[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Használnak valamelyik nap raktam be egy videót az Azov által megsemmisített orosz/szaki aknavetős ütegrol Mariupolban, és sok kép van fennt a neten pl az ukrán aknavetősökről Kijev mellett...Valamint pl sokszor említik a pl Donbaszban a használatukat..
Van jópár aknavetos videó mint az ukrán, mint a szakadár oldalról. Oroszok számara nem érdekes aknavetos fenyképeket/videókat kozolni, ha csak nem Tyulpan. ;)
Tuzérséget nem igázan raknak fel, nehogy geolokálni lehessen a képek alapján.

Akkor úgy tűnik, hogy csak érzéki csalódás a részemről.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

studiocs

Active Member
2022. március 1.
34
150
33
Elég érdekes anyag. Miért jut eszembe róla pont a 2019-es COVID szimuláció?????

Cím:

Nukes kill 1 billion: defence expert recalls 2019 U.S. simulation of “NATO-Russia war over Ukraine”​

Pár idézet a szövegből:
"In 2019, Harry J. Kazianis participated in an American simulation of a war between Russia and the U.S.-led North Atlantic Treaty Organization."

“The scenario the group decided to test back in late 2019 was similar to today: Russia decided to invade Ukraine under the excuse that it is must defend Russian-speaking peoples that are being ‘oppressed’ by Ukraine’s fascist government,”

"In the simulation, Ukraine does not give up so easily…"

https://www.straight.com/news/nukes...us-simulation-of-nato-russia-war-over-ukraine
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
A videó az elején a lakásban nem erre láthatunk példát....:)
Szerintem ott a második emberre igaz, mármint, hogy ezt a modernebb, ha a minél előrébb fogja bal kézzel dolgot nézzük. De igazából ott szerintem teljesen mindegy, mert lefogó tűz van.
De tényleg nem értek hozzá, majd valami strelkov megaszondja, ha akarja.
 
W

Wilson

Guest
Brjanszki régió, úgy néz ki a Terminatorok is harcba indulnak

Ev4VFWMB7rs.jpg
Nocsak,nocsak csak bevetik őket. A legutolsó hírek arról szóltak ,hogy ebben az évben dolgozzák ki azokat a harctéri taktikákat amelyek révén be tudják a Terminátorokat illeszteni az orosz haderő harcrendjébe, ha bevetik őket kíváncsi leszek hogyan szerepelnek....
 
  • Tetszik
Reactions: dkes and oliver88
W

Wilson

Guest
Szerintem ott a második emberre igaz, mármint, hogy ezt a modernebb, ha a minél előrébb fogja bal kézzel dolgot nézzük. De igazából ott szerintem teljesen mindegy, mert lefogó tűz van.
De tényleg nem értek hozzá, majd valami strelkov megaszondja, ha akarja.
Az szerintem minden volt csak lefogó tűz nem,.de igazából nincs jelentősége, szerintem túl vannak hájpolva jobb harcértékűnek tartom a szakikat náluk az eddig látott videók alapján...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Lehet benne valami, hogy nem bombázzák porig azovstalt. Kivancsi leszek
Mindenesetre érdekes lesz így kiterjeszteni az EU-t.
Az "OLAF" hatáskörét ki kell terjeszteni, ha még egy korrupcióra hajlamos nép bekerül... és érdekes lesz, hogy 10-30 év múlva, mikorra normalizálódik a helyzet, hogy a Bulgárok, a Magyarok, vagy a Kisoroszok-e a legzsebredolgozósabbak.

Meg persze a Jogállamiság dologra is rá kell menni jobban... ilyen nacionalista szervezetek, mint AZOV a háború esetén kihasználhatóak államilag, de ez csúnyán kétélű kard.
Ahogy egy egyetemi tanárom mondta (pszichopatákról volt szó, és a börtönökben ülők közti arányukról): "Milyen jól jönnek "ezek" háború idején.".

Fiatal nő volt, hangjában keserű szarkazmussal.

PS: én az Európai álomban hiszek, ezért tűnhetek Kisorosz alkalmazottnak itt...
Sokkal jobban szeretném, ha úgy alakították volna a Nagyoroszok az életüket, hogy már most az EU-ban legyenek.
Nem ez történt...
A területi terjeszkedés és a hadipari gazdaságélénkítés útját választották... ami egy vicc, mert a hidegháborús ellenfelük közben lejött erről a lóról.
Egy nagyon rossz vicc.

PSS: az, meg hogy az Amcsik/Angolszászok irányítják a világ sorsát egyfajta főgonoszként... nos ez outdated... néhány évtizede és egyre jobban.

PSSS: Igen, van pár arc itt, aki jó eséllyel Nagyorosz információs alkalmazásban áll, de szerintem sokan inkább hinni akarnak, sokan pedig, dacoskodnak a jó életük miatt. :D

:(
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan
W

Wilson

Guest
Az Orosz Föderáció Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma azt javasolja, hogy az Oroszországban megszűnt vagy felfüggesztett márkák termékeit a jogtulajdonosok engedélye nélkül lehessen behozni az országba. Az ilyen áruk listáját már most állítják össze - közölte a minisztérium az Izvesztyija című újsággal.

