[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
534
2 458
93
A srácot napokig egy pincében tartották, megverték, megkötözték, fejbe lőtték, halottnak tettette magát, eltemették, majd kiásta magát a saját testvérének holtteste alól...
Ja, és a CNN közölte...

https://www.vadhajtasok.hu/2022/05/...ak-fejbe-lottek-es-elve-eltemettek-az-oroszok

Halottnak tettette magát a fejbe lőtt 33 éves férfi, és hagyta, hogy a halott testvéreivel együtt elássák egy gödörbe.

Két bátyjával együtt egy jelöletlen sírba temették Mikola Kulicsenkót, aki csodával határos módon mégis túlélte az orosz katonák kegyetlenkedését, írja a CNN. Az ukrán férfi szerint azért nem halt meg, hogy a vele történt rémségeket elmondhassa a világnak azoknak a nevében is, akik ezt már nem tehetik meg.

A 33 éves férfi és családjának élete március 18-ig szinte semmit sem változott annak ellenére, hogy ekkor már három és fél hete tartott az invázió, és az oroszok elfoglalták a falujukat. Aztán amikor az ukrán katonák visszavágtak és lecsaptak egy menetoszlopra, az oroszok elkezdték keresni a környéken a felelősöket. Így jutottak el ahhoz a házhoz, ahol Mikola két bátyjával és húgával élt. A sorsfordító napon Irina szerencsére nem volt otthon.

A három testvért a katonák az udvarra térdepeltették, amíg átkutatták a házat. Olyan bizonyítékot kerestek, ami összefüggésbe hozhatta a fivéreket a támadással. Amikor megtalálták nagyapjuk honvédségi kitűzőit és az egyik testvére katonai hátizsákját, biztosak voltak abban, hogy közük volt az akcióhoz. Ezután egy pincébe hurcolták őket három napra, ahol folyamatosan kihallgatták őket.

A negyedik napon minden megváltozott. Az oroszok fémrúddal verték agyba-főbe Mikolát
, majd egy fegyver csövét is a szájába dugták. A három testvért eszméletvesztésig kínozták, majd bekötötték a szemüket, a végtagjaikat pedig ragasztószalaggal rögzítették, és egy kietlen területre vitték őket. Itt a testvérek a földön térdelve várták, amíg az orosz katonák egy gödröt ástak, majd sorban fejbe lőtték mindhármójukat.

Csodával határos módon Mikola túlélte a fejlövést, mivel a golyót az arcába kapta, és a jobb füle mellett távozott is. Tudta, hogy az egyetlen esélye az lehet, ha halottnak tetteti magát.

Az oroszok ezután a gödörbe rugdosták a holttesteket, majd betemették a sírt. Mikola kis idő múlva az összekötözött végtagok ellenére a felszínre ásta magát. De nemcsak a földdel kellett megküzdenie, hanem azzal is, hogy az egyik testvére holtteste alól kellett kiásnia magát.
Ezután sötétben eltántorgott egy közeli házig, ahol éjszakára befogadták és ápolták. Másnap térhetett csak haza, ahol a húga már napok óta várta a fivéreit.

Mikola szerint azért maradt életben, hogy elmondhassa a vele történteket. Azt mondja, hogy ami vele történt, nem egyedi eset, az orosz katonák mindenhol ezt művelik a civilekkel. Az ukrán hatóságok nyilvántartásába már 11 ezernél is több feltételezett háborús bűncselekményt regisztráltak, ami az orosz katonákhoz köthető. A hírtelevízió megkereste az orosz védelmi minisztériumot a történtekkel kapcsolatban, de a riport megjelenéséig nem kaptak választ.
Aha igen acon lövik, de kimeneti sérülést semmi sem látni a füle mögött. Pár hét alatt elmúlt mi? Az arcán is egy kis heg van. (CNN vidóban látni az arcát.). Azt meg bárhol szerezhette. A történet többi része épp ennyire kevésbé hihető számomra! Ez ilyen Kill Bill 2 szintű mese, hogy kijön a föld alól! Színház az egész világ! :rolleyes:
 
K

Kopi2000

Guest
Annak idején linkeltem a hírt, hogy Lavrov azt mondta, hogy az ENSZ vizsgálatot sem tartja objektívnek.
Az oroszok azert mondjak minden vizsgalati ketelem elurasitasakor, hogy valami nem lesz objektiv, mivel ok marcsak tudjak.. Soha nem volt erdekuk olyannak a kivizsgalasa, amiben erintettek voltak... Ha meg valamikor, valamit, ki is vizsgaltak, akkor is csak az agit-prop osztaly altal vart eredmenyeket szajkoztak...
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: megazez and Wilson
W

Wilson

Guest

Foglyul ejtett orosz katonák szerint parancsnokaik lemészárolják a sebesült katonákat ahelyett, hogy orvosi kezelésre vinnék őket...​

Az orosz parancsnokok saját sebesült katonáikat mészárolják le ahelyett, hogy a harctérről hoznák ki őket gyógykezelésre - állítják Putyin katonái. Egy alezredest azzal vádoltak, hogy személyesen lőtt agyon több katonát, miközben azok sebesülten feküdtek és ellátásra lett volna szükségük.

Ember embernek farkasa..

A bucsai mészárlás horrorisztikus eseményei és az orosz katonák kegyetlenségei bejárták a világsajtót, azonban egyre biztosabb, hogy a brutalitás a hadsereg berkein belül is létező jelenség.
Egy orosz katona felidézte, hogy az egyik parancsnok megkérdezett egy másik katonát, hogy tud-e járni, mire a férfi azt válaszolta, hogy nem tud, a tiszt azonnal megölte. A hátborzongató beszámoló az ukránok által elfogott fiatal hírszerző katonáktól származnak, kikkel Volodimir Zolkin ukrán újságíró készített interjút


Az egyik katona elmondta, hogy a parancsnokok "végeztek a sebesültjeikkel". Zolkin kérdésére kifejtette: "Csak úgy. Egy sebesült katona fekszik a földön, és egy zászlóalj parancsnoka pisztolyból agyonlövi. Egy fiatalember volt, megsebesült, a földön feküdt. Megkérdezték tőle, hogy tud-e járni, és mivel nem tudott, agyon lőtték". Egy másik katona szerint ez egyáltalán nem egyedi eset volt, négy-öt katonát is lelőtt így a parancsnok. "Megmenthették volna őket, segítséget kaphattak volna, kivihették volna őket onnan. Ő egyszerűen agyonlőtte őket" - tette hozzá egy másik katona. A videóból nem derül ki, hogy az említett esetek Ukrajna melyik részén történtek, ahogy az sem világos, hogy hol ejtették foglyul a férfiakat és melyik egységben szolgáltak.

A katonákkal készített interjút ide kattintva megtekintheted
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
Ukrajnai propi csúcsjáratban: :confused:
Az osztrák bulvárlap exxpress.at hozza, hogy az orosz tisztek lelövik a sebesült orosz katonákat. Mindezt ukrán fogságba esett oroszok tanuvallomása alapján..
Még akár igaz is lehet... :(
Ha én bármilyen tiszt lennék és egy beosztottam halálos megsebesülne, de még iszonyú kínokat élne át percekig, valószínűleg én is átsegíteném.
Biztosan kísértene életem végéig. :(
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Ide is beteszem.
Fontos.
Ha ez igaz az nagyon jó hír. Még most lehet valamit menteni a dolgon, de ha a háború eszkalálódik akkor nincs visszaút. Putyin öreg, beteg, igazán hozhatna annyi áldozatot az anyaföldért hogy elviszi a balhét ha már tízezrektől elvárta hogy feláldozzák magukat a kis "kalandjába".
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Annak idején linkeltem a hírt, hogy Lavrov azt mondta, hogy az ENSZ vizsgálatot sem tartja objektívnek.
Ha volt is ilyen, valószínűleg arra gondolt, hogy megfelelően súlyozva állítják össze az ENSZ vizsgálóbizottságot nyugaton, hogy az elvártnak megfelelő legyen a vizsgálat végeredménye. Jaj, már megint elkezdtünk egy újabb kört. Inkább megyek is, hogy lezáruljon :)
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
bkker, Ti aztán tényleg bármit hozzáferdítetek a Putini Kánonhoz.
Fogadd gratulációmat.
Nagyjából olyan Tony Blair szint,Szaddam vegyi fegyvereiről.Jól emlékszem?

