[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Az LNG szállítás biztonsági kockázataival foglalkozik egyáltalán valaki? Méretezve vannak ezek a hajók terrorcselekményekre? Át tudja ütni egy rpg komulatív sugara ezeket a tárolókat?

Ilyen brutális energiasűrűség mellett elég nagy a biztonsági kockázat szerintem.
Egy puskával lukat lehet lőni bele. Nem páncél lemez.
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 624
5 471
113
"
Mit jelent Putyin döntése, hogy az orosz olaj- és gázeladások során rubelre cseréli a dollárt?
Az EU naponta vásárol Oroszországtól olajat és gázt 660 millió dollár értékben. Tehát alapvetően az EU minden nap 660 millió dollárt fizet olajért és gázért.
Oroszország döntése, hogy a dollárt rubellel helyettesíti azt jelenti, hogy az Európai Unió ezt a hatalmas értékű dollár tartozást rubelben fizesse ki.
Jelenleg egy dollár ára kb 100 rubel. Ezek szerint az Európai Uniónak most napi 66 milliárd rubelt kell megtakarítania olajra és gázra.
Hogyan tud naponta megtakarítani egy ilyen hatalmas összeget?
Az EU kénytelen lesz dollárért vagy euróért megvenni a rubelt! És honnan lehet megvenni?
Oroszországon kívül egyetlen más országnak sincs ilyen nagy mennyiségű orosz rubelje.
Ezért a dollárral vagy euróval szembeni rubelt kell majd vásárolnia az Orosz Központi Banktól (OKB) és ezzel Oroszország növeli kemény valuta tartalékait.
Oroszországnak újabb döntés van a kezében, ha felhasználja, csődbe viszi az EU-t.
Az OKB nem hajlandó eladni a rubelt dollárért és euróért, aranyat kér a rubelért.
És itt jön a kanyar, ahol vissza fog ütni az embargós politika.
Az arany grammonkénti ára 60 dollár, azaz 6000 rubel, ami azt jelenti, hogy egyszerű számítással napi 11 tonna arany megtakarítására lesz szüksége az Európai Uniónak, hogy napi 66 milliárd rubelt vásároljon azért, hogy megvegye napi energia szükségleteit az oroszoktól.
Csillagászati számok. Azt jelentik, hogy ha Oroszország meghozza ezt a döntést, akkor rövid idő alatt felszívja az európai központi bankok aranytartalékait és halmozza fel az OKB vagyonát.
Az orosz fizetőeszköz iránti kereslet elkerülhetetlenül jelentősen megnövekedett keresletet fog eredményezni a rubel iránt. Ezért a rubel, mint új világ-valuta új meghatározó aktorrá válik, amely a dollár és az euró helyett a világpiacok jelentős részét érinti!
Oroszország ellen vívott gazdasági háború fegyverré vált Oroszország kezében ellenük és erősebbé, mint az atomfegyverek...
Egy új világ alakul ki. (R.I.)"
Ebbű mi lesz more? :rolleyes:
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 285
113
Neked már sokszor, hóbagoly korodban én is ajánlottam az elmegyógy intézetet. Mondd, azóta bentlakásos vagy, mert nem szeretném, ha köztünk mászkálnál, bekattanva. Mesélek egy sztorit. Dolgoztam régebben egy elmegyógy intézetnek, és viccesen mondtam, ha megbuknék a polgári életben, akkor hozzájuk mennék gondozottként. Kérdezték, mi lennék, mert Napoleon már három van náluk. Erre azt válaszoltam, akkor én lennek a (kastély, ahol az intézet működött) tulaj.... Ilyen nem volt még a válaszuk szerint!!! Te mi szeretnél lenni vagy mi vagy éppen? Nyugtass meg, azért a net hozzáférésed is korlátos....
Tegnap regeltél, de már régen ilyeneket ajánlgattál? Melyik bannolt olvtársat tisztelhetjünk benned? Csak tisztánlátás végett...

