[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
A brit kormány a Starstreak rakéták indítására alkalmas páncélozott Stormer platformok átadását tervezi Ukrajnának.

Erről a The Sun számol be, ahogy az Európai Pravda is
beszámol.

Szakértők "a legjobb rendszernek" nevezik őket, amelyet eddig bármely nyugati hatalom küldött.

Stormer-vehicle-fring-a-Starstreak-High-Velocity-Missile-HVM-on-Ex-Javelin-MOD-45158838.jpg

Stormer HVM Thales Starstreak indítása

A forrás szerint a brit védelmi minisztérium két héttel ezelőtt a Salisbury-síkságon rendezett kiállításon mutatta be a gépek teljesítményét az ukránoknak.

A 13 tonnás, csúcstechnológiás platformokat várhatóan napokon belül felrakják a C-17-es szállító repülőgépre, és bevetik a hadműveletek során

Mindössze háromfős személyzetre - egy vezetőre, egy parancsnokra és egy segédtisztre - van szükség a kezeléséhez.

Az Alvis Stormer egy modern katonai páncélozott jármű, amelyet a brit Alvis Vickers cég, jelenleg BAE Systems Land & Armaments gyárt . A Stormer a CVR(T) járműcsalád ( Scorpion , Scimitar , Spartan stb.) továbbfejlesztése, lényegében egy nagyobb, modernizált változat.

A brit hadsereg a HVM-mel (Starstreak & Lightweight Multirole Missile) felszerelt Stormert használja a rövid hatótávolságú légvédelemhez. (by Wilson)

 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 886
65 697
113
Szóval ez azt jelenti hogy az oroszok is kimerültek. Jó jel.
Inkabb bejott a kieheztetes. Tomegesen adjak meg az ukranok mar magukat a xar eletkorulmenyek miatt. Kar lenne azert a par napert elpazarolni csecsen vagy donyecki eletet. Lokalizalva vannak mar az Azovistak, se ki se be, nagy veszelyt mar a varoslakokra nem jelentenek.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 985
41 464
113
Az egyik szibériai egység éppen most űzte ki az ellenséget a településről. Torszkoje, Kramatorszki körzet, DPR , a mieink jelentik a helyszínről.
A Kramatorszk elleni támadás folytatódik
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
302
1 832
93
Na látod, ez van ha sok orosz propit fogyaszt az ember - elkezd ilyen hülyeségeket beszélni.
Hát, most majd kevesebbet fogyasztasz. :oops:

Értem, tehát úgy gondolod, hogy az a véleményem, hogy mindkét oldal ugyan olyan szar propit nyom, az szerinted csak az orosz propi eredménye lehet :)

Fel kell szépen venni a szemellenzöt, és akkor nem lehet baj, nem beszél az ember hülyeségeket, ugye? :D

Át is állok gyorsan 100% CNN/DW/Euronews/444 diétára, akkor nem érhet baj, nem tévelyedek el többet.
 
W

Wilson

Guest
Sojgu három hét után először nyilatkozik az ukrajnai háborúról....

Szerhij Sojgu orosz védelmi miniszter kijelentette, hogy Oroszország "következetesen végrehajtja a donyecki és luhanszki népköztársaságok felszabadításának tervét".

Szerinte az USA és más nyugati országok mindent megtesznek azért, hogy "a lehető legjobban meghosszabbítsák" a háború menetét.

"A külföldi fegyverszállítások növekvő volumene egyértelműen azt mutatja, hogy a kijevi rezsim provokálására törekszenek, hogy "az utolsó ukránig" harcoljanak" - mondta a miniszter.

Sojgu az utóbbi időben nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és nem is nyilatkozott. Márciusban a média és a kommentátorok találgattak az egészségi állapotáról, mivel ő sem nyilatkozott sokáig nyilvánosan. Utoljára március 29-én szólalt fel nyilvánosan.

