[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 405
113
Oké maradjon az egyoldalú orosz függés, jó terv!

És mi van az olajjal. Zelenszkij kezébe adjuk oda Mo. kőolajellátását??

Csak azért mert drukkoltok Putyinnak....
Pont azért drukkolunk Putyinnak, mert Z és aki mögötte áll az elmebeteg, náci, nacionalista és egy kanál vízbe belefojtana minket. Ha a ruszkik behúznák a full Barátság vezetéknyi területet, a háború után minden problémánk megoldódna. Ha nem, de építenének leágazásokat saját területen, szintén.
 

Daneel

Well-Known Member
2021. február 10.
159
849
93
A jelenlegi kijevi vezetés nem egy stabil képződmény. Azon lehet lamentálni, hogy az oroszok húzzák-e el előbb a nótájukat, vagy a saját népük, de tartós tejet nem érdemes venniük. Amúgy meg az amerikaiak bábjai. Ha az USA úgy dönt, hogy az ukránokkal vágatja el felénk az orosz olaj szállítását, akkor vajon ugyanezt a horvátok közreműködésével nem fogja megtenni? De a horvátokat még Brüsszel is ráveheti ugyanerre és önerőből is kitalálhatják. Mit ahogy önerőből megcsinálták a koncepciós perüket a MOL-lal szemben INA ügyben és mint ahogy nem voltak hajlandók együttműködni kikötő ügyileg sem, ami miatt Triesztbe kényszerültünk átenni a kikötő fejlesztési terveinket.

Nagyon rövid a memóriád. Nem emlékszel a közel-keletről kiindult 2 olajválságra és arra, hogy a közel-keleti olajnak való kiszolgáltatottság mennyire nem leányálom? Nem emlékszel arra, hogy a kedves amerikai és brüsszeli barátaink mi mindent elkövettek azért, hogy elvágjanak minket is és tágabb értelemben az EU-t is nem csak az orosz, hanem a többi alternatív gáz és olaj beszerzési forrástól? Mond valamit az, hogy Nabucco? Amibe mehetett volna azeri mellett türkmén, iráni, iraki, kazah gáz is. Szépen megfúrták. Marad a TANAP és meghosszabbítása a TAP. Megfúrták a Kék Áramlatot, a Déli Áramlatot és az Északi Áramlat 2-t is. Na nem az oroszok, hanem kedves barátaink és szövetségeseink. Szénné embargózták az iráni olajat is. A szír olajat és gázt az általuk kreált háborúval lehetetlenítették el. A román gáz kitermelést a Exxon volt oly kedves feltartani.

Mi mindent megtettünk az alternatívák érdekében. 7 szomszédból 6-al megvan a gáz összeköttetés. De nekik is csak orosz gázuk van. Ha azt betiltják kedves brüsszeli barátaink, akkor sakk-matt. Az orosz gáz szállítására is támogattunk minden alternatív útvonalat. Ezekből jó néhányat megfúrtak kedves nyugati, főleg amerikai barátaink (bár az EU bizottság is jeleskedett e téren). Most a Testvériség mellett a török, bolgár, szerb vonal működik. De támogattuk volna a Nabucot is, és a Déli Áramlatot is és az Északi Áramlattal sem volt semmi bajunk. Olaj ügyileg a MOL bevásárolt azeri mezőbe és a Baku-Tbiliszi-Ceyhan vezetékbe. A Mol bevásárolt szíria mezőbe is. Mi szorgalmaztuk az Adria vezeték kiépítését és beszálltunk a Krk-i LNG terminálba. Mi szerettünk volna a román gázmező kitermelésének, pontosabb a vezetékes szállításnak egy részét lekötni. Nem rajtunk múlott, hogy kedves barátaink ott tettek keresztbe, ahol csak tudtak.

Most pedig a stabil orosz partnert lecserélnéd azokra, illetve azok csatlósaira, akik idáig mindenhol keresztbe tettek és megfojtani, elvágni próbálták a térségünket. Ez így nem alternatíva, hanem önmagunk kiszolgáltatása.

