[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Amúgy engem meglep hogy ti tényleg elhiszitek a náci narratívát. Annyira nyilvánvalóan politikai érdekből nyomatják az oroszok, ugye egyből össze is kapcsolják így a nagy honvédő háborúval. Meg hát orosz szempontból nagyon kényelmes a birodalmukat bomlasztó minden nacionalizmusra nácizmusként hivatkozni, de a kettő megint nem ugyanaz. Az ukránok alapvetően klasszikus nacionalisták akik most vívják a 48-as szabadságharcukat amiben el akarnak szakadni egy birodalomtól és nemzetállamot akarnak létrehozni.

A másik ami nekem érthetetlen hogy az oroszbarát magyar széljobb is átvette a náci Ukrajna narratívát, akikről pontosan tudom hogy nem áll tőlük messze a náci ideológia. Legalábbis az összes problémájukért a zsidókat okolják és a nácikról romantikáznak.
Az ukránok nem nacionalisták, hanem soviniszták. Az igazi nacionalista tiszteli más nemzet fiának hazafias érzéseit is. Na az ukrik nem ilyenek. Az ukrán soviniszták, még 2014-ben hűséget esküdtek a zsidóknak, egyszóval a legkevésbé sem értették meg a nemzetiszocialista tanítások lényegét.

A magyar szélsőjobbnak nevezett, normalitás- és szuverenitás párti közösség elsősorban nacionalista, és egyértelműen a világot uraló globalista elit és az egypólusú Új Világrendet elutasító Oroszország közötti konfliktusnak tekinti az ukrajnai háborút. Emellett nem felejtjük az elmúlt 8 év magyar-ellenes tevékenységét sem. Mivel az Isten-, nemzet- és családellenes egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek és hazának, nem támogatható a Nyugat álláspontja egy magyar nacionalista számára. A nemzet és haza szempontjából már középtávon is az lenne az érdekünk, hogy kilépjünk a nemzetállamokat felszámolni igyekvő euro-atlanti integrációból.
Azov-ezred-jelv-nye-a-n-ci-fekete-nap-s-a-Das-Reich-SS-hadoszt-ly-embl-m-ja.jpg

Azov zászlóalj jelvénye, a náci Fekete Nap és a Das Reich SS-hadosztály emblémája
azov4.jpg

azov6.jpg

azov-tanks.jpg

Azov ezred harckocsi százada a banderista vörös-fekete zászlóval
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
A nyitó pillanatban amikor besüt a nap kintről, nem kifejezetten vasműnek néz ki a környezet. Meg az arcok se olyanok mint akik felett 1 hónapja bombázzák az épületet. Szerintem ez nem a vasgyár, hanem valahol máshol/máskor lehet.
Akárhol is lehet, ebből csak az biztos, hogy ez egy kiépített, komolyabb óvóhely. Lehet simán Azovsztál, akkor a kölykök valószínűleg a harcosok családja, sleppje.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 016
113
És számít hogy pár hülyegyereknek horogkeresztes tetkója van? Szerintem nem, ez nem az a helyzet amikor ilyennel foglalkoznak. Ez alapján az egész ukrán államot nácinak bélyegezni teljesen abszurd.

Háború van, ilyen helyzetben félre szokás tenni a belső ideológiai ellentéteket a külső fenyegetés miatt. Csak egy példa, amikor az első vh után Magyarországon létre jött a tanácsköztársaság nagyon sok nem kommunista is csatlakozott azért hogy a megszállók ellen harcoljon.

Amúgy ennyi erővel az oroszok meg kommunisták. Szovjet zászlókkal vonulnak és szovjet emlékműveket emelnek a megszállt területeken. Tudod mennyi vér tapad a Szovjetunióhoz? Mennyi népirtást csináltak? Ez is benne van ám az ukrán tudatban...
Az a "pár hülyegyerek" az komplett Azov túlnyomó többsége. Igen, tegyük félre az ideológiát mert nem az a helyzet. Az amerikaiak is félretették az ideológiát, amikor például a japán 731-es alakulat "kutatási eredményeiért" cserébe büntetlenséget adtak olyan japán "orvosoknak", akik a saját bevallásuk szerint átlagosan napi 4-14 embert kínoztak halálra.
 