Történeteidhez pedig: "és az egész villamos felállva tapsolt!!!"
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 740
3 906
113
Nézd már meg légy szíves,miért nem akarnak légtér tilalmi zónát Ukrajna felett, miért nem akarnak még békefenntartó katonákat sem bevetni Ukrajnában, mert az USA (és ezt ki is mondták) nem akarja semmilyen módon sem, hogy Amerika vagy NATO közvetlen háborúba keveredjen Oroszországgal, mert az atomfegyverek bevetéséhez vezethet, és egy ilyen háborút egyik fél sem nyerheti meg.....
Nos békefenntartó katonákat az USA nem tud és nem is küldhet Ukrajnában, mert
Nincs tűzszünet
Nincs ENSZ határozat a békefenntartók küldéséről
Az ENSZ nem az USA
Légtér tilalmi zónát pedig az tud bevezetni, aki azt meg tudja tenni. Az, hogy miért nem akar, az már szócséplés.
Egyébként ugyan azt mondjuk csak másképp. :)
 
W

Wilson

Guest
Neked már sokszor, hóbagoly korodban én is ajánlottam az elmegyógy intézetet. Mondd, azóta bentlakásos vagy, mert nem szeretném, ha köztünk mászkálnál, bekattanva. Mesélek egy sztorit. Dolgoztam régebben egy elmegyógy intézetnek, és viccesen mondtam, ha megbuknék a polgári életben, akkor hozzájuk mennék gondozottként. Kérdezték, mi lennék, mert Napoleon már három van náluk. Erre azt válaszoltam, akkor én lennek a (kastély, ahol az intézet működött) tulaj.... Ilyen nem volt még a válaszuk szerint!!! Te mi szeretnél lenni vagy mi vagy éppen? Nyugtass meg, azért a net hozzáférésed is korlátos....
Szerintem ne bántsd bagolyt ő sokszor máshogy látja a dolgokat mint a nagy többség ami szerintem nem baj ,minél többféle ember van a fórumon ,minél többféle nézőpont annál "erősebb" jobb hely lesz a fórum, elég nagy a fórum sokféle ember elfér benne....:)....
 
K

Kopi2000

Guest
Ennyi elég, amit leírtál az qrva messze van bármilyen éles harcérintkezéstől. Egyszerű sorállományú voltál őrségben, akinek az emlékei megszépítik és kiszínezik a múltat, és tulajdonképpen az akkori szívből utált soros szolgálatot ma már rambóként végigharcolt Vietnámként emlegeti... :D
Hogy én hol szolgáltam le a magam 33 évét? :D Ezt nem kötném az orrodra, de pl. a fentebb említett horvát-szerb konfliktusban néha nem csak határon belül... De ez egyáltalán nem tartozik ide, nem én kezdtem el a szolgálati időmről irodalmi esszéket írni, és számonkérni a többieken, hogy hol szagoltak "dögszagot" :D (Az őrségben egymásra lövöldözést ne vegyük harcérintkezésnek, az csak a kiképzettség és a fegyelem hiánya, ami sajnos eléggé jellemző voit anno a Magyar Néphadseregre... (és jogutódjára is egy ideig).
Szóval kedves "Fagot irányzó" én ennél nagyobb kalibereknek jelöltem célt, és tettem még sokmindent, ami nem ide tartozik. De azt nehezen viselem, ha valaki hőseposzokat gyárt az előfelvételis soros időszakáról. (amiről ugye már tudjuk, hogy nem magadtól mentél.) :D
Sajnos, amit leírsz nem igaz... Senki sem írt arról, hogy valakiel harcérintkezésben lettem volna, valaha... Kérlek ne forgasd ki, jó orosz bérencként a szavaimat. Ennyi tisztelet engem is megillet.... Ezért írtam mindent feltételesen, de ha neked jobb úgy, hogy azt írsz, amit, hát legyen... Aztán Te hol voltál harcérintkezésben? Én legalább nem hazudok és tényleg a megélt dolgokról beszélek, írok. Sosem kedveltem a Rambo ffilmeket. Márcsak a soros múlt miatt sem....Az egésznek van (lenne) emberi oldala, aki ezt nem érti, az vagy direkt csinálja vagy gyárilag pszihopata... Nem török pálcát feletted sem.... Nézz magadba, ha tudsz, bár az avatarod elrettent önmagában is... Ne kívánd, hogy megindokoljam, miért?
 
  • Hűha
Reactions: Bubu bocs

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 516
47 091
113
Megmérgezhették Abramovicsot és ukrán béketárgyalókat a Wall Street Journal szerint

Mérgezésre utaló tünetek jelentkeztek Roman Abramovicson és az ukrán béketárgyalókon egyik március eleji, Kijevben tartott megbeszélésüket követően – írja Wall Street Journal (WSJ). Meg nem nevezett, az „ügyet jól ismerő” forrásaira hivatkozva a lap azt írja, hogy az orosz milliárdos és az ukrán delegáció két tagjának szemei egyaránt bevörösödtek, mindannyian folyamatos és fájdalmas könnyezésről, valamint az arcuk és kezeik hámlásáról panaszkodtak. A tünetek jelentkezése előtt Abramovics Moszkva, Lviv és más tárgyalási helyszínek között ingázott, Kijevben pedig Zelenszkijjel is találkozott, ám az ukrán elnöknél nem jelentkeztek a szimptómák.

