[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 301
113
Ukrajna elejét tudta volna venni az inváziónak. Be kellett volna tartani Minszk II-t meg nem fenyegetőzni atombombával.
ukrajnának annyit kellett vólna tennie még a nyáron is. hoyg elismeri krimet meg a 2 szakadár (területet) nem is a komplett megyéket...
nem tette még KRIMET sem. pedig az nagyon egyértelmű vólt. most elvesztette ezt a 3 területet (teljes egészben) meg még 5 öt. (biztosan) + az apró.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 530
113
Vicces történetek a járőrrendőrök és az ukrán Volkssturm életéből.

"Kijev, a helyi Volkssturm lefegyverezte a járőröket, akik ellenőrzés céljából megállították az autót" - jelentette a kijevi városi ügyészség.

A járőrök megállították az Audi Q7 típusú személygépkocsit, amelyet egy nő vezetett. Az autó okmányainak ellenőrzése során hamisításra utaló nyomokat találtak. A nő felhívta a férjét, aki két tucat fegyveressel jött, akik lefegyverezték a rendőröket.

Egy idő után a rendőrök megtalálták a helyi Volkssturm terepparancsnokát és őrizetbe vették.

HplU0VFULrc.jpg

c-6vpkJCNmc.jpg

KMjl0aHxKEw.jpg
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 979
22 832
113
Azok ott anyák, apák fiai. Azok az anyák, apák meg fognak roppanni.

és még mindig a legdurvább ebben az egészben, hogy a háború a 20-45%ban oroszok lakta vidéken dúl. Mariupol lakosságának 45% orosz volt! Oroszok ölnek oroszokat. Oroszok, orosz tüzérség öl orosz gyerekeket. Orosz nőket. Orosz tüzérség rombolja a földig az oroszok lakásait, házait.

Putyin az Oroszok mészárosa.
az egyenruhákat elnézve nekem inkább az örmény-azeri háborúból valónak tűnik ez a videó ..
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 530
113
Konasenkov tábornok reggeli sajtótájékoztatójából:

Oroszország védelmi minisztériuma:

▪ nagy pontosságú légi indító rakéták semmisítették meg a Starokonstantinov és a Hmelnickij körzetekben található nagy üzemanyagraktárakat, amelyekből az ukrán csapatok páncélozott járműveihez szállították az üzemanyagot a Donbászban.

▪ Az Iskanderek két nagy rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt semmisítettek meg a donyecki régióbeli Kamenkában

▪ az ukrán-fehérorosz határ melletti Rivne régióban, Tumen közelében az ukrán légierő egy Szu-24-esét légicsata során lőtték le.

▪ Az orosz légvédelem egy nap alatt 10 ukrán drónt semmisített meg Izyum, Nova Kahovka, Donyeck, Nikolaev, Berdyansk, Gorlovka, Lugansk és Rubizhne térségében

▪ A hadművelet kezdete óta 124 ukrán repülőgép és 77 helikopter, 214 légvédelmi rakétarendszer, 321 drón, 1752 harckocsi és egyéb harci páncélozott jármű, 184 rakétavető, 734 ágyú.

Pn9RZ_gST3Y.jpg

LpXUrZcwi18.jpg

rX4A6QoV_mU.jpg

PmVJhnTnOCY.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113

Média: Nagy-Britannia azt fontolgatja, hogy több fegyvert ad át Ukrajnának, Johnson több halálos fegyvert kér​

2022. MÁRCIUS 30., SZERDA, 06:05

A brit kormány azt fontolgatja, hogy több fegyvert biztosít Ukrajnának, mivel az orosz háború természete megváltozott...

Forrás : A
Times angol kormány

Részletek : Megjegyzendő, hogy Sir Tony Radakin admirális, a védelmi vezérkari főnök tájékoztatót tartott a minisztereknek, mondván, hogy a háború "hagyományosabbá" vált, mivel Ukrajna az orosz erők visszaszorítása helyett pozíciók megtartására és terület visszaszerzésére vált.

Azt mondta, Nagy-Britannia ekkor "új szakaszba" lép Ukrajna támogatásában.

A Times egyik forrása szerint "az ukrán hadsereg nemcsak nagy városokat tart, hanem visszavonulásra kényszeríti az oroszokat. Ezzel együtt a támogatásunknak is változnia kell".

Boris Johnson brit miniszterelnök azt mondta a minisztereknek, hogy "halálosabb" katonai segítséget akar nyújtani Ukrajnának, miközben Vlagyimir Putyin orosz elnök "erősebben próbál csapni".

A kormány jelenleg azt mérlegeli, hogy milyen katonai felszerelést lehet biztosítani.