Az megvan, hogy majdnem minden nem orosz alternatíva kulcsa Törökország? Próbálunk is jóbban lenni velük. Kedves jenki és brüsszeli barátaink viszont egyrészt ezt nem nézik jó szemmel, másrészt a törökök torkát is próbálják átharapni.

Az meg egy egyszerű műszaki tény, hogy a MOL százhalombattai és pozsonyi finomítója túlnyomó részben orosz olajat tud feldolgozni. Mint ahogy az is, hogy nincs elég kapacitása az Adria vezetéknek sem és a horvát kikötőnek sem, hogy minket és a szlovákokat ellásson az amúgy általuk ellátandókon kívül (horvátok, bosnyákok, szerbek). Ennek egy részén sok pénzzel és sok idő alatt lehet segíteni, más részére viszont nincs ráhatásunk.

Nekünk nem az atlantista vonatra kell felülni, mert az a szakadékba visz. A saját érdekeinket kell képviselnünk, bármekkora is a nyomás.
Ezt lementem, és használom az engedelmeddel!
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
518
2 694
93
Hurrá,akkor amit a Scholz hallgat ugyanaz,amire a Führer is vigyázzba állt. Erre varrjál gombot.
Amiben az a vicces, és kínos, hogy a Führer esetében még igaz is, hiszen ő beza az Isten Tartsa, Isten óvja, Királyunk és Közhazánk, ismertebben: Gott Erhälte, Gott Besütze, Unser Käiser, Unser Land! Kezdetű kis nótára is állt vigyázban, de amire te gondolsz az tévedés így. Ugyanis az orosz himnusz más szöveggel megy, mint a szovjet. Viszont a német himnusz csak másik versszakkal.
 
  • Imádom
  • Tetszik
Reactions: papajoe and Pogány

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 456
23 921
113
Pedig ezt a beszédet Orbán mondta tollba neki.
Ezt a beszédet ez a bilderberges martonyi és köre mondta neki tollba, Orbán valószínűleg legnagyobb lyukra futása lett, kellett nekünk ezt a kvótanőt benyomni, hogy kussoljon egy picit a nyugat...
a3208f2084a37fe57e0173be4aa8d21d.png
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 456
23 921
113
legalább nem kvótanő, helyette kb egy senki. egál
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Nehogy az ukránok kapják meg a nekünk gyáttott vasakat... Simán kinézem a németekből, hiába fizettünk előre

Nem hiszem, hogy megtörténik, de már egy jó ideje várom, hogy azért megpróbálják. Szerintem még idén elkezdik verni majd a tam-tamot, hogy nem demokrácia meg orosz barát és mennyire igazságos pofon lenne a Sorstól, ha ők, akik szegényeket bántanak megkapnák azt, amit az oroszbarátok kifizettek és nekünk gyártanak.

Kizárt dolognak tartanám, hogy a németek eldobnák a hitelességüket és egy fizetőképes vásárlót egy ilyen propaganda szöveg miatt, de mostanában elég sok dolog történt, valljuk meg őszintén, amit nem hittük, hogy lehetséges és aztán a szemünk előtt megcsinálták a nyugatiak.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and Pogány

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 402
16 627
113
Amiben az a vicces, és kínos, hogy a Führer esetében még igaz is, hiszen ő beza az Isten Tartsa, Isten óvja, Királyunk és Közhazánk, ismertebben: Gott Erhälte, Gott Besütze, Unser Käiser, Unser Land! Kezdetű kis nótára is állt vigyázban, de amire te gondolsz az tévedés így. Ugyanis az orosz himnusz más szöveggel megy, mint a szovjet. Viszont a német himnusz csak másik versszakkal.
A dallamra értettem. A harmadik versszak a Lied der Deutschen-ből a jelenlegi
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 665
35 801
113
Nem hiszem, hogy megtörténik, de már egy jó ideje várom, hogy azért megpróbálják. Szerintem még idén elkezdik verni majd a tam-tamot, hogy nem demokrácia meg orosz barát és mennyire igazságos pofon lenne a Sorstól, ha ők, akik szegényeket bántanak megkapnák azt, amit az oroszbarátok kifizettek és nekünk gyártanak.

