[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Ez a gyerek olvassa a HTKA-t?? Ezt próbáltuk ecsetelni már itt jópáran köztük Wilsonnal is...de már annyiszor leirtuk: a cél a keleti terület megszerzése az ukrán főerők bekerítése, az ország lefegyverzése és a krím összekötése a szakadár területekkel. Ezt is tűzte ki Putyin + natotól függetlenítés. De már kb. 4000 oldallal ezelőtt. Néha, kb. 100 oldalanként valamilyen formában újra meg újra leirja valaki...(egy valami nem illik csak a puzzle-ba, ha nem akarták Kievet akkor mi a f.sznak dobbantották át az ejtőernyősöket aznap helikopterrel a reptérre meg a 14db Il76-os is elindult (bár vissza is fordultak) desszantosokkal ez is lehetett elterelés azt nem gondolhatták akkor komolyan ezt itt azonnal mindenki megírta ...na mindegy).
Én írtam is hogy nem értek egyet az elemzésével mert az ukrán haderő nem képes manőverező harcra az orosz haderővel szemben Ukrajnában , ezt az ukránok is leírták, és amit a védelmi stratégiájuk is teljességgel alátámaszt, ergó szerintem nem azért támadt ennyi irányból az orosz haderő, hogy az ukrán haderőt lekössék, hogy ne tudjanak utánpótlást küldeni Keletre vagy délre,szerintem azért volt ennyi irány mert a hadműveletek kezdetén úgy gondolták, hogy képesek lesznek egyidőben minden stratégiai céljukat(Kijev elfoglalása,Donbasz felszabadítása a keleten lévő ukrán haderő körülzárásával együtt,az ukrán tengerparti területek leszakítása Harkov, Sumy elfoglglalása) megvalósítani, de gyorsan kiderült, hogy ez nagyon nincs így......
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 951
82 751
113
Amikor egy mókus alázza az ukránokat:
A tavasz 18. pillanata. :)
 
W

Wilson

Guest

Már valaki tegnap erről rakott be képet...​

A katonaság lefoglalta az orosz MANPADS "9S935" automatizálási készletet..​


Screenshot-3-10.jpg


Az ukrán hadsereg lefoglalt egy modern orosz rendszert.

Erről a katonaság számolt be.

Ez a komplexum a "Barnaul-T" irányítási rendszer része.

A "Barnaul-T" különféle légvédelmi egységek kordinálására szolgál.

A 9C935 légvédelmi automatizálási készletet a hordozható légvédelmi rakétarendszerek (MANPADS) légvédelmi lövegegységeinek felszerelésére, a légelhárító lövészek tevékenységének koordinálására és a fegyvervezérlés hatékonyságának növelésére tervezték.

Screenshot-23-768x406.jpg


Ukrajnában lefoglalták a 9C935 típusú légvédelmi automatizálási készletet. Fotó: Armed Forces


A 9C935 automatizált megoldásokat kínál a következő feladatokra:

  • a célpályák magasabb irányítási pontjairól történő vétele a rajtuk lévő akciójelekkel, célzóparancsok, lövéstiltó parancsok;
  • üzenetek kiadása a parancsok végrehajtásáról;
  • műszaki eszközök funkcionális ellenőrzése;
  • a harci számítások autonóm és komplex képzése.
9S935 légvédelmi lövészek automatizálási eszközei. Fotó: orosz média

VERBA-ARMIA-2015-15033516-01-768x489.jpg


Emlékeztetni kell arra, hogy az ukrán erők a közelmúltban lefoglalták a Barnaul-T komplexum egyik orosz modulját a Harkiv régió légvédelmi egységei számára....

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Nem mai, de sokaknak nincs meg ez a nyilvánvaló orosz psyop videó, amelyen utólag náci tetkókkal ellátott ukrán hősök nevelnek ukrán hőscsemetéket, majd a kiképzőtisztek táborvezetők beszámolnak az elért eredményekről. Csillogó szemű Hős Ukrán Családapák is vannak a videón, de nem jó színben feltüntetve ám!!!
Nyilvánvaló maszkirovka és dezinformacija!!!
A viccet félretéve: különösen a "nincseneknácik" bagázsnak ajánlom figyelmébe.

