[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 425
31 832
113
Mert a zsoldosokat nem védi semmiféle egyezmény és nem számít hadviselő félnek. Elfogás esetén bűnözőnek tekinti minden valós hadviselő fél és statáriális módon elítélhető. (Gyorsan el is szokták)
Azért ez egy kicsit érdekes kérdés,mert a Francia Idegenlégió de jure zsoldosokbol áll,és az US TGY is foglalkoztat nem amerikai állampolgárt mint szerződéses katonát-vagyis zsoldost.
 
W

Wilson

Guest
A befektetők kedden dollárban kapták meg a
május 4-én lejáró két orosz államkötvénykibocsátás dollár kifizetéseit.


Alig egy nappal a "türelmi idő" lejárta előtt az orosz pénzügyminisztérium 650 millió dolláros kifizetését feldolgozták az európai elszámolóházak - jelentette a Bloomberg. A pénzt a Russia-22 és Russia-42 értékpapírok tulajdonosaihoz utalták át.

Az amerikai pénzügyminisztérium engedélyezte a tranzakciót, mivel a Kreml teljesítette az egyik legfontosabb feltételt: az adósságot a bejövő devizabevételekből vagy a nemzetközi tartalékok (mintegy 300 milliárd dollár) fel nem használt részéből fizeti ki.

A piac szinte biztos volt abban, hogy az orosz kormány megismétli a bolsevikok sorsát, akik 1918-ban nem fizették ki a cári adósságokat. A hitel nem teljesítési csereügyletekre vonatkozó jegyzések szerint a nem teljesítés valószínűsége 85% vagy annál magasabb.

A Kreml azonban hirtelen úgy döntött, hogy visszalép. Április 29-én a Pénzügyminisztérium bejelentette, hogy a kibocsátás pénznemében - azaz amerikai dollárban - teljesítette kötelezettségeit. A befektetők idegei még négy napig "remegtek". Sem pénteken, sem hétfőn, sem kedden reggel nem látták a pénzüket az eurókötvények tulajdonosai: csak akkor történt meg a kifizetés, amikor már kevesebb mint 11 óra volt hátra a fizetésképtelenségig.

Az orosz kormány számára a következő "igazság pillanata" május 26-án és 27-én jön el, amikor az "Oroszország-26" és "Oroszország-36" papírokért kell kifizetni.

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Mert a zsoldosokat nem védi semmiféle egyezmény és nem számít hadviselő félnek. Elfogás esetén bűnözőnek tekinti minden valós hadviselő fél és statáriális módon elítélhető. (Gyorsan el is szokták)
Na, akkor még egyszer:
Azért a Genfi Egyezmények mást mondanak.
Pl.
Azon országok esetében, amelyek aláírták az "1949. augusztus 12 -i genfi egyezmények kiegészítő jegyzőkönyvét, és a nemzetközi fegyveres konfliktusok áldozatainak védelméről" ( I. jegyzőkönyv ), a megkülönböztető jelzéssel nem rendelkező harcosok továbbra is hadifoglyoknak minősülnek, ha katonák során nyíltan hordják a fegyvert, és miközben az ellenség látható, amikor támadást hajtanak végre ellenük.
vagy:
A III . törvény értelmében az elfogott katonát törvényes harcosként , tehát hadifogoly státusszal rendelkező védett személyként kell kezelni, amíg az illetékes bíróság elé nem kerül (GC III. 5. cikk). Ez a bíróság az APGC77-ben vagy valamely azzal egyenértékű hazai törvényben foglalt kritériumok alapján dönthet úgy, hogy a katona zsoldos. Ekkor a zsoldos katona törvénytelen harcossá válik, de továbbra is "emberiséggel kell bánni vele, és tárgyalás esetén nem lehet megfosztani a tisztességes és szabályos tárgyaláshoz való jogától"
vagy:
A jegyzőkönyv 47. cikke tartalmazza a zsoldos legszélesebb körben elfogadott nemzetközi meghatározását, bár egyes országok, köztük az Egyesült Államok nem hagyta jóvá. Az 1949. augusztus 12-i genfi egyezményekhez csatolt, a nemzetközi fegyveres konfliktusok áldozatainak védelméről szóló jegyzőkönyv ( I. jegyzőkönyv ), 1977. június 8., kimondja:

A Genfi Egyezmény értelmében az összes (a–f) kritériumnak teljesülnie kell ahhoz, hogy egy harcost zsoldosnak lehessen minősíteni.
a) aki helyben, vagy külföldön kifejezetten abból a célból toboroztak, hogy fegyveres összeütközésben harcoljon;

b) aki ténylegesen közvetlenül részt vesz az ellenségeskedésekben;

c) aki alapjában véve egyéni haszonszerzési vágyból vesz részt az ellenségeskedésekben és akinek valamelyik összeütköző Fél, vagy annak nevében más, ténylegesen olyan anyagi ellenszolgáltatást ígért, amely lényegesen meghaladja az érintett Fél fegyveres erőinél szolgáló hasonló rangú és feladattal megbízott harcosoknak ígért, vagy fizetett összeget;

d) aki valamelyik összütköző Félnek nem állampolgára, vagy valamelyik összeütköző Fél által ellenőrzött területnek nem lakosa;

e) aki nem tagja valamelyik összeütköző Fél fegyveres erőinek; és

f) akit nem az összeütközésben részt nem vevő valamely állam küldött fegyveres erőinek tagjaként hivatalos szolgálatra.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 949
113
Továbbra is érdekes ez az Izrael beemelése a konfliktusba szál.