W

Wilson

Guest
Úgy leírta bakker, hogy az elit 36. tengerészgyalogos dandárt, és az Azov színe-javát is leírta vele!

Komolyan hatalmas ahogy néha tekersz egyet a valóságodon, pusztán mert nem illeszkedik a narratívába ami arra utal, hogy minden az ukránok tervei szerint alakul!

Mariupoltban veszik és veszett oda az ukránok színe-java!
Nem tekerek a valóságon a tényeket írom tett valamit is az ukrán hadsereg azért, hogy ne tudja bezárni a gyűrűt Mariupol körül az orosz hadsereg? Nem tett semmit...Az Azov majd nézz utána elenyésző arányt képvisel az Ukrán haderőben, az tény hogy fanatikusok és jól képzettek, de nem kell túl becsülni a jelentőségüket és a szerepüket.

És tévedsz az ukrán hadsereg legharcedzettebb és legütőképesebb alakulatai Donbaszban harcolnak...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Na, ez újdonság :eek:


/A PL tank-adakozást pótlandó, Challengereket küldene GB, brit személyzettel,
amíg a lengyelek cuccai be nem érkeznek./
Hát a lengyeleket se az eszükért fogják ellopni, ha ebbe belemennek... (bocs medik)
Eddig ugye T-72 alap,saját fejlesztés, majd Leo-2, nemrégiben Abramseket rendeltek. Ez már alapból logisztikai rémálom és egy extra púp a hátukra a Challengerekkel.
 
W

Wilson

Guest
miért szerinted mi elég hozzá ?? nem elég az hozzá,hogy eddig kizárólag dollárban kereskedtek az olajbizniszben = petrodollár most meg fordul a folyamat mert már nem kizárólag csak dollárban kereskednek az olajbizniszben = más pénznem/pénznemek is elfogadhatóak lesznek nem csak a dollár.

elmondod akkor hogy ha ez a folyamat beindult,az miképpen erősíti meg a petrodollárt ? erre igazán kíváncsi leszek ..

de hogy még érthetőbb legyen ..

egyedül neked van pékséged az országban,így tőled vesz mindenki kenyeret (petrodollár) ,ez a trend megy mondjuk 40 éve,aztán bejönnek az albánok és rád nyitnak egy pékséget akkor a te pékséged addigi hegemóniája nem kerül veszélybe ? el tudod magyarázni hogy miért jó neked az albán pékség ?
pláne úgy,hogy mondjuk a törökök,kínaiak (két itt lakó kajást üzemeltető népet írtam direkt) is elkezdenek az albánok példájára pékségeket nyitni.

miért jó ez neked,mi ebben számodra a biznisz ? nem kerül-e veszélybe a pékséged ? nem a bedőlés első jelei ezek ?

"A dollár közelgő haláláról szóló hírek erősen eltúlozzák ennek valószínűségét, és alábecsülik a világ dollárfüggőségének megszüntetése előtt álló akadályokat.

A jüan a SWIFT-en keresztül feldolgozott nemzetközi pénzügyi tranzakcióknak mindössze 2,5 százalékát teszi ki. A devizatartalékokból való részesedése ennél valamivel alacsonyabb.

A világkereskedelem mintegy felében a zöldhasút használják, beleértve az ázsiai-csendes-óceáni térség kereskedelmének 74 százalékát. A globális devizatartalékok mintegy 60 százalékát dollárban denominált eszközökben tartják, és a globális értékpapír-kibocsátás mintegy kétharmada dollárban történik.

