[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

Hát ebben már volt lőszertároló elheyezve, nem a palóról adogattak.
Ha jól sejtem, akkor a RM 120-as kézi töltésű megoldása azért lehet jobban működő rendszer a Gidránban, mert elég kevés helyet foglal.
Marad hely a 2 fős löveg kezelői személyzetnek (elöl a sofőr, és a digitális tűzvezető rendszert kezelő löveg parancsnok ül).
Ezen felül egy elfogadható mennyiségű gránát is helyet kaphat odabent.
Ha meg kevés, akkor lehet a Gidrán után is utánfutót kötni. Abból időről időre pótolható a bentről elhasznált gránát mennyiség.
4 emberrel megoldott mobil 120mm-es aknavető üzemeltetése.
Újra beteszem, mert így jobban látszik a csillapító rendszer.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Érdemes megnézni, hogy a Gidrán tömege, plusz a Ragnarok csillapító rendszere mennyire brutálisan elnyeli a 120-as aknavető visszarúgását.
Gyakorlatilag alig van berugózás.
Viszonyításképpen ez meg az Elbit SPEAR-je, egy Sandcat-en:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Elég brutális csavaróerőt fejt ám ki erre a sokkal könnyebb gép alvázára. Különösen ha a cső iránya jelentősen eltér a jármű hosztengelyétől. Nem tudom, hogy mennyi lövést bír így majd ki ez az alvázkeret repedés nélkül, de elég rosszul néz ki...

Azt gondoltam.A méretével,meg a lőszer kezelési tér méretével vagyok szkeptikus.
Egy szabadcsapatot eltörölni bőven jó lesz.Tuzrajtauteses manőverező gerillataktikahoz is.Node halogato harchoz?
Persze azért örüljünk neki.A jelenhez képest hatalmas előre lépés.
Gidran lesz a Szittyak alapjarmuve,azért a nagy db-szamu rendelés?
Amúgy az aknavetős Gidrán hátsó része alaposan át lett alakítva: ki lett szélesítve, ezért nincs helyhiány.
A lövegcső tüzelő állásban szinte teljesen a járművön kívül van szóval nincs korlátozva a forgásban.

gid0.jpg

Egy Natter 7.62-es torony azért erre az aknavetős Gidránra is jól jönne, a ködgránátverők helyére. Azoknak biztos lehetne más helyet találni...

Amúgy az aknavetős Gidrán hátsó része alaposan át lett alakítva: ki lett szélesítve, ezért nincs helyhiány.
A lövegcső tüzelő állásban szinte teljesen a járművön kívül van szóval nincs korlátozva a forgásban.

gid0.jpg
Hasonló szélesítés van a EÜ verzión is.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
De amúgy ez alapvetően tüzérség, nem normál üzem, ha kézifegyverekből kapnak tüzet. Egy talpalt aknavető kezelőt mi védi?
Az ukrán háború alapján az látszik, hogy nincsenek összefüggő front vonalak: simán lehet orvlövész, aki kilövi töltögetőt...
Bízom abban hogy ez még csak prototípus és kitalálnak erre valamit....

• Tetszik
Reactions: Törppapa
Dandár szintű kis erejű csapásmérő drón: Warmate 1 (Mission Master UGV-re vagy más járműre integrálva?)
Mission Master UGV-n 6 drón szállítható, azokról indítható (csőből)
Dandár szinten is már túlterheléses támadás lenne indítható ezekkel
Itt szerintem kevered a Sima Warmate-et a Warmate TL-lel, ami csőből indítható.

• Tetszik
Reactions: vasszekely

6266adad4319c848418640.jpg

6266adafbaa57934152400.jpg
Ez miért nem kapott magyar festésmintát?