Szerk: ez 4 éve készült. Bőven lehet, hogy valamelyik szerencsétlen tinédzser azóta már a tegnapi mariupoli hullapornó videón van, hős azovosként, egy zsákban :(
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Én írtam is hogy nem értek egyet az elemzésével mert az ukrán haderő nem képes manőverező harcra az orosz haderővel szemben Ukrajnában , ezt az ukránok is leírták, és amit a védelmi stratégiájuk is teljességgel alátámaszt, ergó szerintem nem azért támadt ennyi irányból az orosz haderő, hogy az ukrán haderőt lekössék, hogy ne tudjanak utánpótlást küldeni Keletre vagy délre,szerintem azért volt ennyi irány mert a hadműveletek kezdetén úgy gondolták, hogy képesek lesznek egyidőben minden stratégiai céljukat(Kijev elfoglalása,Donbasz felszabadítása a keleten lévő ukrán haderő körülzárásával együtt,az ukrán tengerparti területek leszakítása Harkov, Sumy elfoglglalása) megvalósítani, de gyorsan kiderült, hogy ez nagyon nincs így......

Lehet hogy igazából szétrészletezve is igazad van és alátámasztja sok esemény (pl. a helikopter desszant a reptér ellen), de a stratégiai célok (kivéve a magas orosz veszteségeket) még mindig ott vannak és egyre elérhetőbb közelségben az oroszok előtt...meg aztán ukrajna is hatalmas tudnak manőverezgetni még ha építettek is ki szilárd védvonalat amelyek azért nem kalibr és hiprszonikus védelműek. Én úgy gondolom, hogy maga az ellenállás intenzitása egyben igazol és megvalósít két orosz katonai és politikai célt is (nagy sakkozók az oroszok): a nácimentesitést és a lefegyverzést és szükségességét, tehát szigorúan orosz médiára leforditva: minden ellenálló és önkéntes, aki miatt csúsznak a műveletek csak pozitivum hiszen ők csak olyan nacik aki maga ment az oroszok ellen fejbelövettetni magat (de ez is kis ideig lehet narratíva mert az sem hiteles ha már a "nacik" száma lasan 30 milliot is eléri)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 833
35 402
113
Amikor egy mókus alázza az ukránokat:
Слава белочка! Dicsőség a mókusnak!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 996
32 335
113
Zelenszkijék magyarázata a Pandora-papírokra tavalyról:

An adviser to Zelensky’s chief of staff said Monday that the Ukrainian leader established the offshore network in 2012 to “protect” the income generated by him and his associates in the entertainment industry under the pro-Russian government of Viktor Yanukovych.
“Journalists have de facto confirmed the president’s absolute respect for the standards of anti-corruption legislation,” the adviser, Mykhailo Podoliak, told Agence France-Presse.

Vagyis Janukovics idején hazafias volt "védeni a jövedelmét" azaz adót csalni, mert Janukovics oroszbarát volt. De egyébként ő a korrupció elleni küzdelem élharcosa, természetesen.

Oroszok meg simán elintézték Putyin exszeretőjének Monacói villáját és egyebeket:

“We didn’t see any hidden wealth of Putin’s inner circle there,” Peskov said. “We haven’t seen anything special thus far.”
 