Emellett a világ gazdaságainak mintegy harmada a dollárhoz köti valutáját. Kína nem, de kereskedelmi partnerei valutáinak kosarát használja, amelyben természetesen az USA a domináns valuta.

Az euró a világ második legtöbbet forgalmazott valutája, de a nemzetközi devizatartalékoknak csak mintegy 21 százalékát teszi ki, a külföldi országoknak csak mintegy öt százaléka kötődik az euróhoz, és a devizaadósságnak csak 23 százalékát bocsátják ki euróban, szemben a dollár 60 százalékával."

 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
W

Wilson

Guest
Úgy gondolom, hogy lesz egy határ, ameddig tömik fegyverrel őket. A kérdés, hogy mire jutnak a fegyverekkel, ki fogja használni a fegyvereket, és Zele amcsi marketingesei meddig tudják fenntartani a megfelelő légkört az ukrán nép körében, aki szenvedni fog, és mennyire a nyugati országokban. Illetve az USÁn kívül, a nyugati hatalmaknál lesz egy korlát, ahol már tényleg saját biztonsági érdekeiket sértené, ha odaadnák. Érdekes lesz majd azt látni, meg a politikusok álszent indoklását.
Nem a marketing miatt kockáztatja az ukrán baka az életet a fronton immár két hónapja, aki ezt gondolja az szerintem nagyot téved, és miután felpörgeti az USA a hadiipari komplexumait, nem lesz probléma a fegyverek szűkös kínálatával...
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 377
8 998
113
az a feltétel hogy viszik délt és donbaszt akkor lenne vállalható kijev számára ha az alternatíva az lenne hogy viszik kijevet esetleg nyugatukrajnát is
de ez a veszély nem áll fenn, akkor meg miért mennének bele bármibe is
nem áll érdekükben
ha meg mégis belemennek akkor az csak az időhúzást szolgálja, az hogy egy hete izyumnál nem történik nagyjából semmi azt mutatja hogy az orosz hadvezetésnek - személyesen a putyónak - még senki nem merte megmondani hogy a nyugatról beáramló utánpótlástengernek mi is lesz a jelentősége, ők még azt hiszik hogy ráérnek szépen komótosan a saját erők védelmére ügyelve lépésről lépésre haladva apránként felszámolni vagy legalább kizavarni az ukrán sereget, onnan, és ha ez sikeres volt majd fegyverszünetet hirdetnek aztán befagyasztják a konfliktust
hát nem
egy konfliktus befagyasztásához az kell hogy az mindkét félnek érdekében álljon
Én nem látok bele az oroszok fejébe. Azt viszont tudom, hogy vannak lehetőségek rákényszeríteni Ukrajnát, Donbasz és a déli rész elvitelének akceptálására, anélkül, hogy Kijevet vagy nyugat Ukrajnát el akarnák foglalni.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 377
8 998
113
Számold már össze a nato/eu meg az eur gazd szöv/csto csatlakozásra jelentkezőket!
Az még az előtt volt, hogy ez a - végletekig szétrohadt, álságos, népek önrendelkezését semmibe vevő és még hosszan sorolhatnám a negatív jelzőket - társaság megmutatta magát a saját valóságában. Így már nem is annyira étvágygerjesztő.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 016
23 401
113
"A dollár közelgő haláláról szóló hírek erősen eltúlozzák ennek valószínűségét, és alábecsülik a világ dollárfüggőségének megszüntetése előtt álló akadályokat.

A jüan a SWIFT-en keresztül feldolgozott nemzetközi pénzügyi tranzakcióknak mindössze 2,5 százalékát teszi ki. A devizatartalékokból való részesedése ennél valamivel alacsonyabb.

A világkereskedelem mintegy felében a zöldhasút használják, beleértve az ázsiai-csendes-óceáni térség kereskedelmének 74 százalékát. A globális devizatartalékok mintegy 60 százalékát dollárban denominált eszközökben tartják, és a globális értékpapír-kibocsátás mintegy kétharmada dollárban történik.

