[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

Mit fog tartalmazni az új uniós szankciócsomag​

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője a Twitteren jelentette be, milyen korlátozó intézkedésekről tárgyalnak a hatodik szankciós kör részeként. A részleteket egyelőre nem árulta el, de a megbeszélés néhány részlete már korábban ismertté vált a média számára. A szankciócsomag legfontosabb pontjai a következők:

 
  • Hűha
Reactions: zeal and Kim Philby

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 022
66 488
113
Az EU olajbojkott 6 hónap múlva indulna. 8 hónap mulva kész olajtermékekre is vonatkozna a komisszió javaslata szerint. Erre a csehek és bulgárok is kivételt kérnek, hasonlóan a szlovákokhoz meg hozzánk. (Die Welt)
Mi meg a szlovakok (akik mi vagyunk csak csehul beszelnek) allitolag 20 honapot kaptunk a teljes atallasra/leallasra. Nem latom hogy honnet lesz 20 honap mulva tobb olaj kitermelve a vilagban es ide szallitva valahova talan a horvatokhoz, akik persze maguknak akarjak majd. Allamositasok hullama van epp a fejlett nyugaton, egyenlore meg csak orosz vagy strategiai cegek, de be fog ez gyuruzni ide is a vadkeleti barbarokhoz. Ki fogja atallitani a technikat arab olajra ha a kornyeken mindent at kell allitani? Ki fogja fizetni ennek az arat? Miert jobb a vilag masik vegerol utaztatni a fosszilis energiat olyan hajokkal amik rendkivuli modon szennyezik a kornyezetet? Ha meg hajotores van mindenki visit hogy jajj szegeny pelikan tiszta olaj mar jujj... Hol vannak ilyenkor a nagy nyugati zoldek meg a Greta Tungsberg?
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Húha. Van baj :D :D
Fekete mágiára utaló jeleket találtak UA katonai vezetési pontokon
/a RIA Nov szt/ :D
És akkor sokak szerint az RU hírek a mérvadók. OK :D LoL
Ez miért olyan hihetetlen? A nyugat vezető körei nyilvánosan gyakorolják a feketemágiát, pl ezért van a médiában művészetben stb minden tele okkult szimbólumokkal. Nézz körül a demokraták háza táján, a Podesta fivérek Szellemi elődeik gyermekeket áldoztak Molochnak. Az okkultizmus a náci rendszerben is erőteljesen jelen volt, így nem csoda, hogy az ukrán neofasiszta államban is megjelennek ezek a tendenciák.
 
W

Wilson

Guest
Az ukrán híradások szerint az eddig Ukrajnának leszállított M777 lövegek már donyecki fronton vannak helyi beszámolók alapján Kamatorszktól keletre valószínüsítik a működési körzetüket.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 022
66 488
113
Ezt még nem olvastam itt, de eléggé eszkalációszagú az ügy...

"Szergej Nariskin, a Külügyi Hírszerző Szolgálat szóvivője szerint az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálathoz eljuttatott információk szerint Washington és Varsó olyan terveken dolgozik, amelyek szoros katonai és politikai ellenőrzést hoznak létre „történelmi birtokaik” felett Ukrajnában.
A FIS szerint az „újraegyesítés” első szakasza a lengyel csapatok „orosz agresszió elleni védelme” leple alatt történő bevezetése kell, hogy legyen Ukrajna nyugati régióiba. A közelgő küldetés módozatairól a Biden-adminisztrációval tárgyalnak. „Az előzetes megállapodások szerint NATO-mandátum nélkül, de „hajlandó államok” részvételével zajlik majd. Varsó még nem tudott megállapodni a „hasonlóan gondolkodók koalíciójának” potenciális résztvevőiről” – közölte a
A FIS ugyanakkor rámutatott, a lengyel vezetést nem érdeklik működésében „felesleges kémek”. „Az úgynevezett békefenntartó kontingenst Ukrajna azon részein tervezik bevetni, ahol minimális az orosz fegyveres erőkkel való közvetlen összecsapás veszélye. A lengyel hadsereg kiemelt „harcfeladatai” pedig az ott található stratégiai objektumok feletti ellenőrzés fokozatos átvétele az Ukrán Nemzeti Gárda részéről. A lengyel különleges szolgálatok már keresik az ukrán elit „megegyező” képviselőit, hogy Varsó-orientált „demokratikus” ellensúlyt alkossanak a nacionalistákkal szemben” – áll a FIS jelentésében.
A lengyel adminisztráció becslései szerint a nyugat-ukrajnai megelőző beágyazódás nagy valószínűséggel kettészakítja az országot. Varsó lényegében átveszi az irányítást azon területek felett, ahová a „lengyel békefenntartók” belépnek. Lényegében az első világháború utáni Lengyelországgalországot. Varsó lényegében átveszi az irányítást azon területek felett, ahová a „lengyel békefenntartók” belépnek. Lényegében az első világháború utáni Lengyelországgal megkötött történelmi „alku” megismétlésére tett kísérlet, amikor az antant által képviselt kollektív Nyugat elismerte Varsó jogát először Ukrajna egy részének elfoglalására, hogy megvédje lakosságát a „bolsevik fenyegetéstől”. ”, majd beépíteni azokat a területeket a lengyel államba. Az ezt követő események világosan illusztrálták a gyarmati rendet és az erőszakos polonizációt, mint a „Nagy-Lengyelország” felépítésének fő módszereit” – zárta a FIS."

