Ka-50 Black Shark "Hokum A" / Ka-52 Alligator "Hokum B" (Kamov, Szovjetunió)

Lássuk, mit ír a könyv

Mese a "fekete cápáról" : Ka-50 /
Povestʹ o "Černoj akule" : Ka-50
Szerző: Lisov, Mihail Anatolievich Mihail Lisov. ; Michail Lisov
Kiadó: Moscow Fond "Russian Vitjazi" 2016

HBS-208.jpg

Nem a vontatott csali, az egész cucc! Maga a csali csak 5 kiló.

Nekem úgy tűnt, ott lebegett egy helyben. Azért egy ilyen ATGM-mel mozgó helikoptert még a csodaukránok se tudnának eltalálni - szerintem.
A margóra. A helikopterek függeszkednek. A forgószárny felette erőt termel és az emeli meg az egészet és függeszkedik a rotoragyon keresztül alatti az egész.
De ez dinamikusan termelt felhajtóerő.
A léghajó és ballonok lebegnek, mert azokat tartja fent a hidrosztatikus erő difi.

Kizátásos alapon a vontatott csali. A leírás szerint a Vityebszk része. A reklámfotókon mind rajta van. A hadsereg viszont érthető okból) nem vette meg. Ezért az operatív gépeken nincs ott.

. The Vitebsk is actually a modular system with components installed both inside the aircraft or on external attachment points.
The main components of the Vitebsk system are (disclaimer: all data presented here are public and not classified):
Active Towable Radio-location Trap (ATRT), planned only for heavy fixed-wing aircraft, is an expendable towed radar decoy attached to a 150 meters long cable that lures radar-guided missiles away from the aircraft.

Nyugaton nem csak az F35-höz van még vontatott csali?
Ismét le vagyok nyűgözve az Orosz finom mechanika előtt!

• Vicces
Reactions: Nagy Csaba
Stugna-P IPTR -el lőttek le Ka-52 -t:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Már máshol is feszegettem, de nem nagyon értem, hogy hadműveleti területen, kis magasságban, miért függeszkedik tartósan? Még csak fedezék (domb, különálló facsoport sem volt mellette). Tisztára mint a búcsúban a céllövölde....
Vagy valami beszivárgó alakulat lett volna orosz területek közelében? Furcsa vagy nagy hiba!?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nem tudom, hogy most az ott idézett cikk miatt írja-e csak a szinte mindenhol 12,7 mm -es védelmet, mert korábban erről mást nyilatkozott.
Még az modernwartech blogon én kérdeztem a Ka-50 ismerető 4. részében, hogy akkor mi is lehet páncélozva egy ilyen gépen.
https://modernwartech.htka.hu/2018/...helikopter_es_valtozatai_4_resz/#comment-1167

• Tetszik
Reactions: cirqle
  • Tetszik
Reactions: cirqle and Filter
A kínai internetes források arról írnak, hogy Kína szerződést írt alá Oroszországgal 36 Ka-52K helikopter vásárlására. Nyilvánvalóan az új Type 075-ös típusú UDC-ket szerelik fel a helikopterekkel.

A kínai internetes források arról írnak, hogy Kína szerződést írt alá Oroszországgal 36 Ka-52K helikopter vásárlására. Nyilvánvalóan az új Type 075-ös típusú UDC-ket szerelik fel a helikopterekkel.

Miben tud többet a ka-52 egy z-10-től ? Fegyverterhelés hatótáv stb ? Nem rossz gép lenne belőle kínai aviónika és fegyverzettel