Emellett a világ gazdaságainak mintegy harmada a dollárhoz köti valutáját. Kína nem, de kereskedelmi partnerei valutáinak kosarát használja, amelyben természetesen az USA a domináns valuta.

Az euró a világ második legtöbbet forgalmazott valutája, de a nemzetközi devizatartalékoknak csak mintegy 21 százalékát teszi ki, a külföldi országoknak csak mintegy öt százaléka kötődik az euróhoz, és a devizaadósságnak csak 23 százalékát bocsátják ki euróban, szemben a dollár 60 százalékával."

de miért terelsz már sokadszorra ????????????

a petrodollárról beszéltünk ember !!! ha az beszarik vége van a dalnak nem érted ?? melyik részét magyarázzam el azt ezt megelőző irományomnak amit nem bírsz felfogni ? direkt leírtam közérthetően miről van szó (pékség vs pékségek ) melyik része nem volt világos ?
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Az Állami Duma nagyra értékelte Zelenszkij feltételét, hogy Ukrajna megtagadja a tárgyalásokat Oroszországgal​


2022. április 24., 12:48
20220322_gaf_ic08_006.jpg

Fotó: Global Look Press/Volodymyr Zelensky



Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozata arról, hogy Kijev kilép a Moszkvával folytatott tárgyalásokból, ha az orosz hadsereg által ellenőrzött régiókban népszavazást tartanak, őszinte ultimátum. Ezt Dmitrij Belik, az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának tagja jelentette be április 24-én.


Megjegyezte, hogy az ukrán elnök "nyíltan köp saját népe érdekeit az óceánon túli parancsok végrehajtása érdekében".
„Bármilyen feltételeket is javasol országunk, nem várhatunk megfelelő választ Kijevtől: a végsőkig eltökélt hatóságok emberei feláldozására nem kifizetődő a konfliktus gyors lezárása” – idézi őt az RT .
Belik szerint Zelenszkij már aláásta tekintélyét a nép előtt.
„Egyetlen ukrán elnök sem tud beavatkozni akaratnyilvánításukba, aki ne értékelné országa polgárainak szükségleteit. Szevasztopol és Krím ennek ékes példája” – zárta gondolatait.
Zelenszkij egy nappal korábban, április 23-án nyilatkozott Kijevnek a tárgyalásokból való kilépéséről az ukrán területen tartandó népszavazás esetén.
Április 21-én a harkovi régió ideiglenes polgári közigazgatásának vezetője, Vitalij Gancsev azt mondta, hogy a térség helyzetének stabilizálódása után polgári közvélemény-kutatást vagy népszavazást tarthatnak a térség politikai jövőjéről. az ukrán fegyveresek alól felszabadított területek. Ezt azzal indokolta, hogy a demokratikus társadalom magában foglalja a lakosság döntéseit.
Szintén az előestéjén vált ismertté, hogy a Zaporozsje régió Rozovszkij körzetének képviselői egy önállóan szervezett találkozón egyhangúlag a DPR-hez való csatlakozás mellett szavaztak – írja a Gazeta.Ru. Válaszul a DPR vezetője, Denis Pushilin biztosította, hogy nem marad észrevétlen a vágyuk, hogy a DPR részévé váljanak .
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter április 22-én azt mondta, hogy az orosz és az ukrán fél közötti tárgyalások zsákutcába jutottak. Oroszország nem várta meg Ukrajna kielégítő válaszát a korábban előterjesztett, a donbászi helyzet megoldására tett javaslatokra . Aggodalmának adott hangot amiatt is, hogy Kijevnek nincs szüksége tárgyalásokra Moszkvával .
Az orosz és az ukrán delegáció négy személyes találkozót tartott: március 29-én Isztambulban, ezt megelőzően - március 3-án és 7-én, valamint február 28-án - Fehéroroszországban. A tárgyalások online is zajlottak.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Én nem látok bele az oroszok fejébe. Azt viszont tudom, hogy vannak lehetőségek rákényszeríteni Ukrajnát, Donbasz és a déli rész elvitelének akceptálására, anélkül, hogy Kijevet vagy nyugat Ukrajnát el akarnák foglalni.
Ukrajna egészen biztosan megszűnt abban a formában, ahogy azt korábban ismerte a világ. Sokszor leírtam már, minden egyes nappal, amivel elodázni próbálják a végül elkerülhetetlen kapitulációt, rosszabb pozícióba kerülnek. A vége a folyamatnak pedig, lehet akár a teljes ukrán államiság megszűnése is. Ez persze hosszú évek múlva következhet be, de igen, ez is benne van a pakliban.
..
Rá kell nézni a térképre!
..
Május közepén pedig a hadiszerencse is fordulni fog, erről is írtam bizonyos asztrológiai összefüggések kapcsán.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Amúgy engem meglep hogy ti tényleg elhiszitek a náci narratívát. Annyira nyilvánvalóan politikai érdekből nyomatják az oroszok, ugye egyből össze is kapcsolják így a nagy honvédő háborúval. Meg hát orosz szempontból nagyon kényelmes a birodalmukat bomlasztó minden nacionalizmusra nácizmusként hivatkozni, de a kettő megint nem ugyanaz. Az ukránok alapvetően klasszikus nacionalisták akik most vívják a 48-as szabadságharcukat amiben el akarnak szakadni egy birodalomtól és nemzetállamot akarnak létrehozni.

