[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
cIqWe6SslEw.jpg

Itt most ezért a Лёвкин Сергей -ért megy a rakéta?

Лёвкин, Сергей Евгеньевич
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 899
13 617
113
Az LNR erői megsemmisítettek egy Humvee, és egy Kozak2 (eztetet nem ismizem) járművet. Megjegyz: remélem a Humveet felujítják és fittiznek vele Luhanszban :)
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Az LNR erői megsemmisítettek egy Humvee, és egy Kozak2 (eztetet nem ismizem) járművet. Megjegyz: remélem a Humveet felujítják és fittiznek vele Luhanszban :)
Kozak a Tigr-el egyenértékű. jobb, mint a HMWWW. ha van eszük, azt fogják rendbehozni.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
baráti agyonnyomás

szakira esett a Tochka
 
  • Tetszik
Reactions: oliver88
W

Wilson

Guest
Kreml az isztambuli tárgyalásokról....

"Komszomolszkaja Pravda: Hogyan értékelte a Kreml és különösen Vlagyimir Putyin az orosz és az ukrán delegáció tegnapi isztambuli tárgyalásait?

Dmitrij Peszkov: Először is. Medinsky kollégám tovább fogja pontosítani. Ezt ma fogja megtenni.

Másodszor. Pozitívum, hogy az ukrán fél legalább elkezdte konkrétan megfogalmazni és papírra vetni, hogy mit javasol. Eddig ezt nem sikerült elérnünk. Ez pozitív tényező. Ami a többit illeti, fogalmazzunk úgy, hogy nem mondhatjuk, hogy bármi nagyon ígéretes, bármilyen áttörés történt volna. Még nagyon hosszú út áll előttünk.

"Komszomolszkaja Pravda: Mindezek mellett Ukrajna állandó ENSZ-képviselője kijelentette, hogy az Ukrajna biztonsági garanciáiról szóló szerződés aláírása csak azt követően lehetséges, hogy az összes orosz egységet visszavonták oda, ahol 2022. február 23-tól tartózkodtak. Hogyan kommentálná ezt a részt?

Dmitrij Peszkov: Ha jól figyeltek, gondosan elkerüljük, hogy nyilatkozásokat tegyünk azokról az anyagokról, amelyek lényegében a tárgyalóasztalon vannak. Nem beszélünk róluk nyilvánosan, úgy gondoljuk, hogy a tárgyalásoknak csendben kell zajlaniuk. Velünk ellentétben, mi halljuk Önökkel az ilyen Facebook, megafon, vagy nevezzék bárhogyan is, az ilyen diszharmonikus média megjelenésekkel kapcsolatos munkát Ukrajna képviselői részéről, Ez nem olyan tényező, amely hozzájárul a tárgyalások sikeréhez.

"Komszomolszkaja Pravda: Teljesen egyetértek. De nem tehetem, itt van a nép válasza, ahogy mondani szokták. Egyes szakértők félelmüknek adnak hangot, mondván, Sztálingrád már szerepel a háborús naptárban, miért van szükségünk tárgyalásokra?

Dmitrij Peszkov: Nos, a mi naptárunkban nincs Sztálingrád, és nem is kellene, hogy legyen. Ez az első dolog. A legfontosabb, hogy ne legyen helye az érzelmeknek. A tárgyalásokat szakemberek kezelik. Bíznunk kell bennük. Az orosz fél álláspontja jól ismert. Ez logikus, nagyon szilárd alapokon nyugszik. És ez az álláspont nem változott. Folytatjuk a munkát. Az érzelmeinket pedig hagyjuk meg az ellenségeinknek.

RIA Novosztyi: A tárgyalások során az ukrán fél kijelentette, hogy egyrészt elutasítja a Krím katonai erővel történő visszaszerzését, de továbbra is tárgyalni akar erről a kérdésről. Oroszország ugyanakkor többször is kijelentette, hogy a kérdés le van zárva. Vannak-e itt lehetőségek a megállapodásra?

Dmitrij Peszkov: Nem fogják megtámadni. A Krím az Orosz Föderáció része. Alkotmányunk szerint pedig az Orosz Föderáció területeinek sorsáról, az orosz régiók sorsáról nem tárgyalhatunk senkivel. Ez kizárt. Ez szerepel az alkotmányunkban. És nem fogunk önökkel semmilyen árnyalatot megvitatni, ahogy már korábban is mondtam.

 
W

Wilson

Guest
1f7ed55-5533a24-275495484-1793645234165592-6312143376005847862-n.jpg


A vezérkar március 30-án 12 óráig operatív információkat adott ki az orosz invázióról, amely arról számolt be, hogy a megszállók a csernobili atomerőmű területén halmozták fel a megszálló csapatokat.

