[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Tessék:

március 28., hétfő 21:16

Orosz hadifoglyok kínzásáról szóló kamu videók készítésére szólító állítólagos orosz parancs képe kezdett terjedni a Twitteren​


Az Anonymous tett közzé egy dokumentumot, ami állításuk szerint az orosz védelmi minisztériumból szivárgott ki. Hitelességét persze nehéz ellenőrizni, mindenesetre a New Voice Ukraine felelős szerkesztője, a New York Timesnak, az Altanticnak, az NBC-nek, Vice-nak, Politicónak is bedolgozó Nika Melkozerova is továbbosztotta, vagyis hitelesnek tartja.
A március 21-i keltezésű dokumentumon, amelynek hitelességét nem áll módunkban függetlenül ellenőrizni, Dmitrij Bulgakov tábornok, védelmiminiszter-helyettes aláírása látható, és az áll benne, hogy "a különleges művelet során fogságba esett katonáinak növekvő számával és az ukrán területen lévő hadifoglyokkal való jóindulatú bánásmód különböző médiumok általi közzétételével" kapcsolatban, tekintettel arra, hogy ez dezertálásra késztetheti az orosz katonákat, olyan videósorozatot kell "készíteni és terjeszteni", amely bemutatja "az ukrán fegyveres erők és nacionalista formációk katonai állományának sembertelen viselkedését" a hadifoglyokkal szemben. A feladat végrehajtásával a minisztérium "Információs Ellenintézkedések ás Álcázás Főcsoportfőnökségének" vezetőjét bízták meg.

A közösségi médiában március 27-én, vasárnap kezdtek oroszközeli forrásokból terjedni felvételek, melyeken állítólag ukrán katonák lábon lövik, majd megverik a fogságba esett orosz katonákat. Az ukrán hadsereg főparancsnoka egyből kamuvideókról kezdett beszélni, de Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója bejelentette, hogy kivizsgálják az eseteket, amelyek háborús bűncselekménynek minősülhetnek.
Még ha a videó előtt lett volna ez a hír. De így utána kicsit sem átlátszó!
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Patrick Lancaster amcsi tudósító filmje Mariupolból, egy iskola pincéjéből, volt Azov bázisból, egy megölt nővel, 18+.
Lehet igaz, lehet oroszok által beállított... Én szkeptikus vagyok, mi történt azzal a szerencsétlen lánnyal...
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Nem olyan egyszerű ez... Lehet ebben is realitás (és van benne valamennyi ráció), de másfelöl van kockázata is, hiszen közelebb mennének a harcok a NATO és az EU határához (és akkor a menekülési útvonalakról, amiknek a a fő irány, vagy a fegyver és önkéntes/zsoldos szállítmányokról nem is beszélek...)... A lengyelek közvetlen közelében folynának a harcok, és benne lehet az is a pakliban, hogy kockázatosabbnak vélik emiatt az oroszok. Nem tudjuk pontosan, hogy mi a rendeltetése a még (legalábbis többségében) be nem vetett Délnyugat-Belorussziában várakozó erőknek... Szerinted ölbetett kézzel nézni végig a Nyugat, hogy minden eddigi erőfeszítéseik csorbulnak? Majd kiderül.

Egyébként a Growler -ek feltűnése a színen sem mondana ellen ennek a forgatókönyvnek. Azaz lehet látnak némi "tapógatózást" az oroszok részéről ezen környéken. Igen, ez nagyon veszélyes lenne - különösen mivel nem tudjuk még pontosan mennyi beavatkozás után szakadna a cérna az orosznál és mennyire ...
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Még ha a videó előtt lett volna ez a hír. De így utána kicsit sem átlátszó!
Ezen fogtok lovagolni még száz évig? Kamu vagy nem kamu, emiatt az ukránok támogatottsága nem fog csorbulni. Akárhogy is erőlködnek egyesek. Ennek számos oka van... Mert tudjátok, nem egész Ukrajna, és nem az egész ukrán népesség náci... ;) Ennyi erővel nyomjátok Krausz dumáját, aki szerint a 2. magyar hadsereg kollektívan népírtást követett el a Szovjetunióban...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Addig meg megfagyunk? És a német vegyipar/nehézipar munkásai mennek 2-3 év technikai munkanélküli szabira? De tényleg, mi lesz addig, amíg kiváltják?
Nem beszélve arról, ha az orosz kiéhezteti Afrikát bónuszként, és azok ránk szabadulnak!

