[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 984
5 428
113
Ebben igazad lehet, de akkor folytatódik a háború. Azt meg te felejted el, hogy ha a vesztes nem megy bele a békediktátumba, akkor tovább darálják mindaddig, amíg belemegy. Ha mi nem írtuk volna alá Trianont, ma már szinte biztosan nem lenne semmiféle Magyarország. Lenne helyette Nagyrománia, Nagycsehország, Nagyausztria stb... A háborút lezáró békeszerződés soha nem win-win állapotot rögzít, az egyik győz a másik meghunyászkodik...:D az is kellett Hogy a pacifista Károlyi Mihály szinte teljesen lefegyverezte a Magyar honvédséget!Így tényleg azt csináltak velünk amit akartak!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 632
113
Ebben igazad lehet, de akkor folytatódik a háború. Azt meg te felejted el, hogy ha a vesztes nem megy bele a békediktátumba, akkor tovább darálják mindaddig, amíg belemegy. Ha mi nem írtuk volna alá Trianont, ma már szinte biztosan nem lenne semmiféle Magyarország. Lenne helyette Nagyrománia, Nagycsehország, Nagyausztria stb... A háborút lezáró békeszerződés soha nem win-win állapotot rögzít, az egyik győz a másik meghunyászkodik...:D
Úgy tudsz lezárni jól egy háborút, ha a koncból mindenkinek adsz egy falatot. Románoknak, Lengyeleknek, és vagy a Szlovákoknak vagy nekünk.A szlovákoknak kb. nulla létjogosultsága van Kárpátalján. A cigányok többen vannak. Tehát ...

Az oroszoknak be kell venniük a Lengyeleket, nélkülük nincs békeszerződés, a Románokat is, túl közel vannak, vannak igényeik, nekik gondolom szintén lesz konc. Hogy minket megpróbálnak-e bevenni vagy Kárpátalját megtartják maguknak, passz. Túl kevés ott az orosz ahhoz, hogy megtartsák maguknak, de baromi jó helyen van, plusz urán, egyebek is vannak ott. Hülyék lennének ugye ...

metallogenic.jpg
 
W

Wilson

Guest
Ebben igazad lehet, de akkor folytatódik a háború. Azt meg te felejted el, hogy ha a vesztes nem megy bele a békediktátumba, akkor tovább darálják mindaddig, amíg belemegy. Ha mi nem írtuk volna alá Trianont, ma már szinte biztosan nem lenne semmiféle Magyarország. Lenne helyette Nagyrománia, Nagycsehország, Nagyausztria stb... A háborút lezáró békeszerződés soha nem win-win állapotot rögzít, az egyik győz a másik meghunyászkodik...:D
Igen, akkor megy tovább a háború az egyik vagy másik vagy mind a kettő fél kifulladásáig.Abban igazad van,hogy általálban nem egy win-win állapotban kötnek békét a háborúzó felek, de volt már jó pár példa a világtörténelemben, hogy mind a két fél kifulladt a háborúban és úgy kötöttek békét, hogy közel win-win szituáció volt.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 421
63 702
113
Persze, logisztikai vagy nem elsővonalas egységeknél + persze B-52. De azért a frontvonalba... hát legalábbis véleményes.
Szállítóhelikopterből a frontvonalban minek a legújabb típus?
Ezen felül a dolgoknak üzemideje is van.
Gyanítom, hogy a videón szereplő Mi-8-as fiatalabb, mint a RAF átlag Chinook-ja.
Amerikáról nem is beszélve.
A US Army számos olyan CH-47F-et használ első vonalas németországi bázisain, amelyeket még 1964-ben gyártottak!
Lehet, hogy ilyen régi vasak, de 2014-15-ben nullázták az üzemórájukat az F-konverzióval és upgrade-el.

A Mi-8-as, az Mi-8-as. Totál mindegy, hogy régi-e, vagy új, csak az számít, hogy mennyi élettartam van még a sárkányában és, hogy a front felett repülve milyen önvédelmi rendszerei vannak.
 
W

Wilson

Guest
A távolságnak semmi köze nincs a pénzöntéshez ha extra haszonra számitanak.Afganisztán esetében volt esély a pénz visszanyerésére többszörösen ugyanis a bányászati jogok megszerzése fegyveres uton azt jelentette volna nyersanyag hiány nem fogja sujtani az USA-t ameddig amerika barát kormányt tudnak pozicióban tartani.Ugyanis Afganisztán hegyei alatt ott van az egész periódusos rendszer.Ez(is) most már a kinaiaké lesz és egyetlen kinai fegyverest sem kelett feláldozni érte.
Van köze hidd el, Afganisztán bányászati jogai és ásványkincsei pedig mint a háború elsődleges oka egy elég népszerű ám eléggé véleményes tény, mivel azokat a vizsgálatokat Afganisztán ásvanykincseivel kapcsolatban még a szovjetek végeztek, de több kérdőjelet hagyták mint amit megválaszoltak, nem lehet tudni, hogy pontosan mekkorák ezek a készletek, hogy helyezkednek el , mennyire gazdaságos a kitermelésük,stb. Afganisztán jelentősége sokkal inkább a stratégiai elhelyezkedésében, rejlik mint az ásványkincseiben.
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
172
1 622
93
Dehogyis, tényleg nem érted, hogy a komplett nyugat felsorakozott Ukrajna mögött elkezdték tömni hadianyaggal és utánpótlással ilyen támogatással nem fog álirni semmilyen számára vállalhatatlan diktátumot,mert nem lesz rákényszerülve...
Úgy gondolom, hogy lesz egy határ, ameddig tömik fegyverrel őket. A kérdés, hogy mire jutnak a fegyverekkel, ki fogja használni a fegyvereket, és Zele amcsi marketingesei meddig tudják fenntartani a megfelelő légkört az ukrán nép körében, aki szenvedni fog, és mennyire a nyugati országokban. Illetve az USÁn kívül, a nyugati hatalmaknál lesz egy korlát, ahol már tényleg saját biztonsági érdekeiket sértené, ha odaadnák. Érdekes lesz majd azt látni, meg a politikusok álszent indoklását.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Arra felhívnám a figyelmet, Már eddig is kb 5 milliós területet foglalt el/ szabadította fel "Putyin". Ipari, tengerparti, mezőgazdasági területek... Plusz ugye ott van már a Krím kb 2.5 millió + az eddigi DNR/LNR kb 4 millió.
Annyira nem állnak rosszul az új Ukrajna/Novorossia projektel.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 820
47 189
113
És? A két város földrajzi helyzete teljesen más Mariupolt gyakorlatilag az ukrán hadvezetés leírta.
Úgy leírta bakker, hogy az elit 36. tengerészgyalogos dandárt, és az Azov színe-javát is leírta vele!

Komolyan hatalmas ahogy néha tekersz egyet a valóságodon, pusztán mert nem illeszkedik a narratívába ami arra utal, hogy minden az ukránok tervei szerint alakul!

Mariupoltban veszik és veszett oda az ukránok színe-java!
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 348
9 110
113
Amit én most látok az ukránoktól, sematikus kiszámítható gerilla harc eljárások... Ezeknek nem lesz számukra jó vége vagyis már vesztettek tehát már nincs is jó vége.
Töltsem fel én is folyamatosan az ukrán hullákról készített hetente ugyan azokat a forgatott képeket? Szerintem ezt itt befejezheted!
Lehet, szabira megy és csak előredolgozik.