W

Wilson

Guest
Lehet hogy igazából szétrészletezve is igazad van és alátámasztja sok esemény (pl. a helikopter desszant a reptér ellen), de a stratégiai célok (kivéve a magas orosz veszteségeket) még mindig ott vannak és egyre elérhetőbb közelségben az oroszok előtt...meg aztán ukrajna is hatalmas tudnak manőverezgetni még ha építettek is ki szilárd védvonalat amelyek azért nem kalibr és hiprszonikus védelműek. Én úgy gondolom, hogy maga az ellenállás intenzitása egyben igazol és megvalósít két orosz katonai és politikai célt is (nagy sakkozók az oroszok): a nácimentesitést és a lefegyverzést és szükségességét, tehát szigorúan orosz médiára leforditva: minden ellenálló és önkéntes, aki miatt csúsznak a műveletek csak pozitivum hiszen ők csak olyan nacik aki maga ment az oroszok ellen fejbelövettetni magat (de ez is kis ideig lehet narratíva mert az sem hiteles ha már a "nacik" száma lasan 30 milliot is eléri)
Ukrajna erői nem alkalmasak öszfegyvernemi manőverező harcra az orosz hadsereg ellen sem felszereltségben sem szervezetségben.

Legelőször is ehhez az kellene ,hogy légi fölényt vívjanak ki az orosz haderő az orosz légierővel szemben ,erre teljes mértékben képtelenek , már itt bukik az az irreális elképzelés, hogy Ukrajna majd manőverező harcot folytat, arra sem volt képes, hogy legifedezetet biztosítson ,a kelet ukrajnai ukrán haderő visszavonása érdekében.

És akkor még olyan apróságokról sem beszéltünk mint az ukrán gépesített erők hareszközeinek technikai állapota hadrafoghatosaga kiképzési szintje (a támadó manőverező harcra) a csapatlégvédelem állapota a logisztika stb........
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 007
23 211
113
Én se gondoltam volna. Megettem az Orosz aitpropot, hogy nem is nemzet. Meg szétesik az ukrán hadsereg. Meg... Még én is megettem amit Boki és társulata az évek alatt ide összehazudozott. Had gratuláljak Boki, antigonosz, joker.... legyetek akár fizetettek akár lelkes hülyék!

Most viszont már egy nemzetet látok. Ami lehet nem volt de már van. Az ország élén egy Churchill kaliberű elnököt! És míg 1hónapja 0% esélyt adtam Ukránoknak most elképzelhetőnek tartom!!!, hogy megmarad Ukrajna. Saját akaratából. Nem bábkormánnyal. És ha megkötik a békét onnantól az lesz Ukrajna nagy honvédő háborújának a napja. Ahol ez a nemzet eldöntötte, hogy létezni akar.

Slava Ukraini!​

Állj már meg egy kicsit te Slava Ukraini .. mondjuk magyar "szájból" ezt felettébb idegesítő hallani,azután hogy a Karpatszka Szics hohol szervezet pont ezt skandálva fenyegette az ott élő magyarságot,és nem az Orbáni külpolitika miatt !! mi lesz ezután szerinted,majd lelkesen összeborulnak mint nemzet ? magyarok,ruszinok,oroszok,ukránok,lengyelek,tatárok stb stb .. :D :D :D

a pucér f@sszal zongorázó,(valószínűleg) kokainfüggő ripacs idiótát meg ne emeljük már Churchill magasságába,nagyon nagyon messze van még ő attól !
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 200
33 605
113
Ne felejtsd azt az alapvető dolgot, hogy nem Ukrajna támadta meg Oroszországot, hanem Oroszország Ukrajnát,mindent dolgot ami Ukrajnában jelenleg történik szerintem ennek az alapvető ténynek figyelembevételével kell szemlélni...
nem tök mindegy már ki kezdte? de most komolyan. mostmár az kell számítson ki nyeri meg. ki mit nyer?
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 387
8 591
113
BBC-ről:

"
Fighting for Russia will feed my family - Syrian soldier
Syrian fighters are being offer £5,000 a month to fight on the front line for Russia in the war against Ukraine, the BBC has learned.

One Syrian soldier who’s volunteered to fight said he believed Russia was carrying out a massacre in Ukraine, but it was also helping poor Syrians who couldn’t afford to eat.

He said he'd volunteered because of the money on offer. His family doesn’t want him to go, but he was told that they would be paid £37,000 if he was killed.

He said he knew of at least 200 people who had volunteered.

The Ukrainian government and a leading Syrian NGO say 14 recruitment centres have been set up across Syria.
"
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby