[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Valóban történelmi időket élünk (fasza), új világrend épül, illetve vissza a régit :D

b16.jpg
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
223
979
93
Legyen a kívánságod szerint. 85-86 telén, Nagyatádon, a lövészezred felállított őreként...az MZ telephelyen, a város felé... 3 óra őrségben, 3 x 30 db lőszerrel. Milyen érzés, amikor szembe jön a valóság???? Bakker nálunk a fegyerhasználat nem volt ritka. Hol szolgáltál, talán a HM-ben voltál irodista. Kettőnk között az volt a különbség, hogy engem (előfelvételisként) vittek, te meg magadtól mentél, ezek szerint... Mellettünk volt a "futi", ott éjszakánként mindenre lőttek. Volt, amikor az ÜTI ellenőrzést tartott az őrségnek nálunk és éppen akkor pattant meg egy őr. Megfektette, pisztollyal (PA-63) utánalőtt.... Nálunk bakker 1 év alatt a körletemből két soros lett halott... XY honvéd, zászlóalj közvetlen páncéltörő üteg, Fagot irányzó, parancsára jelentkezem... Ránk is kitárazott egy részeg kolléga. Gondolom, legalább sejted, mit jelent ez, a leszerelés előtt kb. két héttel.... De, ha van még kérdésed, bármire válaszolok, nem hagylak kétségek között, hogy nem linkelek... (Nekem, mint pct. rakéta irányzónak is rendszeresített fegyverem volt a PA-63 pisztoly, amit a "páncélos mikádóm" belső zsebében kellett volna hordanom harchelyzetben, az AMD-65 gépkarabély mellett........ Ennyi elég, vagy folytassam....
figyu ... itt azért sokan voltak sorkatonák és nem " csak" egyéves előfelvettek , sokuk átment hasonló dolgokon vagy talán még rosszabbon ... annyi a különbség, hogy ezt nem verik nagy dobra, csak csendben hümmögnek, mikor olvassák a soraid ... éles helyzetben puskaport szagolt olvtársakba pedig kár beleállni ....
 
W

Wilson

Guest
Furcsa hogy ezt pont te mondod aki soha soha soha egyetlen egyszer sem hagyott szó nélkül semmit, semmit, semmit, soha soha soha :) Gondolom ezt sem fogod :)
Ez nem igaz mert sokszor inkább nem reagálok, de ha valaki normális hangnemben megszólít arra mindig igyekszem válaszolni, mert ha az illető időt és energiát fordított arra, hogy egy hozzászólást írjon az én kommentemre akkor az a minimum, hogy válaszolok.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Csak egy példa arra, hogy az oroszok mennyire nincsenek rászorulva a nyugatra...:

Kamaz detto megállt és sorolni lehet.

Mondjuk az én kedvencem az az űripar. Ott volt egy méretkategória ahol igencsak versenyképesek voltak vagy olyan esetek ahol pl SpaceX ezért azért nem játszott. Erre Rogozin kiebrudalt mindenkit. Az orosz űripar kb vegetatív álapotba fog kerülni ezek nélkül a megrendelések nélkül... vagy bele kell dönteni máshonnan ezt a pénzt.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Ezzel kapcsolatban ötletelhetne valaki hozzábbértő, hogy miért is.
Nekem legalábbis felkapcsolt vmi kis lámpát, ott egész hátul, csak még nem jöttem rá miért.
a Growler le tudja messziről kapcsolni azt a lámpát, elvileg a nyilvános és a TETRA hálózatokat is, meg még némely képességekkel, mint az F-22, -35-össel együttműködve tud azok radarszeme lenni.

háborús körülmények között persze nem írom, hogy lenullázza az orosz elektronikus képességeket, mert hát ugye tökéletesen miért működne, és az orosz sem olyan avítt azért, de szerintem a harctéri elektronikájukat krushákig bezárólag mattolhatják.
 
