[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 699
113
Erősen a saját lovat dicsérve, és hozott anyagból dolgozva... Még ha az akarat meg is lenne, akkor is egy csomó hiba becsúszik, tettek már be ide egy check reportot velük kapcsolatban, érdemes ránézni ;)
Nyilván vannak hibák. Az a csoda, hogy ennyi infó megerősítetten össze lett szedve.
Egyébként az UA oldali veszteségek is akkurátusan szerepelnek.
Hát, hogy az RU-k nem adnak adatot? Nem mondta nekik senki, hogy ne.
De ettől még fenntartom, hogy nagyon menőn összerakott, ellenőrzött (95% ?) adatbázis.

Szvsz semmi más hb-ban eddig nem készült ilyen, real-time frissülő lista. Maxi respect nekik.
(mennyivel egyszerűbb lett volna Monty,Patton,Rommel élete, ha lett volna ilyenjük :D )
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
686
2 716
93
Akkor akár el is engedhették volna a civileket, vagy szabad várossá nyilvánítják. Hm, ez alapján egészen úgy tűnik, mintha az ukrán vezetést nem érdekelné a saját lakossága.
Azokon a területeken, amikről tudják, hogy biztosan elvesztenek, nem is érdekli se a lakosság, se az infrastruktúra. A kérdés az, mi lesz később?
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 699
113
ezt azért vitatnám,hiszen az oroszok köztudottan EW-téren igen csak élenjárók,még ha máshol nem is .. de itt igen,és nem a Donald Cook incidensről van szó,ami lehet meg sem történt,hanem arról hogy a nyugatiak elég sokat panaszkodtak Szíria kapcsán hogy nem müködik se a GPS,se a kommunikáció egyéb formái,bezavarták az AWACS-okat a ruszkik,és pont ezért tiltakoztak az oroszoknál,hogy emiatt veszélybe kerültek a katonáik és a katonai akcióik.
fsse tudja. A mindennapi példák /enkriptálatlan forgalmazás, rakéták 60%-ossága stb/ nem ezt mutatják.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and Sniper

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 444
7 170
113
Nem gondolom, hogy az oroszok vállalhatatlan feltételeket támasztanának. Nyilván nem akarják egész Ukrajnát és lehetőleg gyorsan lezárni a háborút. A gyorsat senki ne értse félre.
az a feltétel hogy viszik délt és donbaszt akkor lenne vállalható kijev számára ha az alternatíva az lenne hogy viszik kijevet esetleg nyugatukrajnát is
de ez a veszély nem áll fenn, akkor meg miért mennének bele bármibe is
nem áll érdekükben
ha meg mégis belemennek akkor az csak az időhúzást szolgálja, az hogy egy hete izyumnál nem történik nagyjából semmi azt mutatja hogy az orosz hadvezetésnek - személyesen a putyónak - még senki nem merte megmondani hogy a nyugatról beáramló utánpótlástengernek mi is lesz a jelentősége, ők még azt hiszik hogy ráérnek szépen komótosan a saját erők védelmére ügyelve lépésről lépésre haladva apránként felszámolni vagy legalább kizavarni az ukrán sereget, onnan, és ha ez sikeres volt majd fegyverszünetet hirdetnek aztán befagyasztják a konfliktust
hát nem
egy konfliktus befagyasztásához az kell hogy az mindkét félnek érdekében álljon
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Catles

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 584
45 648
113
Te azt gondolod, hogy attól, hogy a szaúdiak és a kínaiak kavarnak a jüan elszámolással majd a dollár tartalék valuta szerepe megváltozik, ennyitől még az égadta világon semmi sem fog megváltozni, ahhoz, hogy ez bekövetkezzen sokkal nagyobb volumenű folyamatoknak kell elindulni.
Nem, azoknak végig kell futni.

De már elindultak ezek a folyamatok. Körbe kell nézni a világban, az EU-n túl is. Egyre kevesebben kérnek az USA vezette - inkább leuralt - "szabad világból".
 
W

Wilson

Guest
+sajnos azt el kell ismernem, hogy -szvsz- ha rá lenne kényszerülve, a szemét atlantiak akkor sem engednék...
Két hónapja harcolnak a saját országukban az oroszok ellen mind a két oldalon sok áldozatba és vérbe került ez a háború, sajnos amikor így "belelendülnek"a felek akkor nehezen áll le egy háború.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 062
2 798
113
Ja, már Dobó is megmondta Egerben:
,,asszonyi szem gyöngítí a kart" kifejezetten ellenezte, hogy a várbeli katonákat, mesterembereket nők is kövessék. Ezek túszok, ha nem akkor is az ott lévő parancsnokok lelkét terheli a felelősség.
Az egri nőkről azért már hallottál (vagy az feminista propi)?
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 584
45 648
113
arany chf rol nem volt szo csak a rubelrol irtam.
nem adtam es nem kertem befektetesi tanacsot.
Ok, azért maradjunk jelenleg a tényeknél, aki a háború másnapján, első hetében Rubelt váltott dollárra, az beszopta.

