neked biztos kimaradt az életedből az elmúlt 30 év,amikor Ukrajna nemzetállam volt és kiszakadt a birodalomból,jó reggelt Csipkerózsika (bocs de ezt nem tudtam kihagyni)Amúgy engem meglep hogy ti tényleg elhiszitek a náci narratívát. Annyira nyilvánvalóan politikai érdekből nyomatják az oroszok, ugye egyből össze is kapcsolják így a nagy honvédő háborúval. Meg hát orosz szempontból nagyon kényelmes a birodalmukat bomlasztó minden nacionalizmusra nácizmusként hivatkozni, de a kettő megint nem ugyanaz. Az ukránok alapvetően klasszikus nacionalisták akik most vívják a 48-as szabadságharcukat amiben el akarnak szakadni egy birodalomtól és nemzetállamot akarnak létrehozni.
A másik ami nekem érthetetlen hogy az oroszbarát magyar széljobb is átvette a náci Ukrajna narratívát, akikről pontosan tudom hogy nem áll tőlük messze a náci ideológia. Legalábbis az összes problémájukért a zsidókat okolják és a nácikról romantikáznak.
a második bekezdésre pedig .. pontosan rosszul tudod,mivel a nácikat megvetik a magyar szélsőjobbosok (is) egyáltalán nem nácizmusban gondolkodnak,de ehhez érteni/ismerni kellene azt a szubkultúrát ami neked nem megy.
pont ezért írtam pár napja,hogy hajlamosak az emberek összemosni a nácikat,fasisztákat,hungaristákat pedig mind a 3 más más tőről fakad,ellenben a zsidók okolása,ugyanúgy megtalálható a kommunizmusra is kivetítve,amikor zsidó származású iparmágnások vagyona került elkobzásra/államosításra stb .. (Pick,Hertz,Kotányi,Weiss Manfréd,Richter csak az ismertebb nevek) akkor a kommunisták is végeredményben nácik ,csak annyi a különbség közöttük,hogy az egyik nemzeti a másik meg internacionális szocializmusban gondolkodik ?
ps : szemlóhegyi villa kimaradt elnézést .. akkor Gyurcsány is náci ?