Azért, mert állítottam vmit, amit Te hasonlítottál egy másik valós vmihez, amiben egyet értettünk.
Ergo 1et értünk abban is, amit eredetileg állítottam, nemde?
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 272
2 422
113
“ Látszólag teljesen összeomlott az orosz hadsereg nagy keleti offenzívája.”

Így kezdődik a cikk. Más helyen is láttam ezt a szófordulatot.
Kérdés: ehhez az állításához hogyan viszonyul az a hír, h lett egy bekerítés/zsák melyben 16k ukrán katona szorult…..s akkor most azovstal elesett vagy sem?
 
W

Wilson

Guest
Ezt bizonyítja, hogy az angolok vétóztak
Nem, annak idején ez számtalanszor el lett mondva semmilyen vizsgálatot nem vétóztak meg az angolok, mivel semmilyen vizsgálatról nem volt szó, az angolok azt vétózták meg, hogy az orosz ENSZ nagykövet az orosz verziót adja elő az ENSZ-ben.
 
W

Wilson

Guest
Ha volt is ilyen, valószínűleg arra gondolt, hogy megfelelően súlyozva állítják össze az ENSZ vizsgálóbizottságot nyugaton, hogy az elvártnak megfelelő legyen a vizsgálat végeredménye. Jaj, már megint elkezdtünk egy újabb kört. Inkább megyek is, hogy lezáruljon :)
De Oroszország az ENSZ Biztonsági tanácsának állandó tagja Kinával együtt...
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 712
15 496
113

Foglyul ejtett orosz katonák szerint parancsnokaik lemészárolják a sebesült katonákat ahelyett, hogy orvosi kezelésre vinnék őket...​

Az orosz parancsnokok saját sebesült katonáikat mészárolják le ahelyett, hogy a harctérről hoznák ki őket gyógykezelésre - állítják Putyin katonái. Egy alezredest azzal vádoltak, hogy személyesen lőtt agyon több katonát, miközben azok sebesülten feküdtek és ellátásra lett volna szükségük.

Ember embernek farkasa..

A bucsai mészárlás horrorisztikus eseményei és az orosz katonák kegyetlenségei bejárták a világsajtót, azonban egyre biztosabb, hogy a brutalitás a hadsereg berkein belül is létező jelenség.
Egy orosz katona felidézte, hogy az egyik parancsnok megkérdezett egy másik katonát, hogy tud-e járni, mire a férfi azt válaszolta, hogy nem tud, a tiszt azonnal megölte. A hátborzongató beszámoló az ukránok által elfogott fiatal hírszerző katonáktól származnak, kikkel Volodimir Zolkin ukrán újságíró készített interjút


Az egyik katona elmondta, hogy a parancsnokok "végeztek a sebesültjeikkel". Zolkin kérdésére kifejtette: "Csak úgy. Egy sebesült katona fekszik a földön, és egy zászlóalj parancsnoka pisztolyból agyonlövi. Egy fiatalember volt, megsebesült, a földön feküdt. Megkérdezték tőle, hogy tud-e járni, és mivel nem tudott, agyon lőtték". Egy másik katona szerint ez egyáltalán nem egyedi eset volt, négy-öt katonát is lelőtt így a parancsnok. "Megmenthették volna őket, segítséget kaphattak volna, kivihették volna őket onnan. Ő egyszerűen agyonlőtte őket" - tette hozzá egy másik katona. A videóból nem derül ki, hogy az említett esetek Ukrajna melyik részén történtek, ahogy az sem világos, hogy hol ejtették foglyul a férfiakat és melyik egységben szolgáltak.

A katonákkal készített interjút ide kattintva megtekintheted
Nagy a baj az ukránoknál, ha ilyeneket találnak ki. De most komolyan, ilyen a világon nincs, hogy egy sebesült, de még eszméleténél lévő katonát a parancsnoka puszta brahiból, a bajtársai szeme láttára agyonlő.
Én már várom az ukrán híreket, hogy az orosz katonák az elfogott ukránok élő húsából lakomázgatnak újabban...