Sajnos a szanciósdi jellemzően mindkét félnek fáj ez van.

Mi vagyunk Putyin utolsó nagy haverjai. Ha a haverokkal is kiszúr akkor újra bizonyosságot nyer mennyire érdemes vele haverkodni.

ld cikket. Németek idén 55%ról 25%ra le tudják vágni gázimportjukban az oroszokat. Ha ennél több kell akkor kénytelenek lesznek fulon pörgetni a szénerőműveiket és igen vszeg a német vegyipar is küszködni fog. De ha ezt Oroszok meglépik hiába is akarnak németeknek gázt eladni nem fognak. És nem csak 2023ban.

A bevándorlás mindig politikai kérdés.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Hiába fizet, ha az orosz nem ad gázt csak Rubelért. A csap nála van! Hogy kényszerítik ki a szerződés betartását? Megszankciózzák? Ja nem. Az éppen most van és annak eredménye a Rubeles viszontválasz!

Hát akkor nem ad. Már nyáron fullon fognak pörögni a német sznerőművek meg a nap/szélerőmű telepítés is. És akkor ezzel a lpésükkel Oroszok elérték, hogy akárhogy állapodnak meg Ukrajnával többet ők gázt nem fognak szállítani EUba. Fákjázzák csak el.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Azt már megnézték, hogy mi történne, hogy ha teljesen elzárnák a gázt Oroszországból Európába. Európa fájdalmasan, de simán túlélné.

Egyébként meg Oroszország ilyen esetben menne a levesbe, talán egy éven belül, annyira függ az olaj és gázbevételektől. Kína és más ország irányába kiépíteni vezetéket meg sok idő, lehet 5-10 év is minimum. És rengeteg pénz, ami Oroszországnak egyedül nem lenne.

Mit élne túl Európa? Teljes mezőgazdaság OFF, teljes ipar OFF? Minden idők legdurvább migránshullámával karöltve Afrikából (gabona- és műtrágya stb.)? Hát figyelj, nincs több kérdésem ... :)
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 398
23 310
113
A háború közepén és nem érti, olyan szomorú :(


“Szóval, mit jelent ez? Hogy ne játszadozzunk tovább, ahogy a magyarok is játszadoznak ezzel egy kicsit, de kevesebbet, Oroszország pedig többet. Ne játszadozzunk tovább az iskolabezárással Ukrajnában. Ha orosz iskolát akarnak, ha valaki oroszul akar tanulni – magániskolát, tessék, nyissanak, de azzal a feltétellel, hogy ha önök nálunk nyitnak egyet, mi önöknél nyitunk” – fogalmazott az államfő
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 471
8 768
113
Mit élne túl Európa? Teljes mezőgazdaság OFF, teljes ipar OFF? Minden idők legdurvább migránshullámával karöltve Afrikából (gabona- és műtrágya stb.)? Hát figyelj, nincs több kérdésem ... :)

Miért lenne mezőgazdaság, ipar, bármi off? Nyugat-Európában nem is lenne durva gázáremelkedés orosz gáz nélkül például. A migránshullámhoz meg kevés kaja kell, ahhoz meg orosz búza kell. Ők meg mindennél jobban érdekeltek lennének exportálni azt, hiszen kéne a bevétel bármi áron.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Mariupol. Az a kék csík már csak 500-700 m széles.
Mariupol_map_2022_03_28.jpg

Nekem egész hihetetlen, hogy még mindig "tartják" magukat. A városból képek alapján nem maradt sok. Mariupol blikkre durvább mint Groznij.

Tegyük hozzá még, hogy Mariupol 45% orosz volt, a házak/lakások 45% oroszé volt. Itt (is) szarrá lötték nem csak a kis oroszokat, de az oroszokat is. Putyin lassan átvehetné az Oroszok hóhéra plecsnit.
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Meg pár ezer AT4, NLAW és barátai... qrva világ jön.... annyi fegyver lesz a feketepiacon mint meg soha... és milyen cuccok... bagóert... az ukrán maffia lesz az ász az EUban.... Hajrá gyorsan vegyük fel őket itt a helyük :)
Úgyis kéne pár új fegyver a honvédségnek. Most meglehetne oldani okosba.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat