[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Csak egy kis helyzetjelentés:
A demokratikus és felvilágosult nagy EU országban, ahol most éppen tartózkodom, és tombol a sajtó szabadság, nem tudom megnyitni az itt közzétett linkek jelentös részét.

RT, VK, Southfront, stb mind, mind teljesen blokkolva van.
Lehet, h a szálloda ilyen túlbuzgó, de nem valószínü...

Azt, hogy szerintem mi konteo, álhír, hülyeség, azt szeretném én magam eldönteni. Nincs szükségem rá eldöntsék helyettem.
Az oroszok az összes angol (meg minden más nyelven működtetett) orgánumukat agitpropra és dezinformációra használták/ják. Ránéztél az említett southfrontra az elmúlt hónapokban (meg akármikor azelőtt :rolleyes: ) ott volt minden ukrán vegyi támadástól a moszkva amerikai P-8-as Poseidon általi elsűlyesztésétől át minden. RT-n az utolsó percig nem volt támadás, utána meg azonnali orosz győzelem volt.

Nyugaton számít a közvélemény a politikában, és az oroszok erre hatni akarnak. Ezen orgánumok feladata a működésük első pillanatától kezdve a felforgatás és bomlasztás volt a nyugaton belül, miközben a ruszkik évek óta építik le a saját országukban a szólásszabadságot, most meg a háború első napjaiban szinte sztálini szintű elnyomásba mentek át és elvágták az összes nyugati médiát.

Nyugaton végre rájöttek, hogy az orosz média egy fegyver, amit ki kell venni a kezükből.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
362
2 407
93

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 428
4 535
113
11:03 2022.04.19

Az orosz hadsereg felajánlja, hogy megadja magát az Azovstalon letelepedett ellenség

Védelmi Minisztérium: Az orosz fegyveres erők délben megadást ajánlanak fel az ellenségnek a mariupoli Azovstalnál​

Az Akhmat speciális gyorsreagálású egység harcosa egy mariupoli épület tetején - RIA Novosti, 1920, 2022.04.19.

© RIA Novosti / Ilya Pitalev
Az "Akhmat" speciális gyorsreagálású egység harcosa egy mariupoli épület tetején

MOSZKVA, április 19. – RIA Novosztyi. Az Orosz Fegyveres Erők a mariupoli Azovstal üzemben letelepedett ukrán nacionalista fegyvereseknek és külföldi zsoldosoknak felajánlják, hogy moszkvai idő szerint 12 órakor adják meg magukat, erre speciális algoritmust biztosítanak – mondta az Orosz Föderáció Humanitárius Reagálási Osztályközi Koordinációs Parancsnokságának vezetője – Az Orosz Föderáció Nemzetvédelmi Irányító Központjának vezetője – mondta kedden Mihail Mizincev vezérezredes.
„Tekintettel az azovsztáli kohászati üzemben kialakult katasztrofális helyzetre, valamint tisztán humánus elvek alapján az Orosz Fegyveres Erők 2022. április 19-én, moszkvai idő szerint 12 órától ismét felajánlják a nacionalista zászlóaljak fegyvereseinek és a külföldi zsoldosoknak, hogy megálljanak. bármilyen ellenségeskedést, és tegyék le a fegyvert” – mondta Mizincev a tájékoztatón.
Kilátás az Azovstal üzemére Sartana faluból - RIA Novosti, 1920, 2022.04.17.


Tisztázta: mindazoknak, akik letették a fegyvert, garantált az élet megőrzése.

Mizincev elmondta, hogy az orosz védelmi minisztérium algoritmust adott az Azovstalnál lévő ellenséges csoport feladására. Moszkvai idő szerint 13 órától folyamatos kommunikációt alakítanak ki az orosz és az ukrán fél között a kölcsönös információcsere érdekében. Fél óra múlva csendrendszert hirdetnek a nacionalista zászlóaljak fegyveresei és a külföldi zsoldosok, valamint az Orosz Föderáció és a DPR szövetséges erői részéről .
"A csendrezsim tényleges kezdetét mindkét oldalon a zászlók felvonása jelzi: orosz részről piros, ukrán oldalról fehér az Azovstal teljes kerülete mentén" - pontosította Mizincev. Az ukrán fegyveres egységek és a külföldiek kizárása zsoldosok fegyverek és lőszer nélkül. Ez a folyamat két órát vesz igénybe, és moszkvai idő szerint 14:00 és 16:00 óra között tart.
Szóval ez azt jelenti hogy az oroszok is kimerültek. Jó jel.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 007
113
Malcolm Nance nem egyszerűen néger bácsi.
Ő a demokrata párt/háttérhatalom egyik ex-CIA-s végrehajtója, rossz nyelvek szerint Seth Rich, Assange és a wikileaks egyik lehetséges forrásának gyilkosa.
Nagy elégtétel lenne, ha gyorsan elhullana, vagy ha életfogytot kapna egy ólombányában.

