[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Csakhogy az egyik követelés a Krím annektálásának elismerése.
Nem olvastad?
:)
Vajon mit kell adni ezért cserébe?
Szeretné a két köztársaság kiszakitásának elismerését?
Vajon mit kell adnia ezért cserébe?

Érted már miért szeretne területeket elfoglalni háborúval?
Hogy tudjon alkudni a békéért.

Mi van, ha nem ismeri el ezeket Ukrajna?

NINCS BÉKE....

Ha nincs béke, maradnak a szankciók.
Ha nincs béke, jönnek a NATO fegyverek.
Ha nincs béke, Ukrajna területén lehetnének NATO erők.
Ha nincs béke, a megszállt területeken háborúzni kell.
Ha nincs béke, bármikor rosszabbra fordulhat
a megszállt területeken a helyzet.

Konklúzió:
Ha nincs béke, háború van, amit el lehet veszíteni.

Tehát kell a béke Putyinnak, az oroszmak.

Azt viszont kupec stílusban ki kell alkudni. Mert a katonai helyzet nem ad más lehetőséget.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 392
16 659
113
Szövegértelmezés nézd meg mit írtam....:)

Segítek mire kell figyelned "mert ha odateszik magukat.."

Örülök, hogy ismét segíthettem neked...:)

És veled ellentétben én tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy mit akarok közölni és , hogy mit mondtam.Ráadásul veled ellentétben én nem szoktam azzal kapcsolatban megfellebbezhetetlen ítéletet mondani és okoskodni amivel kapcsolatban még alapvető ismereteim sincsenek.
Ne erőltesd. Mivel nem láttunk még az infrastruktúra elleni orosz tüzérséget,tehát feleslegesen erőlködsz,nem megy ez neked. A Wilsoni magaslatok. Ja,nem.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 609
113
Török-Görögország mindketten NATO tagok!Mivel az Ukránok nem gyakorlatilag a Natot támadnák meg ha minket és életbe lépne az 5-ik cikkely!
igen ez igaz,viszont elképzelhetőnek tartom, hogy fel lesznek véve mint NATO tagország,már mint ami marad belőlük,mi meg lehet repülünk ..mivel úgyis csak egy felesleges kolonc vagyunk az önálló gondolataink miatt a nyakukon. (de a kilépés már csak az ukránok miatt is életveszélyes lenne számunkra,pedig nem vagyok a tagság elkötelezett híve)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 914
21 742
113
Szerinted masok nen unjak, hogy egesz nap istenititen az oroszokat? Mert engem pld. ez untat, csak a bekesseg kedveert leirva. Nyitni kene egy "oroszorszag dicserete" cimu topikot es ott kielhetnetek magatokat. Inkabb anekdotazom, mit tegyek ilyen tipus vagyok... De a tortenelmi ismeretek nemcsak a multat hatarozzak meg, hanen a jovonek is adhatnak iranyt. Felteve, ha elmelyultebben foglalkozik valaki a temaval.... es nem csak par kliset skandal. Kb. mindennap ugyanazt a 6-8 kliset fogalmazzatok at mara mar ezres nagysagrendben....
Nem tudom te engem kivel keversz ossze illetve kik koze keversz vagy sorolsz. Mindenesetre nagyon meg lennek lepve ha olyat talalnal ahol en „istenitem“ az oroszokat. Szerintem nem nagyon fogsz ilyesmibe belefutni.
Masodsorban pedig kerlek merlegeld milyen temanak van koze a topichoz es azzal kapcsolatban irj. Teljesen szet es szarra offolod a futeseddel, a hazaddal, a csaladod tortenetevel… es meg sorolhatnam. Egyiknek sincs koze a konfliktus temajahoz. Az irasod alapjan boven van annyi inteligenciad, hogy felismerd mi tartozik ide es mi nem. Es ezzel en lezartnak is tekintenem ezt a beszelgetes, nem offolnam magam is tovabb.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 028
54 047
113
Olekszij Danilov úgy véli, hogy a magyar hatóságok tudtak az Ukrajna elleni agresszió előkészítéséről. Sőt, megvolt a maga területi érdeke is.

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára élesen bírálta Magyarország álláspontját Oroszország Ukrajna elleni háborújával kapcsolatban - közölte az RBC-Ukraine.

Danilov úgy véli, hogy



– mondta az RNBO titkára.

Az ukrán vezetés "beárazta" Magyarországot.




Kedves Olekszíj,úgy 8 éve kb 5 milliárd ember tudta,hogy el fogják kenni a szátokat az Oroszok, nem kicsit,nagyon,remélem,hogy nem lesz most alku,és fel fognak benneteket hajigálni a szpecnazosok egy Kamaz platóra,egy hosszabb szibériai üdülés nyitó eseményeként,hogy tudjatok majd elmélkedni favágás közben az angolszászokkal kötött alkuk megjósolható végeredményein.
Nem örülnék ha csak hátrakísérnének benneteket, kedves Ukrán elitek,a Rada mögötti kukatárolóba egyesével,az mégsem demokratikus. ;)
Honnan ez a kukatárolós fétisem?:rolleyes:
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Az energiaválság - a pillanat struktúrája

USA: 30%-os áprilisi és 18%-os áremelkedés az elmúlt 3 napban. A benzin árának csökkentését célzó stratégiai olajtartalékok rekord mértékű felszabadítása nyomán a benzin ára ismét 4,2 dollárra emelkedett gallononként.

ES: 38%-os energiaár-emelkedés áprilisban. 1079,5 dollár ezer köbméterenként - a londoni ICE tőzsde adatai szerint szerdán az EU-ban a gáz határidős ügyleteivel kereskedtek.

India: február óta erőteljesen növelte az orosz olajszállításokat, és mára 20%-kal növelte azokat a 2021-es év egészére vonatkozó összes vásárláshoz képest.

Kína: 60%-kal nőttek az év eleje óta az Oroszországból a Szila Szibérián keresztül érkező gázszállítások. Kína független finomítói növelték az orosz nyersolaj vásárlását, míg az állami tulajdonú PetroChina, Sinopec, Sinochem és CNOOC fenntartották jelenlegi vásárlásaikat.

Németország: Robert Habeck német gazdasági miniszter ma kijelentette, hogy az orosz olajjal szembeni uniós embargó az olajárak további emelkedéséhez fog vezetni.

Magyarország: Az oroszországi olajimportra vonatkozó uniós embargó tönkreteszi Magyarország gazdaságát - mondta ma Szijjártó Péter külügyminiszter

Szlovákia: Karol Hálek szlovák energiaügyi miniszter ma kijelentette, hogy az orosz olaj betiltása tönkreteszi a gazdaságot

Lettország: a tűzifa ára 2021-hez képest csaknem kétszeresére emelkedett, 2 köbméter ára 220 euróra nőtt.

EU: Az EU utóelnökei szerdán nem jutottak megállapodásra az orosz olajimportra vonatkozó embargó bevezetéséről

OPEC: a kartell főtitkára ma kijelentette, hogy a világon nincs szabad kapacitás az orosz olaj pótlására

A világ nyugati fele úgy rohan a vesztébe, mintha kötelező lenne.

:confused::(
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Az ukrán haderő által megsemmisített T-90M Harkiv régióban...

photo-2022-05-04-19-11-14-768x406.jpg

Screenshot-4-2.jpg


ATGM találat gondolom. Az első T90 M állitólag. Pár napja érkeztek tán az T90M ek ukrajnába.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000 and Wilson
W

Wilson

Guest
Ne erőltesd. Mivel nem láttunk még az infrastruktúra elleni orosz tüzérséget,tehát feleslegesen erőlködsz,nem megy ez neked. A Wilsoni magaslatok. Ja,nem.
Nekem nem megy? Ember úgy állsz bele a témába ,hogy fogalmad sincs róla és amit minden hozzászólásodban bizonyítasz is.Ez a legújabb gyöngyszem tőled...

Nem láttál még infrastruktúra elleni orosz tüzérséget? Had kérdezek tőled valamit te mindig becsukott szemmel nézed a tévét illetve a netet?

A donyecki fronton Popasnaja és Rubizsne meg van?Elárulok neked valamit már egy ideje folyamatosan lövi őket az orosz tüzérség ...

Komolyan nem tudom ,hogy sírjak v nevessek rajtad de inkább az utóbbi mellett teszem le a voksom....:)
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000
K

Kopi2000

Guest
és ha minket szétcsapnak akkor annak mi vajon örülünk ??azzal sem vagyunk beljebb !! (török-görög konfliktusba se szólt bele a NATO,nem tudom miért állnának kipont mellettünk ? ) kizárólag egy katonailag meggyengült,kis területű Ukrajna lenne nekünk a leglefogadhatóbb verzió,sőt tovább megyek,még a rebesgetett Nagy-Lengyelország is jobb lenne (annektált ukrán területekkel) mint egy ukrán szomszéd !
Ebbol is latszott, hogy abban a konfliktusvan nem lepett eletbe az 5. cikkely. Akkor miert avatkozott volna be a NATO?
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 707
28 215
113
Megérkezett Nyugger kolléga következő anyaga :D
Amúgy a második részben az ukrán mobilizációról gondoltam írni, de Stier megkért, hogy a kanadai kolléga témáját járjam már körül, mert az olvasókat érdekelné. Majd akkor megy a következőbe :D
 
K

Kopi2000

Guest
Már az alapfelvetésed is hibás.
Oroszország leszarja, hogy elismerik-e vagy nem a Krim hozzácsatolását.
Már csak azért sem érted igazán a dolgot, mert nem annexió történt.
Föderációs csatlakozás történt.
Putyin kikupálta magát nemzetközi jogból. Hivatalosan a nyugati országok nemzetközi jogi értelmezése szerint járnak el.
Emiatt lesz Herszonban is kamu népszavazás az elszakadásról, Luhanszkban és Dombaszban meg a föderációs csatlakozásról.

Szóval egyesével fogja felzabálni az Ukrán régiókat
Es ezzel Putyin destabilitalja Europat.... Kb. ez a celja, de az EU vezetoi megertettek nar a szandekat.... es betartanak neki....
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: Lando and Ramzana

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 392
16 659
113
Nekem nem megy? Ember úgy állsz bele a témába ,hogy fogalmad sincs róla és amit minden hozzászólásodban bizonyítasz is.Ez a legújabb gyöngyszem tőled...

Nem láttál még infrastruktúra elleni orosz tüzérséget? Had kérdezek tőled valamit te mindig becsukott szemmel nézed a tévét illetve a netet?

A donyecki fronton Popasnaja és Rubizsne meg van?Elárulok neked valamit már egy ideje folyamatosan lövi őket az orosz tüzérség ...

Komolyan nem tudom ,hogy sírjak v nevessek rajtad de inkább az utóbbi mellett teszem le a voksom....:)
Érdekes,mert mindkét helyről evakuálták a lakosságot. Rémlik valami,hogy honnan is indult a polémia? Szerintem nyugodtan állj,vagy álljatok a tükör elé kacagni.