Hát ok, de mi az arány? Mennyibe fáj a nyugatnak (ide értve az ellopott értéket a segélyekből/kölcsönökből, ergo esett harcértéket) és az orosznak?
Mert ahogy nézem az EU nem kívánja tömni azt a szemétdombot, most is látszik, hogy kényszer alatt teszi. A végén kinek kerül majd többe? Mert Afganisztán vagy Irak is pénzbe került és ott igazából hegyeket lőttek, nem ellenséget...
És az az én nagy bajom, hogy az EUval valahogy kifizettetik majd ezt a trágyadombot - vagyis fizethetünk egy magyargyűlölő rezsimet.
Egy Covid és egy szankciók miatti rogyadozó gazdasággal.
Nem mi fogunk itt vidámkodni a végén hidd el - mert pl. ha a nyugaton nem tudják majd a muszlim/niggereknek fizetni a védelmi pénzt (segíjt), akkor azok felgyújtják a városokat. És ahogy áll a helyzet nem fogják. És szerinted abdul ha nem tud fűteni majd télen mivel fog tüzelni? Hát vannak ötleteim...
Katonailag tekintve az oroszok meg közel harcolnak (logisztikai költség sehol ahhoz képest, ha a fél világot átrepülöd), magas a hazai támogatottság és ami az én vizsgálódásaim lényege - a légierejük lényegében uralja a légteret. Ami pedig döntő, mert az ukrán légierőt nem lehet pótolni, mert légierejük nem kap nyugati gépet, mert ugye orosz gyártmányok, átfegyverzésre meg esély sincs. Vagyis ez így is marad. A légvédelem MANPADS alapon marad - nagy hatótávolságút dettó bukták. Erőforrás légierő/légvédelem ellen innentől klasszisokkal kevesebb megy el.
Sehol sem látom hogy ne tudnák az oroszok X:2-3X-re kihozni a maguk irányába az anyagháborút, egyszerűen mert övék a légtér és a szomszédban harcolnak.
Már az invázió első napjaiban leírtam, hogy ebben a háborúban csak az USA fog nyerni mindenki más veszíteni fog, nekem sem tetszik ez a helyzet nagyon nem, de Putyin beleugrott ebbe az invázióba és elindultak a folyamatok,az ukri államszervezet nem omlott össze, mint ahogy azt még az amerikai tábornokok is várták és kialakult egy anyaghaború ahol a lényegesen nagyobb gazdasági és katonai potenciál az ukrikat támogató nyugati hatalmak oldalán van, egyetlen problémája van csak, hogy
békeidős állapotban van, és időbe kerül míg felpörög.
Az ukrán haderô számára viszont az jelenti a legnagyobb problémát, hogy idő kell a nyugati nehéz technika alkalmazásához.
Az orosz légierő legnagyobb problémája szerintem az, hogy hiába alakít ki légifölényt, a precíziós fegyverzet nagyfokú hiánya miatt pl a donbaszi offenzíva orosz hadmozdulatainak támogatását csak az ukri Manpads-k hatótávolságán belül tudják végrehajtani, ami nagyban rontja a hatékonyságukat.
Az ukrik számára a legnagyobb problémát szerintem nem az orosz légierő jelenti hanem az orosz cirkàlórakéták, az oroszok lenyűgöző mennyiségben lőtték eddig is cirkálórakétákat az ukrán célpontokra az ukrán haderő hátországára, és ez ellen nem tudnak hatékonyan védekezni az ukránok, ez lenne számukra a legsürgősebb, hogy hatékony nyugati légvédelmi rakétarendszereket kapjanak, de ha most adnának is nekik még akkor is hosszú időbe kerülne az, hogy alkalmazni tudják őket