[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 217
4 467
113
Ez valóban hamis lehet, de egy kicsit túl magabiztos és vicces azt mondani egy katonai fórumon, hogy nem lehet négyszer lelőni ugyanazon a helyen. Azt hiszem, a 20-as éveid egybeestek azzal az időszakkal, amikor eltörölték a kötelező katonai szolgálatot.
Ertelmezd amit írtam... mennyire életszerű hogy valakit 4x lőnek meg egymás után egy helyen?? Nem celbalovesrol beszéltem... ezt magabiztosan állítom....
 
  • Tetszik
Reactions: JonatánJoe

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 171
12 282
113
Ertelmezd amit írtam... mennyire életszerű hogy valakit 4x lőnek meg egymás után egy helyen?? Nem celbalovesrol beszéltem... ezt magabiztosan állítom....
sorozatban sem, ill ha ennyiszer eltalálnak az más miatt halálos, belsőd nem szereti ezt bárki bármit állít
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 153
42 478
113
Elképzelt!
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 314
2 522
113
Ertelmezd amit írtam... mennyire életszerű hogy valakit 4x lőnek meg egymás után egy helyen?? Nem celbalovesrol beszéltem... ezt magabiztosan állítom....
Rövid sorozattal, közelről 5,45 vagy 5,56-tal simán… simán mellalakon marad a sorozat.
De itt a konkrét ukrán megosztás esetében én sem hiszem, h erről lenne szó.
Bújtatott török marketing fogas inkább. :)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 099
31 037
113
Te Berlint sem tekintetted volna elfoglaltnak úgy 1945 márciusában, ugye?
Dehogy... Ott vannak? Na ugye! Megfutamodtak!
Pici realitás nem ártana néha. 2000-ről volt szó, ebből nyilván sok sebesült lehet. Jó, ha van 1000 harcolóképes katona. Nehézfegyverzet semmi. Lőszerek, kaja véges. A föld alatt vannak mint a patkányok. Mi alapján maradna Mariupol ukrán?:)
Oké. A felszínen orosz a zászló, de az csak egy szűk 5 méter! A föld felszíne alatt a vakondokok kék-sárga karszalagban túrják a földet, ők az urak a Föld magjáig.
Azért ez a Zelenszkij nevű színész elég cudar helyzetben lehet.
Abszolút “műfajidegen” figura, a kellős közepén a keleti-szláv antiszemitizmusnak.
Azt iratnak vele alá, amit csak akarnak.
Ki disznókkal hál… tipikus esete.

Kiengedte és felfegyverezte a köztörvényeseket, államelnöke egy halom korrupt oligarchának, szélsőséges ex-futballhuligánnak, akiknek erőszakos múltjuk, mi több harci tapasztalatuk van.
Másik oldalról fogják őt a nyugati világ hadiipari komplexumának milliárdos részvényesei, meg mindenféle kétes erkölcsű karrierdiplomata.
A családja egy dácsában van állami védelem alatt, ha nem hozza a figurát, amazok könnyen válhatnak baleset áldozatává.
Elég csak azt mondani, hogy eltalálta őket egy Iszkander.
Abból úgyis sok repked arrafele.
Élete alakítását kell nyújtania, ez a nem túl őszinte nemzetvezetés tetten érhető az oroszok előrenyomulásaikor menetrendszerűen előadott fenyegetőzésekkor, melyek valahogy mindig azután jönnek, hogy felmerülne a megadás gondolata. És követelőznie kell.
Nincs kiszállás, a fegyvereket meg kell rendelni, azokat le kell szállítani, Putyin különben sem győzhet, hiszen a liberális elit egzisztenciája a tét.
Úgyhogy Zelenszkij, a színész jól beleragadt a szerepébe, de ebből a sorozatfőszerepből már csak hullazsákban lehet kiszállni.
Sovány vigaszként az Ukrajna Hőse kitüntetéssel.
Be került a "nagyok játszóterére", ő az akit ha fellöknek, nincs szabadrúgás, egy "a világot jelentő szálkás deszkákon csupasz seggel a pokolba lecsúzdázó" strómanjai közül a globalista elitnek. A maffiavezér szerepében tetszelgő kifutófiú.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Szar a helyzet itthon is, igen.
De megnézem az EU motor németeket, aztán ott azt látom hogy legalább olyan szar! Ha nem állnánk ki a saját érdekünkben e mellett hogy nem szállítunk fegyvert az egyébként velünk csöppet sem baráti ország Ukrajnának, akkor sem lenne rózsásabb a helyzetünk, mert maga az EU is dögrováson van! Leginkább saját érdek elleni amerikai bábként viselkedő önsorsrontó vezetés miatt!

Itt az EU-nak eddig az USA által behálózott/hozzájuk bekötött EU-s vezetők okoztak leginkább valós károkat! Azért szenved az EU gazdaság, nem az oroszok miatt!

?

Kein Krieg. Ez a német politika alfája és omegája. Igen fontosabb még annál is, hogy 2-4% GDP. Ez az EK, EU egyikt talán fő lényege számukra. A Német-Orosz gazdasági tandem fő oka. És Putyin akkorát rúgott bele, hogy a fal adja a másikat. A német politika teljesen logikusan így reagálta le. Azt gondolni, hogy németo rekaciója egy full scale war esetén az lesz, hogy úgy teszünk mindha nem történt volna semmi teljesen abszurd. És azt, hogy azt csinálta amit az US nyakába varni még abszurdabb.