  • Hűha
Reactions: oliver88

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 042
54 142
113

Putyin nem áll készen a kompromisszumra a béketárgyalások előtt.....​


LVIV/KHARKIV, Ukrajna, március 28. (Reuters) – Ukrajna és Oroszország hétfőn az elmúlt több mint két hét első négyszemközti béketárgyalására készült, de egy magas rangú amerikai tisztviselő azt mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök nem látszik készen arra, hogy kössön kompromisszumokat a háború befejezése érdekében.

Az ukrán tisztségviselők a nagy áttörés esélyét is alábecsülték az Isztambulban tartandó tárgyalásokon, miután Tayyip Erdogan török elnök vasárnap beszélt Vlagyimir Putyinnal.

De az a tény, hogy egyáltalán személyesen zajlottak – a külügyminiszterek március 10-i fergeteges találkozója óta először – a színfalak mögötti elmozdulások jele volt, mivel Oroszország inváziója megrekedt.




Dehogynem, ott volt Minszk 1,majd Minszk 2,másnap ott folytatták a demokratikus, filantróp Ukránok, ahol abba hagyták, nem most kellene kompromisszumokat emlegetni.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 736
3 872
113
Szerintem elősször egy picit vegyél vissza az arcodból....

Mit nem lehet azon megérteni, hogy nem arról beszéltem, hogy az USAF vezette angolszász légierő megtámadná Oroszországot hanem arról ,hogy képes lenne Ukrajnában kialakítani egy légtértilalmi zónát, viszont ez azzal járna, hogy orosz gépeket lőnek le és megsemmisítenék a légtértilalmi zónát biztosító gépekre veszélyes orosz légvédelmi rakétarendszereket.....

És én ezt erre a hozzászólásodra írtam...

"Légtér tilalmi zónát pedig az tud bevezetni, aki azt meg tudja tenni. Az, hogy miért nem akar, az már szócséplés."

Remélem így már összeállt nálad a kép, hogy mit mire írtam, nem akartam ilyen szájbarágósan fogalmazni de úgy látom nem megy máshogy.....

Ezt a kocsmai stílust pedig légy szíves velem szemben akkor használd, ha én is ilyen stílusban nyilvánulok meg az irányodban.De azt hiszem már egyszer megbeszéltük....
Terelsz reggel ,délben ,meg este! Joccakát!
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
K

Kopi2000

Guest
figyu ... itt azért sokan voltak sorkatonák és nem " csak" egyéves előfelvettek , sokuk átment hasonló dolgokon vagy talán még rosszabbon ... annyi a különbség, hogy ezt nem verik nagy dobra, csak csendben hümmögnek, mikor olvassák a soraid ... éles helyzetben puskaport szagolt olvtársakba pedig kár beleállni ....
Azt hittem, itt mindenki kibeszéli, ami nyomasztja! Vagy mégsem? Kérlek olvass vissza ne csak egy hozzászólást, de semmi baj, legyen minden az akaratotok szerint. Egyébként az egyetem végén volt kívánságlista a labor tanárnő felé. Én puskaport akartam készíteni, 92-ben. Meg is csinálhattam, kb. 10 kg fekete lőport vittem a vonaton a nagymamám ijesztegetésére, két darab skálás reklámszatyorban.... Azért ez ma már nem menne, mert elvinne közben a TEK....
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
figyu ... itt azért sokan voltak sorkatonák és nem " csak" egyéves előfelvettek , sokuk átment hasonló dolgokon vagy talán még rosszabbon ... annyi a különbség, hogy ezt nem verik nagy dobra, csak csendben hümmögnek, mikor olvassák a soraid ... éles helyzetben puskaport szagolt olvtársakba pedig kár beleállni ....
Hagyd a 444 vagy valami hasonló fórumról jött, egy két hét azt felfejlődik. /vagy mégse/
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
"Tehát alapvetően az EU minden nap 660 millió dollárt fizet olajért és gázért."
Ez sokkoló adat.
Hol a haszon?
Kiknél a haszon?
Ha ez van 10 + éve akkor rásszíjából még miért nem lett egy bazi nagy méretű katar???:mad:

Katart kevesebbet szankciózták. Amikor átmenetileg kicsit igen, akkor meg mi kezdtük Nekik (aztán többen mások is) hordani repülővel a kaját, vizet, de még az élőmarhát is ...