 
  • Vicces
Reactions: antigonosz

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
azért drog és drog között is van kül.
Legyen az vmi hosszú meló, vagy túlhajtott vizsgaidőszak, van aki speed-el turbózza fel magát - egyébként a németek
is használták a 2.vh-ban.
Zelenszkij tulajdonképpen értünk drogozik, az európai értékekért... Na ne már! Nekem inkább tűnik úgy, hogy a drogfüggő elnök mindent szétcseszett maga körül, és végzetes háborúba sodorta az országát. :oops:
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Azert lett belole konfliktus mert ateistak akik max husvetkor latnak templomot, akkor is kivulrol termeszetesen jobban tudjak mint a keresztenyek, hogy mi az a katolikus es mi az a pravoszlav. Illetve azert mert boki felhozta a temat, rendszeresen 'katolikusnak' minositve a gorogkatolikusokat, noha teljesen mas vilag. O ezt propagandabol teszi, masok meg muveletlenbsegbol, meg mert mindent jobban kell tudnia annak aki kivulallo, ugye.

1. Jó ég. Te sem érted úgy látom...
De kösz, hogy szóltál, mert hívom is a rokonaim felét akik GÖRÖG KATOLIKUSOK, NEM GÖRÖG KELETIEK=pravoszláv, hogy tudjanak róla, hogy ők nem is katolikusok!
És a Pápa látogatáson is tévedésből voltak fent, mert nem tudják, hova tartoznak. :)
Olvass vissza, ha nem érted te sem a különbségeket a fenti kettő között.
De röviden két keresztény tömb határán részben vegyes jegyeket is mutató önálló vallási irányzat, keresztény, katolikus. A Kárpátokon túl nincsennek is felekezeti tagjai... szóval ahogy felénk mondják kevered a szezont a fa..zommal....
Ha ez sem elég, akkor higgy amiben akarsz, minden esetre menj beljebb te is abba templomba amiről beszélsz.
2.
bokinak ehhez semmi köze
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Értem, tehát úgy gondolod, hogy az a véleményem, hogy mindkét oldal ugyan olyan szar propit nyom, az szerinted csak az orosz propi eredménye lehet
Hááát, pontosan ez az oroszok és szócsöveik által tolt narratíva, és te itt vered az asztalt, hogy ugyan lehessen már orosz agitpropot fogyasztani minden mennyiségben.
93b69fb0c54008125bf5d354c124517e.png

Nem olyan nehéz kirakós ez mint amilyennek egyesek hiszik... :)
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
Erről beszéltünk itt néhányan pár napja.
A kézifegyvereket egy jelöletlen fehér furgon is elviszi (ld még emberkereskedők furgonjai), de a nehéz cuccot nem nehéz kiszúrni és már megy is a szeretetcsomag... Nem tudom, mire számítanak a hoholok.
Biztos ott mindenki ostoba. Mindenki hülye, csak az orosz okos.

Le vadásznak mindent és mindenkit.
Úgy, mint Valit.
:D
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
1. Jó ég. Te sem érted úgy látom...
De kösz, hogy szóltál, mert hívom is a rokonaim felét akik GÖRÖG KATOLIKUSOK, NEM GÖRÖG KELETIEK=pravoszláv, hogy tudjanak róla, hogy ők nem is katolikusok!
És a Pápa látogatáson is tévedésből voltak fent, mert nem tudják, hova tartoznak. :)
Olvass vissza, ha nem érted te sem a különbségeket a fenti kettő között.
De röviden két keresztény tömb határán részben vegyes jegyeket is mutató önálló vallási irányzat, keresztény, katolikus. A Kárpátokon túl nincsennek is felekezeti tagjai... szóval ahogy felénk mondják kevered a szezont a fa..zommal....
Ha ez sem elég, akkor higgy amiben akarsz, minden esetre menj beljebb te is abba templomba amiről beszélsz.
2.
bokinak ehhez semmi köze
Ezt toljátok az valami kultúr topicba.
 
