[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Szerinted egy kijevi családos ember nem pont leszarja hogy a Dombassz elcsatolodik vagy nem?? Vagy hogy majd visszeveszik a Krimet?? Hol érdekli?? Azonnal alirná a papírt ha rajta múlna... és élné tovább az életet... ehelyett tízezrek vesznek oda a semmiért.... Krim és a 2 szakadás megye így is úgy is orosz marad/lesz. Azt már nincs az a hadsereg aki visszaveszi. Legjobb esetben marad minden úgy mint 24.e előtt.... és ezért halltak meg annyian... azért pár kérdést biztos feltesznek maguknak.


A ruszkik aránya 2001-ben.
Így már érthető, hogy miért van nehéz dolguk a megszállással.. Szinte sehol sincsenek többségben.

o_O

krtk-etnoregionalis-abra-03-528909.png
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: megazez and Wilson
W

Wilson

Guest
Tudod Wilson, hogy elfogadom az itteni tevékenységedet, úgy ahogy van, de ez a mondatod, mintha egy agi-prop iskola tankönyvéből vetted volna ... :) .... sajnos azt kell mondanom, fogalmad sincs a katonalélekről, ott a frontvonalban .... nem mondom, a hátországban elhangozhatnak ilyenféle cirádák , de ahol puskapor szag van, más dolgok válnak fontossá .... asszem
Miért is lenne agitprop amit mondok? Miért nincs fogalmam a katonalélekről a frontvonalban?Csak nem azt akarod mondani ,hogy az ukrán kiskatona minden nap azzal a tudattal kockáztatja az életet a frontvonalon, hogy ma is megvédte az amerikai érdekeket vagy Zelenszkíjéket?
 
W

Wilson

Guest
Wilson Donbaszban van 20-30 ezer ukrán katona, beleadnak amit csak tudnak nem is kérdés, annál inkább mi vezérli őket! Az elfedített valóságtartalom. Azon rémképek egyike, hogy Zelenszkij a háttérben szervezi az 1 milliós ellenállást. Ezen a ponton megjegyzem, ezt még a NATO sem engedné és nézné tétlenül, hogy ukrajna egy milliós felfegyverzett katonaságot tartson, melynek köztudottan nem kis részét más célok vezérlik (Azov).

Az orosz kudarcokat és sikereket, meg már elemezgettük eleget, lássuk a valóságot pár hónap múlva.
Ahogy gondolod.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Szerintem egyik oldal sem tud általános mozgósítást elrendelni.
Ha, akkor csak az orosz, 10-szer akkora GDP, ezt azért elfelejtetted, és működik a háttér ország. (Saját fegyvered fordítom ellened, ezt hangoztatjátok USA vs Oo ügyében:))
Az ukrán a felszereléssel, hadianyaggal lenne bajban elsősorban, míg az orosz gazdaság teljesítménye még tovább, ha több száz ezer munkavállalót kivonnának a termelésből. Másodsorban azért nekik is gond lenne több millió katona lefektetése, felszerelése, kiképzése.
Ukrán mindennel bajban lenne, az élelmezés is megoldhatatlan jelenleg, nemhogy fegyver, felszerelés, vagy jármű. Teljesen felejtős.
Az ukránok lélegeztető gépen vannak, 2022 évben az egykori GDP-jük talán tizede realizálható.
Tehát az ukrán oldalra semmit se rakj az egyenletben.
A részleges mozgósítás reálisabb. Ennek kisebbek a gazdasági hatásai, pár százezer embert talán fel tudnak szerelni. Mindkét oldalon.
Viszont a nehéz fegyverzet hiánya gond lehet. Egyszerűen a roncs harckocsik feltámaszthatatlanok, különösen nagyobb tömegben. Annyi idő nincs az orosznak sem, hogy több ezret gyorsan ujjá építsen.
Nem beszéltem újjépítésről, közel 12000-es harckocsiállományból 3000-4000 bevethető van, és a poén ezt egy NATO elemző mondta, nem orosz prop. Nagyon figyeltem a levezetésemben olyan számokat írjak, melyeknek utánnanéztem, vagy ismerem a tájékoztatásokból.
Kihangsúlyoztam azt is durván, hogy ezek szebb időket látott gépezetek. De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy alig 2-3 T90M lőttek ki idáig, szólok abból is van száz még, és az elég fiatalocska orosz viszonylatban.

És ez igaz tüzérség, BMP-re, műszaki, híradó, egyéb cuccokra.
A Nyuszibuszok valós száma majdnem 23-25000, de én erre is olyan számot mondtam ami realizálható.
Légvédelmi eszközük és tüzérségből is elegendőt elő tudnak varázsolni. A lőszer meg minden szerdán elfogy ha jól tudom 75 napja.
A tömeghadseregek kora lejárt, ott is. Ugyan azért, amiért nem tudtak profi haderőt építeni: a pénztelenség miatt. A negyven ötven éves cuccok szabadon tárolva tönkre mentek. Húsz, harminc évvel ezelőtt, amikor letámasztották őket.
Melyik ország tudott ekkora hadsereget ennyi pénzből valaha fenntartani?
Elég összetett fegyvernemek vannak az orosz hadseregben.
De lássuk csak, Németország ugyanezen pénzből siralomházat tart fenn 30 éve. Tengeralattjárók a parton, nincs alkatrész, repülök 20-30% bevethető, úgyszintén a nehézpáncélosok. Az aldiban vesznek walkie talkie-t, a gyakorlatlatra, nem működik a kommunikáció.
A Repülőgépekről alkatrészek hiányoznak nem tudnak felszállni, nincs utánpótlás, és pénz.
5000 katonát úgy tudtak a mozgósításra felszerelni, hogy más egységek bakancsait és ruházatát kérték kölcsön.
Van még kérdés? Szólok a francia még ennél is rosszabb állapotban van. Remélem követed az erről szoló műsorokat.
A franciák saját bevallásuk szerint kiherélték a hadseregüket.
Na akkor most ennek ismeretében, tényleg úgy gondolod, hogy rossz állapotban van az orosz hadsereg?

Buta hasonlatként megpróbálom úgy megfogalmazni ahogyan február végén állt az EU NATO részlege: az ukránoknak lehet megköszöni, hogy Putyin most nem Berlinben van.
 
W

Wilson

Guest

A G7 30 milliárd dollárt utal ki Ukrajnának​

A Spiegel – forrásokra hivatkozva – értesülései szerint ezt a döntést a tervek szerint a jövő heti G7 pénzügyminiszteri értekezleten jelentik be.

Az összeget az alapján számítják ki, hogy a hadműveletei egy éven belül véget érnek.
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93

A G7 30 milliárd dollárt utal ki Ukrajnának​

A Spiegel – forrásokra hivatkozva – értesülései szerint ezt a döntést a tervek szerint a jövő heti G7 pénzügyminiszteri értekezleten jelentik be.

Az összeget az alapján számítják ki, hogy a hadműveletei egy éven belül véget érnek.
Ennyi a GDP-je Oroszországnak 6-7 nap alatt. Halottnak a csók. Ez csak az eszkalációra elég....
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
A Donbassz védtelen polgári lakosságának megfélemlítésére 2014 óta folyamatosan zajló ukrán támadások (melyek persze nem véletlenül sem "terrortámadások", mint tudjuk) rendületlenül folytatódnak nap mint nap. Patrick Lancaster helyszíni tudósítása Gorlovkából (DNR):

Kiegészítés:
1. helyszín (Velikan utca): 48.32544123, 38.02700222
2. helyszín (Sasurin utca, 8. perctől): 48.35086614, 37.96623409
3. helyszín (volt óvoda, 13:40-től): 48.35214953, 37.96910942

Megjegyzés:
Minden helyszínen elmondják, a lövések nyugatról, Dzerzsinszk (ukrn. nevén "Toreck") és Novgorodszkoje (ukrn. nevén "New York" sic!) irányából érkeztek. Mindkét település ukrán ellenőrzés alatt van.
A polgármester közlése:
Február 24 óta egyetlen nap sem múlt el Gorlovkában ukrán belövés nélkül. A legsúlyosabb február 27-én volt a helyzet, amikor egy nap alatt 117 támadás volt, melyben 5-en meghaltak és 20-an megsérültek.
 
