[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 647
8 447
113
Ugyanaz a baj veletek, mint a nyugati vezetéssel jellemzően. Az általuk felállított keretekben gondolkodtok és kizártnak tartjátok, hogy ha valaki máshogy csinálja, az lehet jó. A magyar gazdaságban is rengeteg "unortodox" módszer lett bevezetve 2010 után, mindenki fújjolt nyugaton, aztán egész sok mindent lemásoltak más országok is, mert végülis működtek.
Ha most az oroszok nemhogy talpon maradnak, hanem még keresnek is azon, hogy kiléptek a megszokott keretek közül, akkor nem ér a nevük?
A mostani állapot olyan mint a kommunizmus, papíron működik de gyakorlatilag nem. Törvényileg előírták hogy mit csinálhatnak az emberek és a cégek a pénzükkel.

Az unortodox módszerekről meg annyit hogy nincsenek ilyen gazdasági szent grálok. Mindennek meg van az ára, a rubel megvédésének is.

 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 515
4 886
113
Mondjuk a 2 vh és az ukrán orosz háború esetében ugyan az ismétlődik. Akkor is és most is az van hogyha a többiek itt EU így döntött akkor mi is kövessük a példájukat. Meg ugyebár az USA mit vár el. Akkoriban nem sokat hezitált a magyar vezetés, lehet hogy Kassa bombázását is ők szervezték a németekkel. Mert ugyebár úgy értékelték hogy a németek biztos győznek és hát a románok ne hogy beelőzzenek minket az osztogatásnál . Hát ne akarjanak minket itt beszervezni . A másik az EU nem azért akar megszabadulni az orosz nyersanyagok mert az oroszok megbízhatatlan szállítók, ha nem magukból kiindulva úgy gondolják hogy az oroszok azt csinálják amit saját maguk tennének. Abba ugyanis biztosak lehetünk hogy fordított esetben a gázcsapok már zárva lennének szerződés ide vagy oda .
 

ender

Well-Known Member
2014. november 9.
51
514
83
Ez jó.

"...váltottak arra politikusok és influenszerek - akik korábban hangos ellenzői voltak a vírus miatti korlátozásoknak - hogy terjesszék az orosz háborús narratívát. "

Hogy van ez az összeesküvés elméletekkel? Gúny: vannak emberek, akik a mainstream hazugságok ellenszelében a cáfolhatatlan igazság és a tiltott tudás hordozói?

A cikk írója Kárpáti Jakab, aki nemrég még a Klubrádiónál és a 168 Óránál dolgozott.
Ez tökéletesen megmagyarázza, hogy miért próbálja a Mi Hazánk mozgalmat őrült covid konteósnak és orosz propagandagépezetnek bemutatni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 979
22 832
113
Lol, Hombre!


Szerencsére már döntöttetek.
Az, hogy egy hangos kissebbség fantáziál Nagyorosz igazságról, esetleges világuralomról nem sok vizet zavar...
Sehol.

Ha azonban a Nagyoroszoknál gyakorolnátok ezt a kormánykritikát bezárnának benneteket (mint az ellenzéküket)... mert a Szabad-Világban éltek
Még szerencse hogy Ukrajnában nem hallgattatják el az ellenzékieket! :D

Erre mondják hogy öngól öcskös, ... de rugdossad nyugodtan
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113

Kreml üzenete Finnországnak: Megfelelő választ fogunk adni erre a barátságtalan lépésre.​


Oroszország fenyegetésnek veszi Finnország NATO-csatlakozását.

Megszólalt Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov Finnország küszöbön álló NATO-csatlakozásáról. Szerinte ez egyértelműen fenyegetést jelent Oroszországra nézve és a NATO-bővülés nem szolgálja Európa és a világ stabilitását. Peszkov szerint megfelelő választ fognak adni erre a barátságtalan lépésre.

Amikor megkérdezték, hogy milyen válaszlépéseket következhetnek, Peszkov a következőket mondta a BBC tudósítása szerint: „Minden attól függ, hogy zárul a NATO-bővülése és hogy milyen katonai infrastruktúrák kerülnek közelebb a határaikhoz”.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
A cikk írója Kárpáti Jakab, aki nemrég még a Klubrádiónál és a 168 Óránál dolgozott.
Ez tökéletesen megmagyarázza, hogy miért próbálja a Mi Hazánk mozgalmat őrült covid konteósnak és orosz propagandagépezetnek bemutatni.
Olvastad?
Így indít: "A Politico cikke szerint többek közt Franiaországban, Németországban és az Egyesült Államokban váltottak arra politikusok és influenszerek - akik korábban hangos ellenzői voltak a vírus miatti korlátozásoknak - hogy terjesszék az orosz háborús narratívát."

A Politico cikke szerint. Olvasom az eredeti cikket. Nem.. semmi... egy pillanatra sem foglalkozik Magyarhonnal, sem a "Mi Hazánk mozgalommal...".
Lehet, hogy tényleg sok Vírusszkeptikus váltott témát, ami nem-mainstream... igazi renegátok... lázadók egy jogos ügyért...

Elérzékenyíti az embert ez a rengeteg romantika.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 302
93
Még szerencse hogy Ukrajnában nem hallgattatják el az ellenzékieket! :D

Erre mondják hogy öngól öcskös, ... de rugdossad nyugodtan
@Lando "kolléga" elfelejtette hogy Zelenszkij Jiddis führer az összes pártot,és természetesen a legnagyobb ellenzékit is betiltatta.
Szigorúan a szólásszabadság és a demokrácia védelmében. :cool:
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 358
22 881
113

A szankciók töretlenül működnek! :)

Bloomberg: a rubel lett a világ legjobban teljesítő valutája​


A Bloomberg szerint az orosz valuta idén 31 jelentősebb versenytársát múlta felül a növekedés tekintetében.

Az orosz rubel 2022 eleje óta 31 jelentősebb devizát múlt felül növekedésben, és ezzel a világ legjobban teljesítő valutája lett – jelentette szerdán a Bloomberg.

A kiadvány szerint a rubel az év eleje óta több mint 11 százalékkal erősödött az amerikai dollárral szemben. A nemzetközi devizapiacon a rubel árfolyama még ennél is nagyobb, mintegy 12 százalékos növekedést mutatott eddig.


A moszkvai tőzsdén május 12-én a kereskedés során az árfolyam az amerikai dollárral szemben 65,07 rubelre, az euróval szemben pedig 68 rubelre csökkent – ez utóbbival szemben 2020 januárja óta ez a legerősebb árfolyama volt.

Az orosz valuta a dinamikát tekintve megelőzte a brazil reált, amely szintén jelentős, közel 9%-os növekedést mutatott. A legjobban teljesítő valuták rangsorában a harmadik helyet a mexikói peso foglalja el, 1%-os növekedéssel a zöldhasúval szemben.

A rubel márciusban történelmi mélypontra zuhant mind a dollárral, mind az euróval szemben, miután az USA és szövetségesei az ukrajnai konfliktus miatt súlyos gazdasági szankciókat vetettek ki Oroszországra.

Az orosz valuta azonban drámai erősödésnek indult, miután az orosz kormány egy sor támogató intézkedést vezetett be, és azóta is erősödik. Az ideiglenes tőkekontroll bevezetése mellett az orosz pénzügyminisztérium arra kötelezte az orosz exportőröket, hogy devizabevételeik 80%-át értékesítsék. A rubelalapú mechanizmus bevezetése a gázexport elszámolásban szintén hozzájárult a rubel stabilizálásához, növelve a valuta piaci kínálatát és fellendítve a rubelkeresletet.

Más országok, nevezetesen Törökország és Argentína is bevezette a közelmúltban a tőkekontrollt, de nem értek el olyan eredményeket, mint Oroszország – jegyzi meg a Bloomberg. A török líra 2022 eleje óta 13%-kal értékelődött le a dollárral szemben, az argentin peso pedig 12,3%-kal.
Nem baj! Holnap péntek! És ha péntek akkor orosz államcsőd! :D:D:D