https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Seth_Rich
Akkor belőle is szép trófea lehet még.
Szerk: egyébként nyilván a kinézet alapján nem ítélünk meg senkit (legkevésbé, hogy mire képes), de ez a faszi nekem ilyen "all talk, no action" fajtának tűnik. Nehezen nézem ki belőle, hogy egy bevásárlólistán kívül bármit is "végrehajt" a CIA-nek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
Anyagháború. A lényeg hogy fogyjon az orosz haditechnika. Garantálom neked hogy az fog hamarabb elfogyni mint az európai készletek.
Minden egyes szétlőtt tankkal közelebb vagyunk a békéhez.
Szerintem ott meg nagyon sok tank van. A 10 eve leallitott Sziriaban meglepoen jol teljesito T 62M tankokat meg be se vagoniroztak. Abbol is all a pusztaban nekik meg par ezer...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 392
34 234
113
Nyugaton mindenki Putyin bukását várja.
de nem értik meg hogy ehhez a háborúhoz putyin neve kötödik.
a háborúban résztvevőknek és családjuknak most szar de amikor lemegy a háború hősök dicsőségében fognak fürödni. és putyin leghűségesebb emberei lesznek családtagjaikkal együtt hogy hőstettük ne csorbuljon... (a saját dicsőségükért nem fordulhatnak putyin ellen.) se a résztvvők se a családjuk.

hogy most jön e a valódi hadsereg? számomra nem kétség.
hogy miért kellett a sorozottakkal kezdeniük? az állam érdekek miatt. 1 putyin pozicióinak bebiztosításáa miatt (köztük bizonyos tábornokok megszűrése érdekében) 2. A demográfiai mtatok megfordítására. bezony a veteránok nem fogják tologatni a nősülést. (amég menők családot alapítanak de legalábbis megállapodnak.) nem hülye kölkök tovább ecsetfrizuval hanem harcos férfiak. és tisztába kerültek az ember élet múlandóságával. nem fognak egykézni mert tudják hogy egy gyerek nem elég. és ez rántani fogja magával az egész orosz társadalmat. (ez szinte minden országra igaz.)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 007
113
Jaj persze. "nem volna szabad véleményt formálni" Miért nem? Legfeljebb azt lehetne felhánytorgatni, hogy nem adja le mindkét oldal narratíváját egy hangnemben. (hülyeség - ha orosz propit írsz google keresőbe akkor orosz propit kapsz) De hát ha az egyik oldal narratívája a valóságot minden pillanatban tagadja, és alapvetően tele van a legvadabb konteókkal meg logikai hibákkal, akkor annak miért is kéne helyet adni, vagy azt miért is kéne komolyan kezelni?

Az itt sokak által istenített oroszországban a mai napig kapható Pravda nevű újság, ami manapság a szovjet időket megszégyenítő hangnemben ír. Náluk nem kell elképzelni azt a helyzetet, hogy lemész és megveszed az igazságot. Ott ez kész valóság.
De tudjuk, más szemében a szálkát, saját szemben gerendát se.
Az ukránoknak is van Pravdájuk.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
604
7 314
93
Akkor belőle is szép trófea lehet még.
Szerk: egyébként nyilván a kinézet alapján nem ítélünk meg senkit (legkevésbé, hogy mire képes), de ez a faszi nekem ilyen "all talk, no action" fajtának tűnik. Nehezen nézem ki belőle, hogy egy bevásárlólistán kívül bármit is "végrehajt" a CIA-nek.
Pedig a szept 11-én a Pentagonba csapódó repülőnek is ő volt a szemtanúja :D
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
362
2 407
93
Dehogy nincs. Csak az orosz propi évek óta abból él, hogy relativizál és bomlasztja a bizalmat a nyugati orgánumokban.
Nem a saját szavahihetőségét építi, mert mindenki tudja hogy orosz médiának olyan nincs, hisz csak agitpropot tol 0-24 órában. Másokat mocskol be, akar lehúzni a saját szintjére mind a saját lapjain megjelentetett direkt propagandával, mind a kommentmezős meg fórumos bértrollokkal meg ingyen és bérmentve radikalizált hasznos hülyékkel.

Ez az ő legnagyobb győzelmük - hogy vannak még emberek akik nem röhögik halálra magukat az FSzB meg roszgvargyija árnyékában a háború helyett szpecoperácijáról beszélő orosz médián, miközben az egyenlőségjelet tesz saját maga és a nyugati média közé.

Az oroszok az összes angol (meg minden más nyelven működtetett) orgánumukat agitpropra és dezinformációra használták/ják. Ránéztél az említett southfrontra az elmúlt hónapokban (meg akármikor azelőtt :rolleyes: ) ott volt minden ukrán vegyi támadástól a moszkva amerikai P-8-as Poseidon általi elsűlyesztésétől át minden. RT-n az utolsó percig nem volt támadás, utána meg azonnali orosz győzelem volt.

Nyugaton számít a közvélemény a politikában, és az oroszok erre hatni akarnak. Ezen orgánumok feladata a működésük első pillanatától kezdve a felforgatás és bomlasztás volt a nyugaton belül, miközben a ruszkik évek óta építik le a saját országukban a szólásszabadságot, most meg a háború első napjaiban szinte sztálini szintű elnyomásba mentek át és elvágták az összes nyugati médiát.

Nyugaton végre rájöttek, hogy az orosz média egy fegyver, amit ki kell venni a kezükből.
Bizony ezen az oldalon is túl nagy a szabadság!Nyugati agitprop jooo orosz agitprop roosz!Tetszik érteni?
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
604
7 314
93
Anyagháború. A lényeg hogy fogyjon az orosz haditechnika. Garantálom neked hogy az fog hamarabb elfogyni mint az európai készletek.
Minden egyes szétlőtt tankkal közelebb vagyunk a békéhez.
Csak az a kérdés, hogy az utolsó tankot hol fogják szétlőni. Vlagyivosztoknál, vagy Lisszabonnál? :D