[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 131
11 998
113
t-ncolj.png
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 004
23 170
113
meg az úri technológiai huncutságok, amik oroszéknak a következő évtizedben csak mutiba lesz, hogy: 2022 előtt itt tartottunk
igaza van fater,annyira nélkülözni fogják ezeket mint majd Székesfehérváron a fűtést télen .. de biztos fasza lesz az is,majd mesélje el itt a topicban hány fok van a lakásban :D
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Én azt nem értem, hogy miért reklamálnának a törökök ezért, gyárthatják szakmányban a Bayraktarokat a legyártott Bayraktarokat mindenképpen kifizetik és egy ekkora háborúban egy ilyen ellenfél ellen a Bayraktar fogyóeszköz, ezt a háborút még egy lapon sem lehet említeni a karabahi háborúval.És a Bayraktar gyártója igazán nem panaszkodhat annyi országból van megrendelése, hogy "térdig gázolnak" benne.

Hát pont azért, mert szeretnék azokat a rendeléseket megtartani illetve akár újakban is reménykednének. Ui. amennyiben olyanformán változna a vélekedés, hogy ezek tulajdonképpen nagyon fogyóeszközök, akkor könnyen olcsóbb alternatívák körül nézelődhetne a nagyérdemű a hasonló képességekkel rendelkező alternatívák házatáján. Ugye akár országon (Töröko.) belül is vannak ilyenek ...
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
A térképet nézd. A hadijelentések képi bizonyíték nélkül nem számítanak. Képi bizonyítékkal már inkább.
Na most, ha a térkép és a képi bizonyítékok alapján az oroszok március végén felültek a szopórollerre és azóta rajta ülnek, akkor mi van?
A nyugat cenzúrázza az orosz felvételeket, tehát kvázi nincs. De ez nem egyenlő azzal hogy nincs eredmény.
Viszont ha így kellene objektív lenni, akkor nem szabadna figyelembe venni az ukrán képeket sem.
Marad a térkép, amin viszont nincsenek jelölve hogy hol milyen pozícióban és állapotban vannak a csapatok. Van-e mélysége... Akkor ez se ér sokat.
Innentől a "tuti küszöbön a győzelem/összeomlás" jellegű hozzászólások feleslegesek.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Kínai szempontból az orosz piac egy lepkefing a nyugathoz képest.
Ha a nyugati országok mondják a kínaiaknak hogy ne exportáljon az oroszoknak bizonyos dolgokat, meg ne segítsen nekik kijátszani a szaknciókat, különben innentől kezdve nem tartanak igényt a termékeikre, akkor a kínaiak úgy dobják el az oroszokat, mint az izzó vasat.

Ezzel fel is számolva a kínai államiságot és újra eltűnnének párszáz évre a süllyesztőben. Annyira nem lennék biztos, hogy amennyiben lenne választásuk, akkor ebbe az irányba mennének ...
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 890
93
“Chip” már most is van, bar valóban nem az a kategória, ami a mobiltelefonokba megy, de a hadiiparuknak így is jó.
Mindent be tudnak szerezni Kínából, ami az iparukhoz kell.
Valahogy mindenki elfelejti, hogy Oroszország bizony nagy ország. Területileg minden éghajlat megtalálható rajta. A +50C-tól a ~ -70C-ig. Ja és nem beszélve a sivatagos területekről, És ezeken a területeken élnek, dolgoznak emberek. Az oroszoknál gyártott berendezések bárhova kerülhetnek, működniük kell és működnek is. A világ más részein árult berendezések legtöbbjén milyen működési paraméter található? -20C-tól +40C. Ami ezen kívül esik arra már előszeretettel rácímkézik a "military" szöveget, természetesen felárat is raknak rá. Ami készülékkel találkoztam a "fejlett" országokból, hogy bírják azokat a szélsőséges paramétereket, valamiért egyből el van feledve a légies könnyedség, egyből megfelelő robosztusság jellemezte őket. Szóval lehet, hogy nem a propaganda fotózási kívánalmaknak felelnek meg, de működnek.

A legmodernebb technikájú chippeket meg sehol nem teszik be létfontosságú berendezésekbe. A pár milliárd félvezető okozhat meglepetéseket, ezért az ilyen helyekre a jól bevált "ósdi" technológiával készült chippeket teszik.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 673
8 603
113
Ezzel fel is számolva a kínai államiságot és újra eltűnnének párszáz évre a süllyesztőben. Annyira nem lennék biztos, hogy amennyiben lenne választásuk, akkor ebbe az irányba mennének ...
A kínaiak nem hülyék, vannak érdekeik és azokat képviselik. Nekik a nyugati kereskedelem fontosabb mint az orosz. Azt meg nem érdemes várni hogy gazdasági hátországot adjanak az oroszoknak. Valószínűleg fognak kereskedni az oroszokkal, de úgy hogy közben ki is használják majd az oroszok gazdasági problémáit.

Kínának ez a háború csak azért volt érdekes, hogy lássák érdemes e Tajvannal bepróbálkozni, de ezek után talán jobb lesz nekik a békesség.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
:D

A finnek és a svédek hülyék. Ha védelmet akarnak, akkor azokkal az országokkal kellene szövetségbe lépni akik szintén védelmet akarnak, és nem fegyverrel piacokat/befolyást/stb. szerezni. Ergo kezdeményezniük kellene egy olyan védelmi szövetség létrehozását, amiben hasonló elveket valló országok vannak, kb. Európára ez hunyorítva igaz (pl. britek nem).
Ehelyett belépnek a NATO-ba, ami az USA-ról szól, aki számos országgal ellenséges. Így kapnak egy csomó ellenséget hozadékként.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
Adrien Bocquet a francia haditengerészet különleges erőinél szolgált, felcser kiképzést is kapott, majd úgy döntött, hogy Ukrajnába megy önkénteskedni (ott már nem harcolt, csak sebesülteket látott el). Néhány hét után megundorodva tért vissza. A francia BFMTV-nek számolt be az ukránok által elkövetett háborús bűnökről.
"Itt van több tucatnyi videó a telefonomon az ukránok által elkövetett atrocitásokról. Vagy saját felvétel, vagy másoktól kaptam, mert büszkén osztogatták egymás között. Van köztük olyan, ahol a magukat megadó, hátrakötözött kezű orosz katonákat lövik agyon. Van, ahol civil furgonokban hoznak orosz foglyokat, és mikor kiszállítják őket, mindegyiket térden lövik kivétel nélkül. Azok közül, amelyikről kiderül, hogy tiszt volt, minden másodikat fejbe is. Bucsától nyugatra mi is megpróbáltuk volna ellátni az orosz sebesülteket. Az ukránok megtiltották, azt mondták, hogy erre nem lesz szükség. Amikor még egyszer rákérdeztünk, válaszukat azzal nyomatékosították, hogy előttünk ölték meg őket."
Szintem ez az első alkalom, hogy a francia fősodratú médiában beszámoltak az ukrán háborús bűnökről. Ideje volt, így három hónap után...

(Gerilla)


Ez már a sokadik ilyen. Kérdezném az illetékeseket: mind orosz dezinfó?
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
A finnek és a svédek hülyék. Ha védelmet akarnak, akkor azokkal az országokkal kellene szövetségbe lépni akik szintén védelmet akarnak, és nem fegyverrel piacokat/befolyást/stb. szerezni. Ergo kezdeményezniük kellene egy olyan védelmi szövetség létrehozását, amiben hasonló elveket valló országok vannak, kb. Európára ez hunyorítva igaz (pl. britek nem).
Ehelyett belépnek a NATO-ba, ami az USA-ról szól, aki számos országgal ellenséges. Így kapnak egy csomó ellenséget hozadékként.
Persze. Mindenki -is hülye, tudjuk :D
Kár, hogy az összes Eu-i NATO ország és a fent nevezettek politikusai nem olvassák az itteni gyöngyszemeket :(
Nem is értem, hogyan maradtak eddig életben :( :(
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Putyin a tárgyalások akadályozásával vádolja Ukrajnát

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta a német kancellárnak, hogy nem Moszkva, hanem Kijev akadályozza a béketárgyalásokat.
A Kreml közleménye az Olaf Scholzcal folytatott telefonbeszélgetésről közvetlenül azelőtt történt, hogy Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter – aki jelenleg Németországban tartózkodik – újságíróknak azt mondta, úgy érzi, Oroszországnak nincs kedve sem a béke-, sem a biztonsági tárgyalásokra.
Az orosz elnök megismételte a háború – amelyet „különleges katonai műveletként” emlegetnek – indokolását, és azt állítja, hogy a mariupoli acélműben rejtőzködő civileket ukrán erők tartják fogva – írja a BBC.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Zelenszkij: A Krím soha nem lesz Oroszországé

Ukrajna soha nem fogja elismerni Oroszország fennhatóságát a Krím felett – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az olasz Rai 1 hírcsatornának az Ukrinform szerint.
A Krím már a háború előtt is autonóm terület volt. Ez a Krími Autonóm Köztársaság saját jogrenddel, saját parlamenttel. De Ukrajna része. A Krími Autonóm Köztársaság Ukrajna része
– fogalmazott az ukrán elnök, majd hozzátette, hogy az oroszok nem voltak hajlandók megállapodni Ukrajnával a krími helyzet rendezésének elhalasztásáról.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 996
10 757
113
Latom, te az oroszba helyezted az utolso remenyed.... En a NATO-ba es az EU-ba... Ez az oriasi kulonbseg meg is marad koztunk, de felek nem az osztrak, nem a nemet, hanem te fogsz sirni eloszor az arak miatt. Sokkal elobb, mint en. Mert, ha az kell, megelek kenyeren es vizen, csak allitsa mar meg valaki a ruszki fegyveres eloretorest!!!!
A németek már most sírnak.... a nyugat végre szenvedni fog. Megérdemlik!
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Chip is van? Kő baltákka5 fognak gyártani?
Vagy ezért lopták el a megszált területekről az összes mosógépet?
A kérdés nem az hogy az oroszoknak lesz/van-e chipjük, hanem bárki másnak lesz-e, ha a még hírekben sem említett chip gyártáshoz szükséges alapanyagokat nem szállítja az orosz Kínának, Tajvannak, és Japánnak, valamint Koreának. A mainstream média minden alkalommal elfelejti megemlíteni, és kerülik is mint a forró kását, hogy nélkülözhetetlen alapanyagokkal látja el Oroszország a chip gyártó nemzeteket. Valamiért érdekes módon ezen fontos alapanyagokra nem lesznek szankciók, ahogyan a repülőgépgyártáshoz szükséges alapanyagokra sem, melyek nélkül nem lesz rettegett F35, és utasszállítók sem készülhetnek.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Zelenszkij: Kész vagyok tárgyalni Putyinnal, de csak vele

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy kész a tárgyalásokra Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, de közvetítők nélkül.
Kész vagyok beszélni Putyinnal. De csak vele. Mindenféle közvetítő nélkül
– mondta Zelenszkij a Rai 1 olasz tévécsatornának adott interjúban.
Az elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy a Putyinnal való tárgyalások kérdése napról napra bonyolultabbá válik. Emellett szerinte maga az ukrán társadalom sem áll pozitívan az ukrán és az orosz elnök közötti tárgyalásokhoz.
Arra a kérdésre, hogy Ukrajna milyen békét akar, Zelenszkij azt mondta, hogy Oroszországnak tiszteletben kell tartania Ukrajna szuverenitását és területi integritását, hagyományait és népét, nyelvét és függetlenségét.
Mindezt megsértette az Orosz Föderáció. Helyre kell állítani a határokat. Mit jelent ez? Vonja ki a csapatait. Nem azt mondom, hogy vissza kell adni mindent, amit kifosztottak. Nem ezek az igazi értékek. Azok az emberi életek
– fogalmazott az ukrán elnök.