A fent leirtak mellett azt szurom le meg ebbol hogy ki kell valtani a nyugat ukranban levo maradek ukran fegyvereseket akik kellenek a frontra. Hogy miert? Mert nyilvan elfogytak akik ott voltak. Azt ne felejtsuk el hogy mindenrol nem kapunk a telegramon sem informaciot. Az a par film nem az osszes esemeny es a front mogotti vesztesegek nem latszanak rajt az ukran oldalon.

Itt meg egy ujabb kis vilagkiallitas.

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 963
36 016
113
Ukrajna Oroszország teljes vereségére törekszik - vezető tisztségviselők
Kijev kitart amellett, hogy az egyetlen dokumentum, amit aláír Moszkvával, az Oroszország "kapitulációja"
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 116
42 261
113

Mit fog tartalmazni az új uniós szankciócsomag​

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője a Twitteren jelentette be, milyen korlátozó intézkedésekről tárgyalnak a hatodik szankciós kör részeként. A részleteket egyelőre nem árulta el, de a megbeszélés néhány részlete már korábban ismertté vált a média számára. A szankciócsomag legfontosabb pontjai a következők:

Hülyék ezek, már az egyház is.:(
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
https://karpataljalap.net/2022/05/03/jarmuvek-elvamolasarol-hadiallapot-idejen
https://news-front.info/2022/05/04/strannosti-vojny-na-ukraine/

Napi ukroimport:

Ukrajnában áprilisban eltörölték a járművek vámkezelésére kivetett adókat. A kárpátaljai magyar honlapnak nyilatkozó ukrán illetékes szerint: "Megjegyezném továbbá, hogy ha a katonaköteles (18-tól 60 évesig) férfiak zöme nem is hagyhatja el Ukrajnát a hadiállapot idején, mégiscsak jó, hogy szükség esetén legalább a nők behozhatnak járművet az országba, méghozzá a korábbiaknál valamivel kevesebb költséggel."

A valóságban: az ukrán és az EU-vámok elengedésével (ezt az EU-tagállamok "humanitárius segítségként" lépték meg a "harcoló/szenvedő" Ukrajna megsegítésére) megkezdődött a luxusjárművek beözönlése az országba a "hadsereg számára". Ezzel az ürüggyel csupán az elmúlt 8 napban 14 300 személygépkocsit hoztak be Ukrajnába.

Musztafa Najom ukrán közlekedési miniszter megbízottja elismerte, hogy "partnereink Lengyelországban, Szlovákiában és Romániában elképedtek egy harcban álló ország gépkocsiállományának ilyen gyors felújításán, és kénytelenek voltak csökkenteni azon határátkelők számát, ahol díjmentesen behozhatóak az importjárművek".
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 022
66 488
113
Azért a német precizitás az német precizitás! A legrosszabbkor sikerült nekik a legbutábbakat megválasztaniuk ...
Egy honapja meg azert ment a picsogas hogy ne vasaroljanak fel mert hiany lesz, meg hulyek akik felvasarolnak, meg noveli az arakat a felvasarlas.
Na most szerinted egy ilyen ajanlat utan mi fog tortenni?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Ugye tudod , hogy pl a szaki haderő elég vegyes képet mutat a felszerelés és így egyenruha tekintetében is,.abban az orosz beszámolóban amelyben egy Mariupolban harcoló szaki katona számol be a tapasztalatairól, beszámol arról,hogy a szaki katonák minden további nélkül felvették az ukrán katonák ruháit és bakancsait mert sokkal jobbak voltak, mint amit ők kaptak.
Ez általában a mellényekre igaz, nem a gyakorlóra. Erről videó is volt.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
Ez általában a mellényekre igaz, nem a gyakorlóra. Erről videó is volt.
Az általam berakott mariupoli szaki katona beszámolója alapján a gyakorlóra is.
Amúgy nem régen néztem egy orosz drón videót a Popasnában harcoló Wagner zsoldosokról ők sem orosz gyakorlóban nyomták.....