Boki már említette a halászkikötő elfoglalását, térképpel. Ez egy tegnapi helyzetkép kicsit nagyobb kitekintéssel:

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Használnak valamelyik nap raktam be egy videót az Azov által megsemmisített orosz/szaki aknavetős ütegrol Mariupolban, és sok kép van fennt a neten pl az ukrán aknavetősökről Kijev mellett...Valamint pl sokszor említik a pl Donbaszban a használatukat..Egy ideje azon gondolkodok, hogy még tüzérség csak-csak van, bár az sem olyan mértékben, mint azt amúgy gondolnám, pedig az oroszok abban erősebbek elvileg; de aknavetőt lényegében egyik fél részéről sem látni. Miért nem használnak aknavetőket?
Uncsi?Előtted is ott a lehetőség (Twitter/Youtube stb), hogy frissebeketMinden video stb többször kerül itt lehozatalra. Elég uncsi....
Szerintem kicsi az esélye, hogy látunk ilyet....Bár nem zárnak teljesen ki...juteszembe, voltak hírek pont városharcra fejlesztett orosz robotokról (uran 9?) is, az utolsó hírt szíriából láttam, miszerint a gyakorlatban használhatatlannak bizonyultak
ezek nem kerültek elő még ukrajnában? kharkov és mariupol ideális lenne ezeknek is, ha működnének...
Használnak valamelyik nap raktam be egy videót az Azov által megsemmisített orosz/szaki aknavetős ütegrol Mariupolban, és sok kép van fennt a neten pl az ukrán aknavetősökről Kijev mellett...Valamint pl sokszor említik a pl Donbaszban a használatukat..
Van jópár aknavetos videó mint az ukrán, mint a szakadár oldalról. Oroszok számara nem érdekes aknavetos fenyképeket/videókat kozolni, ha csak nem Tyulpan.
Tuzérséget nem igázan raknak fel, nehogy geolokálni lehessen a képek alapján.
Öööö ... van még kérdés?Voltak valakinek kétségei?
Putyinnak se voltak. Ő is tudta, mindegy, van-e rajta sapka, vagy nincs.
Erre most Bidé befenyegette Kínát. meg indiát is, ha már ott járt.
A videó az elején a lakásban nem erre láthatunk példát....Megint Csecsenek:
Azt figyeltem már korábban is, hogy -bár nem értek hozzá, de itteni ismereteim alapján olybá' tűnik- a csecsenek egy része elég modern fegyverfogást használ.
Szerintem igen, hülyék lennének(mind a két oldal) nem használni az egyik leghatékonyabb és legjobbAkkor úgy tűnik, hogy csak érzéki csalódás a részemről.
Fizettek ezüsttel, arannyal. A háború után kincskeresők felesben kiemelték az egyik elsüllyedt szállító hajó szállítmányát.Az angoloknak minden puskagolyót ki kellett fizetni az utolsó pennyig. A szovjetuniónak minden ingyen volt.
Szerintem ott a második emberre igaz, mármint, hogy ezt a modernebb, ha a minél előrébb fogja bal kézzel dolgot nézzük. De igazából ott szerintem teljesen mindegy, mert lefogó tűz van.A videó az elején a lakásban nem erre láthatunk példát....![]()
Nocsak,nocsak csak bevetik őket. A legutolsó hírek arról szóltak ,hogy ebben az évben dolgozzák ki azokat a harctéri taktikákat amelyek révén be tudják a Terminátorokat illeszteni az orosz haderő harcrendjébe, ha bevetik őket kíváncsi leszek hogyan szerepelnek....Brjanszki régió, úgy néz ki a Terminatorok is harcba indulnak
![]()
Az szerintem minden volt csak lefogó tűz nem,.de igazából nincs jelentősége, szerintem túl vannak hájpolva jobb harcértékűnek tartom a szakikat náluk az eddig látott videók alapján...Szerintem ott a második emberre igaz, mármint, hogy ezt a modernebb, ha a minél előrébb fogja bal kézzel dolgot nézzük. De igazából ott szerintem teljesen mindegy, mert lefogó tűz van.
De tényleg nem értek hozzá, majd valami strelkov megaszondja, ha akarja.
Mindenesetre érdekes lesz így kiterjeszteni az EU-t.Lehet benne valami, hogy nem bombázzák porig azovstalt. Kivancsi leszek
Komoly? Az ott egy Baofeng UV5R rajta.
Minél több csecsenes videót nézek meg, annál biztosabb vagyok abban, hogy ezek még tisztességes kiképzést sem kaptak. Ez egyszerűen szánalmas!Megint Csecsenek:
Azt figyeltem már korábban is, hogy -bár nem értek hozzá, de itteni ismereteim alapján olybá' tűnik- a csecsenek egy része elég modern fegyverfogást használ.
Ezt csak én nem tudtam megnézni,vagy más felhasználó is igy van vele?Megpróbálom én is linkelni. https://t.me/anna_news/27881Kemény felvételek: orosz tank közvetlen közelről megsemmisíti az AFU gyalogosok tömegét![]()
Операция Z: Военкоры Русской Весны
‼️Жёсткие кадры: русский танк в упор уничтожает толпу пехотинцев ВСУ Видимо украинцы на блокпосту подумали, что это свои танкисты и в итоге минус 15 военных ВСУ и теробороны. После первого выстрела оператор бежит и через 10 секунд раздается второй. По очертаниям похоже, что это наш Т-72Б3, хотя...t.me
Úgy tűnik, hogy az ukránok az útzárnál azt hitték, hogy az ő tankereik voltak, és végül 15 AFU és TERO katonával kevesebbet kaptak. Az első lövés után az operatőr elfut, és 10 másodperc múlva a második lövés hallatszik.
Körvonalai alapján úgy néz ki, mint a mi T-72B3-asunk, bár az olvasók szerint ez egy T-80-as lehet.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..