[HUN] HX3 alapú önjáró löveg

De, aszfalton sokkal gyorsabb.
Nem csak az, hanem a stratégiai mobilitás. A kerekes tobb száz kilómétert is bármikor meg tudd tenni saját erovel, míg a lanctalpas jármuhoz hoszabb távra még úton is optimálisan szállíto kell:

Germany_sends_more_PzH_2000_self-propelled_howitzers_to_Lithuania_3.jpg

Biztosan olcsóbb?

Szerintem biztos. A HX3 sem egy olcsó mulatság, de még mindig olcsóbb mint a lánctalpas-páncélos PZH alváz-és torony.
Egyébként nem a közepes dandár miatt kell kerekes is?

Rakétatüzérségre nem lenne jobb költeni? Csak kérdezem, nem tudom.

Én is azt hittem az lesz a következő bejelentés, nekem az lenne logikus hogy ha letudtunk egy osztálynyi löveget akkor jöjjön a rakétás amire szintén égető szükség van. De nem vagyok semmi rossznak elrontója! Valamint simán elképzelem hogy még így is hamarabb lesz rakéta-sorozatvetőnk, mint amire legyártjuk a HX3-asokat.

Szia,

Biztos vagy benne, hogy minden 1000 fos laktanyaban keznel volt 6 millio loszer?
Illetve hogy 100 ezer katonanak keznel volt 600 millio loszer? En arra tippelek (de persze lehet, hogy tevedek), hogy osszesen volt ennyi (illetve annyival tobb, amennyivel tobb mint 100 ezer katonaval szamoltak).

3 napi lőszerkészlet volt, a szombathelyi dandár lőszerkészlete, kéznél, a dandár lőszerraktárában. Ez volt az alap. Ez nem a laktanyában volt, hanem a helyőrség közeli, az alakulat lőszerraktárban. Nem is lehetett annyi lőszert tárolni a laktanyában a biztonsági rendszabályok miatt.

Ami még nem tiszta, azt írják 2-3 fő kezelő. Na most 2 vagy 3, nem tudják? Van a Leo, kezelők 4 fő és pont, nem 4-5 vagy 6! Nem tudják hány ember ,,viszi" a gépet? Ez azért furi.
3 az ideális, de ha nincs elég embered, akkor 2 is tudja kezelni.
Sofőr, parancsnok, irányzó-tüzér. Vélhetően vezetni mindegyik tud és a parancsnok is tud löveget kezelni vagy fordítva. Szóval ha Józsit kilőtték, akkor még harképes marad a járgány csak át kell rendezni a feladatköröket...

az oroszok is megoldották az automata töltést 70-as években a harckocsijaikhoz (ráadásul osztott lőszerrel!), akkor szerintem az RM-nek is menni fog! :p
K. szar a demográfiánk: amit csak lehet automatizálni kell!
Valójában a franciák csináltak elsőnek töltőgépes hk-t.De rendszeresitésre csak az AMX-13 könnyű hk-ban került.
Nem minden fejlesztés lett sikeres.Az első német töltőgépet a KUKA csinálta-és totál csőd lett.
Az amcsi légierő se véletlenül vezette be a megvétel elött repüljön rendszert.