[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Mark Milley, az amerikai hadsereg egyesített vezérkari főnöke (oroszul vezérkari főnök) az amerikai hadsereg németországi Ramsteinben lévő bázisán tartott 40 védelmi miniszteri találkozó napirendjéről szólva megjegyezte, hogy többek között megvitatják "Ukrajna déli frontjának", azaz az Odessza-Mikolajiv iránynak a megerősítése kérdését.

Ezen kívül jelentések érkeztek egy romániai csapásmérő csoport létrehozásáról, amelyben lengyel egységek is részt vesznek. Ennek a csoportosulásnak "segítenie" kell Kisinyovot a "szuverenitás megvédésében", majd ezt követően bevonulni az odesszai térségbe, ellenőrzés alá vonva azt, biztosítva az ottani NATO-jelenlétet. Odessza, Ukrajna fő (valójában egyetlen) tengeri kikötője és legfontosabb logisztikai csomópontja rendkívül fontos mind a kijevi rezsim, mind nyugati urai számára, akik számos katonai létesítményt telepítettek a térségbe.

Jurij Kotenok


 
W

Wilson

Guest
Április 28-án az orosz erők fokozták a Mariupolban lévő Azovstal létesítménynél lévő ukrán állások elleni tüzérségi és légicsapások ütemét, és közvetlen csapást mértek egy ukrán tábori kórházra.

Ez derül ki az Amerikai Háborús Tanulmányok Intézetének friss jelentéséből.

"Szvjatoszlav Palamar százados, az Azov-ezred parancsnoka felszólította Kijevet, hogy "határozott intézkedéseket" tegyen az orosz csapatokkal szemben, és az ukrán védők valószínűleg kifogynak az utánpótlásból" - áll a jelentésben.

Donbászban a helyzet változatlan. A jelentés a tüzérség használatának növekedését rögzíti:

"A tüzérség koncentrált használata az orosz erők által Kelet-Ukrajnában áprilisban egyike azon kevés jelentős változásnak, amelyet Oroszország a háború első heteihez képest végrehajtott a műveleteiben" - áll a jelentésben.


"A tüzérség koncentrált használata az orosz erők által Kelet-Ukrajnában áprilisban egyike azon kevés jelentős változásnak, amelyet Oroszország a háború első heteihez képest végrehajtott a műveleteiben" - áll a jelentésben.

Vissza a hagyományos szovjet/orosz doktrinákhoz....
 
W

Wilson

Guest

Az orosz védelmi minisztérium reggeli összefoglalója

  • Az Orosz Föderáció Repülési Erőinek nagy pontosságú fegyverei megsemmisítették az Artem rakéta- és űripari vállalat gyártási épületeit Kijevben.
  • Az éjszaka folyamán nagy pontosságú légi indítású rakéták 10 ukrán katonai létesítményt találtak el, köztük kilenc élőerő- és haditechnikai koncentrációs területet, valamint egy lőszerraktárt Iljicsevka falu közelében.
  • A légierő egyik napról a másikra 112 ukrán katonai létesítményt talált el. Köztük két parancsnoki állomás, 11 erőd, 95 élőerő és katonai felszerelés koncentrációs helyet négy rakéta- és tüzérségi fegyverraktár Pokrovskoye és Gorokhovskoye településeken.
  • Az éjszaka folyamán 13 katonai létesítményre csaptak le a rakétaerők Ukrajnában. A Mikolajiv régióban található Gorohovskoe falu területén megsemmisült az ukrán Tochka-U rakétarendszer indítója, amelyből korábban Herson lakónegyedeire mértek csapást.
  • A tüzérségi egységek 975 tűz feladatot hajtottak végre az éjszaka folyamán. 21 parancsnoki állomást, 69 erődöt, 763 élőerő- és haditechnikai koncentrációs területet, valamint 107 tüzérségi állást találtak el. A csapások következtében több mint 280 ember vesztette életét, 38 páncélozott jármű és más jármű semmisült meg.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
537
2 498
93
Sziasztok!

Nap mint nap olvasom a hozzászólásokat.
Csak egy kérédésem van arról hogy miért mindenért is az oroszokat kell okolni a jelenlegi konfliktusért.

De azt kérném azoktól akik válaszolnak hogy elötte mielött gépelni kezdenek nézzék meg ezt a videót.

Nem, nem orosz videó.
A videót megnézve és a jelenlegi konfliktust és annak felépülését nézve mi a véleményetek?
Főként azoktól kérdezem akiknek az a véleményük hogy erről az egészről csak az oroszok tehetnek.

Miért kell homokba dugni a fejünket és nem akarni látni azt amit az amerikaiak nyiltan kimondtak már évekkel ezelött.
Üdv a szarviharban.

Amit írtál azzal az egyik oldal már rég tisztában van a másikat meg nem érdekli, sokszor szándékosan! További jó olvasgatást! :)