A másik ami nekem érthetetlen hogy az oroszbarát magyar széljobb is átvette a náci Ukrajna narratívát, akikről pontosan tudom hogy nem áll tőlük messze a náci ideológia. Legalábbis az összes problémájukért a zsidókat okolják és a nácikról romantikáznak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 016
23 401
113

Az Állami Duma nagyra értékelte Zelenszkij feltételét, hogy Ukrajna megtagadja a tárgyalásokat Oroszországgal​


2022. április 24., 12:48
20220322_gaf_ic08_006.jpg

Fotó: Global Look Press/Volodymyr Zelensky



Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozata arról, hogy Kijev kilép a Moszkvával folytatott tárgyalásokból, ha az orosz hadsereg által ellenőrzött régiókban népszavazást tartanak, őszinte ultimátum. Ezt Dmitrij Belik, az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának tagja jelentette be április 24-én.

Megjegyezte, hogy az ukrán elnök "nyíltan köp saját népe érdekeit az óceánon túli parancsok végrehajtása érdekében".
„Bármilyen feltételeket is javasol országunk, nem várhatunk megfelelő választ Kijevtől: a végsőkig eltökélt hatóságok emberei feláldozására nem kifizetődő a konfliktus gyors lezárása” – idézi őt az RT .
Belik szerint Zelenszkij már aláásta tekintélyét a nép előtt.
„Egyetlen ukrán elnök sem tud beavatkozni akaratnyilvánításukba, aki ne értékelné országa polgárainak szükségleteit. Szevasztopol és Krím ennek ékes példája” – zárta gondolatait.
Zelenszkij egy nappal korábban, április 23-án nyilatkozott Kijevnek a tárgyalásokból való kilépéséről az ukrán területen tartandó népszavazás esetén.
Április 21-én a harkovi régió ideiglenes polgári közigazgatásának vezetője, Vitalij Gancsev azt mondta, hogy a térség helyzetének stabilizálódása után polgári közvélemény-kutatást vagy népszavazást tarthatnak a térség politikai jövőjéről. az ukrán fegyveresek alól felszabadított területek. Ezt azzal indokolta, hogy a demokratikus társadalom magában foglalja a lakosság döntéseit.
Szintén az előestéjén vált ismertté, hogy a Zaporozsje régió Rozovszkij körzetének képviselői egy önállóan szervezett találkozón egyhangúlag a DPR-hez való csatlakozás mellett szavaztak – írja a Gazeta.Ru. Válaszul a DPR vezetője, Denis Pushilin biztosította, hogy nem marad észrevétlen a vágyuk, hogy a DPR részévé váljanak .
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter április 22-én azt mondta, hogy az orosz és az ukrán fél közötti tárgyalások zsákutcába jutottak. Oroszország nem várta meg Ukrajna kielégítő válaszát a korábban előterjesztett, a donbászi helyzet megoldására tett javaslatokra . Aggodalmának adott hangot amiatt is, hogy Kijevnek nincs szüksége tárgyalásokra Moszkvával .
Az orosz és az ukrán delegáció négy személyes találkozót tartott: március 29-én Isztambulban, ezt megelőzően - március 3-án és 7-én, valamint február 28-án - Fehéroroszországban. A tárgyalások online is zajlottak.
na de ha az ukránok ennyire magabiztosak a népük elkötelezett és rendíthetetlen hűségében,mégis mitól félnek ? miért kell akkor felmondani a tárgyalásokat,hiszen itt a csoportban is az ukrán államiság és az egységes ukrán nemzet megszületéséről olvasgatok több ember "tollából" akik körömszakadtukig ragaszkodnak az igazukhoz ... :D :D
 