A megkérdezett nyugati szakértők szerint nehéz megállapítani, hogy a tüneteket valamilyen vegyi vagy biológiai anyag, esetleg elektromágneses sugárzás okozta-e. A lap forrásai az oroszokat vádolják az állítólagos mérgezéssel, szerintük moszkvai tisztviselők akarták ilyen módon szabotálni a háború befejezését célzó tárgyalásokat.

Az eset felderítésében közreműködő Bellingcat oknyomozó ügynökség szerint a mérgezéssel nem kívánták az áldozatok halálát, csupán figyelmeztetésnek szánták.

Mint azt korábban megírtuk, a Kreml csupán néhány napja erősítette meg, hogy az orosz oligarcha Abramovics, a Chelsea futballklub tulajdonosa részt vett az Ukrajnával folytatott béketárgyalások korai szakaszában.


Ma 28-a van. Miért vártak vele eddig. Ez szerintem kamu, ahogy a polgármesterek megölése is.
Azon gondolkodtam, hogy ki hiszi el ezeket. A többieknek miért nem lett semmi bajuk? Szóval, ha tovább boncolgatnánk, ezer sebből vérzik. Biztos az orosz hadifoglyok megölését próbálják ezekkel ellensúlyozni.
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Nem néztem meg és nem tudom miről van szó.
De ilyen sokkoló anyagok feltétele a netre nem lehet valamelyik két három betűs szolgálat által legyártott anyag?
Hangulatkeltés céljából?
A balhé fokozása céljából?
Ez és a késes videó sem hangulat keltés céljából legyártott anyag bármenyire is szeretnék azt valakik annak beállítani.Sajnos egyre tobb ilyen fog elokerulni.Talán elrettentés céljából orokítették meg a készítoik,de ez nagyon kontraproduktív tud lenni . Az ilyen videók után egyre válalhatatlanabbá kezdenek válni a hos honvédo hoholok
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
De a függés kölcsönös,ezt gázt az oroszok nem tudják jelenleg átcsatornázni máshová az oroszok nem rendelkeznek más irányokban olyan vezetékkel amelyek akkora kapacitásúak,az LNG pedig még abszolút nincs kiépítve Oroszországban még csak most kezdtek hozzá a kiépítéséhez.....
Na ez a harc most arról szól , hogy ki bírja tovább ! A Orosz úgy se tudja elkölteni most se a dodót se az ójrót . Tehát ha nincs bevétel se xarik be van gyakorlatilag mindene . Ez mondjuk az EU-ról nem mondható el , csak arra vagyok kíváncsi mi lesz a lakosságnál az az életszínvonal csökkenés ingerküszöb ahol elzavarják a halálkóckenderesvéresfaxára az idióta politikusaikat ! Egyszerűen az EU és pógárai sokkal kisebb életszínvonal csökkenést tudnak elviselni mint az Oroszok és ezt köszönhetik az agyig eladósodásnak és pénzügyi rendszereinket életben tartó (kötelező tánc nem kívánság műsor) gazdasági növekedésnek ! És ha kiesik a gazdaság jelentős része vagy drasztikusan nő az előállítás költsége és e miatt csökken a kereslet akkor elszabadulnak a hajóágyúk és senki nem tudja majd megoldani a problémát ! Most még győzhetne a józan ész (tudom híján vannak ) !
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Azthiszem még mindig Európától retteg az usa a legjobban... hogy egyszer erőre kap.

Az orosz nyersanyagokkal egy Eu-orosz szövetség keretében, az így létrejött erőtér valóban zárójelbe tenné ezt a tengerentúli sz. rfészket.
100 éve ezen ügyködnek az amik, csak azt nem vették észre, hogy a németek/Európa helyébe lépett Kína (fejlett oktatás, ipar, stb.), vagyis a mostani akciójukkal magukkal is jól kitoltak.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ez és a késes videó sem hangulat keltés céljából legyártott anyag bármenyire is szeretnék azt valakik annak beállítani.Sajnos egyre tobb ilyen fog elokerulni.Talán elrettentés céljából orokítették meg a készítoik,de ez nagyon kontraproduktív tud lenni . Az ilyen videók után egyre válalhatatlanabbá kezdenek válni a hos honvédo hoholok
Kérem ne szakértse már meg senki innen ennyiből hogy ez valós e vagy nem.
Holnap meg jön egy hasonló orosz video.
És lehet megint szájkaratézni.
 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins