[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 986
66 242
113
Halott oroszok mindenfele(18+). Állítólag ez a dandár volt Buchánál:
Latszik ahogy a foldon huztak oket. Az egyiken meg kotel is van, a felso ruhazatuk felcsuszva. Tehat a kaprosok odavittek ezeket a halottakat valahonnet (gondolom fogsagba esett oroszok voltak akiket kivegeztek) aztan iranyba huzkodtak oket es johet a Zelenszkij filmgyar.
Na pontosan az ilyen hamis filmek miatt hiteltelen a bucsai sztori is pl.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 986
66 242
113
Sikertelen partraszállás következményei a Kígyószigeten A

kijevi sajtó beszámolt Igor Bedzai alezredes haláláról, az Ukrán Hadsereg 10. Tengerészeti Repülődandárjából.

Az egység fegyverzete különféle átalakítású Mi-8 helikopterek.

Feltehetően Bedzai volt az egyik helikopter fedélzetén, amelyet a Serpent Island közelében lelőttek.

@anna_news
Tehat megiscsak ukran volt az a helikopter amibol epp szalltak ki a deszantosok mikor szetrobbant az egesz.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
547
4 983
93
Szerintem azért lebecsülöd annak a nehézségeit, hogy vasúttal kell idegen kikötökbe szâllitani az ukrân gabonát stb. A háború elött évi 20 mio tonnát exportáltak saját kikötökböl. ez Ez bizony sok vonat ( kb 10-13000 vonat) olyan pályákon, ahol mâs forgalom is van.Dansk pl jóval messzebb van az észak-afrikai piacoktól, mint Odessa vagy Mariuopol.
Mellékesen mütrâgya hiâny is vârható. Mindez 2023-ra durva gabona hiânyt jelez elöre. 2023 ra talân beugrik Kanada stb.
Nem becsültem le a nehézségeket, csak Ukrajna részére valószínűleg nem nagyon marad más szállítási útvonal. Románia, kétséges jelen pillanatban. Mo egy megoldási lehetőség és biztos. Szlovákia kerülő. Lo tengeri kikötők nagy mennyiséget tudnak mozgatni, de az útvonal rendkívül hosszú. Véletlenül tudom, hogy a tengeri szállításnál akár órák is számítanak a szállítási időknél. Feltételezésem szerint Ukrajna elveszíti a Fekete tengeri kikötőit, ennek tudatában írtam, amit írtam. Kurva nagy nehézségeket fog okozni a szállítás, de megoldják. Mo nem kis tranzitdíjat fog leakasztani, ha így alakul. Vagy alakulhatnak másképpen is a dolgok, de Oroszország szerintem jelen pillanatban teljesen meg tudja akadályozni Odessa kikötői használatát. Mariuopol feletti felügyelet, meg hát most kinek a kezén van? Az ukránok a két tengeri kikötő használatáért meg valóban tárgyalhatnak, de ez jelen pillanatban úgy nézne ki, hogy a tárgyaló delegáció Kievből már most elindul szőrcsuhát öltve, hamut öntve a fejére gyalog Moszkva felé. És esetleg fogadják őket. Nem egyedüli megoldásként írtam a Záhonyi állomást, hanem a sok közül az egyiket.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 208
11 000
113
A védelmi minisztérium először mutatja be a Szu-24M csapásmérését rendkívül alacsony magasságban
Le akarják selejtezni ezeket a masinákat, azért reptetik őket olyan alacsonyan, hogy az ukrik le tudják őket szedni?
A pilóta sem nagyon tud elmenekülni, ha ilyen kis magasságon találat éri, még ha katapultál is az ellenség nagy eséllyel elfogja.
Harci drónokat miért nem használják gyakrabban?

Ha magasabbra mennének, akkor lennének éppen jobban a célkeresztben.
Alacsonyan repülve kicsi az indítási ablak.

A németek hangot adtak hozzáállásuknak Ukrajna berlini nagykövetéhez, Andrij Melnykhöz – a tömeg „Melnyk raus!” kiáltására megkoszorúzta a Tiergartenben található szovjet emlékművet. - Miller, szállj ki!

Kövesse @truekpru

Mi??

A korszerűség relatív.

Lószart relatív. :D

Az agresszort mindenhol gyűlölik.

Itthon valahogy nem dobálják meg a Kis-antant követeit, és elég sok román vendégmunkás dolgozik.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 061
41 964
113
A fasizmus felett aratott győzelem napján Zelenszkij több fotóból is "gratulációt" tett közzé hivatalos Telegram csatornáján. Az egyiken egy ukrán katona volt a harmadik SS-páncéloshadosztály „Dead Head” csíkjával.

A bejegyzésből származó fotót törölték
A net nem felejt!
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 904
11 381
113
A fasizmus felett aratott győzelem napján Zelenszkij több fotóból is "gratulációt" tett közzé hivatalos Telegram csatornáján. Az egyiken egy ukrán katona volt a harmadik SS-páncéloshadosztály „Dead Head” csíkjával.

A bejegyzésből származó fotót törölték
A net nem felejt!
pontosabban:

3. „Totenkopf” SS-páncéloshadosztály (3. SS-Panzer-Division „Totenkopf”)​

 
W

Wilson

Guest
M777-es Donbaszban....


155 mm M549-es rakétahajtású gránátok az M777-hez 30 km hatótávolsággal ukrán felirattal...

d7f62739c70db15e-768x576.jpg


Az Egyesült Államokból érkezett legutóbbi fegyver szállítások 144 ezer 155 mm-es lőszer is tartalmaztak, valamint az M777-k vontatására szolgáló teherautók is.

" Ez elég lesz ahhoz, hogy öt ukrán zászlóalj tüzérségét biztosítsák a Donbászban való felhasználásra " - mondta John Kirby, a Pentagon szóvivője.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 061
41 964
113
Donyecket lövik, hozzák a formájukat.
 

Kilroy was here

Well-Known Member
2022. március 4.
37
330
53
Koszi, ilyenekbol johet nyugodtan tobb is, ha van.
Eppenseggel akad.
Na nem egy ujabb utrol, pusztan a delelott kozkinccse tett tortenetbol kifelejtettem egy fontos momentumot.

Tibi arrol is beszamolt meg, hogy rendkivul gyakran repkedtek random iranyokbol mindenfele mas iranyokba a fejuk felett (igen-igen alacsonyan) az ukri helikopterek. Szoval itt is egy ujabb bizonyossag arra, hogy az informacio a XXI.szazad aranya. Nyilvan - ha lehet - csak akkor emelnek fel gepet ha Joe Szauron szeme jelenti neki, hogy a Sasok epp nem jonnek! ☺
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 061
41 964
113
Ivano-Frankivszkban a benzinkutaknál idézést kapnak a férfiak

Benzint akartál? Gyertek az orosz tankok alá! Háborút vívunk az utolsó ukránig!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 456
113
Az orosz elektronikai ipar továbbra sem képes korszerű eszközökkel ellátni a védelmi szektort.
Akkor mégsem diszfunkcionális a gazdasági embargó?
o_O