Aki Dollárt Rubelre, az igen sokat nyert.

Én sem adok akkor többet befektetési tanácsot.
 
W

Wilson

Guest
most indult el,mivel innetől bárki kérheti a saját elszámolását,yüanban,rubelben,euróban,rúpiában,bármiben,és mivel nem lehet mindenkit vissza bombázni ezért a kőkorszakba,érdekes lesz az amerikai társadalom reakciója arra ha bekakil a dollárjuk. (nem tartunk még ott,de elindult egy folyamat)
Mint írtam, a petro dollár bedöntéséhez ennyi nem elég.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
Dehogyis, tényleg nem érted, hogy a komplett nyugat felsorakozott Ukrajna mögött elkezdték tömni hadianyaggal és utánpótlással ilyen támogatással nem fog álirni semmilyen számára vállalhatatlan diktátumot,mert nem lesz rákényszerülve...
Figyelj a törtenelem, kb. 50 éves távlatát nézve, akar hogy is lesz, idő kérdése és Ukrajna nem lesz érdek, de az orosz marad.
És nézve az usa bel/külpolitikáját, gazdaságát lehet ez előb lesz mint gondolnánk....
Minden csoda 3 napig tart.
Ez lehet 5 év lesz, de egyre csökkenő támogatással. Már ma sem, 2 hónap után sem egységesek a szankciók sem... ugye a teljes Eu már elfogadta, hogy úgy szankcionálják az orosz energiahordozókat, hogy kifizetik.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 369
84 789
113
Ezt most nem értem.
Volt egy határidő, addig kaptak repkedést. Utána újra meg kell hosszabbítani, ami nem történt meg, így három hónapig nincs repkedés. Hogy ez most olyan, mint amikor lemaradtál vmiről és csak a bünti után tudsz ismét hosszabbítani vagy olyan, mint a fociban az igazolások elqurása, passz, de elvileg három hónapig nincs repkedés. Hogy mi van ha közben van hosszabbítás? Passz. Török magánügy. Pont jön a nyár, de akkor is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 369
84 789
113
Az USA megkezdte Ukrajna MLRS-rendszerekkel történő ellátását
És mivel viszik oda? Ford Transitokkal? Mert ha vasúton, akkor ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 369
84 789
113
Figyelj a törtenelem, kb. 50 éves távlatát nézve, akar hogy is lesz, idő kérdése és Ukrajna nem lesz érdek, de az orosz marad.
És nézve az usa bel/külpolitikáját, gazdaságát lehet ez előb lesz mint gondolnánk....
Minden csoda 3 napig tart.
Ez lehet 5 év lesz, de egyre csökkenő támogatással. Már ma sem, 2 hónap után sem egységesek a szankciók sem... ugye a teljes Eu már elfogadta, hogy úgy szankcionálják az orosz energiahordozókat, hogy kifizetik.
Bidenékkel kb. le fogja szarni az USA Ukrajnát, sőt, szerintem a keleti NATO országokat is. Max. fegyvert ad el nekik, de látva pl. mi kitől vásárolunk, másnál is adott lesz ez a lehetőség, amint nem "Sorosista" kormányok fogják vezetni KEUT! Most alakítják ki a "Sorosistáknál" a függést, a kormánybukta után meg jön a fizetés, ami után újabb bukta, és kezdődik minden előlről. Mi csináljuk jól, na! Ismét.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and dkes

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 958
27 957
113
Ukrajna oroszok általi elfoglalása esetén nyugat nem csak az arcát veszíti el, hanem az ukriknak kiutalt hiteleket is.
Ha csak részben szűnik meg ukrajna, akkor is ugrik a kölcsön, mert egy megfelezett, végtelenül legyengült ukrajnát tovább nyúzni az egyenlő annak teljes elvesztésével (nyugat ellenség, éhséglázadások, szb.).
Ha Ukrajnát teljes egészében az oroszok elfoglalnák és magukhoz csatolnák, kb csak akkor látna a Nyugat valamennyit a pénzből, ha elismernék, h akkor Ukrajna Oroszország egyik tartománya. Biztos őszinte lenne Ursula néni mosolya, amikor ezt bejelenti.