Admiral Kuznyecov / Kuznetsov / Project 11435 (Szovjetunió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
.
.
vagy pl az eleve is korszerutlen, de mara vegkepp menthetetlenul elavult Szu-33 gepek megvannak meg hozza? Ugy volt, hogy a hajot atepitik MiG-29-hez, meg terveztek komolyabb modernizaciot, de azutan mindebbol nem lett semmi.
(Mondjuk a MiG-29 rep.hordozos valtozata meg az indiaiaknal szerepelt le menthetetlenul, szoval ez az egesz törtenet elegge gyaszos....)
A MiG-29 K gyári új gépekből több mint tíz éve
huh /szubjektív/
voltak szuper fotók amelyek indiába mentek.
India repülőgép hordozós jelene erősebb mint a orosz jelenlegi kapacitás.
Akár a MiG gépeinek még lehet némi további megrendelésre esélye 10-20 darab tekintetében akkor is ha a folyamatban lévő tendert nem nyerik meg.

• Vicces
Reactions: formosa1

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 677
6 314
113
A MiG-29 K gyári új gépekből több mint tíz éve
huh /szubjektív/
voltak szuper fotók amelyek indiába mentek.
India repülőgép hordozós jelene erősebb mint a orosz jelenlegi kapacitás.
Akár a MiG gépeinek még lehet némi további megrendelésre esélye 10-20 darab tekintetében akkor is ha a folyamatban lévő tendert nem nyerik meg.
.
.
A MiG-29K egy sikertelen konstrukcio, es mivel kicsi a peldanyszam, uj megrendeles sincs, nem is lesz, igy nincs is lehetöseg kierlelni ujabb szeriakban. (A szarazföldi valtozatabol, a MiG-35-böl se lesz szeriagep es gyartas sose. Meg az eredeti gepet se tudjak gyartani, közben meg mar annyi ev eltelt, hogy elavult, tulajdonkeppen mar kene lennie a upgradelt valtozatnak)
Amik elkeszultek, azokkal sok a muszaki hiba, pl a hajtomu egy gyenge pont, ettöl alacsony a rendelkezesreallas, plane mivel az orosz support eddig se volt a helyzet magaslatan, most sem javulni fog a haborutol, embargoktol.
.
Szoval szerintem a MiG-29K gepek csak addig maradnak, amig az indiaiak helyette meg nem kapjak a Rafale vagy F-18 gepeket..... Azutan vagy mennek szarazföldi repterre (tekintve India vadaszgephianyat), vagy ha remenytelen a normalis uzembentartasuk, akkor siman kuka.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 792
113
FTMSoQCXEAETqBY

K

Kopi2000

Guest
.
.
Erdekes, hogy a helikopterhordozokent akar hasznalhato Kijev osztalyrol milyen gyorsan es könnyen lemondtak, de ezt a ven szart nem tudjak elengedni....
Tulajdonkeppen nar az ukrajbai haboruval ezt a projektet is elengedtek, mint sok egyebet a hadsereg fejlesztesebol... Eppen most haboruzzak el a meglevo keszleteket, szerinten azokat a szarazfoldi eszkozojet sem tudjak uj gyartasuakkal kivaltani...

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
További képek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Nemerson

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
2 010
12 144
113
Csinálgatják, csinálgatják, de inkább az új hordozóhoz való szárazdokkra meg az új hordozó projectre költenék a pénzt. Feltéve, ha akarnak új hordozót. Sokszor leírtam már, de ebből egy múzeumhajót csinálnék. Kiemelvén, hogy az első orosz repülőgéphordozó, ami háborúban vett részt. Kiállítanám egy murmanszki kikötőben, aztán mehet a turizmus ezerrel. Azért nem Szentpéterváron,mert ott már ott van az Aurora. Plusz amúgy is az egyik, ha nem a legkedveltebb turistacélpontnak számít az "északi főváros". Jusson valami Murmanszknak is. Ennek megfelelően csak az ehhez legszükségesebb javításokat végeztetném el rajta. A hajófedélzeti repülőezred pilótái már így is éveket hagytak ki az igazi hajófedélzeti repülésből, csak a NYITKA van nekik a Krím félszigeten és egy Jejszk-ben. Mi a garancia arra, hogy most megbízhatóbb lesz, mint volt? Sokszor írtam már ezt is, de szerintem ez a hajó tökéletes példája annak a hajós mondásnak, miszerint amennyiben egy hajót átneveznek, főleg ha többször, akkor az balszerencsét hoz a hajóra. A Kuznyecovnak pedig a jelenlegi a negyedik(!) neve: először volt Riga, aztán átnevezték L.I.Brezsnyvre, majd utána lett Tbiliszi, és végül Admial Kuznyecov. Végigtolt egy háborút, úgy ahogy. Szerintem érdemei elismerése mellett már nyugdíjban volna a helye.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 985
20 357
113
Bontsák már el ezt a fost,minek szórják a pénzt a shredderbe?
Kína legyártana nekik 2 új vázat hirtelen, utána már ők teleraknák qrva nagy rakétákkal,meg sok su57-el.
Szerintem a 4 gen gépeit kéne ilyen szintre hozni ! Már az is nagy áldás lenne nekik ! Ami ukrajnában van oda sem hordozó sem szu-57 nem kell
c83ac5d7a775389ca3bf1e1924e8f0c4.jpg

• Tetszik
Reactions: Mark1993

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
További képek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
csak nekem tűnt fel? száraz dokk, gyakorlatilag NULLA daru kapacitással???? van egy lánctalpas kis teherbírású daru a far részénél, meg egy autódaru a fedélzeten???? lehet hogy csak azért vontatták be, ne hogy elsüllyedjen?

