy3-CMQ6rb-Al-Vsa-A.webp

Mariupol, 2022. március 10
Evgeniy Maloletka / AP / Scanpix / LETA

ak-Dxsqu-Ubiy8-J-Q00-E9-Kb-A.webp

Volnovakha, 2022. március 11
Alekszandr Ermocsenko / Reuters / Scanpix / LETA

Tm-HI4-Jwg8dvdo-Fy4-Lk-C8w.webp

Kijev, 2022. március 21
Felipe Dana / AP / Scanpix / LETA

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
"Mein Kampf" *, nacionalista matricák és Ukrajna zászlaja - további felvételek az "Azov" bázis épületéről, amelyet a DPR és az orosz tengerészgyalogság erői foglaltak el.

Katonai parancsnokunk, Andrey @FilatovCorr Filatov megmutatta nekünk a fegyveresek laktanyát.

* Szélsőséges irodalomként ismerik el.

https://t.me/boris_rozhin/37330