A vélhetően nem túl nagy hatásfokú ballisztikus UB blokkozás belülről:
Allesmor írta,hogy van hozzá ballisztikai elektronika, nem a levegőbe lődöznek,láthatóan felkapja a gépet lövéskor,kb minden videóban.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A vélhetően nem túl nagy hatásfokú ballisztikus UB blokkozás belülről:
egyebkent ez mind igaz, de attol meg az ukranokat be tudjak daralni.A vak hiába csukja be a szemét.
Az orosz haderő bajban van. 50 nap alatt Herszonon kívül semmi (Melitopol). A Ka-52 esek hatoda, a korszerű harckocsik negyede elveszett (délután dobok számokat).
Komoly személyi és anyagi veszteségek. Hat-nyolc, harctéri tábornok halott, maradék nagy része leváltva. Fekete tengeri flotta padlón, parancsnoka börtönbe, helyettese halott.
Kijevnél beégtek.
Így nyomják bekötött szemmel?
Azért vagyok hajlamos elhinni ezeket a jelentéseket, mert az oroszoknak is tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy önmagában az hogy még volt mit lelőniük, az rájuk nézve szégyen!Szerintem kicsi az esélye annak, hogy NATO repülőtérről üzemelnek, és én azért ezt a Szu-27-es lelövést is fenntartásokkal kezeleném mivel szinte minden nap jelentenek lelövéseket az ukrán légierő állományából, több ukrán gép lelövése szerepel az orosz veszteséglistákon mint amennyi géppel rendelkeztek az ukránok.De persze az ukránok sem különbek...
Teljesen érthetetlen számomra, hogy honnan a picsából van még lassan 2 hónap után is repképes Szu-27 az ukránoknak... Felfoghatatlan egyszerűen! A helikopterek, Manpads és ATGM fenyegetettség az OK, egy tocskát is le lehet tárolni kb. bárhol egy garázsban, értem. DE hogy Szu-27 még tud repülni, ami egyértelműen reptér közelében kell hogy legyen, ismert helyeken, és még tudják reptetni, az nekem rejtély, hogy hogy. S azt még kapni sem tudtak sehonnan, mert ha Mig-29 lenne, azt már betudnám mondjuk annak hogy a lengyelek becsempészték nekik akár alkatrész formájában! De ez Szu-27, ilyen nincs senkinek aki adna nekik!
Létezik hogy még a konfliktus első napjaiban több is meglépett szomszédos repterekre, mondjuk románokhoz, lengyelekhez, és NATO területről üzemelnek vajon?
Már a korábbi Orosz haderőről alkotott véleményem szerint minimum 5-6 hete nem szabadna hogy legyen ép repterük, meg kerozin amiből repülhetne Ukrajna felett bármilyen merev szárnyú ukrán gép.Amiért a szerbeknek is volt, bár itt kicsit más az ok.
Szerintem az ukránok mivel tudják, hogy érdemben a légierejük nem tudja zavarni a RuAF-ot, így a gépeiket csalinak használják, hogy a nyugati területek fölé becsalják az oroszokat, az előkészített légvédelmi állások elé - ahol már stabil a NATO AWACS rávezetés. Ez elég régi taktika, sok légierő használta (Vietnam, arab-izraeli balhék bővelkedtek ebben).
Az oroszok meg nem hülyék, így igazából leszarják ezeket, amíg nem támadják a saját erőiket, de azért ha látnak esélyt (valamelyik csali túlságosan kimerészkedik a rejtőzköző légvédelmi ernyő alól), akkor leszedik.
Én legalábbis ebben látom ezeket az egy-egy légigyőzelmeket, amennyiben valósak. Légvédelmi csalinak használt gépeket lőnek ki.
Ezt meg tudja Ő is. S ez baj! A közvetlen környezete, meg a vezérkar viszont szerintem pont hasonlóan gondolkodik mint Ő, győzelem vagy halál, Ők tényleg elhiszik hogy itt Orosz anyácska forog végveszélyben!Putyin nem mondhat le. Nazarbajev az intő példa. Ő csak lábbal előre hagyhatja el a Kremlt.
Már a korábbi Orosz haderőről alkotott véleményem szerint minimum 5-6 hete nem szabadna hogy legyen ép repterük, meg kerozin amiből repülhetne Ukrajna felett bármilyen merev szárnyú ukrán gép.
Ezt nyilván át kell értékelnie mindenkinek, aki hasonlóan gondolkodott az orosz képességekről, mint én.
Vagy RBS-15 ellen.S300F,SA8M nem feltétlenül hatékony alacsonyan repülő kis radar keresztmetszetű célpont ellen mint egy robotrepülőgép(Neptun)
Elnézve azt a betonfalat, teljesen reális a 10.000 db gyalogsági lőszer szükséglet egy ellenséges élőerő leküzdésére.Specnaz katona ukrán trófeákkal
ve a![]()
Azt ugye tudod, hogy a NATO meg az ukrán rendszer nem képes összedolgozni? De az sem titok, hogy semmilyen AWACS nem képes semmilyen szovjet/orosz légvédelmi rakétát célra vezetni.Amiért a szerbeknek is volt, bár itt kicsit más az ok.
Szerintem az ukránok mivel tudják, hogy érdemben a légierejük nem tudja zavarni a RuAF-ot, így a vadászgépeiket részben csalinak használják, hogy a nyugati területek fölé becsalják az oroszokat, az előkészített légvédelmi állások elé - ahol már stabil a NATO AWACS rávezetés. Ez elég régi taktika, sok légierő használta (Vietnam, arab-izraeli balhék bővelkedtek ebben).
Az oroszok meg nem hülyék, így igazából leszarják ezeket, amíg nem támadják a saját erőiket, de azért ha látnak esélyt (valamelyik csali túlságosan kimerészkedik a rejtőzköző légvédelmi ernyő alól), akkor leszedik.
Én legalábbis ebben látom ezeket az egy-egy légigyőzelmeket, amennyiben valósak. Légvédelmi csalinak használt gépeket lőnek ki (másra úgysem jók Szu-35 ellen, R-27-esekkel sima hullajelöltek...).
Ez mit jelent?Ma az orosz fegyveres erők Il-86VzPU légi parancsnoki állomása emelkedett a levegőbe.
![]()
Szoktak rendszeresen repülni.Ez mit jelent?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..