Május 9-re eredményt kell elérni, ez képzeheti egyre fokozodó feszültség alapját a Kreml falain belül. Ha Putyin megőrült, netán beteg, lehet, már a kiutat kell keresni. Arcvesztés nélkül kellene valahogy ki- és levonulni. Az antiszemita kártya kijátszásával Lavrov szándékosan túlbonyolítja az orosz helyzetet, amivel közben látványosan hibát követ el és beadja a lemondását. Vagyis kilép a játékból.

Hogy arcvesztés nélkül mehessen a leszerelőbuli, Izraellel a színfalak mögött egyeztetve, egy provokált műbalhét követően egy dísz-zsidót hoznak helyzetbe Putyin utódjaként. Merthogy tőle valahogy szabadulni kell. Valakit mondjuk Izraelből, az ottani oroszok közül. Egy oligarchát.
Vad koncepció, de működhet, hiszen így nem az USA-EU előtt kell letenni a fegyvert, hanem csupán a most bedobott antiszemita kártyát semlegesítik, de immáron az oroszoknak is van egy kirakat zsidó elnökük, miközben a világ közvéleménye előtt az idáig szándékoltan semleges és nagy csöndben lapuló Izrael lesz a béke megteremtője.
Magyarán, úgy ér véget az orosz-ukrán háború, hogy az oroszok összevesznek-kibékülnek a direkt megsértett Izraellel (ami csak az eltereléshez kell) és a két zsidó elnök majd Tel-Avivban írhatja alá az orosz-ukrán békét. Hangsúlyozom, az orosz is egy zsidó elnök lesz, tehát a Nyugat nem érintheti az országát, a szankciókat így lehet visszavonatni gyorsan. A világ megmenekül az összeomlástól.
Kész Hollywood...

Van aki túl sok 56-os filmet néz és már minden sarkon ÁVO-t lát, én meg ilyen marhaságokat koncepcionálok...

(A stáblista utáni extra jelenet: természetesen mi magyarok járunk megint a legrosszabbul)
Ez tényleg elég vad, de ez nem nagy ár a békéért.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Ukrajna „nem hagyott fel” NATO-csatlakozási szándékával – mondta Olga Stefanishyna, az európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes, miközben bírálta a szövetséget „habozásáért”.

 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Lol! A TV-ben? Nézem.
Hogy az Amcsi külügyminiszter "...weitreichende Zusagen..."-eket tett (messzemenő beleegyezéseknek is lehetne fordítani, de a "Zusage" az kb a beleegyezés és a gesztus között van).
A Riporter hölgy így fojtatja: "Egy rövid élettartamú ígéret.".

Nem hiszem, hogy ami a tárgyyalás különböző fázisaiban elhangzik, az egyáltalán eléri az ígéret szintet...

A COCOM-ról lekerültek...
A csaj nem az eredeti 1990-es kommentár... Legalább hallgatnád végig ;)
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 255
61 836
113
akkormár nem egyszerűbb ha P-t likvidálják?
Ahogy írtam, az alapvetés hogy "P" kikerül a döntési folyamatból. Ez önmagában nem a megoldás, hanem a probléma. Mert ezután kell valahogy a hatalmi űrt betölteni és arcvesztés nélkül Ukrajnából levonulni, amihez valamilyen korreográfia kell.
Nem elég Putyint kilőni, hogy aztán lesz, ami lesz.
Putyin utánra kell gyorsan egy eladható karakter. Ha szilovik lesz, akkor megy minden tovább, de annak függvényében, hogy az illető milyen támogatottságú.
Putyin se rendelkezett támogatással a Jelcin körüli felhőből, de bírta az elnök bizalmát és volt egy saját csapata Szentpétervárról.
A közvetlenül Putyin alatti szilovik krém mind csupa így-úgy egyenrangú második ember, egyik se jobb a másiknál. Ebből így csak civakodás lesz, pont mint lett volna Jelcin után, ha az oligarchákra maradt volna a Kreml.
Akár Putyin akarja felelősséggel, akár Lavrov becsülettel (vagy bárhogy) az új embert, annak ismét egy "külsősnek" kell lennie, de saját csapattal.
 
K

Kopi2000

Guest
Nem OO-ban vannak hanem az LDPR-ben....
És mindenhol van "H" büntetés, ahol katonai közigazgatás van.
Állítólag voltál katona, tudnod kellene.
Tudod , őrségben alvásért is fejbelőnek a frontban....ahogyan egy nemi erőszakért akasztás jár.
Az tulajdonkeppen Oroszorszag. Amugy mi lesz a sorsa az elfogott Wagnereseknek?
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93