W

Wilson

Guest
Ukrán mindennel bajban lenne, az élelmezés is megoldhatatlan jelenleg, nemhogy fegyver, felszerelés, vagy jármű. Teljesen felejtős.
Az ukránok lélegeztető gépen vannak, 2022 évben az egykori GDP-jük talán tizede realizálható.
Tehát az ukrán oldalra semmit se rakj az egyenletben.
Miért lenne megoldhatatlan az ukránok élelmezése, sokszor elmondták gabonából és növényi olajokból több évre elég készletük van betárolva belső fogyasztásra, és a GDP-k miért lenne 2022-ben csak tizede a háború előtti GDP-nek?
Mivel EBRD és az Ukrán Nemzeti Bank szerint is 2022-ben az Ukrán GDP

"A bank várakozása szerint az ukrán hazai össztermék az idén 30 százalékkal zuhan,"

 
W

Wilson

Guest
Ennyi a GDP-je Oroszországnak 6-7 nap alatt. Halottnak a csók. Ez csak az eszkalációra elég....
Miért is? Nézd meg mennyi volt az ukránok GDP-je a háború előtt,akkora mint Magyarországé az EBRD szerint az ukrán GDP 30% százalékkal csökken 2022-brn, de ha 50%-l csökken is ,a kieső részt a nyugati nagyhatalmak röhögve kicsengetik a farzsebükből.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Ha az atomhármast érné támadás, akkor lenne 5 -ös cikkely. De ha a Varsó vagy Berlin kapna egy nukit, akkor semmi sem történne. A deep state sosem fogja vállalni az elhamvadást szlávok vagy németek miatt.
Rosszul tudod. A világon mindenki másképp tudja, még Putyin is. A svédek, Finnek most bizonyítják be, hogy nincs kivétel.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: amper and Wilson

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Miért lenne megoldhatatlan az ukránok élelmezése, sokszor elmondták gabonából és növényi olajokból több évre elég készletük van betárolva belső fogyasztásra, és a GDP-k miért lenne 2022-ben csak tizede a háború előtti GDP-nek?
Mivel EBRD és az Ukrán Nemzeti Bank szerint is 2022-ben az Ukrán GDP

"A bank várakozása szerint az ukrán hazai össztermék az idén 30 százalékkal zuhan,"

"Ukrán Nemzeti Bank szerint" na ez már politika a javából:) Hitelképességet látszatát fent kell tartani, hisz már most kb. 100 millárd USD-el tartoznak.
Hogy gondoltad minden ingyen volt amit odaszórtak? Gyakorlatilag a teljes lakosság 75 napja hitelből él.
Az év 365 napból áll Május 14 van, az ERDB nagyon előrelátó :)
Tudod mit ezt zárójelbe rakom( Csak az oroszoknál 12 milliárdos gáztartozásuk van:))

Összegezzük együtt:
Milliók menekülnek, főleg a gazdag iparmágnások, és tehetősek, vállalkozók Üzletek bezárnak. Lakossági ellátás még nyugaton is akadozik, keleten éheznek az emberek. Vasútvonalak 50-60% leállítva, hajózás teljesen megszűnt. Hadiipar megsemmisült, erőművek döcögnek, folyamatos áram kimaradások az egész országban. 40%-a a mezőgazdaságnak aknamentesítésre szorul, ezek a gazdák nem termelnek. Vasútállomások nagyobb forgalmú pontok nyugaton is megsemmisítve. Az elfoglalt területeken nincs jelentős termelés, de ha van is abból semmit sem látnak.

öööö... Zeleszkij studió
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Csak a miheztartás végett okoska ;)
Clipboard01.jpg
OFF: (ha nem értünk eggyet akkor a továbbit a páncéltörő topikban)
Nem kérdőjelezem meg a szakmai hozzáértésedet/multadat, de elsődlegesen nem a drót (háromeres mikrokábel) letekerésének céljából pörög. A rakétaának két elektromos parancs csatornája van, de csak egy tengely mentén tud beavatkozni. Azért kell hogy forogjon a rakéta hogy időszakonként a megfeleő térnegyedben be tudjon avatkozni a röppályába.
http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/9m14p1_ir_pct_rak_musz_leir_uzem_utas.pdf
14. és 20. oldal
Tehát mások által is megerősítve:
Ostobaság amit írsz, mert nem a huzal letekeredése miatt látod ugrálni.
Ha ez lenne a szakmád, tudtad volna.
:D
Tudjuk mi a szakmád .;)
 
W

Wilson

Guest
"Ukrán Nemzeti Bank szerint" na ez már politika a javából:) Hitelképességet látszatát fent kell tartani, hisz már most kb. 100 millárd USD-el tartoznak.
Hogy gondoltad minden ingyen volt amit odaszórtak? Gyakorlatilag a teljes lakosság 75 napja hitelből él.
Tudod mit ezt zárójelbe rakom( Csak az oroszoknál 12 milliárdos gáztartozásuk van:))

Összegezzük együtt:
Milliók menekülnek, főleg a gazdag iparmágnások, és tehetősek, vállalkozók Üzletek bezárnak. Lakossági ellátás még nyugaton is akadozik, keleten éheznek az emberek. Vasútvonalak 50-60% leállítva, hajózás teljesen megszűnt. Hadiipar megsemmisült, erőművek döcögnek, folyamatos áram kimaradások az egész országban. 40%-a a mezőgazdaságnak aknamentesítésre szorul, ezek a gazdák nem termelnek. Vasútállomások nagyobb forgalmú pontok nyugaton is megsemmisítve. Az elfoglalt területeken nincs jelentős termelés, de ha van is abból semmit sem látnak.

öööö... Zeleszkij studió
Már megint fordítva ülsz a lovon, tehát te úgy gondolod, hogy az EBRD-l te jobban tudod,hogy mennyivel csökken az ukrán GDP?
 
  • Vicces
Reactions: Molon Labe

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Már megint fordítva ülsz a lovon, tehát te úgy gondolod, hogy az EBRD-l te jobban tudod,hogy mennyivel csökken az ukrán GDP?
Nem tudom jobban, simán gondolkodom. 2022 Május van. Nekik meg üveg varázs gömbük. Basszus lehet, hogy 2 hónap múlva nincsenek ott az oroszok, de az is lehet, hogy a google letörli a térképről, egy halovány szürke megjegyzéssel egykori létezésére.

Ezt ERDB tenyér jóslásnak lehetne legjobb estben is titulálni.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 839
113
"Ukrán Nemzeti Bank szerint" na ez már politika a javából:) Hitelképességet látszatát fent kell tartani, hisz már most kb. 100 millárd USD-el tartoznak.
Hogy gondoltad minden ingyen volt amit odaszórtak? Gyakorlatilag a teljes lakosság 75 napja hitelből él.
Az év 365 napból áll Május 14 van, az ERDB nagyon előrelátó :)
Tudod mit ezt zárójelbe rakom( Csak az oroszoknál 12 milliárdos gáztartozásuk van:))

Összegezzük együtt:
Milliók menekülnek, főleg a gazdag iparmágnások, és tehetősek, vállalkozók Üzletek bezárnak. Lakossági ellátás még nyugaton is akadozik, keleten éheznek az emberek. Vasútvonalak 50-60% leállítva, hajózás teljesen megszűnt. Hadiipar megsemmisült, erőművek döcögnek, folyamatos áram kimaradások az egész országban. 40%-a a mezőgazdaságnak aknamentesítésre szorul, ezek a gazdák nem termelnek. Vasútállomások nagyobb forgalmú pontok nyugaton is megsemmisítve. Az elfoglalt területeken nincs jelentős termelés, de ha van is abból semmit sem látnak.

öööö... Zeleszkij studió
Azért ez sem mellékes. :)

‼️‍☠️Az orosz hadsereg több mint 100 milliárd UAH kárt okozott Ukrajna hadiipari komplexumában


"Ugyanakkor a pusztítás mértékének felmérése még csak most kezdődött, és köztes" - mondta az Ukroboronprom.
t.me/RVvoenkor
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
535
2 470
93
W

Wilson

Guest
Nem tudom jobban, simán gondolkodom. 2022 Május van. Nekik meg üveg varázs gömbük. Basszus lehet, hogy 2 hónap múlva nincsenek ott az oroszok, de az is lehet, hogy a google letörli a térképről, egy halovány szürke megjegyzéssel egykori létezésére.

Ezt ERDB tenyér jóslásnak lehetne legjobb estben is titulálni.
Tehát akkor szerinted az EBRD előrejelzése a 2022-es ukrán GDP-l a tenyérjóslás kategóriájába tartozik?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Ha, akkor csak az orosz, 10-szer akkora GDP, ezt azért elfelejtetted, és működik a háttér ország. (Saját fegyvered fordítom ellened, ezt hangoztatjátok USA vs Oo ügyében:))

Ukrán mindennel bajban lenne, az élelmezés is megoldhatatlan jelenleg, nemhogy fegyver, felszerelés, vagy jármű. Teljesen felejtős.
Az ukránok lélegeztető gépen vannak, 2022 évben az egykori GDP-jük talán tizede realizálható.
Tehát az ukrán oldalra semmit se rakj az egyenletben.

Nem beszéltem újjépítésről, közel 12000-es harckocsiállományból 3000-4000 bevethető van, és a poén ezt egy NATO elemző mondta, nem orosz prop. Nagyon figyeltem a levezetésemben olyan számokat írjak, melyeknek utánnanéztem, vagy ismerem a tájékoztatásokból.
Kihangsúlyoztam azt is durván, hogy ezek szebb időket látott gépezetek. De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy alig 2-3 T90M lőttek ki idáig, szólok abból is van száz még, és az elég fiatalocska orosz viszonylatban.


A Nyuszibuszok valós száma majdnem 23-25000, de én erre is olyan számot mondtam ami realizálható.
Légvédelmi eszközük és tüzérségből is elegendőt elő tudnak varázsolni. A lőszer meg minden szerdán elfogy ha jól tudom 75 napja.

Melyik ország tudott ekkora hadsereget ennyi pénzből valaha fenntartani?
Elég összetett fegyvernemek vannak az orosz hadseregben.
De lássuk csak, Németország ugyanezen pénzből siralomházat tart fenn 30 éve. Tengeralattjárók a parton, nincs alkatrész, repülök 20-30% bevethető, úgyszintén a nehézpáncélosok. Az aldiban vesznek walkie talkie-t, a gyakorlatlatra, nem működik a kommunikáció.
A Repülőgépekről alkatrészek hiányoznak nem tudnak felszállni, nincs utánpótlás, és pénz.
5000 katonát úgy tudtak a mozgósításra felszerelni, hogy más egységek bakancsait és ruházatát kérték kölcsön.
Van még kérdés? Szólok a francia még ennél is rosszabb állapotban van. Remélem követed az erről szoló műsorokat.
A franciák saját bevallásuk szerint kiherélték a hadseregüket.
Na akkor most ennek ismeretében, tényleg úgy gondolod, hogy rossz állapotban van az orosz hadsereg?

Buta hasonlatként megpróbálom úgy megfogalmazni ahogyan február végén állt az EU NATO részlege: az ukránoknak lehet megköszöni, hogy Putyin most nem Berlinben van.
Illúziókat kergetsz. Orosz adatok szerint 2608 harckocsijuk volt rendszerben tavaly, ezeket szerették volna 2848 darabra növelni idén. A T-80U-k 40 %-a elveszett (186-ból 75).A többi típus esetében is 10-20 %-a már nincs meg a rendszeresítettnek. A jobbak nyilván Ukrajnában vannak. A T-90 csúnyán leszerepel a T-72B3-al együtt.
A roncsokból hiába van sok, ha töredéküket működőképessé is teszik, hamar megállnak. A több évtizede rozsdásodó haditechnikai eszközök ilyenek.
Csodavárás, amiben hiszel.

A német haderő problémáit saját magához kell mérni:
Jelenleg zajlik kb 300 db Leopard 2A7V harckocsi rendszeresítése. Van 350 db Puma rendszerben 250 további megrendelve, Pzh-k, EF 2000 stb. Vannak problémáik, igen, de azok most Putyinnak köszönhetően hamar megoldódnak. :) Lesz pénz.

Az oroszok új eszközei a kanyarban sincsenek.