[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 475
19 179
113
Szerinted masok nen unjak, hogy egesz nap istenititen az oroszokat? Mert engem pld. ez untat, csak a bekesseg kedveert leirva. Nyitni kene egy "oroszorszag dicserete" cimu topikot es ott kielhetnetek magatokat. Inkabb anekdotazom, mit tegyek ilyen tipus vagyok... De a tortenelmi ismeretek nemcsak a multat hatarozzak meg, hanen a jovonek is adhatnak iranyt. Felteve, ha elmelyultebben foglalkozik valaki a temaval.... es nem csak par kliset skandal. Kb. mindennap ugyanazt a 6-8 kliset fogalmazzatok at mara mar ezres nagysagrendben....
Azért valljuk be, az utóbbi hozzászólásaid valóban nem tartoztak szorosan a topic témájához. Próbálj meg egy kicsit kevesebb személyes (rólad szóló) dolgot megosztani...
 
W

Wilson

Guest
Érdekes,mert mindkét helyről evakuálták a lakosságot. Rémlik valami,hogy honnan is indult a polémia? Szerintem nyugodtan állj,vagy álljatok a tükör elé kacagni.
Evakuáltak a lakosságot? m/Mondom, hogy csukott szemmel nézed a tv és a netet, mivel bőven vannak ott még civilek ja és az oroszok evakuálás közben is lőttek ezeket a városokat is.Van még valami hülyeség a tarsolyodban ezzel kapcsolatban vagy kifogytál belőlük?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 007
113
Az ukrán propaganda elindított egy weboldalt, amely visszaszámol a "krími híd hivatalos leomlásáig".

Ezen „időzítés” szerint a krími hídnak május 9-én délelőtt 10 órakor „le kell esnie”.

Nagyon kétséges, hogy a banderaiak valóban képesek lesznek-e ártani, de az idegek felborzolása és az ünnep tönkretétele szent

@OpenUkraine
Ez olyan ördög ügyvédjés atom lesz? Csak a klotyón ki ne purcanjanak máj9 előtt az ukrán öngyilkos homodroidok!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
54 038
113

Brit hírszerzés: Az orosz hadsereg jelentősen meggyengült az ukrajnai invázió következtében​

2022. MÁJUS 3., KEDD, 09:18

Az ukrajnai invázió következtében az orosz hadsereg mára sokkal gyengébb, anyagilag és fogalmilag is.

Ez áll a brit védelmi minisztérium friss hírszerzési áttekintésében .

Mint megjegyeztük, 2005 és 2018 között Oroszország védelmi költségvetése csaknem megkétszereződött, köszönhetően számos jó minőségű légi, földi és tengeri járműbe való beruházásnak. 2008 óta ez áll egy nagyszabású katonai modernizációs program középpontjában.

"Fizikai felszerelésének modernizálása azonban nem tette lehetővé Oroszország számára, hogy uralja Ukrajnát. A stratégiai tervezés és az operatív végrehajtás kudarcai nem tették lehetővé, hogy a számszerű kapacitást döntő előnnyé változtassa" - mondta a brit hírszerzés.

"Oroszország hadserege most sokkal gyengébb, mind anyagilag, mind pedig fogalmilag az ukrajnai invázió eredményeként. Az ebből való kilábalást a szankciók akadályozzák. Ez tartós hatással lesz Oroszország azon képességére, hogy rendszeres katonai erőt telepítsen" - áll a jelentésben. .




Meg bizony,és a léman tesók sem álltak bele a földbe....
 

faja0124

Member
2022. március 6.
41
93
18
Kedves Olekszíj,úgy 8 éve kb 5 milliárd ember tudta,hogy el fogják kenni a szátokat az Oroszok, nem kicsit,nagyon,remélem,hogy nem lesz most alku,és fel fognak benneteket hajigálni a szpecnazosok egy Kamaz platóra,egy hosszabb szibériai üdülés nyitó eseményeként,hogy tudjatok majd elmélkedni favágás közben az angolszászokkal kötött alkuk megjósolható végeredményein.
Nem örülnék ha csak hátrakísérnének benneteket, kedves Ukrán elitek,a Rada mögötti kukatárolóba egyesével,az mégsem demokratikus. ;)
Honnan ez a kukatárolós fétisem?:rolleyes:
Kb. úgy mint a magyarokat 1945 ben micsoda szép világ volt az ! Én nem szeretem az ukránokat sem de valakik így szopják az oroszok f@szát ingyen attól én hányok! ( Persze aki fizetett troll az meg értem)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
54 038
113
⚠️ Egy érdekes dokumentumot kezdett el terjeszteni az ukrán védelmi minisztérium állambiztonsági szolgálata. A lengyel fegyveres erők főparancsnokának, Jarosław Mick tábornoknak a parancsát tartalmazó levél, amely arról tájékoztatja az összes csapatot, hogy készen állnak a stratégiai létesítmények ellenőrzésének átvételére két régióban - Lembergben és Volinyban. A 6. légideszant dandár 6., 16. és 18. zászlóaljának (Krakkóban állomásozó) katonái vesznek a vizor alá.