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 652
18 776
113
Szerintem a 4 gen gépeit kéne ilyen szintre hozni ! Már az is nagy áldás lenne nekik ! Ami ukrajnában van oda sem hordozó sem szu-57 nem kell
c83ac5d7a775389ca3bf1e1924e8f0c4.jpg

Abba meg kár pénzt feccölni, 4.th gen az már csak ilyen helyi konfliktusokban versenyképes, komolyabb ellenfél esetén édeskevés - de részben itt is. Lenne egy század Szu-57 SEAD/DEAD feladatokra kb két hét alatt felszámolták volna a légvédelmet kvázi az egész országban, így a jelenlegi a platformoknak nem kéne a fák koronája magasságában kolbászolni.
Szu-35-el ezt a gent lényegében kimaxolták részükről.

csak nekem tűnt fel? száraz dokk, gyakorlatilag NULLA daru kapacitással???? van egy lánctalpas kis teherbírású daru a far részénél, meg egy autódaru a fedélzeten???? lehet hogy csak azért vontatták be, ne hogy elsüllyedjen?
Nem prió. Szárazföldi háborúban vannak, oda kell az erőforrás és pénz, a hordozó meg egy expedíciós eszköz - arra most baromira nincs se pénzük, se szükségük. Kína majd úgyis leköti az USN-t...
Szerintem simán egy lassú, állagmegóvással egybekötött modernizációt kezdenek - vagy ha valami oknál fogva mégis elkezdenek egy új hordozót, akkor megtartják valamiféle iskolahajónak, vagy dobják az egészet.

M

molnibalage

Guest
Csinálgatják, csinálgatják, de inkább az új hordozóhoz való szárazdokkra meg az új hordozó projectre költenék a pénzt. Feltéve, ha akarnak új hordozót. Sokszor leírtam már, de ebből egy múzeumhajót csinálnék. Kiemelvén, hogy az első orosz repülőgéphordozó, ami háborúban vett részt. Kiállítanám egy murmanszki kikötőben, aztán mehet a turizmus ezerrel. Azért nem Szentpéterváron,mert ott már ott van az Aurora. Plusz amúgy is az egyik, ha nem a legkedveltebb turistacélpontnak számít az "északi főváros". Jusson valami Murmanszknak is. Ennek megfelelően csak az ehhez legszükségesebb javításokat végeztetném el rajta. A hajófedélzeti repülőezred pilótái már így is éveket hagytak ki az igazi hajófedélzeti repülésből, csak a NYITKA van nekik a Krím félszigeten és egy Jejszk-ben. Mi a garancia arra, hogy most megbízhatóbb lesz, mint volt? Sokszor írtam már ezt is, de szerintem ez a hajó tökéletes példája annak a hajós mondásnak, miszerint amennyiben egy hajót átneveznek, főleg ha többször, akkor az balszerencsét hoz a hajóra. A Kuznyecovnak pedig a jelenlegi a negyedik(!) neve: először volt Riga, aztán átnevezték L.I.Brezsnyvre, majd utána lett Tbiliszi, és végül Admial Kuznyecov. Végigtolt egy háborút, úgy ahogy. Szerintem érdemei elismerése mellett már nyugdíjban volna a helye.
A mostani szárazföldi veszteségek mellett + szankciók miatt erre sem prioritás, se pénz nem lesz szerintem.
A haditengerészetnek 20+ év alatt kb. egy szotyadék rombolót nem tudtak átadni. Most meg kétszámjegyű már a teljes hk állományhoz képest a veszteség.

Kb. a prioritási lista alján van az, hogy legyen CV. Minek? Hova? Miből?

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 856
21 176
113
A mostani szárazföldi veszteségek mellett + szankciók miatt erre sem prioritás, se pénz nem lesz szerintem.
A haditengerészetnek 20+ év alatt kb. egy szotyadék rombolót nem tudtak átadni. Most meg kétszámjegyű már a teljes hk állományhoz képest a veszteség.

Kb. a prioritási lista alján van az, hogy legyen CV. Minek? Hova? Miből?

Az orosz haditengerészet felszíni erőinek, még a partmenti vizek védelme is komoly megerőltetés lenne, tekintve képességeiket a NATO haditengerészeti erőkhöz képest. Egyedül az atomtengeralattjáró flottájuk tényező szerintem.

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
Szerintem a jelen gazdasági és politikai helyzetben a szárazföldi hadsereg szintrehozatala is több év, akár évtized lesz a kis kalandjuk után. Erre a hordozóra költeni faszság. De csak csinálják nyugodtan, annál kevesebb pénz marad a többire...

• Tetszik
Reactions: formosa1 and Robur