És ez nem csak Németo. Hanem többé, kevésbé az egész EU. Kivéve mi Hitler utolsó és leghübb szövetségesei.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 272
61 980
113
Igen, ennyit arról, hogy "már az orosz helikopterpilóták is demoralizáltak" - mert, hogy az egekbe lövik inkább el a muníciót, csak nehogy Putyin lázálmát támogassák...

Hetek óta látni ezt a korábban, lövészeteken begyakorolt eljárást.
Ami viszont nekem érdekes, hogy a Ka-52-es és a Mi-28N ezt párban adja elő. Ennek konkrét okára nem jöttem még rá.

Azonban van itt mégvalami. Az nyilván tény, hogy az így leadott sorozatok szórásképe azzal, hogy messzebbre mérnek csapást, jelentősen romlik. De a szóráskép meghatározásához nem a normális, vízszintes repülésből leadott NIR sorozatokéból kell kiindulni, mivel a forgószárnyak erőteljes leáramlása az ugrásból indított sorozatok esetén inkább az rakétablokkok mögé esik.
Vagyis a rakéták egy lényegesen zavartalanabb áramlásban indulnak neki.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 407
16 680
113
De mennyire lehet általános az, hogy elzavarják őket, hogy ne fészkeljék be magukat a házakba? Mert mondjuk az Azov és a többi szemét tuti lelövi őket, de mi van az egyéb, nem nacionalistákkal? Mert az lehet egy stratégia, hogy elkezdik a helyiek elzavarni a sajátjaikat, hogy minket aztán ne védjenek meg, és akkor van arra esély, hogy felgyorsulHAT ez az egész háború, a civil lakosságot tényleg megkímélő irányban. Csak ugye a kérdés az, hogy ez mikori, és mennyire lesz általános Mariupol után?
A helyi nackók számától függhet. Kevés nackó,minimális balhé,sok nackó nagy balhé.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Most normális vitát folytatunk vagy védobeszedet tartasz az Oroszok mellett?...:)

A tények a következők nem tudja senki a létében veszélyeztetni az Oroszokat mert akkor ők is elhamvadnak az orosz válaszcsapástól.
És Putyinnak senki sem tartott fegyvert a fejéhez, hogy indítsa el az offenzívát, volt választási lehetősége de ő emelett döntött ami Magyarország szempontjából nagyon hátrányos következményekkel járt, és az is tény, hogy ezzel a háborúval egyedül csak az USA járt jól.

Szerintem a háború legnagyobb nyertese messze Kína lesz. Aztán jön csak a Katar, US... vonal.

A legnagybb vezstese egyértelműen Oroszo. Idénre +2-4% GDP növekedés helyett - 11-14%. És a kilátások is problémásak.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 939
27 847
113
Putyin nem azért szakította le 2014-ben a két szaki köztársaságot mert annyira aggódott az ott élő oroszokért azért avatkozott be mert szüksége lett volna egy szárazföldi folyosóra az annektált Krímmel,de az akkor nem jött össze.

Visszatérve a kérdésedre ,én simán ki vártam volna, látható volt ,hogy az invázió előtt az USA mindent megtett annak érdekében ,hogy Putyint beugrassza egy invázióba, én meg voltam arról győződve, hogy az USA pofára esik, mert Putyint okos politikusnak tartottam, aki pontosan tudja, hogy egy orosz invázió Ukrajna ellen az USA számára főnyeremény lenne, nos tévedtem, Putyin úgy viselkedett ahogy az az
USA-k a lehető legmegfelelőbb volt.
Ezért támogatta őket Mariupol elfoglalásában már 2014ben, ahelyett, h aláíratta volna velük a Minszk I-et ill II-t.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 939
27 847
113
Putyin nem azért szakította le 2014-ben a két szaki köztársaságot mert annyira aggódott az ott élő oroszokért azért avatkozott be mert szüksége lett volna egy szárazföldi folyosóra az annektált Krímmel,de az akkor nem jött össze.

Visszatérve a kérdésedre ,én simán ki vártam volna, látható volt ,hogy az invázió előtt az USA mindent megtett annak érdekében ,hogy Putyint beugrassza egy invázióba, én meg voltam arról győződve, hogy az USA pofára esik, mert Putyint okos politikusnak tartottam, aki pontosan tudja, hogy egy orosz invázió Ukrajna ellen az USA számára főnyeremény lenne, nos tévedtem, Putyin úgy viselkedett ahogy az az
USA-k a lehető legmegfelelőbb volt.
Nem érzed az ellentmondást a 2 bekezdésed között? Putyin már 2014ben el akarta foglalni azokat a területeket, csak nem jött össze, az USA meg mindent megtett 8 évig, h beugrassza az oroszokat abba az invázióba, amit már 2014ben akartak, csak nem sikerült. Wut?
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 272
61 980
113
A legnagybb vezstese egyértelműen Oroszo. Idénre +2-4% GDP növekedés helyett - 11-14%. És a kilátások is problémásak.
Ukrajna a legnagyobb vesztes, utána a közép-európai államok.
Oroszország gazdasági visszaesése nem párosul infrastrukturális károkkal, mint Ukrajnában, ahol ráadásként a most rájuk szabadított hitelek kolosszális eladósodást, a fegyverzet pedig rettenetes közállapotokat fognak előidézni.
Ezen felül ez még középtávon sem lesz egy ideális befektetői környezet.