A dokumentum hitelességét természetesen nem erősítették meg, bár nem tűnik durva hamisítványnak sem. Valószínűleg az ukrán "guruk" csak egy próbalufit dobnak ki, hogy lássák, hogyan reagál Oroszország. Az elmúlt napokban túlságosan is mindenki ajkán volt a téma, hogy Lengyelország igényt tart az ukrán területekre, és nagyon érdekes, hogy az "agresszor" hogyan fog reagálni.

A dokumentum minőségéből ítélve általában véve legalábbis magas rangú tisztek hamisították.

https://t.me/boris_rozhin/46568



Nem kell nagy ész hozzá,hogy kitaláljuk mit lépnek az Oroszok ha a hadműveleti területükre harmadik ország hadserege belép,ellenük.
Szerinted mit vizsgálgattak Csernobilban?
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Csakhogy az egyik követelés a Krím annektálásának elismerése.
Nem olvastad?
:)
Vajon mit kell adni ezért cserébe?
Szeretné a két köztársaság kiszakitásának elismerését?
Vajon mit kell adnia ezért cserébe?

Érted már miért szeretne területeket elfoglalni háborúval?
Hogy tudjon alkudni a békéért.

Mi van, ha nem ismeri el ezeket Ukrajna?

NINCS BÉKE....

Ha nincs béke, maradnak a szankciók.
Ha nincs béke, jönnek a NATO fegyverek.
Ha nincs béke, Ukrajna területén lehetnének NATO erők.
Ha nincs béke, a megszállt területeken háborúzni kell.
Ha nincs béke, bármikor rosszabbra fordulhat
a megszállt területeken a helyzet.

Konklúzió:
Ha nincs béke, háború van, amit el lehet veszíteni.

Tehát kell a béke Putyinnak, az oroszmak.

Azt viszont kupec stílusban ki kell alkudni. Mert a katonai helyzet nem ad más lehetőséget.
A szankciókat már bevezették korábban ,az oroszok úgy dontotek hogy leszarják nem engednek a zsarolásnak, most majd vissza szankcionálnak. Ne csak nekik fájjon. Hidd el a feketelevest még csak most fozik. A Nato erok meg a fegyverek már azelott ott tolongtak ,hogy az egész elkezdodott ez volt az eggyik kiváltó ok. A megszállt teruleteken nem lesz háború. Béke lesz és rend.Mint Csecsenfoldon. Az ukránoknak nem volt elég a Krím elvesztése nem eggyezkedtek,bukták Luhanszkot meg Dombaszt. Továbbra sem tárgyaltak bukják Herszont. Ha még továbbra is az orosz kapiulációról álmodoznak elveszik számukra Zaporizsja és felkészul Odessa.Miért gondoljátok hogy alkudni fog az orosz? Az ukránoknak kellene alkudni,hogy ne darálják oket tovább.Persze az oroszoknak nem kell az egész Ukrajna,csak púp volna a hátukra.A határt azért ok fogják meghúzni,tetszik vagy nem.Az hogy az keletebbre vagy nyugatabbra fog húzódni az Ukrán tárgyalókészségen múlik. Azonban a régi határ már felejtos. Túl sok vér folyt. Mindenkinek kell a béke kivéve az ukránokat fegyverrel tomo bujtogatókat. Nekik semmi sem drága. A hányingerem attól van,hogy a tonkretett ukránokon még azt is be fogják vasalni /megfizettetik/ amivel a nyomorba dontik az országukat.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 501
12 745
113
Az energiaválság - a pillanat struktúrája

A világ nyugati fele úgy rohan a vesztébe, mintha kötelező lenne.

:confused::(

És közben a rubel folytatja szárnyalását.
Végén tényleg igaz lesz az aláírásom. Itt már az ellenség mindenütt jelen van.
De nembaj, ha időt veszítünk, a forradalom majd kárpótol.
Előbb utóbb az lesz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 007
113
Pár perce néztem egy ukri videót itt, ahol dróntól támadták az oroszokat, miközben azok kerékpárt pakoltak, stb. , leszarták és a nu pa gagyi zenéje ment alatta. Be tudnátok tenni, mert nem találom. Törölték?
 
  • Tetszik
Reactions: Lando

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 864
65 633
113
Az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara: Az orosz hadsereg előrenyomul a Harkiv régióban és a Donbasban
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának összefoglalója május 4-én 18 órakor. Főbb pontok:

▪️Az orosz hadsereg folytatja az Azovstal elleni támadást;

▪️
Izyum irányban az Orosz Föderáció fegyveres erői támadó hadműveleteket hajtanak végre Izyum - Barvenkovo irányában;

▪️Donyeck irányában az RF fegyveres erőinek fő erőfeszítései Liman, Orekhovo, Popasnaya, Velikaya Novoselka, Gulyaipole, Kamyshevakha és Orekhov települések elleni offenzíva lebonyolítására irányulnak;

▪️szeverodonyecki irányban az orosz csapatok Voevodovka irányába nyomultak előre;

▪️Juzsnobuzs és Tauride irányban az orosz csapatok katonai műveleteket hajtanak végre a megszállt területek megtartása, valamint a Herson-Nikolajev és Herson-Krivoj Rog irányokban történő támadóműveletek intenzívebbé tétele érdekében.
t.me/RVvoenkor
Pedig azt irtak hogy Harkovnal 40 km-t vertek vissza az oroszokat az ukranok...
Akkor hogy is van ez?