Az ember hogy ne féljen az utakon? Hol egy kamion, hol egy autónál látszik az, hogy a fasz se tudja hova figyelnek. Fékezés nélkül bele...
Túlment a lehajtón, ezért kezdett tolatásba, de az is nagy kérdés, hogy a mögötte érkező miért nem reagált időben.
totalcar.hu
Van egy mentális modelled a helyzetről, mégpedig az, hogy a pályán hasonló sebességgel haladtok előre. A féklámpa jelzi a hirtelen lassulást. A követési távolság azért van, hogy ennek a modellnek a keretén belül meg tudj állni.
Mármost egy álló vagy tolató, nem világító féklámpájú jármű az úton eléggé szokatlan, az agyban nincs erre ösztönös reakció kialakulva sok vezetéstől sem, ami lassítja a reakciót. Ráadásul menet közben a másik jármű sebességét nem olyan könnyű becsülni, hogy most lassul, gyorsul, áll, mindenképp lassabb, mitn simán az előtted kivilágító feéklámpára aoznnal ösztönösen elkezdeni fékezni. Szerintem emiatt lett ilyen súlyos baleset, mert a tolató váratlant húzott.
Szerintem túl sokáig maradt a belső sávban majd szabálytalanul bevágott a kamerás a fehér kocsi elé aki már jobbról akart elhaladni mellette, még azt is mondhatnánk, hogy leszorította a buszsávba. Mondjuk a fehér reakciója tahó, nem kétséges.
a reakciója miatt biztos, hogy egy feljelentést, büntit megérdemel, ha előtte a kamerás hibázott is.
Hol vágott be elé....??????
Sehol.
A fehér furgon mellett ment, elmenet mellette, besorolt elé és azonnal berobbant a buszsávól a kiás tahó.
Nem láttad a jobboldali visszapillantóját. Nem tudom, hogy indexelt-e? (hang nélkül néztem). A fehér valószínűleg amúgy túl gyorsan jött végig a külső sávban. A soroksári néha csábít rá, de igaziból Erzsébet után végig zöld hullám van, kár száguldozni. (néha járok arra, nekem ez a benyomásom)