 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
694
2 748
93

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Kemény felvételek: orosz tank közvetlen közelről megsemmisíti az AFU gyalogosok tömegét
Úgy tűnik, hogy az ukránok az útzárnál azt hitték, hogy az ő tankereik voltak, és végül 15 AFU és TERO katonával kevesebbet kaptak. Az első lövés után az operatőr elfut, és 10 másodperc múlva a második lövés hallatszik.
Körvonalai alapján úgy néz ki, mint a mi T-72B3-asunk, bár az olvasók szerint ez egy T-80-as lehet.
Ezt csak én nem tudtam megnézni,vagy más felhasználó is igy van vele?Megpróbálom én is linkelni. https://t.me/anna_news/27881
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Ahogy egy egyetemi tanárom mondta (pszichopatákról volt szó, és a börtönökben ülők közti arányukról): "Milyen jól jönnek "ezek" háború idején.".
És mennyi ül állami vállalatok/magáncégek/óriási multicégek vezetői bársonyszékeiben, merthogy ugyanaz a pszichológiai profil kell ám oda is!
 
W

Wilson

Guest
Munkácson egy szovjet T-34 harckocsi emlékművet szereltek le a Myru utca 3. szám alatt....

7bd6e2f-tank690.jpg

FOTÓ: MUKACHEVO-RADA.GOV.UA

Forrás : Munkács városi tanácsa és Myroslav Dochynets kárpátaljai író a Facebookon

"Munkácsban leszerelték egy szovjet tank emlékművét.
A helyi jelentőségű történelmi és monumentális művészeti emlékművek lebontásáról szóló határozatot a Munkácsi Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága hagyta jóvá."


FOTÓ: MUKACHEVO-RADA.GOV.UA

A városvezetés szerint a harckocsit 1969-ben telepítették a 128. dandár tartalékából. Nincs köze a második világháborúhoz. Az eredeti harckocsit, amely 1944-ben elsőként vonult be Munkácsra, a szlovákiai Latorca folyó mellett lőtték ki.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 394
67 547
113
Egy ideje azon gondolkodok, hogy még tüzérség csak-csak van, bár az sem olyan mértékben, mint azt amúgy gondolnám, pedig az oroszok abban erősebbek elvileg; de aknavetőt lényegében egyik fél részéről sem látni. Miért nem használnak aknavetőket?
Használnak azok még igazán nagyokat is.
dc1473c4aebace4105d1399d0535acb5.jpg
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ezt csak én nem tudtam megnézni,vagy más felhasználó is igy van vele?Megpróbálom én is linkelni. https://t.me/anna_news/27881
A weben keresztül megnyitott videók esetében előfordulhat, hogy direkt ki van takarva. Felkavaró videó.
Pár oldallal előrébb már belinkelte valaki, talán ott megnézhető.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Nem kizárt, hogy az Orosz Fegyveres Erők agresszióval vádolják Ukrajnát Transznisztria területén.

Ezt én úgy fordítanám le, hogy Kijev tervezi megtámadni a szakadár területet. Amiben eddig is lett volna logika.

1, Az ukránok abból indulnak ki, hogy jelenleg nekik az oroszokon kívül mindenki más közel mindent el fog nézni. (Ez nem is teljesen hipotetikus feltételezés, valljuk meg!)
2, Lépéselőnybe kerülnének a nyugati országrészen és még az előtt súlyos veszteségeket okozhatnának az ott állomásozó orosz dandárnak, mielőtt Mariupolt sikerült végleg bevenni és ezzel logisztikailag megteremtődne a feltétele a tengerpart erőteljesebb offenzívájának, Mikolajev és Odessza ostromának. Sokkal kedvezőbb veszteség arányokkal tudnának harcolni, mint miután megérkezik keletről az erősítés.
3, Egy Transznisztria elleni ukrán offenzíva kikényszerítheti egy túl korán indított partraszállást Odesszánál és ezzel lényegében egy második dandárt is belekényszeríthetnének, hogy számukra kedvezőtlen feltételekkel vállaljanak fel harcot a most még passzív Odesszában állomásozó ukrán erőkkel.


Hátrány:
1, Kimerülhetnek a most még jó állapotban lévő ukrán erők is, amit nekik priorrá válik feltölteni a keleti hadszíntér csapatai rovására. Odessza megvédése sokkal fontosabb számukra, mint Dombasz megye védelme.
2, Két jelenleg inaktív orosz alakulatot vonnának be a harcokba. (Tudok az orosz felderítő, beszivárgó egységekről, de Beszarábia csapatai jórészt nem dolgoztak eddig. Nem csak a nyugati országrészben állomásozó ukrán csapatok tétlenek, hanem azok a muszka egységek is, amiket igyekeznek letükrözni és a partraszállást megakadályozni.)
3, Transznisziában nem csak békefenntartókkal, hanem helyi szakadár erőkkel is tűzharcba keverednek. És a védőnek mindig kedvez, hogy ő választhatja meg, hol veszi fel a harcot.