[QUOTE="Wilson, post: 1142793, member: 1867"] 2/03/30/7335683/[/QUOTE]
Kivanom nekik hogy egyszer vegre a sajat borukon is megerezzek azt amiben most ok segitenek Ukrajnanak. 3000 kilometer tavolsagbol, a vilag vegerol ahonnet leesel, a kontinensen is tulrol, egy szigetrol ott fenn ahol xar az ido, es senkinek sem kellett 1066 ota komolyabban, nos lehet hogy en is igy latnam...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Egy ideje érlelődik már bennem pár kérdés az ukrán hadigépezetet meg a katonákat illetően.
Akinek van kedve, esetleg megoszthatná, mit gondol ezekről (akár privátban is, hogy ne szemeteljük tele a témát):
  • Mennyi idő alatt építették ki az ukránok ezt a mennyiségű lőszer- és üzemanyagraktárat, amit az oroszok az elmúlt hónapban megsemmisítettek?
    Majdnem minden napra jön egy hír egy ilyenről. Nyilván készültek a háborúra, de azért azt gondolom, nem kevés pénz és idő ezeket így összerakni. Miből volt pénz minderre? Elvileg ez egy szegény ország, vagy mi...

  • Ugyanez a kérdés vonatkozik az elsősorban keleti fronton levő erődítményeikre is, durván beásták magukat, ott rengeteg beton fogyott! Miből?

  • Azt vettem észre az ukránok felszerelésén, hogy a karabélyokat leszámítva meglehetősen "nyugatias" mind - ez mióta van így? Saját gyártású cuccok ezek, vagy kapták őket? A MH nem néz így ki, pedig mi NATO tagállamok vagyunk...

  • Szinte minden katonai egységnek nagyon igényesen megcsinált jelvényei/felvarrói vannak. Van, amelyiknek többféle is. Talán apróságnak tűnik, de nekem feltűnt, hogy erre ennyi energiát fordítottak. Most, hogy jönnek az orosz fotók a hadizsákmányról, még látványosabb ez a jelenség. Ez lehet a nyugati tanácsadók műve?

Még valami, a helyi szlavaukraini csapatnak, egy kérdéskör, amin talán megéri elgondolkodni:
  • Ukrajna az utóbbi 30 évben (amióta van), hányszor vette figyelembe más országok kéréseit, neadj'isten követeléseit?
  • Hányszor fordult elő, hogy nem kizárólag a saját érdekeit vette figyelembe?
  • Vajon miért kéne nekünk, a helyi magyarokon kívül bárkin is segíteni Ukrajnában? Tartozunk nekik bármivel?
  • Hányszor mondta azt egy full ukrán állampolgár, hogy "Dicsőség Magyarországnak!"?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Vajon miért kéne nekünk, a helyi magyarokon kívül bárkin is segíteni Ukrajnában? Tartozunk nekik bármivel?
Nem vagyok a csapat tagja, de humanitárisu segítséget nemzetközi jogi, és erkölcsi kötelességünk is nyújtani. Nem gondolom, hogy megérdemelnék, sem mint állam, és valószínűleg többségükben egyénenként sem, de nem az én dolgom ítélni felettük.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Nem vagyok a csapat tagja, de humanitárisu segítséget nemzetközi jogi, és erkölcsi kötelességünk is nyújtani. Nem gondolom, hogy megérdemelnék, sem mint állam, és valószínűleg többségükben egyénenként sem, de nem az én dolgom ítélni felettük.
Én meg azt gondolom, hogy megtehetnénk, hogy csak a kárpátaljaiakon segítünk. Még csak azt se kell mondanunk, hogy a magyarokon, köthetnénk egyszerűen a régióhoz.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 301
113
ez háború nem diplomáciai csűrés csavarás. meg elveszve a paragrafusokba meg kink van igaza kinek nem.
aki amit birtokol az számít. meg kinek milyen ereje van.
túl nagy a véren vett terület ahhoz hogy túl sok területről az orosz kivonuljon. (ez van a határokat vérrel írják) megvette véren.
(véren vett ország biztos beugrik)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
érdekes cikk az 'új hobbi'ról, OSINT -ről, tengeri megközelítésből

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
A "finn térkép" szerint az ukránok Harkovtól keletre tovább szorították vissza az oroszokat, elfoglalva Chuhuiv járási központot; bár a livumap pedig eddig is ukrán kézen levőnek jelölte, valamint semilyen harctevékenységet nem mutat a környéken. Úgyhogy a hírt kellő fenntartásokkal kell kezelni.
03301.jpg

03302.jpg


(Remélem látszanak a képek.)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 301
113
mibe áll rosszabbúl oroszország mint a háború kezdetén? és mibe ukrajna? területileg? az hogy a gazdasággal mi van kit érdekel a földgyarapulat a vagyon gyarapodás az új pénzigény az új termékigény majd termel ásványkicsek egyebek csak grátisz.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 301
113
Újáépítés annak aki szerzi a területet üzlet mert nem a 0 ról kell felépítenie teszem azt egy komplett várost (töredékéből megvan) a visszafoglalónak ha van ilyen viszon teher mert nagy gazdasági kiesést okoz neki a visszafoglalt város amire költeni is kell...
érdekes (ezért szerettek régen hódítani)