  • Tetszik
Reactions: gigabiga

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
1. Jó ég. Te sem érted úgy látom...
De kösz, hogy szóltál, mert hívom is a rokonaim felét akik GÖRÖG KATOLIKUSOK, NEM GÖRÖG KELETIEK=pravoszláv, hogy tudjanak róla, hogy ők nem is katolikusok!
És a Pápa látogatáson is tévedésből voltak fent, mert nem tudják, hova tartoznak. :)
Olvass vissza, ha nem érted te sem a különbségeket a fenti kettő között.
De röviden két keresztény tömb határán részben vegyes jegyeket is mutató önálló vallási irányzat, keresztény, katolikus. A Kárpátokon túl nincsennek is felekezeti tagjai... szóval ahogy felénk mondják kevered a szezont a fa..zommal....
Ha ez sem elég, akkor higgy amiben akarsz, minden esetre menj beljebb te is abba templomba amiről beszélsz.
2.
bokinak ehhez semmi köze
Ezt irta Catles, aki gorogkatolikus:
Nos, ez jelen topic szempontjából tényleg lényegtelen téma, csak az utolsó mondatod miatt állnék bele. Mivel én pl. nem vagyok kívülálló. És katolikus vagyok. Görögkatolikus. Te viszont kevered a görögkatolikus és az ortodox egyházat (lehet hogy Nálatok ugyanazt értik ez alatt, de más, és ezt kérlek fogadd el.) Az oroszoknál vannak az ortodoxok.



A liturgia nyelve nem ószláv, hanem a helyi nyelv (amiért pl. a protestánsok is küzdöttek), nálunk pl. a magyar. A liturgikus elemek (borba áztatott kenyér, ikonosztázok) persze hasonlítanak az ortodox vonalra, de pl. az egyházi ünnepek (húsvét) a katolikus ünnepnapokon vannak. Az egyházfő a pápa, és nem a moszkvai (vagy ki tudja melyik) pátriárcha. Pl. a pápalátogatásra indultak külön görögkatolikusok szervezetten. (Illetve gyermekkoromban az átkosban, amikor az egyházat annyira azért nem támogatták, közös templomba jártunk a római katolikusokkal, megosztva azt egymással).

Persze lehet hogy én tudom ezeket a dolgokat rosszul, de akkor gyermekkoromtól kezdve engem elég erőteljesen átvertek, illetve egyes egyházi ismerőseim ezt az átverést azóta is folytatják.

Elnézést mindenkitől a hitvitáért, csak kellett egy új front új látom az ukrán-orosz mellett.;)
Ezt valaszoltam en neki, amit o like-olt:

"Amiket most irsz azok mar nem allnak szoges ellentetben azzal ami en irok, eppen inkabb azzal all ellentetben amit boki illetve az a masik c-betus (nem emleksze ma nevere) ir.
Par pelda: en katolikuskent is szoktam borba aztatott szentseget kapni, ez templomfuggo nem felekezettol fugg. Nem en irtam, hogy akarmilyen nyelvu lenne a liturgia nalatok. En azt irtam, hogy a liturgia is elter, az egyhaz szervezet is, sajat egyhazmegyeitek vannak es ez mind igaz. A gorogkatolikus az bizony az az ortodox (vagy pravoszlav, amelyik megnevezes neked jobban tetszik) aki elismeri a papat, de egyebkent a keleti vilaghoz tartozik.
Az egesz abbol indult, hogy a gorogkatolikus ukranokat (akik az ortodox kulturkorbe tartoznak) boki rendszeresen osszemossa (tudatosan) a nyugati (romai)katolikusokkal. En csak pontositottam. Erre az ateistak olyanokat adtak a szamba, mintha en azt irtam volna, hogy a pravoszlav az nem kereszteny, pedig hitunk szerint eleve csak 'altalanos' keresztenynek lehet valakit keresztelni, nem lehet mondjuk kulon pravoszlavnak vagy katolikusnak. (Ebben mondjuk a protestansoknak mas a velemenye)"

Tehat ket kereszteny eleg hamar egyetertesre tudott jutni, de a kivulallok meg mindig jobban tudjak, akiknek hiretelen nekiallt szaporodni a kereszteny rokanaik szama, meg 2 post es te is az leszel, meg 3 es te leszel a papa. Aha.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000
W

Wilson

Guest
Mikor Putyin az egész usa által csinált szivárványos/náci (honnan ismerős?) katyvaszt beledöngöli a Csernozjomba akkor is azon fogtok röhögni hogy mi volt a második lépcső...Persze a 2/3 után is mindenki hülye csak a hazai liberálnácik helikopterek.
Te most miről beszélsz? A napnál is világosabb már, hogy Oroszország nem fogja (mivel nem tudja) elfoglalni és megszállni Ukrajnát, teljesen őszintén kérdezem, hogy te azt hiszed, hogy az orosz haderő elfoglalja egész Ukrajnát?