W

Wilson

Guest
de miért terelsz már sokadszorra ????????????

a petrodollárról beszéltünk ember !!! ha az beszarik vége van a dalnak nem érted ?? melyik részét magyarázzam el azt ezt megelőző irományomnak amit nem bírsz felfogni ? direkt leírtam közérthetően miről van szó (pékség vs pékségek ) melyik része nem volt világos ?
Nem terelek mert nem vagyok juhász....

A cikk részletesen leírja, hogy miért nem veszélyezteti jelenleg az a dollárt, hogy elveszti a világban betöltött tartalék valuta szerepét ,teljesen mindegy ,hogy petrodollarnak hívod a lényeg ott van a cikkben.Az nem jelent még semmit ,hogy a szaúdiak és ína kavarnak a jüan elszámolassal...

A hangnemből pedig szerintem vegyél vissza egy kicsit....
 
K

Kopi2000

Guest
Az ukránok nem nacionalisták, hanem soviniszták. Az igazi nacionalista tiszteli más nemzet fiának hazafias érzéseit is. Na az ukrik nem ilyenek. Az ukrán soviniszták, még 2014-ben hűséget esküdtek a zsidóknak, egyszóval a legkevésbé sem értették meg a nemzetiszocialista tanítások lényegét.

A magyar szélsőjobbnak nevezett, normalitás- és szuverenitás párti közösség elsősorban nacionalista, és egyértelműen a világot uraló globalista elit és az egypólusú Új Világrendet elutasító Oroszország közötti konfliktusnak tekinti az ukrajnai háborút. Emellett nem felejtjük az elmúlt 8 év magyar-ellenes tevékenységét sem. Mivel az Isten-, nemzet- és családellenes egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek és hazának, nem támogatható a Nyugat álláspontja egy magyar nacionalista számára. A nemzet és haza szempontjából már középtávon is az lenne az érdekünk, hogy kilépjünk a nemzetállamokat felszámolni igyekvő euro-atlanti integrációból.
Azov-ezred-jelv-nye-a-n-ci-fekete-nap-s-a-Das-Reich-SS-hadoszt-ly-embl-m-ja.jpg

Azov zászlóalj jelvénye, a náci Fekete Nap és a Das Reich SS-hadosztály emblémája
azov4.jpg

azov6.jpg

azov-tanks.jpg

Azov ezred harckocsi százada a banderista vörös-fekete zászlóval
Ja vannak a jo nacik (a mi nacijaink). Vannak rossz nacik (az ellenfeleink nacijai). Meg van, akikre csak szimplan ramondjak, hogy azok. Valasszatok...