Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudom, én csak olyan híreket láttam, amelyben a főtitkár felvetette, hogy vizsgálat kell, de olyat nem, amelyben az oroszok mondták, hogy nem kell.Az ENSZ főtitkár akart vizsgálatot de az oroszok abba sem mentek bele...
Annak idején linkeltem a hírt, hogy Lavrov azt mondta, hogy az ENSZ vizsgálatot sem tartja objektívnek.Nem tudom, én csak olyan híreket láttam, amelyben a főtitkár felvetette, hogy vizsgálat kell, de olyat nem, amelyben az oroszok mondták, hogy nem kell.
Olyat viszont találtam, hogy az oroszok javasolták, hogy az ENSZ BT keretein belül legyen kivizsgálva, de ennek sem láttam folytatását.
Erre gondokltam. Ha bekerítik és felszámolják, elfogják ezt a 16.000 katonát az újabb fordulópontot jelenthet.Az ukrán fegyveres erők mintegy 16 ezer katonája esett a katlanba Szeverodonyeck és Liszicsanszk közelében
Az LPR belügyminisztériuma bejelentette, hogy elfogják az ukrán fegyveres erők legfeljebb 16 ezer katonáját Liszicsanszk és Szeverodonyeck közelében.
![]()
Около 16 тысяч солдат ВСУ попали в котел под Северодонецком и Лисичанском
Более 15 тысяч украинских солдат и наемников оказались в котле под Северодонецком и Лисичанском в Луганской Народной Республике, заявил помощник министра... РИА Новости, 17.05.2022ria.ru
Aha igen acon lövik, de kimeneti sérülést semmi sem látni a füle mögött. Pár hét alatt elmúlt mi? Az arcán is egy kis heg van. (CNN vidóban látni az arcát.). Azt meg bárhol szerezhette. A történet többi része épp ennyire kevésbé hihető számomra! Ez ilyen Kill Bill 2 szintű mese, hogy kijön a föld alól! Színház az egész világ!A srácot napokig egy pincében tartották, megverték, megkötözték, fejbe lőtték, halottnak tettette magát, eltemették, majd kiásta magát a saját testvérének holtteste alól...
Ja, és a CNN közölte...
https://www.vadhajtasok.hu/2022/05/...ak-fejbe-lottek-es-elve-eltemettek-az-oroszok
Halottnak tettette magát a fejbe lőtt 33 éves férfi, és hagyta, hogy a halott testvéreivel együtt elássák egy gödörbe.
Két bátyjával együtt egy jelöletlen sírba temették Mikola Kulicsenkót, aki csodával határos módon mégis túlélte az orosz katonák kegyetlenkedését, írja a CNN. Az ukrán férfi szerint azért nem halt meg, hogy a vele történt rémségeket elmondhassa a világnak azoknak a nevében is, akik ezt már nem tehetik meg.
A 33 éves férfi és családjának élete március 18-ig szinte semmit sem változott annak ellenére, hogy ekkor már három és fél hete tartott az invázió, és az oroszok elfoglalták a falujukat. Aztán amikor az ukrán katonák visszavágtak és lecsaptak egy menetoszlopra, az oroszok elkezdték keresni a környéken a felelősöket. Így jutottak el ahhoz a házhoz, ahol Mikola két bátyjával és húgával élt. A sorsfordító napon Irina szerencsére nem volt otthon.
A három testvért a katonák az udvarra térdepeltették, amíg átkutatták a házat. Olyan bizonyítékot kerestek, ami összefüggésbe hozhatta a fivéreket a támadással. Amikor megtalálták nagyapjuk honvédségi kitűzőit és az egyik testvére katonai hátizsákját, biztosak voltak abban, hogy közük volt az akcióhoz. Ezután egy pincébe hurcolták őket három napra, ahol folyamatosan kihallgatták őket.
A negyedik napon minden megváltozott. Az oroszok fémrúddal verték agyba-főbe Mikolát, majd egy fegyver csövét is a szájába dugták. A három testvért eszméletvesztésig kínozták, majd bekötötték a szemüket, a végtagjaikat pedig ragasztószalaggal rögzítették, és egy kietlen területre vitték őket. Itt a testvérek a földön térdelve várták, amíg az orosz katonák egy gödröt ástak, majd sorban fejbe lőtték mindhármójukat.
Csodával határos módon Mikola túlélte a fejlövést, mivel a golyót az arcába kapta, és a jobb füle mellett távozott is. Tudta, hogy az egyetlen esélye az lehet, ha halottnak tetteti magát.
Az oroszok ezután a gödörbe rugdosták a holttesteket, majd betemették a sírt. Mikola kis idő múlva az összekötözött végtagok ellenére a felszínre ásta magát. De nemcsak a földdel kellett megküzdenie, hanem azzal is, hogy az egyik testvére holtteste alól kellett kiásnia magát. Ezután sötétben eltántorgott egy közeli házig, ahol éjszakára befogadták és ápolták. Másnap térhetett csak haza, ahol a húga már napok óta várta a fivéreit.
Mikola szerint azért maradt életben, hogy elmondhassa a vele történteket. Azt mondja, hogy ami vele történt, nem egyedi eset, az orosz katonák mindenhol ezt művelik a civilekkel. Az ukrán hatóságok nyilvántartásába már 11 ezernél is több feltételezett háborús bűncselekményt regisztráltak, ami az orosz katonákhoz köthető. A hírtelevízió megkereste az orosz védelmi minisztériumot a történtekkel kapcsolatban, de a riport megjelenéséig nem kaptak választ.
most meg mellébeszélsz![]()
Miért is? Említhettem volna Colin Powell mutatványát,amikor egy kémcsövet rázva állította ugyanezt. A másik oldal ezekhez képest első bálozó. Mindegyik szeret füllenteni.most meg mellébeszélsz![]()
Az oroszok azert mondjak minden vizsgalati ketelem elurasitasakor, hogy valami nem lesz objektiv, mivel ok marcsak tudjak.. Soha nem volt erdekuk olyannak a kivizsgalasa, amiben erintettek voltak... Ha meg valamikor, valamit, ki is vizsgaltak, akkor is csak az agit-prop osztaly altal vart eredmenyeket szajkoztak...Annak idején linkeltem a hírt, hogy Lavrov azt mondta, hogy az ENSZ vizsgálatot sem tartja objektívnek.
Még ujjlenyomatot is vettek.Ez lenne a "ne készítsenek fotókat és videót a magukat megadókról"?![]()
Erre gondokltam. Ha bekerítik és felszámolják, elfogják ezt a 16.000 katonát az újabb fordulópontot jelenthet.
Meg almodozzatok egy darabig....Csak aztan ne egy ujabb nagy orosz zako jojjon ki belole....Erre gondokltam. Ha bekerítik és felszámolják, elfogják ezt a 16.000 katonát az újabb fordulópontot jelenthet.
Még akár igaz is lehet...Ukrajnai propi csúcsjáratban:
Az osztrák bulvárlap exxpress.at hozza, hogy az orosz tisztek lelövik a sebesült orosz katonákat. Mindezt ukrán fogságba esett oroszok tanuvallomása alapján..
Ezt bizonyítja, hogy az angolok vétóztakAz ENSZ főtitkár akart vizsgálatot de az oroszok abba sem mentek bele...
Ha ez igaz az nagyon jó hír. Még most lehet valamit menteni a dolgon, de ha a háború eszkalálódik akkor nincs visszaút. Putyin öreg, beteg, igazán hozhatna annyi áldozatot az anyaföldért hogy elviszi a balhét ha már tízezrektől elvárta hogy feláldozzák magukat a kis "kalandjába".Ide is beteszem.
Fontos.
![]()
Orosz nagykövet: szakadás alakult ki a Kremlben, egyesek feladnák az ukrajnai harcot
Az amerikai orosz nagykövet szerint az ukrajnai háború miatt szakadás alakult ki a Kremlben: egyes moszkvai tisztviselÅk vissza akarják vonni a megszálló csapatokat és bűnbánatot akarnak tartani. Az orosz állami televÃziónak nyilatkozó Anatolij Antonov szerint Amerika titokban...www.portfolio.hu
Ha volt is ilyen, valószínűleg arra gondolt, hogy megfelelően súlyozva állítják össze az ENSZ vizsgálóbizottságot nyugaton, hogy az elvártnak megfelelő legyen a vizsgálat végeredménye. Jaj, már megint elkezdtünk egy újabb kört. Inkább megyek is, hogy lezáruljonAnnak idején linkeltem a hírt, hogy Lavrov azt mondta, hogy az ENSZ vizsgálatot sem tartja objektívnek.
Nagyjából olyan Tony Blair szint,Szaddam vegyi fegyvereiről.Jól emlékszem?bkker, Ti aztán tényleg bármit hozzáferdítetek a Putini Kánonhoz.
Fogadd gratulációmat.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..