Forrás : A vezérkar összefoglalója

Részletek : A vezérkar szerint az ellenség valószínűleg átmenetileg felhagyott Kijev blokkolásával.. Átcsoportosítja és a támadó hadműveletekre összpontosít a keleti hadműveleti zónában. Növeli a csapatok logisztikai és logisztikai támogatásának rendszerét Donyeck és Tavriya térségében.
Az ellenséges állomány demoralizált, és alacsony a motivációjuk az Ukrajna területén zajló ellenséges cselekményekben való részvételre. Így a rendelkezésre álló információk szerint az orosz katonai parancsnokság „önkéntesek” mozgósítási kísérletei nem részesülnek a lakosság támogatásában. A kalinyingrádi régióban csak 17 úgynevezett „önkéntest” vettek fel.

Volyn irányában az ellenséges harcászati egységek mozgását és összetételükben bekövetkezett változásokat nem rögzítették. A belarusz fegyveres erőknél műveleti és harci kiképzési intézkedések folynak.

Az ellenséges csapatok mozgása Ukrajna és a Fehérorosz Köztársaság közötti államhatár mentén a Poliszja irányába történik. Ugyanakkor a megszálló erők továbbra is koncentrálódnak a csernobili atomerőmű és a zóna területén. Így rögzítésre került az ellenséges járművek vegyes oszlopainak mozgása Ivankiv településről a Csernobili Atomerőmű irányába.

Északi irányban az ellenség szabotázs- és felderítési tevékenységekre, állások mérnöki felszerelésére és tüzérségi csapásokra összpontosította a fegyveres erők egységek és infrastrukturális létesítmények állásait Csernyihiv város közelében .

Brovary irányban az egységek részleges kivonása történt a megszállók által megszállt területről az Orosz Föderáció határa felé.

Szlobozsanszkij irányban a megszállók továbbra is blokkolják Harkov városát, és tüzérségi csapásokat mérnek a város lakónegyedeire.

Izyum irányban az ellenség fokozza erőfeszítéseit a 20. összhadsereg és az 1. páncéloshadsereg egyes egységeinek más irányokból történő mozgatásával. Továbbra is rakéta- és bombatámadásokat indít, valamint tüzérséget lő.

Donyeck irányában az ellenség fokozta a tűz- és rohamműveleteket . Továbbra is légi és rakétacsapásokat mér a településekre. A fő erőfeszítések Popasna, Rubizhne és Mariupol városok ellenőrzésére irányulnak.

A Dél Bug térségében az ellenség igyekszik intézkedéseket tenni csapatai harcképességének helyreállítására, lőszer-, üzemanyag- és kenőanyag-utánpótlásra. Folytatja a megszállt határvidék mérnöki felszerelését. Tüzérségi tűzzel és légicsapásokkal próbálja visszafogni a fegyveres erők akcióit.

 
W

Wilson

Guest
Az oroszországi és fehéroroszországi teherautókat átadták a fegyveres erőknek

2022. március 30Az oroszországi és fehéroroszországi teherautókat átadták a fegyveres erőknek. 2022. március Fotó: DBR

Az oroszországi és fehéroroszországi teherautókat átadták a fegyveres erőknek..​


Oroszországból és Fehéroroszországból államosított teherautókat adtak át az ukrán fegyveres erőknek.
Erről a katonaság tájékoztat.
Az Állami Nyomozó Iroda (SBI) jelentése szerint alkalmazottaik intézkedéscsomagot hajtottak végre, és biztosították 27 kamion átadását Oroszországból és Fehéroroszországból a fegyveres erőkhöz.

A rendfenntartó hivatal megjegyezte, hogy a teherautók Csernyivci régióban helyezkedtek el, és nem élelmiszertermékeket szállítottak az Európai Unióba.
Vantazhivky-2.jpg


Az oroszországi és fehéroroszországi teherautókat átadták a fegyveres erőknek. 2022. március Fotó: DBR
A DBR tisztjei megtalálták ezeket a járműveket, és a csernyivci vámellenőrzési körzetbe szállították őket.
A hadiállapotra vonatkozó jogszabályokkal összhangban az agresszor teherautók vagyonát Ukrajna javára államosították, és az ukrán fegyveres erők szükségleteihez ruházták át.

Vantazhivky-3.jpg
Az Oroszországból és Fehéroroszországból érkező teherautókat államosították és átadták a fegyveres erőknek. 2022. március Fotó: DBR

Az államosított járművekben lévő és a partnerországokhoz tartozó áruk a rendeltetési helyre kerülnek.