Kizárt dolognak tartanám, hogy a németek eldobnák a hitelességüket és egy fizetőképes vásárlót egy ilyen propaganda szöveg miatt, de mostanában elég sok dolog történt, valljuk meg őszintén, amit nem hittük, hogy lehetséges és aztán a szemünk előtt megcsinálták a nyugatiak.
Szinte biztos, hogy lestrapát BW gépeket kapnak. Reálisan komoly karbantartás és ipari háttér nélkül kb fél évet fognak ezek működni - ennyi idő alatt meg elfog dőlni ez a háború vagy legalábbis befagy valamilyen erővonalak mentén.
Tök fölösleges gyári új cucc az ukránoknak. Inkább majd a BW vesz újabbakat magának, bár most rá vannak kattanva a kerekes lövegekre, szóval lehet hogy inkább azt vesznek. (Pl. RCH 155)
A németek amúgy is korrektebbek közé tartoznak és az iparnak nagy a befolyása kormányra. Armin bácsi majd felhívja Olafot ha esetleg ilyen felmerülne. :p

Amúgy Macaroni már nem ilyen: a 12 CAESAR löveget konkrétan egy marokkói megrendelésből nyúlták le és adták az ukránoknak!
A sajátjukból nem adnak a flanciák!
A rakétáik jók, de amúgy nem bánom hogy nem velük dolgozunk alapvetően. A száraz földi Aster 30-ast azért elfogadnám rakéta elhárítónak, de vélhetően inkább izraelit veszünk - már ha veszünk.
 
  • Hűha
Reactions: Pogány

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 568
8 165
113
Szinte biztos, hogy lestrapát BW gépeket kapnak. Reálisan komoly karbantartás és ipari háttér nélkül kb fél évet fognak ezek működni - ennyi idő alatt meg elfog dőlni ez a háború vagy legalábbis befagy valamilyen erővonalak mentén.
Tök fölösleges gyári új cucc az ukránoknak. Inkább majd a BW vesz újabbakat magának, bár most rá vannak kattanva a kerekes lövegekre, szóval lehet hogy inkább azt vesznek. (Pl. RCH 155)
A németek amúgy is korrektebbek közé tartoznak és az iparnak nagy a befolyása kormányra. Armin bácsi majd felhívja Olafot ha esetleg ilyen felmerülne. :p

Amúgy Macaroni már nem ilyen: a 12 CAESAR löveget konkrétan egy marokkói megrendelésből nyúlták le és adták az ukránoknak!
A sajátjukból nem adnak a flanciák!
A rakétáik jók, de amúgy nem bánom hogy nem velük dolgozunk alapvetően. A száraz földi Aster 30-ast azért elfogadnám rakéta elhárítónak, de vélhetően inkább izraelit veszünk - már ha veszünk.
Kétfokozatú rakétát vennétek Magyarországra?
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Nem hiszem, hogy megtörténik, de már egy jó ideje várom, hogy azért megpróbálják. Szerintem még idén elkezdik verni majd a tam-tamot, hogy nem demokrácia meg orosz barát és mennyire igazságos pofon lenne a Sorstól, ha ők, akik szegényeket bántanak megkapnák azt, amit az oroszbarátok kifizettek és nekünk gyártanak.

Kizárt dolognak tartanám, hogy a németek eldobnák a hitelességüket és egy fizetőképes vásárlót egy ilyen propaganda szöveg miatt, de mostanában elég sok dolog történt, valljuk meg őszintén, amit nem hittük, hogy lehetséges és aztán a szemünk előtt megcsinálták a nyugatiak.

A németek világ életükben ideológiai alapon gondolták a fegyverbizniszeiket. Pro és kontra is - mind a kettőre van példa. Ugye előbbibe a nagy kedvezményes vagy akár ingyenes modern cuccok adása is belefér akár. Meg persze a mostani ukrán dolgaik is.

Amiben lehet reménykedni, hogy talán kevésbé ellenségük a saját pénzüknek (mondjuk simán mondhatnák, hogy kapnátok csak 3 év múlva, bár ez is vaskos szerződésszegés lenne) és van még azért más is amit adhatnak az ukránnak, ha már ennyire háborúpártiak lettek újra ...

Ugyanakkor a németek már dobták a hitelességüket. NS2 szerződésszegés (itt sok német cég/bank is beszívta), külföldi cégek illetve infrastruktúra államosítása, muszka lóvé "lopikálása" ésatöbbi ésatöbbi

Meglehetősen hajlékony azért a gerincük úgyhogy én azért nem tenném a kezemet tűzbe semmilyen téren értük ...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
A

Nekünk nem az atlantista vonatra kell felülni, mert az a szakadékba visz. A saját érdekeinket kell képviselnünk, bármekkora is a nyomás.
Az első része a vitának teljesen meddő. Szted a horvatok nagyobb rizikó mint Ukrajna, hááát te tudod. Sztem qrvára nem. Másrészt a MOL anyagi érdekei is Horvátország felé húznak. Ugyanugy, ahogy az azeri gáz, de lépjünk.

Ha nem az atlantista vonalra, akkor melyikre? Másik vonalat nem látok. Esetleg az oroszok? A térségben kikkel fogunk erre az útra lépni? Milyen gazdasagi és kereskedelmi kapcsolatok reményében lépünk rá erre az útra, tudva, hogy Oroszországgal csak atlantista országok keresztül vezet bármilyen kereskedelmi kapcsolat?

Nem érzed, hogy ez egy érzelemvezérelt totalis zsákutca, amit nem is olyan rég már kipróbáltunk 50 évig és csak államadósság a és gazdasági csődbe vezetett?

Mikor játszott Oroszország a magyar történelemben pozitiv szerepet, amely tapasztalatok alapján hozzákötnénk a jövőt?

Nem tartasz attól, hogy egy ilyen döntés Magyarorszagot Szerbia kivételével totalisan elszigetelné Közép - Európában?? A Nyugatot hagyjuk is. Milyen befektetésekre szamithatunk Oroszországtól, amik kompenzálják a nyugati cégek beruházásait??

Brainstroming jelleggel csak ezek ugrottak be.
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: kamm and geseft

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Azért baszod, mert nincs sehol máshol olaj, ami ki tudná váltani.
Akkor azt mondod, ha Zselé elzárja az orosz olajat lehúzhatjuk magunkat a klotyón?? Nem lenne érdemes mégis alternatívák után nézni, mint mantrázni, hogy csak Putyin olaját vesszük, de a szállítás a Magyarországgal legellenségesebb europai országon keresztül jön??
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Pont azért drukkolunk Putyinnak, mert Z és aki mögötte áll az elmebeteg, náci, nacionalista és egy kanál vízbe belefojtana minket. Ha a ruszkik behúznák a full Barátság vezetéknyi területet, a háború után minden problémánk megoldódna. Ha nem, de építenének leágazásokat saját területen, szintén.
Erre mekkora esélyt látsz? Otthagyták Kijevet, Harkovot, most a régi magyar visszavonulós, hátranyilazós trükkel összeroppantjáknaz ukrikat. :D

A nagy déli offenziva nem igazán akar beiindulni, pedig ha vhol ott síkság van, kiveve Donyeck. Először vártuk, hogy a sár felszáradjon, de lassan már a portól nem lehet majd nekiindulni....hidd el örülnék ha elkennék az ukrik száját, de úgy néz ki az orosz haderő súlyos veszteségeket szenved, aukrajna meg végtelen nyugati fegyverutánpótlást kap. Ha a morál nem romlik az ukriknál és eddig erős, xar év elé nézünk.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Hurrá,akkor amit a Scholz hallgat ugyanaz,amire a Führer is vigyázzba állt. Erre varrjál gombot.
2006ban még a magyar jobboldal a szovjet emlékműről leverte a vörös csillagot. Ma néhány "nemzeti" Putyin fun lassan felhuzza otthonra a vörös rongyot, ami alatt meggyalázta a vörös horda az országot. Nekem ezt nem veszi be a gxlyomrom, sorry.